X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
בטווח הקרוב, מציגה הטכנולוגיה החדשה של יבמ פוטנציאל ליישומים דוגמת חומר ניקוי אנטי-ויראלי, העשוי לכלול כמות מזערית של מקרו-מולקולות שיימהלו במים, על-מנת לנטרל חדר שלם הנגוע למשל באבולה
▪  ▪  ▪
[צילום: National Institute of Allergy and Infectious Diseases via AP]

מחלות ויראליות מציגות את אחד האתגרים הגדולים ביותר בפני עולם הרפואה, בשל יכולת הווירוסים המחוללים אותן להתחמק מחיסונים ולפתח במהירות עמידות בפני תרופות. נגיפים רבים, דוגמת זיקה, אבולה וקדחת דנגי (dengue fever), הפכו למגיפה כלל-עולמית הגובה מחיר אנושי וכלכלי כבד. מדענים ביבמ ובמכון המחקר של סינגפור להנדסה ביולוגית וננו-טכנולוגיה, זיהו מולקולת-ענק (macromolecule) העשויה לסייע במניעת הדבקה מסכנת-חיים בווירוסים, בעזרת מנגנון פעולה תלת-שלבי המונע מהווירוס לפתח עמידות בפני תרופות.
המחקר החדש עושה שימוש בכימיה סופר-מולקולארית - מחקר מולקולות גדולות במיוחד המתוכננות באופן המשלב מספר תכונות ויכולות אל תוך מולקולה בודדת - למשימות המלחמה בהדבקה ויראלית. המחקר הוא ככל הנראה הראשון מסוגו בכל הנוגע במלחמה במחלות ויראליות ומערכת המחשוב הקוגניטיבי של יבמ, ווטסון, צפוייה אף לסייע ולהאיץ את תהליך גילוי התרופות.
פעילות תלת שלבית למניעת התפתחות עמידות לתרופות
המקרו-מולקולה החדשה משלבת שורת רכיבים ייעודיים היוצרים פעילות תלת-שלבית במלחמה בהדבקה ויראלית ובשכפול הווירוס - תוך בלימת הסכנה של התפתחות עמידות לתרופות.
בשלב ההתחברות לווירוס, משמש חלק מיוחד של המולקולה לבנות קשרים מימניים חזקים המקיימים אינטראקציה אלקטרו-סטאטית, ומושכים אליהם חלבונים המצויים על פני מעטפת הווירוס. כך, נבלמת יכולת ההדבקה הוויראלית והפגיעה בתאים בריאים.
בשלב המניעה, משמשים רכיבי Mannose - סוג של סוכר המשולב במקרו-מולקולה - להתקשר ישירות אל הקולטנים של תאים בריאים במערכת החיסונית, על-מנת לסייע במלחמה בהדבקה הוויראלית ולאפשר זרימה חופשית של תאי ההגנה הטבעיים האלה.
בשלב הניטרול, פועל מרכיב אחר של המולקולה, המוכר בשם קבוצות אמיניות בסיסיות, בניטרול רמת החומציות (pH) בתוך התא הוויראלי, באופן ההופך אותו בלתי-ידידותי לתהליכי שכפול.
בנוסף, נועד המחקר לתכנן מקרו-מולקולות גמישות במיוחד, תוך בחינת מגוון רחב של וירוסים בקטגוריות שונות, לרבות אבולה, דנגי, מרבורג, שפעת, Chikungunya, Enterovirus 71 והרפס סימפלקס. בבדיקות ראשונות, לא נצפה תהליך התפתחות של עמידות בפני תרופות. ההתמקדות הבו-זמנית, הן בחלבונים המרכיבים את הווירוס והן באינטראקציות של הווירוס
עם הסביבה ובתהליכי השכפול שלו, בולמת את התהליך הנורמאלי של הופעת מוטציות חדשות, המאפשרות לווירוס לחמוק מחיסונים באמצעות פיתוח עמידות.
לדברי ד"ר ג'יימס הדריק, החוקר הראשי בתחום חומרים אורגניים מתקדמים במעבדת המחקר של יבמ באלמדן, קליפורניה, "ההתפרצויות האחרונות של וירוסים דוגמת זיקה ואבולה, מגבירות את החשיבות שבהשגת פריצות דרך בתחום האנטי-ויראלי. הגישה החדשה מציגה אפשרויות מלהיבות ויבמ מעוניינת עתה לשתף פעולה עם אוניברסיטאות וארגונים אחרים על-מנת לזהות יישומים חדשים של טכנולוגיה זו".
פוטנציאל מלחמה במחלות
בטווח הקרוב, מציגה הטכנולוגיה החדשה של יבמ פוטנציאל ליישומים דוגמת חומר ניקוי אנטי-ויראלי, העשוי לכלול כמות מזערית של מקרו-מולקולות שיימהלו במים, על-מנת לנטרל חדר שלם הנגוע למשל באבולה. יישומים פוטנציאליים בטווח הארוך יותר, עשויים לכלול פיתוח חיסונים חדשים שיסייעו במניעת קטגוריות שלמות של מחלות ויראליות.
כלי מחשוב קוגניטיבי של יבמ עשויים להמשיך ולקדם את המחקר הנוכחי. כך, למשל, כאשר תתקדם המקרו-מולקולה לשלב הניסוי הקליני, תוכל מערכת Watson Discovery Advisor לזהות קשרים בין נתונים שונים, על-מנת לזרז את תהליך ההפקה של תובנות חדשות. מערכת ווטסון לניסויים קליניים משפרת את יכולת הרופאים לאתר ניסויים קליניים המתאימים לחולה הניצב מולם, ולהעלות את הסבירות להצעת אופציית הטיפול ההולמת לחולים, תוך שיפור קצב הגיוס של חולים מתאימים לכל ניסוי.

תאריך:  24/05/2016   |   עודכן:  24/05/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טכנולוגיה חדשה תילחם במחלות ויראליות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
תוך חודשיים זינק אומדן ההשקעה בפרויקט בבני ברק מ-650 ל-750 מיליון שקל - ללא הסבר    היזמים יבנו שני מגדלי משרדים, ומבקשים מהעירייה אישור לבניית מגדל שלישי, דבר שיגדיל שוב את ההשקעה
איתמר לוין
איל ינון: ברק וביניש היו חסרי סבלנות לייצוג העצמאי של הכנסת בבג"ץ    "מי שלא יכול לייעץ גם למיכאל בן-ארי וגם לחנין זועבי - לא יעבוד בלשכה המשפטית"
איתמר לוין
מנכ"ל משרד האנרגיה: סכנה בייעוץ משפטי שרואה את התהליך כייעוד    המשנה ליועץ המשפטי לשעבר: תקופה רעה מאוד לייעוץ    היועהמ"ש לשעבר לאוצר: כל יועץ מייצג את ערכי המשרד שלו
מירב ארד
העסקה - בהיקף של 40 מיליון דולר    מערכות הקשר שתסופקנה מעניקות שליטה טקטית, התמצאות סביבתית טובה יותר ואפשרות חדשנית לפעילות משולבת בין רק"מים וכוחות חי"ר
מירב ארד
הרווח הסתכם בכ-26 מיליון שקלים, ההכנסות הסתכמו בכ-182 מיליון שרלים, בדומה לרבעון הרביעי של 2015
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il