X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ועדת הכלכלה אישרה את הסעיף שדוחה את הקמת התאגיד החדש ל-1 באוקטובר 2016 ואת הסעיף המעגן את ההסכמות בדבר קליטת 450 עובדי רשות השידור לתאגיד החדש ביום שלישי יתחדש הדיון לאישור ההסכמות בעניין מיקור החוץ
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

ועדת הכלכלה החלה (יום א', 20.3.16) להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתקן את חוק השידור הציבורי הישראלי ולדחות את מועד סגירת רשות השידור ותחילת פעילות תאגיד השידור הציבורי החדש בחצי שנה, עד ל-30 בספטמבר השנה. זאת לנוכח המציאות, שעלתה בין היתר בדיונים קודמים של הוועדה בנושא, כי התאגיד החדש לא ערוך להתחלת השידורים במועד הקודם שנקבע - 31 במרס 2016.
עוד אושרו ההסכמות לפיהן התאגיד החדש יוכל לרכוש אך ורק שידורי אקטואליה לתקופה מוגבלת של שנתיים, בעוד את שידורי החדשות יפיק בעצמו. כן אושרה ההסכמה עם ההסתדרות והעובדים, לפיה מספר עובדי רשות השידור שייקלטו בתאגיד החדש יעמוד על 450 או 51% מעובדי התאגיד, לפי הגבוה מבניהם.
היו"ר איתן כבל אמר בפתח הדיון כי השידור הציבורי הוא בנפשו, והזכיר כי פעל יחד עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, העובדים, מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, האוצר וגורמים נוספים "לעשות סוף לסאגה הזו ולתת לתאגיד החדש לצאת לדרך". הוא התייחס למיקור החוץ של החדשות ואמר: "הייתה אי-הבנה וככה אני רוצה לראות את הדברים, החדשות לא יהיו במיקור חוץ. אותה לבנת חבלה שאיימה לפוצץ את כל ההליך הייתה בקשה של מנכ"ל התאגיד החדש, אלדד קובלנץ, ולא באה מלחצים פוליטיים".
בלי דרהי ואלוביץ'
עם זאת, במהלך הדיון הזכיר ח"כ אילן גילאון (מרצ) את השמות פטריק דרהי ושאול אלוביץ' בהקשר הפרטת החדשות. מנכ"ל משרד התקשורת פילבר, הגיב ואמר: "בחוק הזה אף אחד משני האנשים שהזכרת לא יכול לקבל את החוזה".
יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הוסיף כי ההסכמות הן להעלות את מספר עובדי הרשות שייקלטו בתאגיד החדש ל-450 עובדים או 51% מהמשרות. הוא הוסיף: "הסכמנו שהאקטואליה תוכל להיעשות לתקופה מוגבלת על-ידי עובדים מחוץ לתאגיד והסכמנו שתנאי העבודה בתאגיד יהיו אחידים כדי לאפשר ניהול בריא". פילבר התייחס למועצה ואמר כי החלק מאוקטובר זה לא בידי המשרד אלא בידי הוועדה לאישור מינויים. היו"ר כבל אמר בעניין זה כי בכוונתו לתקן את החוק ולאפשר למועצה להתכנס גם בהרכב חסר, אם המינויים לא יאושרו בקרוב. במהלך הדיון, המנכ"ל פילבר אף התייחס לתאריך היעד ואמר: "התחייבנו לממשלה לא לחזור עם הארכה נוספת. באוקטובר הממשלה לא תגיש הצעת חוק עם הארכה נוספת".
"בשכל ובלב"
מנכ"ל התאגיד החדש, אלדד קובלנץ, אמר כי כדי להקים את התאגיד כמו שצריך, כולל סוגה עילית וחדשות, צריך לפחות שנתיים. "המחיר של זה הוא מחיר כלכלי כבד בעלויות הפעלת רשות השידור וגם ברמת כבוד האדם כלפי עובדי רשות השידור, שלא יודעים מה קורה איתם. כולנו מסכימים שצריך לזרז את התהליך. ב-1 באוקטובר לא יקום השידור הציבורי האוטופי ולא יהיו משלחות של ה-BBC ללמוד מה קורה, אבל זה ייבנה בשכל ובלב. הגענו להבנה שמהדורת החדשות המרכזית לא תהיה במיקור חוץ. בשביל שנוכל לשדר משהו בתאריך היעד בתוך שבוע יצטרכו להיפתר כל הפקקים בדרך". רפרנט תקשורת באגף התקציבים באוצר, אסף וסרצוג, הוסיף: "אנחנו מחויבים ומנסים לסייע כמה שיותר מהר למצוא את הפתרונות הנכונים, והתקציבים שאמורים להשתחרר ישוחררו".
"הכל חרטה ברטה"
