X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
קובעת: במדינת חוק לא ניתן להשלים עם בקשות חוזרות ונשנות לדחיית קיומו של פסק דין סופי; לא ניתן למנוע ביצוע פסקי דין בשל חשש מאלימות
▪  ▪  ▪
לא חזות הכל [צילום: נועם מוסקוביץ, פלאש 90]
נאור צודקת
למדינה יש מנהג קבוע: בכל פעם שהיא נתקלת בבעיה קשה - היא מושכת זמן. ואז, כאשר הנושא מובא לפתחו של בית המשפט העליון, המדינה ממשיכה בדיוק באותה דרך ומבקשת דחיות על גבי דחיות. זה קורה לא רק בנושאים מרכזיים, אלא לפעמים דומה שהפרקליטות חושבת שמסגרות הזמנים של בג"ץ הן המלצה בלבד ושהשופטים עובדים אצלה.
הבקשה בנושא עמונה הייתה שילוב של חוצפה וחרפה, ודינה היה להידחות בלי שום קשר לעניין ולהרכב. הגיע הזמן שהמדינה - המעמידה לדין על איחורים בהגשת דוחות מס וגובה קנסות על תשלומים שמעוכבים - תלמד שלוחות זמנים ופסקי דין מחייבים גם אותה.

נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, דחתה (יום ב', 14.11.16) את בקשת המדינה לדחות בשבעה חודשים את פינוי עמונה, וקבעה שיש לבצעו עד 25.12.16. "ביצועו של פסק הדין עשוי להידחות פעם אחר פעם, מעבר לתקופת הארכה המבוקשת ועל יסוד בקשות ארכה חוזרות ונשנות. תוצאה כזו לא ניתן לקבל במדינת חוק", היא אומרת.
נאור מזכירה, כי אחרי שנים של דיונים החליט בג"ץ שיש לפנות את היישוב, שנבנה על קרקע פלשתינית פרטית, ונתן ארכה יוצאת דופן של שנתיים לביצוע החלטתו. זאת, למשל, לעומת שמונה חודשים שניתנו לפינוי מגרון ו-14 חודשים לפינוי גבעת האולפנה בבית אל.
"בקשת המדינה - הנסמכת בעיקרה על שיקולים שכבר 'שוקללו' בפסק הדין המקורי - מהווה למעשה ניסיון לשנות את האיזונים שנקבעו בו. זאת לא ניתן לקבל. קביעתו של בית המשפט בדבר מועד הפינוי הינה חלק מרכזי מהתוצאה האופרטיבית הסופית של פסק הדין. פסקי דין יש לקיים", קובעת נאור. היא מוסיפה:
"פסק הדין קבע מלכתחילה פרק זמן ארוך, המתחשב בצורך לאפשר לתושבים ולמדינה להיערך כראוי לפינוי. עם זאת, אין לקרוא לתוכו תנאי שלפיו אם לא תימצא בגדרי הזמן שנקבע חלופת מגורים קבועה למחזיקים במסגרת הקהילה, תהא זו עילה לעכב את הפינוי. פסק הדין ביקש בבירור לשים סוף להתדיינות הממושכת בין הצדדים, וזאת בין אם יימצא פתרון מוסכם על תושבי עמונה, ובין אם לאו.
"יתרה מכך, פרק הזמן הארוך לפינוי לא נקבע בחלל ריק. הוא משקף את ניסיון העבר, אשר לימדנו כי המדינה אינה מזדרזת לקיים פסקי דין המורים על פינוי בנייה לא חוקית באזור יהודה ושומרון ולא אחת אף אינה עומדת במועדים שנקבעו לביצועם. זאת ועוד, פסקי דין לפינוי הינם במקרים רבים בבחינת 'מוצא אחרון', רק כאשר מוצו ההתדיינויות וניתנו הארכות מועד רבות. במציאות כזו הקושי במתן הארכות מועד לאחר פסק הדין - מתעצם".
לדברי נאור, נימוקי המדינה לא שכנעו אותה, ולא מובן מדוע בשנתיים שחלפו לא נמצא פתרון למתיישבים. היא גם עומדת על כך שנכשלו הנסיונות להביא לפינוי בדרכי שלום, שכן רוב תושבי עמונה מתנגדים לפתרון שמציעה המדינה - העברתם לשבות-רחל מזרח. לכן, אין נאור מוצאת היגיון בבקשת הדחייה של המדינה, שכן לא מובטח שהיענות לה תביא לשינוי בעמדת התושבים. נאור גם מעירה, שתכנון שבות-רחל מזרח טרם הושלם וייתכנו דחיות בבנייה שם.
המדינה הביעה בבקשתה את ההנחה, שהדחייה תביא לכך שברגע האמת יקבלו התושבים את ההצעה, אך נאור אומרת: "צר לי, אך על בסיס המידע החלקי שהוצג לנו, לא ניתן לקבוע אם יש בהערכה מסויגת זו ממש. אף אם המדינה רשאית שלא לחשוף את פרטי המגעים עם גורמים כאלה או אחרים, סירובה לעשות כן במקרה זה עומד לה לרועץ. זאת במיוחד, בהתחשב ב'היסטוריה' של המגעים בין המדינה לבין התושבים, המתנהלים מזה שנים ואשר טרם זכו להצלחה. לכך מתווספת הצהרת מרבית תושבי עמונה, שלפיה הם לא הסמיכו איש מטעמם לנהל משא-ומתן עבורם. הצהרה זו מעוררת אף היא שאלות באשר למשמעותם של המגעים שהתקיימו בעבר".
נאור מסכמת: "בנסיבות המתוארות לעיל, אני רחוקה מלהשתכנע כי הארכת המועד המבוקשת תביא לסיום העניין בהסכמה. נראה שההיעתרות לבקשה תשמש רק כפתח להגשת בקשות ארכה נוספות, בנוסח 'לא הספקנו'. תוצאה כזו תשים לאל את פסק הדין ולא ניתן להשלים עימה. אף שאיננו מקלים ראש בשיקול ההסכמה והפינוי בדרכי שלום, שיקול זה אינו חזות הכל. יש לקחת בחשבון גם שיקולים חשובים אחרים, שבראשם הפגיעה בקניין הפרטי ובעקרון שלטון החוק".
נאור מתייחסת גם לחשש שהביעה המדינה מפני אירועים אלימים בין המתיישבים לבין כוחות הביטחון ופלשתינים: "המסר הטמון בכך הוא שניתן למנוע ביצועם של פסקי דין בשל חשש של המדינה מפני איומים ואלימות, מסר שעמו אין להשלים במדינת חוק. על המשיבים מוטלת חובה לנקוט בכל האמצעים הסבירים העומדים לרשותם כדי למנוע אלימות, ולא למהר לאמץ פתרון חריג בדמות דחיית ביצועו של פסק דין סופי".
נאור מסיימת באומרה: "עלינו להישמר ממצב שבו בקשות להארכת מועד לביצועם של פסקי דין בסוגיות מסוימות תהפוכנה למעין מנהג קבוע... עלינו להיזהר פן מועדים שנקבעו בפסק-דין יהפכו להמלצה. אכן, 'החובה לקיים פסק דין אינה עניין של בחירה. מדובר במרכיב הכרחי של שלטון החוק אליו כפופים הכל כחלק מערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית'".
השופטים אסתר חיות וחנן מלצר הסכימו עם נאור. את המדינה ייצגו עוה"ד אבינועם סגל-אלעד ורן רוזנברג, את העותרים ייצגו עוה"ד מיכאל ספרד ושלומי זכריה, ואת המועצה האיזורית והתושבים - עוה"ד עקיבא סילבצקי, בעז פייל, הראל ארנון, צפנת נורדמן ומרדכי וייס.

