X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ביולי 2001 קרא בג"ץ לשנות את התקנות בנושא תעסוקת אסירים; צוות בין-משרדי הגיש המלצות בנובמבר 2004; תזכיר החוק הופץ כעת המשמעות: היחס המקפח נותר בעינו 15 שנה
▪  ▪  ▪
אין הסבר לסחבת [צילום: משה שי, פלאש 90]
פרח הפרקליטים
פסק הדין בנושא האסירים העובדים כולל את אחת הפסקאות המפורסמות של השופט מישאל חשין, בלשונו הייחודית:
"הדבר היה לפני שנים רבות - שנים רבות בחיי אדם - והפרקליט [חשין עצמו] היה עול-ימים, פרח-פרקליטים בפרקליטות המדינה. אסיר אחד עתר לבית המשפט הגבוה לצדק ובפיו תלונה על כך ששירות בתי הסוהר מנע ממנו זכות שלטענתו קנויה הייתה לו על-פי דין.
"אותו פרח-פרקליטים השיב לטענת האסיר מה שהשיב, אך פתח
את דבריו בטוענו כך: במה נשתנו אסירים ממי שאינם אסירים? שמי שאינם אסירים זכאים בכל הזכויות ורשאים הם לעשות את שליבם חפץ לעשות אלא אם אוסר עליהם החוק לעשות מעשה, ואילו אסירים אינם זכאים לעשות את שליבם חפץ לעשות אלא אם מתיר להם החוק לעשות מעשה.
"טיעון זה התמיה את שופטי בית המשפט. מ"מ הנשיא, השופט ד"ר משה זילברג, נעץ בפרח-הפרקליטים מבט בו נמהלו השתאות וזעם, וכך אמר לו: אולי יצביע לנו אדוני על הוראת החוק המתירה לאסיר לנשום? פרח-הפרקליטים נבוך ונשתתק. נושא הוא עימו את נזיפת בית המשפט עד עצם היום הזה".

15 שנים לאחר שבית המשפט העליון קרא לשנות את החוק העוסק בתעסוקה אסירים, ו-11 שנים לאחר שוועדה מקצועית המליצה על השינויים הנחוצים - הפיץ (יום א', 1.5.16) המשרד לביטחון פנים את תזכיר החוק בנושא.
ביולי 2011 דחה בג"ץ שלוש עתירות שביקשו לקבוע שאסירים זכאים לשכר מינימום, אך השופט יצחק זמיר הוסיף, כי הדין המצוי בנושא "מסדיר את הנושא רק באופן חלקי, ומשאיר עניינים חשובים ללא הסדר. שנית, ההסדר הקיים הוא בחלקו מיושן ובעייתי. בית המשפט פילס לעצמו, בפסק דין זה, דרך בין הוראות הדין בקושי רב, ועדיין נשארו מאחוריו בעיות שלא נפתרו.
"דומה שהגיע הזמן להסדיר מחדש את הנושא של עבודת אסירים, לאור המצב הקיים והניסיון שנצבר, באופן מלא, שיטתי ועדכני. יש מקום לשפר את המצב הקיים בנושא זה. בין היתר, ראוי שהנושא יוסדר באופן מפורט יותר מתוך התחשבות במעמד של אסיר. אסיר, אף שעליו לשאת בעונש משום שעבר על הדין, עדיין הוא זכאי, ויותר מזה הוא צריך, את הגנת הדין. שהרי אחד התפקידים החשובים של הדין הוא להגן על קבוצות חלשות בחברה והאסירים הם קבוצה כזאת. לכן ראוי שהדין יקבע באופן ברור את החובות והזכויות של אסירים מצד אחד, ואת הסמכויות של שירות בתי הסוהר מצד שני, בנוגע לעבודת אסירים".
בעקבות אותו פסק דין, הקים שר המשפטים דאז צוות בין-משרדי שנדרש לבחון את הסוגיה, והמלצותיו הוגשו בנובמבר 2004. משמעות הסחבת היא, שהיחס המקפח כלפי האסירים העובדים נמשך, בלא שיהיה עיגון ברור של זכויותיהם וחובותיהם. תזכיר החוק אינו מסביר בצורה כלשהי את הסחבת הקשה שננקטה בנושא.
בין היתר קובע התזכיר את השיקולים להשמת אסירים בעבודה, וכי היא יכולה להיות בכלא או מחוצה לו. עוד נקבע, כי אסירות לא יועסקו בעבודות העלולות לפגוע בשלומן כנשים. עוד אוסר התזכיר להציב אסירים כתחליף לעובדים שובתים, וזאת כדי להגן על זכות השביתה. התזכיר גם אוסר להשתמש בהצבה לעבודה כענישה, בהדגישו שמדובר בצעד משקם.
עוד מחיל התזכיר על מעסיקי האסירים את החובות הרגילות בתחום הבטיחות ואת החובה להדריך אותם כיצד להימנע מפגיעה בעבודה. יום העבודה של אסיר יהיה לכל היותר 8.5 שעות, ושבוע העבודה - 24.5 שעות. התזכיר גם קובע את ההפסקות להן זכאים האסירים העובדים, ואת החובה להעניק להם מנוחה לפי חוק שעות עבודה ומנוחה.

תאריך:  02/05/2016   |   עודכן:  02/05/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העסקת אסירים תוסדר באיחור של 15 שנה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות זכויות אדם
איתמר לוין
שופט השלום עדי הדר דחה תביעה שהתבססה על טענה לפגיעה בכבוד ובשוויון המובטחים בחוק יסוד כבוד האדם וחרותו    מזהיר מפני פגיעה בחוקי היסוד על-ידי התייחסות אליהם כאל חוקים שגרתיים
איתמר לוין
חברת השכרת הרכב תפצה את איהב נופל ב-80,000 שקל על האפליה    בית הדין: יש לפסוק פיצוי גבוה כדי לעודד ערבים נוספים להגיש תביעות דומות
איתמר לוין
היכן ניצבת ישראל בתחום החקיקה נגד גזענות ואפליה? לדינה פורת וטליה נעמת מאוניברסיטת תל אביב יש נקודת מבט ייחודית המאפשרת להן לענות על שאלה זו: הן מרכזות את כל החוקים הללו מכל העולם
לירן אופק
שיח הזכויות, המתמקד במסגור מחדש של הסכסוך הלאומי עם ישראל כמאבק להגדרה עצמית של כלל הפלשתינים באשר הם, נועד ללחוץ על ישראל לשנות את מדיניותה ביחס לסוגיה הפלשתינית ולעגן את זכויותיהם של הפלשתינים במסגרת פתרון לאומי    בשנתיים האחרונות החלו גם מכוני מחקר וקבוצות חשיבה פלשתיניות להדגיש את הצורך לגבש אסטרטגיה לאומית חדשה, שתתבסס על שיח זה
איתמר לוין
עובד דרוזי בסניף הרשת בצפת ספג הערות גזעניות ממנהל הסניף ולבסוף פוטר בשל מוצאו - והנהלת הרשת לא עשתה דבר    העובד יקבל פיצוי של 53,000 שקל
רשימות נוספות
נדחתה תביעה על שאלון תורמי דם  /  איתמר לוין
פיצוי על הפרת פרטיות במנטה  /  איתמר לוין
עתירה: הפליה במכירת דירות  /  יצחק דנון
די לכינוי הפוגע  /  עו"ד יוסף ויצמן
עבדות מתחדשת  /  הרב חגי גרוס
לענות אך גם לתעד  /  עידן יוסף
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il