X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
בתום מו"מ אושרה הצעת החוק לתקציב דו-שנתי

ועדת הכספים תאשר השינויים בתקציב המדינה

משרד האוצר יגיש לוועדת הכספים דוח מיוחד על הנתונים הפיסקאליים ועל מידת העמידה ביעדים ובתחזיות שנקבעו לא יאוחר מה-1 בנובמבר 2017 גפני: הכנסנו לחוק שינויים משמעותיים שיבטיחו בקרה ציבורית על ניהול התקציב
▪  ▪  ▪
גפני. שמירה על האינטרסים הציבוריים [צילום: הדס פרוש / פלאש 90]

לאחר דיונים ממושכים אישרה (יום ה', 28.7.16) ועדת הכספים לקריאה שנייה ושלישית, את הצעת החוק הקובעת את המסגרת הדו-שנתית של תקציב המדינה לשנים 2017 - 2018. זאת כפתיחה לדיוני התקציב עצמם.
פיקוח מלא על ועדת הכספים
לאחר מו"מ מרתוני, הגיעו בסופו של דבר הקואליציה והאופוזיציה להסכמות שאיפשרו לקצר את משך הדיון על הצעת החוק ואישורה לקראת העלאתה למליאה לאישור סופי בקריאה שנייה ושלישית בשבוע הבא. כתוצאה מהדיונים ומההסכמות, הוחלט שכל מנגנון המעבר בין שתי שנות התקציב, לרבות מנגנון 'ההתכנסות' במקרה שיהיו חריגות בגירעון ובשאר היעדים הפיסקאליים, ייעשה בבקרה ובפיקוח מלאים של ועדת הכספים. יידרש אישורה של הוועדה על-מנת שהאוצר יוכל לבצע את ההתאמות, ככל שיידרשו. ההסכמות בין הקואליציה לאופוזיציה הושגו, בין השאר, לאחר שהיועץ המשפטי לכנסת, נתן גיבוי מלא ליו"ר הוועדה על הדרך שבה הוא מנהל את הדיונים בוועדה.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני הודיע שלאחר מו"מ ממושך, גם עם האוצר, הוסכם ש"ועדת הכספים תהיה חלק בכל דבר שנוגע להתאמות ושינויים שיידרשו בין שתי שנות התקציב. אני משבח את חברי הקואליציה והאופוזיציה על הנכונות להגיע להבנות שיאפשרו לאשר חוק שייטיב עם אזרחי ישראל ויבטיח שמירה על האינטרסים הציבוריים לטובת כלל הציבור לאורך שתי שנות התקציב. הכנסנו לחוק שינויים משמעותיים שיבטיחו את הבקרה הציבורית על ניהול התקציב. אומנם מדובר בתקציב דו-שנתי אך קבענו שתהיה תחנה באמצע לבחינת המצב וועדת הכספים תקיים דיון אמצע כבר בתחילת נובמבר 2017 על-מנת לבחון את הצעדים הנדרשים לעמידה ביעדים הכלכליים לטובת המשק".
עיקריי ההסכמות שהושגו קובעות את הדברים הבאים:
  • משרד האוצר יגיש לוועדת הכספים דוח מיוחד על הנתונים הפיסקאליים ועל מידת העמידה ביעדים ובתחזיות שנקבעו לא יאוחר מה- 1 בנובמבר 2017, מה שיותיר די זמן לוועדת הכספים לקיים דיון מעמיק בשינויים ובצעדים שיידרשו לצורך התאמות בתקציב 2018. ועדת הכספים תדון במנגנון 'ההתכנסות' שנקבע בחוק הנוכחי ושאת פרטיו יציגו אנשי האוצר ב-1 בנובמבר 2017.
  • במידה שלא תהיה עמידה ביעדים הפיסקאליים ובין השאר, הגירעון יגדל מעבר לצפוי, אזי לרשות שר האוצר יעמוד תקציב רזרבות מיוחד של 3.5 מיליארד ₪, 'תקציב התאמות'. בתקציב זה לא נוגעים ב-2018, אלא אם כן יידרשו שינויים. מדובר בתקציב רזרבה ומקורו איננו על חשבון משרד ממשלתי כלשהו.
  • עוד במידה שיידרשו שינויים, הממשלה תוכל לבצע קיצוץ של 1%, שמהווה כ-3.9 מיליארד שקלים בתקציב 2018. ברמת הסעיף, קרי באילו משרדים ייעשה הקיצוץ, הממשלה תקבל החלטה בעניין והדבר יובא לאישורה של ועדת הכספים. קיצוצים ברמת ה'תוכנית', היינו שינויים בתוכניות של משרד הממשלתי מסוים, דורשים גם הם את אישורה של ועדת הכספים. יו"ר הוועדה גפני הסביר, כי "ועדת הכספים לא תאפשר קיצוצים שרירותיים בתוכניות ובפרויקטים מסוימים, ללא בקרה ודיון ציבורי. ההישג של חברי ועדת הכספים הוא בכך, שבהצעת החוק שהוגשה ע"י הממשלה מלכתחילה, הקיצוץ של 1% לא דרש את אישור הוועדה. כבר בתחילת הדיונים הודיע גפני, כי לא יהיה מוכן למצב שבו "הממשלה תקבל החלטות דרמטיות כאלה ללא פיקוח ציבורי".
  • תקציב נוסף שהחוק שאושר היום מקצה לצורך ביצוע 'התכנסות' לעמידה ביעדים, עומד על 2.5 מיליארד ₪ שבו ניתן יהיה לעשות שימוש לצרכים ספציפיים ככל שיידרש. סה"כ החוק מאפשר 'כרית ביטחון' של 10 מיליארד שקלים על-מנת להבטיח שגם אם תהיינה התפתחויות כלכליות בלתי צפויות או חריגות משמעותיות מהיעדים, ניתן יהיה לשמור על המסגרת הפיסקאלית ולמנוע גירעון גדול ב-2019.
  • הממשלה תוכל מעבר או במקום הקיצוץ בתקציב להחליט על מהלכים אחרים כגון העלאת מיסים וכד', אשר כל אילו ממילא יידרשו את אישור ועדת הכספים.
