X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בדיון שנערך לרגל ציון יום העיוור הוצגו פתרונות טכנולוגיים לשיפור חיי העיוורים ועלה כי פתרונות רבים לא מגיעים ארצה בעלת לקות ראייה: "בעולם כל חברה שרוצה להשתתף במכרז ממשלתי חייבת להיות נגישה, למה לא בארץ?" יו"ר הוועדה ח"כ אורי מקלב: "חובתנו החברתית והאישית לדאוג שהעיוור לא יישאר מאחור"
▪  ▪  ▪
חקיקה ותקנות [צילום: יח"צ]
ענת נווה מספרת [צילום: יח"צ]

שמואל נעמן [צילום: יח"צ]

העדר הנגשה
ועדת המדע והטכנולוגיה: "ב-98 אחוזים מהמקרים בהם נכשל הליך העסקה של עיוורים הדבר נובע מהעדר הנגשה במערכות הממוחשבות".

במסגרת אירועי יום העיוור שצוין (יום ג', 21.6.16) בכנסת קיימה ועדת המדע והטכנולוגיה דיון מיוחד שעסק בפתרונות טכנולוגיים לעיוורים ושילובם בישראל.
בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "אני חושב שהלקות המשמעותית ביותר שיש לאדם זה העיוורון, ובלקות הזו אנו עדים להתפתחויות חדשות וקדמה חדשה, יש הזדמנויות רבות ואמצעי עזר משמעותיים ביותר לשירות העיוור ולשילובו, מנגד ההתפתחות המהירה של הטכנולוגיה עלולה גם להגדיל פערים וחובתנו החברתית והאישית לדאוג שהעיוור לא יישאר מאחור".
ח"כ קרין אלהרר יוזמת יום העיוור אמרה כי "אני יודעת שהוועדה דנה בנושא הזה גם בלי ימים מיוחדים ואני מברכת על כך. הכנסת ידעה לחוקק חוקים אבל המימוש למרבה הצער לוקה בחסר, ומה שמייחד את היום הזה בכל הוועדות זו עמידה איתנה ובלתי מתפשרת על מימוש הזכויות ווידוי שהחקיקה והתקנות לא היו לשווא".
"הטכנולוגיה מתקדמת בקצב שהממסד לא יודע להתמודד אתו", אמר נתי ביאליסטוק כהן מנכ"ל המרכז לעיוור, "לעיתים אנו נותרים מאחור מהסיבה שהטכנולוגיה הזו בחלקה מאוד יקרה והתקנות לא מתעדכנות. לפי התקנות הנוכחיות שאנו ממתינים לשינויים עיוור יהיה זכאי לצג ברייל פעם בחיים, כאשר ברור שהדבר הזה מתעדכן, מתקדם ומתקלקל, ואנו קוראים לחתימת תקנות העבודה הסוציאלית (תע"ס) בנושא, שיושבות על השולחן".
נציגת משרד הרווחה מירי מאיר שטטמן השיבה כי: "פתחנו תע"ס כשירות לעיוור שממליץ על שינויים מרחיקי לכת, זה מצוי בהליכים ביורוקרטים בשלבים מתקדמים בתוך המשרד, כאשר הוקצו 4 מיליון לסבסוד עלויות במסגרת התקנות".
במהלך הדיון, אילנה ביניש מהמרכז לעיוור הסובלת מלקות ראייה הציגה פיתוחים שונים - מכשירים הקוראים מידע על גבי אריזות תרופות, טלוויזיה חכמה ומונגשת לעיוורים, משקפיים המנתחות את הנמצא ממול העיוור וקוראות לו טקסט ועוד, שלא מגיעים לישראל בשל העדר התאמה בעברית, עלויות וסיבות נוספות. "יש בעולם ערים חכמות, שירותים ציבוריים, בינה מלאכותית אבל ישראל מפגרת מאחור. אין היום חקיקה בתחום, אין קהילת ידע בתחום ופיזור של המטלות לחברות. העבודה היא לא קשה, פשוט צריך לייצר את התשתית הנכונה. בעולם יש דרישה שכל חברה שרוצה להשתתף במכרז ממשלתי חייבת להיות נגישה על כל רבדיה, למה לא בארץ? צריך להגיע לחקיקה כמו באירופה בה כל מוצר טכנולוגי ממכונת כביסה ועד מערכת מידע צריכים להיות נגישים לבעלי מוגבלויות" קראה ביניש.

