X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  פַּנְדוֹרָה
פרס דן דוד הוא פרס בינ"ל הניתן בישראל ומעניק מדי שנה פרסים בסך שלושה מיליון דולר בשנה זו מוענק הפרס בתחומי היסטוריה חברתית, מאבק בעוני ומדע הננו בתחום המאבק בעוני זכו שלושה כלכלנים, בהם זוכה פרס נובל, החוקרים ומשפיעים על מדיניות כלכלית ומאבק בעוני ברחבי העולם
▪  ▪  ▪
פרופ' אינגה קלנדינן [צילום: יח"צ]
פרופ' פול אליויסטוס [צילום: יח"צ]

פרופ' פרנסואה בורגיניון [צילום: יח"צ]

פרופ' צ'ד מירקין [צילום: יח"צ]

פרס דן דוד, בסך שלושה מיליון דולר הוענק השבוע באוניברסיטת תל אביב. את הפרס העניקו יו"ר קרן דן דוד, פרופ' איתמר רבינוביץ' ונשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר. בין הזוכים: חוקרים בכירים בתחומי מדע הננו, המאבק בעוני והיסטוריה חברתית.
פרס דן דוד הוא פרס בינלאומי הניתן בישראל מדי שנה לאנשים על תרומתם לחברה ולקהילה, אשר הוכיחו הצטיינות ותרמו תרומה יוצאת דופן לאנושות. בכל שנה מחלק פרס דן דוד שלושה פרסים בסך כולל של שלושה מיליון דולר בשלושת ממדי הזמן: עבר, הווה, ועתיד. הפרס, הניתן זו השנה ה-15, מוענק על שמו של איש העסקים היהודי דן דוד, שהלך לעולמו בשנת 2011. בנוסף, בכל שנה מחלק פרס דן דוד מלגות לסטודנטים המצויים בשלבי הדוקטורט ופוסט-דוקטורט מהארץ והעולם.
בתחום המאבק בעוני, המייצג את ממד ההווה חולקים את הפרס שלושה כלכלנים: פרופ' סר אנתוני אטקינסון, פרופ' פרנסואה בורגיניון ופרופ' ג'יימס הקמן. אטקינסון, מבית הספר לכלכלה לונדון נויפילד קולג' באוקספורד, בריטניה, נחשב לחוקר מוביל בתחומי העוני והשוויון המתמקד בתחומי צדק חברתי ותכנון מדיניות ציבורית. אטקינסון נחשב למעורב בקביעת המדיניות הציבורית בנושאי שוויון במספר מדינות עשירות באירופה. בורגיניון מבית הספר לכלכלה בפריז, חוקר גם הוא את נושאי העוני והשוויון אשר מוביל בעולם בחשיבה משולבת לנושאי צמיחה כלכלית, שוויון ועוני, "עבודתו בעלת חשיבות כלל עולמית" נכתב בנימוקי הבחירה. הקמן, זוכה פרס נובל לכלכלה מאוניברסיטת שיקגו, עוסק לאורך השנים בנושא התפתחות הילד בגיל הרך ועבודתו מדגישה את חשיבות החינוך, הטיפוח והדאגה לרווחת הילד. "אין כל ספק כי ממצאיו של פרופ' הקמן ישפיעו על השיח העולמי בעוני הגלובלי" נכתב בנימוקי הזכייה.
"מטה חומרים"
בתחום מדע הננו, המייצג את ממד העתיד, מוענק הפרס לשלושה חוקרים שהביאו לפריצות דרך משמעותיות בתחום בשנים האחרונות: פרופ' פול אליויסטוס, פרופ' צ'ד מירקין ופרופ' סר ג'ון פנדרי. אליויסטוס, מאוניברסיטת קליפורניה, הוא אחד ממייסדי תחום מדע הננו וחלוץ בתחום הננוטכנולוגיה. המצאותיו בתחום זה אפשרו גילוי של מבנים תאיים רבים והן מיושמות במספר רב של יישומים ביו-רפואיים. מירקין, מאוניברסיטת נורטווסטרן בארה"ב, הוא כימאי בעל מוניטין בינלאומי שפיתח שיטות לבקרת חיישנים