X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרדי הממשלה פועלים ללא מערכת לניהול ושימור מסמכים רפורמות משמעותיות מתבצעות ללא יכולת מעקב עתידית אלהרר בדרישה ממשרד רה"מ: מיפוי נהלי ניהול המסמכים בכל משרדי הממשלה בתוך חודש ימים
▪  ▪  ▪
מיילים במקום מסמכים

הוועדה לביקורת המדינה דנה (יום ב', 27.6.16) דיון בנושא ניהול רשומות אלקטרוניות ושימורן במשרדי ממשלה. הדיון כונס בעקבות דוח של מבקר המדינה (66ג), שקבע כי אופן ניהול המסמכים והרשומות כיום במשרדי הממשלה לא יאפשר בעתיד העברה מסודרת של מסמכים לארכיון המדינה ובהתאם יקשה מאוד על איתור מסמכים לצורך בירור ומעקב אחר תהליכים.
יושב-ראש הוועדה, ח"כ קארין אלהרר, פתחה את הדיון ואמרה: "לא פעם אנחנו רואים קושי של משרדים ממשלתיים לדבר אחד עם השני והטיפול בזה צריך להתחיל בפרטים הקטנים כמו ניהול רשומות אלקטרוניות. מדוח המבקר עולה שכל מיני דברים בסיסיים בפרויקט הזה לא עובדים כמו שצריך. למשל, בשנת 2012 קמה ועדת היגוי שאחד מתפקידיה היה קביעת מתווה הפרויקט והאסטרטגיה למימושו והובלת השינוי הארגוני הנדרש בממשלה. ועדה זו לא כונסה ולא קבעה מתווה לפרויקט, ובינתיים משימה זו לא הוטלה על-אף ועדה אחרת. דוגמה אחרת היא שאין לפרויקט גוף אחד שמרכז את התקציב שלו, אלא הוא מבוזר בין גופים ומשרדים שונים".
יובל חיו, סמנכ"ל משרד מבקר המדינה, הציג את עיקרי הדוח ואמר: "בעבר כל פעולות הממשל היו מתועדות במסמכים פיסיים והייתה תורת תיעוד שקוימה ברובה. מזה 20 שנה אנחנו נמצאים בשינוי דרמטי בנושא ועיקר פעולת הממשל היום לא מתועדת במסמכים פיסיים, אלא אלקטרוניים כאלה ואחרים - קבצי וורד, מיילים, גיליונות אלקטרוניים וכו'. אם נידרש בעוד 10-5 שנים לאסוף מידע על רפורמות שנעשו בממשל היכולת להגיע לאותו מידע שהיה צריך להישמר היא מוגבלת ביותר. כבר היום אם מישהו ירצה לבחון מה קרה לפני שנתיים ברפורמה מרכזית כמו משבר הדיור או הגז, ספק אם יצליח לעקוב על כל מה שנעשה. יש שקוראים לזה 'העשור האבוד'".
משרד מבקר המדינה התריע על כך כבר ב-1998 וגם בדוחו"ת ב-2004, ב-2007, וב-2011. כמענה לדוחות הקודמים נאמר לנו שהשינוי יבוא כשתקום מערכת שאמורה ליצור סביבת עבודה רוחבית ולנהל את התוכן במשרדי ממשלה וגופים ציבוריים. לכן, בדוח הנוכחי (2015) הלכנו לבחון מה קורה עם אותה מערכת סע"ר שהייתה אמורה לתת מענה לבעיה. המסקנה העיקרית היא שעד שלא יהיו נהלים למשרדי הממשלה איך הם מטפלים בכל המידע האלקטרוני, עד שלא יהיה אדם שאחראי להנושא בכל משרד ותהיה תורה סדורה וגם מערכת מחשוב מסודרת הבעיה לא תיפטר".
מיכאל וייס, מנהל ביקורת במשרד המבקר, הוסיף כי "ב-2013, שמונה שנים אחרי ההחלטה להקים את המערכת היא יושמה רק בגוף ממשלתי אחד. תקציב הפרויקט שעומד על 21 מיליון ש"ח ונועד ליישום ב-5 משרדי ממשלה, הספיק רק להתקנות מקומיות ב-3 גופים בלבד. הפרויקט ותקציבו מנוהלים בצורה מבוזרת ללא לו"ז ברור ומחייב, מה שגורר עיכובים ביישומו. משרדי הממשלה לא קיימו הערכות ארגונית כנדרש ומחצית מעשרת המשרדים שהתחייבו לקחת חלק מהטמעת המערכת לא מימשו התחייבותם. כמו-כן, הביקורת מצאה כי בניגוד לדרישת הדין חסר גורם מנחה, מטמיע ומפקח. נציבות שירות המדינה לא הכשירה עובדים לניהול רישום אלקטרוני במשרדי הממשלה".