גישור על פערים
"חשבתי שלא אוכל לתכנת יותר אבל אז הופתעתי כמה הטכנולוגיה יכולה לגשר על הפערים. ראיתי את הפוטנציאל הגדול שבמכשיר הזה מבחינת האוכלוסייה שלנו, והיותו נגיש ובעלות נמוכה נוכח הייצור ההמוני והחלטתי לעשות משהו"
▪  ▪  ▪

במהלך הדיון הציגו חברות שונות פיתוחים בתחום. אליאב רודמן מחברת אורקם הציג משקפיים היודעות לזהות לאחר שהוזנו להם תמונות מי האדם הניצב מול העיוור החובש אותם, כמה אנשים בחדר וכן לקרוא טקסט ולהקריאו בקול ופעולות נוספות.
משה קילים מנכ"ל מהלב - המרכז הישראלי לנגישות בתקשורת, שהוקם במיוחד למטרת פיתוח מוצרים לבעלי מוגבלויות ומעסיק כיום 40 עובדי פיתוח ומייצא מוצרים ל-8 מדינות הציג מוצר המזהה שלטים באמצעות הטלפון החכם, ובאמצעות רכיב המותקן על שלטים ובאוטובוסים, כך מוצגים קולית לעיוור קווי אוטובוס רלוונטיים, ואף הנהג מקבל הודעה כי אדם בעל מוגלות מעוניין לעלות לרכבו.
לפיתוח הזה של חברת לב אחראי שמואל נעמן, מנכ"ל פילוסופט מובייל המתמקדת בנגישות מבוססת סלולר, שנכנס לתחום לאחר שאיבד את הראייה לפני 12 שנה: "חשבתי שלא אוכל לתכנת יותר אבל אז הופתעתי כמה הטכנולוגיה יכולה לגשר על הפערים. ראיתי את הפוטנציאל הגדול שבמכשיר הזה מבחינת האוכלוסייה שלנו, והיותו נגיש ובעלות נמוכה נוכח הייצור ההמוני והחלטתי לעשות משהו".
כך פיתח נעמן אפליקציה הכוללת בתוכה מגוון שירותים לטובת ציבור כבדי הראייה והעיוורים. אחד הפיתוחים הנוספים עליהם עובד נעמן בימים אלה הינם מוצר "ראייה מלאכותית" הקורא טקסט ומזהה בני אדם בחדר, כאשר המוצר מתבסס על מצלמת הטלפון הסלולרי, מה שיביא למוצר בעלויות נמוכות בהרבה מאלה המצויים בשוק.
יו"ר הוועדה לא נשאר אדיש לפעילותו של שמואל ואמר: "אתה פועל מתוך מוטיבציה ואידיאולוגיה, אתה המועמד שלי לפרס ישראל. אני חושב שדבר כזה שמגיע מתוך הכרה ותרומה זה דבר שמחמם את הלב ומאחד אותנו לעם אחד".
עידן מאיר מנכ"ל חברת זיקיתאפ הציג פתרון התמצאות במרחבים סגורים לעיוורים הנשענת על חישנים המתוקנים במבני ציבור, ומאפשרים לעיוור להפנות את הטלפון הנייד לכל כיוון שיבחר ולשמוע מה ניצב מולו.
עינת נווה, עיוורת מלידה סיפרה על הקשיים הרבים שחווים עיוורים בשוק העבודה: "אני עובדת סוציאלית ואמא, אני משתמשת הרבה בטכנולוגיה אבל הקשיים רבים. אני משתמשת בעבודה בתוכנה שלא נגישה ואני זקוקה שהקולגות שלי יקריאו לי מה מצוין בתיקים השונים שאני מטפלת בהם, אין על המצב הזה פיקוח ואני לא יכולה באמת להשתלב עד הסוף".
גבי כהן, מחברת מגדל אור העוסקת בשיקום תפקודי ותעסוקתי של אנשים עם לקויות ראייה או עיוורון וכן בסיוע טכני לאוכלוסייה, ומשמש כזכיין של המוסד לביטוח לאומי, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, ציין כי "ב-40 אחוזים מהמקרים נכשל הליך ההשמה של עיוורים בעבודה וב-98 אחוזים מהמקרים הסיבה היא אי-הנגשת תוכנות ומערכות מחשב ההכרחיות לעבודה".
יו"ר הוועדה סיכם את הדיון וקרא "הנתון הזה שההנגשה במחשוב מונעת מ-40 אחוזים מהמעוניינים לעבוד לעשות זאת צריך לעורר אותנו. אנו קוראים לקידום התקנות במשרד הרווחה, ובמסגרת הוועדה נזמין מחקר משווה למצב בעולם בכל תחום אמצעי ההנגשה לעיוורים, ונמשיך לדחוף את הנושא החשוב הזה כדי שבעוד שנה נוכל לשבת פה ולומר שהתקדמנו".