ננו-מולקולריים המשמשים את עולם הביו-רפואה, "חידושיו שינו את החשיבה הבסיסית על אפשרויות ליצור טכנולוגיות חדשות לרווחת המין האנושי" נכתב בנימוקי הזכייה. פנדרי, מאימפריאל קולג' לונדון בבריטניה, הזוכה השלישי בתחום זה, מתמחה בתחום האלקטרומגנטיות. במחקרו יצר סוג חדש של חומרים המכונים 'מטה-חומרים'. הטכנולוגיה שפיתח מאפשרת לעצם להיות בלתי נראה לחלקים מהספקטרום ובכך ניתן לייצר למעשה "עדשות מושלמות", בעלות רזולוציה המוגבלת רק על-ידי איכות הייצור.
בתחום ההיסטוריה החברתית יוענק הפרס לשתי חוקרות: פרופ' אינגה קלנדינן מאוסטרליה ופרופ' ארלט פארג' מהמרכז לחקר ההיסטוריה בצרפת. בנימוקי הזכייה תוארה קלנדינן כ"היסטוריונית יוצאת דופן, עבודתה החדשנית מצטיינת בראייה כוללנית וכלל עולמית". מחקריה עוסקים בשואה ובדיכוי אוכלוסיות המאיה ודנים במקורות התרבותיים של האלימות ובתוצאותיה. מחקריה של פארג' עוסקים בהיסטוריה של האישה, היסטוריה אורבנית ובהיסטוריה של הפשע ובלחימה בו.
פרופ' איתמר רבינוביץ', יו"ר קרן דן דוד: "זוכי פרס דן דוד הותירו חותם עמוק והביאו לפריצות דרך בתחומם. המאה ה-21 טומנת בחובה אתגרים חדשים ומרתקים עבור האנושות, וזוכי הפרס בחרו להקדיש את חייהם, כל אחד בתחומו, לטובת גילויים חדשים בהתמודדות עם אתגרים אלה. זו הרוח שעומדת מאחורי זוכי הפרס לאורך 15 שנותיו וזו הרוח שתלווה אותו גם בשנים הבאות".
בשנה שעברה הוענק פרס דן דוד למייסד ויקיפדיה ג'ימי וולס בקטגוריית מהפכת המידע, לפרופ' פיטר בראון ופרופ' אלסנדרו פורטלי בקטגוריית היסטוריונים ומקורותיהם, ושלושה חוקרים זכו בקטגוריית ביואינפורמטיקה: פרופ' מייקל ווטרמן, פרופ' דיויד האוסלר ופרופ' סירוס צ'וטיה. בין הזוכים הנוספים בעבר בפרס דן דוד ניתן למנות את סגן נשיא ארה"ב לשעבר אל גור, ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, הקולנוענים האחים כהן, הצ'לן יו יו מה, המנצח זובין מהטה והסופר עמוס עוז.

תאריך:  24/05/2016   |   עודכן:  24/05/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פרס דן דוד הוענק ל-8 חוקרים מרחבי העולם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרסים
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - מנה אחת אפיים, חזרה למקורותינו, כשל, פרס, עימות ודימויים
אפרים הלפרין
אריאל זילבר נבחר לקבל את פרס אמ"י על מפעל חיים, גם יונתן גפן נבחר לקבל את פרס אמ"י על מפעל חיים, זילבר ימני קיצוני, גפן שמאלני קיצוני, שניהם לא בוררים יותר מידי את המילים היוצאות מפיהם    שניהם יוצרים מאוד מוכשרים, אז האם הם ראויים לפרס למרות דעותיהם? ואת מירי נשאיר לסוף
ציפי לידר
זילבר - שירה צעירה לנֶצח    היהודי הנצחי    פרשת מגל והנורמה הציבורית    25 שנה למלחמת המפרץ    ולקינוח פסוקו
מרק בריל
יהודה דרורי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il