ח"כ יוסי יונה (המחנה הציוני) אמר כי "ראוי לנו שתהיה לנו רשות שידור ציבורי איתנה דמוקרטית פתוחה ביקורתית וללא זיקה לשלטון כזה או אחר". ח"כ גילאון הוסיף כי הנושא הקריטי ביותר הוא מיקור החוץ של החדשות ואמר: "לא צריך להסכים לכך בשירותי ניקיון, אז בשירותי תוכן כן?". הוא קרא לתת לקובלנץ את השנתיים הדרושות לו. ח"כ עבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת) התייחס לעובדי החינוכית ואמר כי לא ברור מה קורה איתם אחרי סוף 2017, ולא ברור האם החינוכית היא חלק מהשידור הציבורי או באחריות משרד החינוך. ח"כ עיסאוי פריג' (מצ) תהה "האם חוק שכל הזמן עוסקים בדחייתו לא ראוי להתבטל? אומרים לנו שאין סיכוי שבאוקטובר השידור הציבורי ייצא לדרך ואנחנו חסרי אונים". הוא האשים בכך את האוצר, ואמר: "אני חושב שהאוצר עומד מאחורי זה כדי ללחוץ על העובדים, האוצר קיבל נדל"ן במיליונים אז שיקיים את החוק וישחרר כספים כי בלי זה הכל חרטה ברטה".
יו"ר ועד עובדי ההנדסה ברשות, משה שגב, אמר כי לפני חצי שנה בדיוק היינו בסרט הזה. "אני רואה איך זה מתגלגל אלינו שוב באוקטובר. מערכת העצבים של העובדים רופפת ורק בשבוע שעבר שני עובדים התמוטטו בגלל הדיבורים על ההארכות השונות. את ה-BBC לקח 7 שנים להקים, אז אם קובלנץ מבקש שנתיים למה לא לתת לו אותם?", אמר. יו"ר ארגון העיתונאים, יאיר טרצ'יצקי, הביע התנגדות למיקור החוץ ואמר כי הוא לא מאמין ששנתיים אכן יהיו שנתיים. הוא הוסיף כי צריך למנות את המועצה והיא שתחליט מתי יחל התאגיד לשדר. ראש התוכנית לרפורמה במדיה במכון הישראלי לדמוקרטיה, ד"ר תהילה אלטשולר, אמרה: "החשש שלי הוא שיש תפישת עולם של משרד התקשורת שהחדשות פגומות כל כך שהן לא שוות שום דבר, ולכן צריך לעשות תוהו ובוהו בשוק הזה, וזה עולה גם מדיוני ועדת פילבר. יש התקפה רבתי על נושא החדשות במדינת ישראל". מנכ"ל משרד התקשורת מחה בתוקף על הדברים ואמר: "זאת האשמה חריפה שאת לא ממסמכת, וסתם מפריחה סיסמאות".
הרדיו יפעל באופן מלא
כבר בתחילת הדיון בסעיפי הצעת החוק התגלתה מחלוקת באשר להצעה להחיל את השידורים באופן הדרגתי. קובלנץ הסביר כי ההנחה היא שהרדיו ישדר באופן מלא כבר מהתחלה, ובטלוויזיה יהיו תוכניות בענייני היום אבל לא סוגה עילית. הוא הוסיף כי ההדרגתיות תסתיים תוך כשנתיים. ניסנקורן הגיב ואמר כי הכוונה לאפשר מיקור חוץ נועדה כדי שההפעלה של התאגיד תהיה מלאה. "אם ההפעלה היא הדרגתית אז לא צריך מיקור חוץ", אמר. בעקבות המחלוקת הוחלט על הפסקה ובסופה הגיעו הצדדים להסכמות לפיהן השידורים לא יחלו באופן הדרגתי.
מחלוקת נוספת התעוררה באשר למינוי המועצה. היו"ר כבל דרש להוסיף להצעה סעיף שיאפשר מינויה גם עם 10 חברים ולא עם 12. היועצת המשפטית של משרד התקשורת, עו"ד דנה נויפלד, התנגדה ואמרה כי יש קושי להורות לשר התקשורת לבצע זאת בלי להותיר לו שיקול דעת. מנכ"ל המשרד פילבר הוסיף כי הדבר עומד בניגוד להנחיות היועץ המשפטי לממשלה וכי זה עלול להיות תקדים מסוכן שיאפשר לממשלה, במועצות אחרות כמו למשל בחוק ברית המועצות, למנות רק את החברים שנוחים לה ולצאת לדרך. עם זאת כבל דחה את הטענות ואמר, בסערת רגשות, כי לא ניתן להמשיך בהתנהלות הנוכחית ללא מועצה, ותהה איפה היה היועץ המשפטי לממשלה עד עכשיו כשהתעכבו הליכי מינויה.
בסופו של דבר אישרה הוועדה סעיף שקבע כי למרות שהחוק קובע שהמועצה תמנה 12 חברים, שר התקשורת יהיה רשאי למנות מועצה ראשונה בת 10 חברים, ובלבד שיפעל להשלים בהקדם האפשרי את הרכבה ל-12 חברים.
עוד אושר הסעיף המעגן את ההסכמות בדבר קליטת העובדים, והסעיף שדוחה את תחילת פעילות התאגיד החדש ל-1 באוקטובר 2016. אולם הוועדה החלה לדון בסעיף העוסק במיקור החוץ אך לא הצביעה עליו, והדיון בו יימשך ביום שלישי הקרוב לצורך בירור ההגדות של מהן שידורי האקטואליה שיוצאו למיקור חוץ.