  • עוד במסגרת החוק וההסכמות שגובשו בין הקואליציה לאופוזיציה, לגבי תקציב 2019, כל חברי הוועדה הביעו את החשש, שמא מכיוון שמדובר בשנה שבה צריכות להתקיים הבחירות לכנסת ה-21, במידה שלא יוקדמו, עשוי להיווצר מצב שכמו ב-2015, המדינה תהיה ללא תקציב מאושר ומשרדי הממשלה יצטרכו לפעול לפי תקציב של 1/12 של תקציב 2018 וללא אפשרות לקידום פרויקטים ותוכניות חדשות. על-כן הוחלט שתקציב 2019 יהיה תקציב חד-שנתי והממשלה הנוכחית תהיה מחויבת להניחו בסוף 2018, כך שגם בשנת הבחירות יהיה תקציב עדכני מאושר. הממשלה שתיבחר לאחר-מכן תוכל לבצע בו שינויים.
מוקדם יותר הבוקר כאמור, גיבה היועץ המשפטי לכנסת, איל ינון, את יו"ר הוועדה גפני וציין כי מדובר ב"בחבר כנסת מוותיקי המשכן, יו"ר ועדה מנוסה שעד היום לא נזקק לעזרתנו. אנו מגבים את הדרך שבה הוא מנהל את הדיונים". עוד אמר ינון, כי "אף שההסתייגויות הן כלי בעיקר אופוזיציוני חשוב, לא ייתכן שהן ישמשו על-מנת לסכל לחלוטין את רצונו של הרוב להעביר חקיקה בכנסת. הן נועדו להקשות ולהשפיע על אופי החקיקה במידתיות, אך בוודאי שלא לסכלה". התערבותו איפשרה לקיים הליכי הצבעה מזורזים יותר על אלפי ההסתייגויות שהגישה האופוזיציה.
נוכח דבריו נכנסו חברי הקואליציה והאופוזיציה למו"מ אינטנסיבי על-מנת להגיע להבנות ובסופו החליטו יחדיו על סדרי ההצבעות. האופוזיציה מצידה, הסירה את רוב ההסתייגויות ונותרה עם ההסתייגויות המהותיות לחוק בלבד.
יו"ר הקואליציה, דוד ביטן שליווה את כל הדיונים בימים האחרונים, בירך על ההגעה להבנות עם האופוזיציה והודיע ש"גם בדיונים על הצעת החוק במליאה תהיה הגבלה על משך זמן הצגת ההסתייגויות לאור ההבנות שהושגו. "אפשר לקיים דיון ואפילו להביע התנגדויות, אך חייבים לאפשר להליכי החקיקה להתקיים" אמר.
רכז האופוזיציה בוועדת הכספים, ח"כ אראל מרגלית: "ההתנגדות שלנו היא עקרונית ואנחנו מתנגדים לתקציב דו-שנתי וסוברים שהוא מסכן את הכלכלה הישראלית. בפועל כאן מדובר אפילו בתקציב תלת-שנתי, מכיוון שלא ניתן יהיה לקיים תהליך מסודר לקראת 2019 שעשויה להיות שנת בחירות וזו שערורייה. אני מברך על-כך שוועדת הכספים החזירה לידיה את הדיון בשינויים שייעשו בתקציב 2018 ומכן שהאוצר יידרש לבוא לכאן ולהציג את מידת העמידה בתחזיות".
"לא הושגו הישגים מיוחדים בעקבות הפיליבסטר"
רכז הקואליציה בוועדת הכספים, ח"כ מיקי זוהר דחה את טענות האופוזיציה, לפיהן הפיליבסטר שחבריה קיימו במהלך הדיונים תרם לשינויים בחוק ואמר: "אין ספק שהפיליבסטר לא תרם לתוצאה שהושגה. הדבר היחיד שקרה הוא שהציבור שילם יותר על שעות נוספות של עובדי המשכן".
גם ח"כ רחל עזריה טענה, כי "לא הושגו כל הישגים מיוחדים בעקבות הפיליבסטר" וכי "כל השינויים בהצעת החוק כבר היו מונחים לפנינו לפני יומיים. אני מברכת על-כך שחברי האופוזיציה נמלכו בדעתם והצטרפו לאישור החוק הטוב הזה שמשאיר בידינו כחברי ועדת הכספים את הכוח להשפיע על תקציב 2018".
שפיר: "גאים על השינויים שהגנו בחוק"
ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני), שהייתה מהמובילים של הפיליבסטר יחד עם ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) אמרה: "עקרונית אנחנו מתנגדים לתקציב דו-שנתי, בין השאר מכיוון שלאוצר יש בעיה לנהל בצורה טובה אפילו תקציב חד-שנתי. עם זאת, אנחנו גאים על-כך שהגענו עם השינויים שהשגנו בחוק, לכך שכל שקל של אזרחי ישראל יפוקח ע"י ועדת הכספים, כראוי למדינה דמוקרטית".
ח"כ מיכל בירן אמרה ש"מחד טוב שלא יהיו טונים צורמים מדי בדיוני הוועדה והכנסת, אך מנגד, אני מודאגת מאוד מכך שאנחנו הולכים לתקציב דו-שנתי, שיש לו השלכות קשות על המשק. עם זאת, אני שמחה שלאחר השינויים שהשגנו בוועדה, לא איפשרנו טייס אוטומטי ונוכל באמצע הדרך, לקראת 2018, לאתגר את האוצר, לקדם שינויים ולבחון את כל ההתאמות שייעשו".
יו"ר הוועדה גפני, סיכם את הדיון והודה לכל חברי הוועדה, קואליציה ואופוזיציה, על-כך "שהיטיבו לראות את האינטרס הציבורי והגיעו לכלל הסכמות שאיפשרו את אישור החוק על השינויים שנעשו בו. אישרנו היום שהתקציב הבא יהיה דו-שנתי אבל קבענו באופן תקדימי, שתהיה תחנה לבחינת הדברים באמצע בין שתי שנות התקציב. תחנה שבה נקיים דיון מעמיק על הצרכים המשתנים וההתאמות שיידרשו לטובת כלל אזרחי ישראל".