יאיר פראנק, יו"ר רשות התקשוב הממשלתית, אמר: "טכנולוגיה היא לא חסם, אלא משהו שמאפשר. החסמים בהטמעת מערכת כזאת הם דווקא הצדדים הארגוניים. כניסה למערכת כזאת צריכה להיות וולנטרית, לא בכפייה ויש לזכור להפריד בין הדרישה החוקית לתעד לבין כלי עזר לעשות זאת. סע"ר היא כלי עזר, אבל יש גם אחרים. הרעיון בסע"ר היה שבמקום שכל משרד יבנה לעצמו מערכת וזה יעלה הון תועפות נמצה את הגודל. אני מאמין שזו מערכת טובה ולכן אנחנו מכניסים אותה למשרדים השונים שלא מעט מהם משתפים עם זה פעולה. אם העובדים לא יבינו את המשמעות והערך המוסף של המערכת היא לא תוטמע, זה גורם לסכסוכי עבודה ויוצר בעיות".
ניר צנטנר, ראש אגף מערכות מידע במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, אמר: "מערכת מחשוב היא האמצעי, לא המטרה. במשרד האנרגיה יש מערכת לניהול מסמכים אבל זה לא מבטיח לנו שאותן רשומות שחשוב לנו לשמור נמצאות שם. המעבר הזה שנראה כמעבר מהיר, זה לא דבר טריוויאלי, אנשים שעושים פעולה מסוימת 20 שנה, בוקר אחד צריכים לעשות אחרת וזה לוקח זמן, יש ועדי עובדים".
ח"כ אלהרר התרעמה על האמירה ואמרה: "אני לא מוכנה לשמוע שוועדי עובדים עוצרים תהליכים כאלה. אני יכולה להבין את הקושי והעובדים שלא ששים לעניין, אבל אני מצפה למחויבות של הקודקודים במשרדים. כרגע אני חשה שזה לא הדבר הכי חשוב לכולם, אם זה היה מספיק חשוב זה היה מבוצע באפס טעויות".
ד"ר יעקב לזוביק, גנז המדינה, אמר: "יש נוהל לניהול מסמכים בתוך ומחוץ למערכת סע"ר, עבדנו עליו הרבה זמן בשיתוף עם משרדים שונים, אבל לארכיון המדינה יש כיום רק 4 תקנים להנחיל את הנוהל עבור 400,000 עובדי ציבור".
אבי חליבה, סמנכ"ל משרד הפנים, שספג ביקורת חריפה בדוח המבקר אמר "משרד הפנים עושה עכשיו שינוי תפיסה, יחד עם התקשוב הממשלתי. עשינו מספר מהלכים לקידום הנושא: כתבנו נוהל פנימי שיודע לתרגם את הדברים הגדולים לפרקטיקה, אנחנו מקדמים את פרויקט סע"ר ועושים מאמצעים לקלוט אותו השנה ובמקביל להקים אגף שיש לו פונקציה של ניהול ידע. מדובר בתהליך ארוך, אבל אני מעריך שבמחצית השנייה של 2017 נהיה במקום אחר".
יובל חיו, סמנכ"ל משרד מבקר המדינה, הוסיף בתגובה כי "בביקורת שערכנו חשנו בשינוי הכיוון במשרד הפנים. אנחנו מברכים על הפעולות שנעשו, אבל אני עדיין לא אופטימי לגבי קצב השינוי, עדיין חסרה לי מחויבות אמיתי של המנהלים לנושא, כולם צריכים להתגייס לנושא. זה לא עניין של מה בכך".
לסיכום, דרשה אלהרר ממשרדי הממשלה לשים את הנושא בראש סדר העדיפויות ואמרה "תמיד יש עוד דברים אבל אם זה לא יהיה בראש סדר העדיפויות כולנו נתכנס שוב בעוד שנתיים- שלוש ונדון באותם דברים. זה אכן קשה, אבל זה לא אמור לעצור את הטיפול. אבקש לקבל ממשרד רה"מ מיפוי של הנהלים לניהול המסמכים בכל משרד בתוך חודש ימים ותוך התייחסות לשאלות- מה קיים כיום, איך מתבצעים הדברים והאם ישנה כוונה לעבור למערכת חלופית?