תאריך:  22/06/2016   |   עודכן:  22/06/2016
+היעד: תוספת 330 ק"מ נת"צים בגוש-דן
00:53 23/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת המשנה לתח"ץ: אין עתיד לרכב פרטי במטרופולין - התוכנית נועדה לצנתר את הסתימות שהופכות את הכניסה לגוש-דן לבלתי אפשרית  ▪  אט"ד: מספר המשתמשים צנח מ-64% בשנות ה-70 ל-27% היום  ▪  סגנית ראש עיריית ת"א: אוטובוס צריך לקבל פי 50 שטח מרכב פרטי

ועדת המשנה לתחבורה ציבורית [צילום: דוברות הכנסת]
+17 מיליארד שקלים סווגו כ"אחרים"
00:34 23/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משרד האוצר: "גם אנחנו לא אוהבים את בשימוש בסיווג "אחר". מאמינים שהמצב ישתפר בדוחות הבאים

[צילום: פלאש 90]
+אושר בטרומית: חובת כתוביות גם בפרסומות
15:43 22/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק שידורי טלוויזיה (כתוביות ושפת סימנים) (תיקון - החלת החוק על פרסומות שאורכן אינו עולה על חמש דקות), התשע"ו-2016 של חבר הכנסת עיסאווי פריג' וקבוצת חברי הכנסת. מוצע בה לקבוע שסעיף 10(ח) לחוק שידורי טלוויזיה (כתוביות ושפת סימנים), שעניינו פטור מהחובה ללוות תשדיר פרסומת שאורכו אינו עולה על חמש דקות בכתוביות או בתרגום לשפת סימנים, יימחק.

+שבת דוחה שיקול מקצועי לתחבורה ציבורית
15:20 22/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כך אומר שר התחבורה במסגרת התנגדותו להצעת חוק שביקשה להסדיר תחבורה ציבורית בשבת ברמה המוניציפלית  ▪  עקץ את גרמן: למה לא חוקקת כשהיית בממשלה?

כ"ץ. הסטטוס-קוו משמר יחסים תקינים בחברה [צילום: מן הטלוויזיה]
+אושר בטרומית: ביטוח אחיד לכלל תלמידי רשויות החינוך המקומיות
12:43 22/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק ביטוח תאונות אישיות לתלמידים (תיקוני חקיקה), התשע"ו-2016 של חבר הכנסת יעקב מרגי וקבוצת חברי הכנסת. לפי חוק לימוד חובה מוטלת על רשויות החינוך המקומיות חובה לבטח את התלמידים שבתחום שיפוטן בביטוח תאונות אישיות. דמי הביטוח המרביים נקבעים במסגרת "תשלומי ההורים" שמאשרת ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, אך גובה התשלום הנגבה מהורי התלמידים משתנה מרשות לרשות בהתאם להתקשרות של אותה רשות עם חברת ביטוח, באופן היוצר פערים בין רשויות חזקות לרשויות חלשות יותר. מוצע לקבוע כי כלל תלמידי רשויות החינוך המקומיות יבוטחו בביטוח תאונות אישיות אצל מבטח אחד שייבחר במסגרת מכרז פומבי שבו ייקבעו מראש דמי ביטוח אחידים לכלל התלמידים, ואשר יאושרו על ידי ועדת החינוך, התרבות והספורט במסגרת "תשלומי ההורים".