תאריך:  28/07/2016   |   עודכן:  28/07/2016
+כבל מעכב אישור חוק ברית המועצות
22:54 28/07/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכלכלה: עד שלא יובטח מעמד העובדים ולא יינתן מענה הולם לאופן מינוי היו"ר וועדת האיתור לא אביא את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית  ▪  "חייבים להבטיח את עצמאות הגוף המאסדר גם מבחינת התקציב"

כבל. בצורה הנכונה - לטווח ארוך [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  איל ינון / Eyal Yinon  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דוד  ביטן / David Bitan  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ועדת הכספים תאשר השינויים בתקציב המדינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
ועדת החוץ והביטחון החליטה על דעת כל חבריה כי על הדרג המדיני לאפשר לחייל להשתקם בביתו, ויהי מה    ח"כ אוחנה: "משרד הביטחון התבלבל"
עידן יוסף
משרד המשפטים: יש הרבה נקודות לחיוב ושתי נקודות לשלילה כלפי ישראל    ח"כ לביא: "נמשיך להיאבק לחקיקה כנגד הזנות גם בישראל"
עידן יוסף
כינוס בנושא ציונות מזרחית נערך בכנסת    מועלם-רפאלי: "רבני המזרח נעדרים מארון הספרים"    הרב בן-נון: "רבנים מזרחיים קראו לציונות עוד לפני הרצל"
עידן יוסף
סגן שר הביטחון בן-דהן במליאת הכנסת: במושב הבא תוגש הצעת חוק ממשלתית שתשנה את החקיקה הקיימת מ-1994 לגבי חיילים משוחררים ותתאים אותם לצרכי 2016
עידן יוסף
הצעת חוק השבת אינה מקובלת על חלקים גדולים בציבור. היא אפילו לא קרובה לרוח אמנת גביזון-מדן. במקום דיוני סרק יש להתחיל לאכוף את החוק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il