תאריך:  27/06/2016   |   עודכן:  27/06/2016
+בקריאה ראשונה: הורדת הגיל למתן רישיונות לכלי ירייה, על מנת לאפשר לחיילות משוחררות לעבוד כמאבטחות
01:14 28/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק כלי הירייה (תיקון - הגבלת גיל למתן רישיונות לכלי ירייה), התשע"ו-2016 של חברת הכנסת עליזה לביא וקבוצת חברי הכנסת. כיום לא ניתן רישיון או תעודת הרשאה לכלי ירייה למי שטרם מלאו לו 21 שנים, אולם השר לביטחון פנים רשאי, באישור ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, לקבוע נסיבות בהן יינתן רישיון לכלי ירייה או תעודת הרשאה למי שמלאו לו 18 שנים וטרם מלאו לו 21 שנים. מוצע כי סיומו של שירות צבאי מלא יחשב נסיבה להענקת רישיון לכלי ירייה או תעודת הרשאה כאמור.

+בקריאה ראשונה: הרחבת איסור הסתה או שידול לעריקה גם כלפי מתנדבים לשירות
01:13 28/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק העונשין (תיקון מס' 127) (הסתה או שידול לעריקה של מי שהתנדב לשירות בכוח מזוין), התשע"ו-2016 של חברי הכנסת יואב קיש, דוד ביטן, איילת נחמיאס ורבין וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה לתקן את סעיף 109 לחוק העונשין, העוסק בעבירת הסתה להשתמטות, כך שיובהר שהעבירה חלה גם על הסתה או שידול לערוק משירות כלפי מי שמשרת בצבא לאחר שהתנדב לפי סעיף 17 לחוק שירות ביטחון [נוסח משולב].

+בקריאה ראשונה: איסור הפליה בהספקת מוצרים מחמת מקום מגורים
00:50 28/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות ציבוריים (תיקון מס' 4) (איסור הפליה מחמת מקום מגורים), התשע"ו-2016 (קריאה ראשונה) - של חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי. מוצע בה לתקן את חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים, ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים כך שיקבע כי מי שעוסק בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי במקום העסק, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת מקום מגורים. כמו כן, מוצע לתקן את חוק הגנת הצרכן כך שיקבע כי המקום שאליו יסופק לצרכן הנכס או השירות, יהווה עניין מהותי, שלפי החוק האמור אסור לעוסק להטעות לגביו את הצרכן. על פי המוצע, עוסק שסירב לספק את הנכס או השירות למקום כפי שהוסכם בין הצדדים, רשאי בית המשפט לפסוק לגביו פיצויים לדוגמה.

+אושר בקריאה ראשונה: חוק המקוואות
00:48 28/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק שירותי הדת היהודיים (תיקון מס' 21) (הסדרת השימוש במקווה טהרה), התשע"ו-2016 של חבר הכנסת משה גפני וקבוצת חברי כנסת. מוצע בו לקבוע כי מועצה דתית תהיה רשאית שלא להתקשר בהסכם לשם שימוש במקווה טהרה כהגדרתו בהצעה, אף אם התקשרה המועצה הדתית בהסכם עם המדינה או עם רשות מרשויותיה. בנוסף מוצע כי תחילתו של חוק זה תהיה תשעה חודשים מיום פרסומו כדי לאפשר היערכות ליישומו של התיקון המוצע.

+ועדת הרפורמה בשירות המדינה הציגה המלצותיה
00:46 28/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מנכ"ל משרד המשפטים: "זהו רגע היסטורי"  ▪  יו"ר הוועדה פולקמן: "יש להחזיר את האמון בין האזרח לבין השלטון; נקדם הצעת חוק שתסדיר את קווי היסוד של שירות המדינה"

פלמור. לעבור למבנה חדש [צילום: מן הטלוויזיה]
+בקריאה ראשונה: תוחמר הענישה על פגיעה בכבוד דגל המדינה או סמלה
00:37 28/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הדגל, הסמל והמנון המדינה (תיקון מס' 7) (החמרת הענישה), התשע"ו-2016 של חברת הכנסת נאוה בוקר וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה להחמיר את הענישה בגין העבירה של פגיעה בכבוד דגל המדינה או סמל המדינה ולקבוע כי דינו של מי שעבר עבירה כאמור יהיה מאסר עד שלוש שנים, במקום שנה אחת, וקנס עד 58,400 שקלים חדשים במקום קנס של עד 300 לירות.