+אושר בטרומית: פס"ד בערעור של ניצולי שואה יינתן תוך 90 ימים
12:42 22/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק קביעת מועדים בערעור של ניצולי שואה (תיקוני חקיקה), התשע"ו-2016 של חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' וקבוצת חברי הכנסת
מוצע לתקן את חוק בתי המשפט [נוסח משולב] ולקבוע שפסק דין בערעור בעניין הנוגע לניצול שואה ונובע מהיותו ניצול שואה יינתן בתוך 90 ימים מיום הגשת הערעור. מוצע לתקן את חוק נכי רדיפות הנאצים ולקבוע כי החלטת ועדת העררים בנוגע לערר על החלטת הרשות המוסמכת כהגדרתה בחוק, תינתן בתוך שישים ימים מיום הגשת הערר. וכן, מוצע לתקן את חוק נכי המלחמה בנאצים ולקבוע כי החלטת ועדת הערעור, בנוגע לערעור על החלטת הרשות המוסמכת כהגדרתה בחוק, תינתן בתוך שישים ימים מיום הגשת הערעור.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סלולר  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אין הנגשה לעוורים במערכות הממוחשבות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
איציק וולף
הכנסת קבעה את יום העלייה לישראל בתאריך ז' בחשוון    הכנסת תקיים ישיבת מליאה מיוחדת שתעסוק בעליה, הממשלה והנשיא יעסקו בעליה לישראל
איציק וולף
ממלא-מקום נציב כיבוי האש הבהיר כי לא יחתום על האישורים להפעלת קו הרכבת החדש אם לא יטופלו ליקויי הבטיחות    "רישות הבטיחות שלנו לנגישות לרכבי הצלה לא בוצעו כי זה הון תועפות כסף"    נציג מד"א: אין לנו ידע, ניסיון וציוד לטיפול בנפגעים במנהרות רכבת
עידן יוסף
ועדת הכלכלה אישרה הארכה אחרונה בהחלט של רישיונות מוניות השירות עד סוף השנה, אך מתחה ביקורת על הסחבת של משרד התחבורה בטיפול בענף ודרשה לוחות זמנים להשלמת החקיקה
מירב ארד
מדובר ברצועת חוף של 60 מטר בחוף הדרומי של אילת, שבה הפעילה עד היום חברת 'מזח תיירות' בשטח של כ-10 דונם, מעגן סירות (בעיקר סירות בעלי גחון זכוכית), מועדון צלילה, מסעדה ומגרש חניה. במסגרת הסכם בין רשות החברות לעירייה, התחייבה העירייה לעמוד בלוחות זמנים לטובת הפיכת רצועת החוף למקום אטרקטיבי ומיזם תיירותי
עידן יוסף
חוק העמותות יוגש בנוסח מרוכך    היועצת המשפטית של ועדת חוקה מציעה להחיל חובות דיווח מופחתים על תורמים פרטיים
רשימות נוספות
יש יותר משתמשי קנביס ממשתמשות  /  עידן יוסף
נוסח חדש לצו החיסיון בעניין קצא"א  /  עידן יוסף
"אזהרה בהלוואה תיצבע באור שלילי"  /  עידן יוסף
המחוקק מעל החוק  /  איתמר לוין
המדינה - פלא שרק הולך ומתעצם  /  יוליה מלינובסקי
אהיה שליח נאמן לשולחי  /  יהודה גליק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il