תאריך:  14/11/2016   |   עודכן:  14/11/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נאור דחתה הבקשה לעיכוב בעמונה
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
בנט ושקד יצאו אידיוטים גדולים
היה ברור שכך יקרה  |  14/11/16 15:55
2
נאור שוב יצאה ילדותית. ל"ת
משפטן בכיר  |  14/11/16 16:06
 
- הבקשה היא ילדותית, וגם חצופה.
בכיר? תמהני.  |  14/11/16 17:56
3
חרפה
ה.א  |  14/11/16 16:55
4
בג"צ שוב מוכיח
באום  |  14/11/16 17:02
 
- באום, התגובות שלך מדאיגות אותי
ד"ר שפיץ-פסיכיאטר  |  14/11/16 18:26
 
- לא תחלץ ל"ת
באום  |  14/11/16 19:10
 
- על הדברים שכתבת עומדים
העם עם באום  |  14/11/16 19:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
שר האנרגיה, יובל הוסיף: נחתם חוזה משמעותי עם ירדן. זהו שיתוף הפעולה הכלכלי הכי משמעותי בין ישראל לבין גורמים ערביים אי-פעם. ישנם עוד מגעים עם מצרים, ישנם מגעים גם עם שר האנרגיה הטורקי
איציק וולף
סיבת המוות השכיחה ביותר בישראל בשנת 2014 הייתה מחלת הסרטן    שיעור התמותה מסרטן השד - השכיח ביותר מבין סוגי הסרטן בקרב נשים בישראל - גבוה מאוד יחסית למדינות ה-OECD    שיעורי תמותה גבוהים יחסית גם מסוכרת, ממחלות זיהומיות וממחלות כליה
עידן יוסף
ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: פסיקות בתי המשפט הצבאיים באיו"ש יחשבו כראייה בבתי המשפט בישראל
יוזמת ההצעה ח"כ ברקו: "אין בהצעת החוק כל סיפוח של איו"ש"    גרמן: "עוד חוק שיסבך אותנו עם הדין הבינלאומי"
עידן יוסף
מנכ"ל משרד התחבורה: שם מתמקדת פעילות המניעה    יו"ר הוועדה לביקורת המדינה: "הרשויות אינן עושות הכל כדי למנוע תאונות - ובינתיים עוד ועוד אזרחים נהרגים"
עידן יוסף
ועדת העבודה והרווחה אישרה את סעיף הגדלת הבטחת הכנסה לקשישים מתוך חוק ההתייעלות    יו"ר הוועדה: זה יחזק את האוכלוסייה החלשה ביותר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il