+"מנהל בי"ס שיאפשר פרסום ייענש"
00:14 28/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בדיון שעסק בגבולות הפרסום והשיווק בקרב בני נוער עלה כי החוק כיום לא מספק מענה לעולם הניו-מדיה בכל הנוגע לפרסום בקרב בני נוער  ▪  משרד הכלכלה: "יש להרחיב את תקנות הפרסום והשיווק בכל הנוגע למדיה החברתית"

[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
+"אם את לא רוצה לכי הביתה"
23:44 27/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עקב אכילס בטיפול בסובלת מהפרעת אכילה  ▪  ח"כ תומא-סלימאן, למשרד הבריאות: "זרקתם את האחריות לטיפול בהפרעות אכילה על קופות החולים"

[צילום אילוסטרציה: דוברות בי"ח רמב"ם]
+משרד התפוצות: נגדיל מספר הסטודנטים מחו"ל
23:38 27/06/16  |  

שר התפוצות, נפתלי בנט, הציג בוועדת העלייה את התוכנית לחיזוק הזהות היהודית והקשר לישראל בחינוך יהודי בחו"ל. בתחילה תתמקד התוכנית בעשרות בתי ספר יסודיים ותיכונים באמריקה הלטינית ואירופה ובמסגרתה יוקם גוף אשר יסייע בכתיבה והטמעה של תוכניות לימודים, הכשרת מורים וליווי מנהלי בתי הספר היהודים. הגוף יפעיל גם רשת תמיכה מקצועית שתחבר בין אנשי חינוך בגולה למקביליהם בארץ - לטובת סיוע הדדי והעברת ידע מקצועי בין בתי הספר. דביר כהנא, מנכ"ל משרד התפוצות, הציג פעילות בהיקף של עשרות-מיליוני דולר מדי שנה לחיזוק הזהות היהודית בגולה, מגיל בר מצווה ועד גיל 35. כמו-כן פועל משרדו להכפיל ולשלש את מספר הסטודנטים היהודים המגיעים ללמוד בארץ, וחיזוק בתי הספר היהודיים בגולה, בעיקר באירופה ובדרום-אמריקה. בנוסף אנו פועלים בין קבוצות אנוסים ו"מתייהדים" המבקשים לא להתגייר אלא להתעניין ולחזק את הזיקה שלהם לישראל. כהנא פירט את פעילות ההסברה מול מובילי דעה ומעצבי דעת-קהל בתפוצות.

+משרד הפנים מתחייב: 60 מ"ש לחברי מועצות
23:24 27/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה ויוזם ההצעה לתגמל חברי מועצה, דוד אמסלם: בכל העולם מתגמלים חברי מועצות ערים, רק אצלנו מצפים מאנשים להפעיל את כל הוועדות הסטטוטוריות בחינם

[צילום: פלאש 90]
+אושר סופית: חופשת אבהות לגבר
22:32 27/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עובד יהיה רשאי להיעדר עד 5 ימים מהיום שלאחר יום הלידה של בת זוגו  ▪  פורר: הצעת החוק יוצרת אפליה בין העצמאים לשכירים

[צילום: איימי זוסמן/AP]
+בקריאה ראשונה: הרחבת הדין המשמעתי החל על עצורים כך שידמה לדין החל על אסירים
22:19 27/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים)(שיפוט משמעתי של עצורים) (תיקון מס' 15), התשע"ו-2016. מוצע בה להרחיב את הדין המשמעתי החל על עצורים כך שידמה לדין החל על אסירים. לשם כך יועתקו חלק מהוראות פקודת בתי הסוהר העוסקות בעבירות המשמעת ובאמצעי המשמעת ויתווספו עליהם עונשים השוללים זכויות הייחודיות לעצורים. עם זאת, מוצע לערוך שינויים מקילים באמצעי המשמעת וכן מוצע כי קצין השיפוט יביא בחשבון את העובדה שהעצור אינו אסיר. עוד מוצע כי הקנסות שישולמו על ידי העצורים ישמשו להטבת תנאי המעצר ורווחת העצורים.