תאריך:  20/03/2016   |   עודכן:  20/03/2016
+משרד הבריאות משנה גישה: לידות הבית יוסדרו
23:51 20/03/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

שר הבריאות יוסמך לתקן תקנות כך שגם יולדות שלא במוסד רפואי יקבלו מענק לידה  ▪  מגישת הצעת החוק: העיתים השתנו, והלידה בבית מפוקחת

מענק גם ללידה מחוץ לבית חולים [צילום: קובי גדעון/פלאש 90]
+"על בימ"ש לשמוע חסויים לפני מינוי אפוטרופוס"
22:49 20/03/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יועמ"ש ועדת החוקה: מחקרים מצביעים על כך שבמעל 95% מהמקרים, לא שומעים את החסוי. בתי המשפט לא עומדים בחובת החוק

שפיצר. ויכוח עם הח"כים [צילום: יוסי זליגר]
+הצעת חוק: העיריות יחויבו להוסיף דירות
22:24 20/03/16  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הצעת חוק פרטית, שתחייב את העיריות להגדיל ב-10% עד 20% את מספר הדירות בכל בניין מתוכנן  ▪  העיריות יוכלו גם להגדיל את מספר הדירות עד 30%, אך בכמה תנאים  ▪  בדיקת News1: הצעת החוק אינה מעשית

אילוסטרציה
+לאסור הטלת עיקול מעל סך החוב
20:25 20/03/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

דרכי גביית החובות שקבעו הבריטים בחוק המנדטורי ישונו כך שיהיו אנושיות יותר ויכללו גם פריסת חובות

מיכאלי. גבייה לפי סעיף מנדטורי [צילום: פלאש 90]
+כספים ורכוש יחולטו ממעלימי מס
20:19 20/03/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

אושר לקריאה שנייה ושלישית: מעלימי מס כבדים יואשמו גם בהלבנת הון  ▪  תחולת החוק תידחה בחצי שנה מיום פרסומו כדי לאפשר גילוי מרצון

קווי מינימום [צילום: דוברות הכנסת]
+השרים תומכים בביטול חוק הספרות והסופרים
19:33 20/03/16  |  

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את תמיכתה בביטול חוק להגנת הספרות והסופרים בישראל (הוראת שעה), התשע"ג-2013 שהגישו חברי הכנסת יואב קיש ואחרים.

+נוסח חוק וי-15 יוגש בהסכמה
19:20 20/03/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

החוק שנועד להכפיף ארגונים חוץ-פרלמנטריים לחוק הבחירות בתקופת הבחירות יקודם רק אם נוסח ההצעה יהיה מוסכם על חברי הקואליציה

[צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסי יונה / Yossi Yona  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  כבוד האדם וחירותו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה שגב / Moshe Segev  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פטריק דרהי  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  רשות השידור  שאול אלוביץ / Shaul Alovich  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שלמה פילבר / Shlomo Filber  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
איציק וולף
הצעת החוק של ח"כ שרן השכל מבקשת להחיל את החוק למניעת הטרדה מינית גם על קשרי עבודה שבין מזמיני עבודות ועצמאיות ובין מנהלי ארגונים למתנדבות    תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה ביום א'
עידן יוסף
נשיא מועצת חכמי התורה הרב שלום כהן שיגר מסר מאיים כלפי ראש הממשלה    "אורה לנציגיי לפרוש מהממשלה, אם לא יגיעו להסדר בסוגיית הכותל המערבי"
אלעזר לוין
ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בהצעת ח"כ מועלם-רפאלי וחנין, לתת דיור חלופי למפוני גבעת עמל, גם אם אין להם זכויות בקרקע    אבל הצעת החוק אינה אומרת מי ירכוש את הדירות בעבורם
מירב ארד
על-פי ההצעת החוק שכר הטירחה החדש יעמד על 120 שקלים למילוי טופס למענק שנתי, 360 שקלים לטופס החלטה מנהלית, 700 שקלים למילוי טופס החלטה מנהלית לאחר הגשת תביעה, 3,700 שקלים על חתימה על טופס החלטה מנהלית לאחר הגשת ערר ו-4,500 שקלים על חתימה על טופס החלטה מנהלית לאחר הגשת ערעור
עידן יוסף
המשרד להגנת הסביבה שוקל חקירה פלילית נגד רכבת ישראל ומנהליה ושלילת ההיתר לשינוע חומרים מסוכנים    חברי הכנסת דורשים פעולה תקיפה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il