X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ועדת השרים לתיקוני חקיקה אישרה שורת רפורמות שאושרה בממשלה ושמהווה חלק מן התכנית הכלכלית לשנתיים הקרובות במקום אישור של 51% מדיירי הבניין למעבר לספק גז זול - יידרש רוב משתתפים באסיפה
▪  ▪  ▪

ועדת שרים לתיקוני חקיקה אישרה (יום א', 11.9.16) צעדים להגברת התחרות בתשתיות התקשורת ובשוק הגפ"מ בישראל. מדובר בהצעות המהוות חלק מן התכנית הכלכלית לשנים 2017 ו-2018 אשר אמורות להביא להפחתת יוקר המחיה.
השרים אישרו צעדים להקלת מעבר צרכנים בין ספקי גז, במטרה לסייע לספקי גז קטנים להתבסס במשק. כיום, על מנת לעבור בין ספק גז אחד לשני נדרשת חתימה בכתב של 51% מבעלי הדירות. כך, פעמים רבות לא מצליחים הדיירים לעבור לספק גז זול יותר בגלל קשיים טכניים. במסגרת ההצעה ישונה מנגנון הבחירה כך שיידרש רוב של בעלי הדירות המגיעים לאספה הכללית של דיירי הבניין, כך שמי שיגיע ישפיע. תשלום העודף השנתי אשר משלמים משקי הבית בשל חוסר התחרויות מוערך בכ-400 מיליון ש"ח בשנה.
"כיום, משק הגפ"מ בישראל סובל מריכוזיות גבוהה אשר מובילה למחירים גבוהים לצרכן הביתי. נכון להיום, שלוש חברות גז, אמישראגז, פזגז וסופרגז שולטות בכ-85% מהשוק. חברות קטנות אשר מנסות להשתלב בשוק נתקלות בחסמים וקשיים רבים. התחרות במשק הגפ"מ למגזר הביתי תצא לפעול באמצעות שורה של צעדים אשר צפויים להקל על ספקיות גז קטנות להיכנס לשוק זה וללקוחות לעבור מספק לספק", ציינו באוצר.
השרים החליטו עוד כי במקום ההליך הסבוך של קביעת אגרות והיטלי פיתוח תשתיות ברשויות המקומיות, ייקבעו תעריפי פיתוח ברמה הארצית כתלות בנתונים טופוגרפיים ובנתוני הצפיפות. על פי ההערכה, צעד זה צפוי לאפשר בנייה של אלפי יחידות דיור חדשות באמצעות קידום פיתוח תשתיות. "קביעת דמי פיתוח ארציים, המשקפים נאמנה את עלויות הפיתוח בפועל, תוביל לקידום פיתוח תשתיות לבנייה חדשה, אשר תאפשר בתורה בנייה של יחידות דיור נוספות. במסגרת הדיון בקבינט, הוצגה גם טבלת דמי הפיתוח אשר על בסיסה ייקבעו התקנות, בהתאם לתחשיב שנערך על ידי משרד האוצר, אשר בחן את עלויות פיתוח התשתיות המבוצעות על ידי משרד השיכון ורשות מקרקעי ישראל, וכן את עלות העבודות אשר מבוצעות כיום על ידי הרשויות המקומיות", נמסר מן האוצר.
עוד אושרה רפורמה שבמסגרתה יותר לכל חברות התקשורת לעשות שימוש בתשתיות אחת של השנייה על מנת להביא להגברת התחרות בשוק התשתית, אשר בו פועלים כיום שני שחקנים מרכזיים. גורמים באוצר ציינו כי "הגברת התחרות בשוק התשתית הינה בעלת השפעה חיובית ישירה על הצמיחה, הפיריון וצמצום הפערים בחברה".

תאריך:  11/09/2016   |   עודכן:  11/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il