+בקריאה ראשונה: רשות מקומית תוכל להסמיך פקחים שיוכלו להטיל קנסות על אופניים חשמליים
22:17 27/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לייעול הפיקוח והאכיפה העירוניים ברשויות המקומיות (תעבורה), התשע"ו-2016, של השר גלעד ארדן. מוצע בה להסמיך רשות מקומית, באישור מליאת המועצה שלה, לפעול לאכיפת עבירות תעבורה בתחום שיפוטה, בהתאם להוראות הצעת החוק ובכפוף לנוהל אחיד שיחול על הרשויות המקומיות ויאושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה. על פי המוצע, ראש רשות מקומית יוכל להסמיך, מבין עובדי הרשות, פקחים שיהיו נתונות להם סמכויות הפיקוח והאכיפה המפורטות בהצעת החוק לעניין עבירות תעבורה. כמו כן, מוצע שהפעלת סמכויות הפיקוח והאכיפה על ידי פקח כאמור תהיה בהתאם להוראות הצעת החוק ובכפוף למגבלות המפורטות בה. בנוסף, מוצע לקבוע כי פקח שהוסמך לכך יהיה רשאי למסור לאדם הודעת תשלום קנס, אם נוכח הפקח שאותו אדם ביצע עבירת תעבורה שהיא עבירת קנס.

+בקריאה ראשונה: העברת סמכויות בנושא הגנת הסייבר מהשב"כ לרשות הסייבר
22:15 27/06/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים (תיקון מס' 7) (נציג הרשות הלאומית להגנת הסייבר - קצין מוסמך לעניין גופים המנויים בתוספת הרביעית), התשע"ו-2016. חוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998 קובע כי נציג השב"כ יהיה הקצין המוסמך להנחות את הגופים המנויים בתוספת הרביעית לחוק בכל הנוגע לאבטחת מערכות ממוחשבות חיוניות. מוצע לקבוע כי ראש הממשלה יהיה רשאי להורות כי ראש הרשות הלאומית להגנת הסייבר יהיה הקצין המוסמך להנחות גופים אלה, למעט גופי תקשורת. כן מוצע לקבוע, כי לגבי גופים שראש הממשלה הורה כך לגביהם, והם מנויים גם בתוספת הרביעית לחוק וגם בתוספת השנייה לחוק, שעניינה הנחיות בעניין אבטחת מידע, ישמש ראש הרשות כקצין המוסמך גם לעניין הנחיות אבטחת מידע. עוד מוצע לקבוע כי במערך הסייבר הלאומי, יהיה ראש הרשות הקצין המוסמך להנחות הן בעניין אבטחת מערכות ממחושבות חיוניות, הן בעניין אבטחת מידע והן בעניין אבטחה פיזית.

+"נכשלים בזירה הפרלמנטרית ורצים לרשות השופטת"
20:13 27/06/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

שרת המשפטים השיבה לשאלות במליאת הכנסת: "לא הגיוני שכשח"כים רואים שהם נכשלים בזירה הפרלמנטרית הם רצים לפתחה של הרשות השופטת"  ▪  "האם זה נראה לכם הגיוני שמדינת ישראל תממן עמותות שפועלות למען יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי?"  ▪  "לא ראינו את כל פרטי ההסכם עם טורקיה, משנראה את הנוסח הסופי נתייחס לגופו של עניין"

השרה איילת שקד [צילום: איציק וולף]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מבקר המדינה / The State Comptrollr  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
שרת המשפטים השיבה לשאלות במליאת הכנסת: "לא הגיוני שכשח"כים רואים שהם נכשלים בזירה הפרלמנטרית הם רצים לפתחה של הרשות השופטת"    "האם זה נראה לכם הגיוני שמדינת ישראל תממן עמותות שפועלות למען יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי?"    "לא ראינו את כל פרטי ההסכם עם טורקיה, משנראה את הנוסח הסופי נתייחס לגופו של עניין"
עידן יוסף
במהלך דיון בנושא עלה כי אין מניעה מבחינת גורמי המקצוע ובתי הדין    יו"ר ועדת המדע: "מקווה שהממשלה תירתם"
יפעת גדות
ראש אגף הביטחון במוסד לביטוח לאומי, עופר גולן: "נוכחות השוטרים מונעת התרחשות של אלפי מקרים כאלה...האזרחים לא סופרים את המאבטחים, לשוטר כן מתייחסים"
יפעת גדות
הכהונה הוארכה בחצי שנה    שר הדתות, דוד אזולאי: מדובר בתקלה, נציבות שרות המדינה מחייבת פרישה בגיל 67    יו"ר ועדת עלייה וקליטה אברהם נגוסה: שני הרבנים הראשיים פנו להארכת הכהונה
איציק וולף
על-פי ההצעה שאושרה בוועדה יחויבו עמותות נתמכות בידי ישות מדינית זרה לציין זאת באופן בולט בפרסומיהן או שייקנסו    המכון לדמוקרטיה: הדרישות - מרצון של מספר חברי כנסת "להתנקם" בעמותות מסוימות ולזכות בכותרות ותו לא
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il