X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר ועדת הכספים דורש להעביר את סמכויות הביצוע התקציביות במשרד לביטחון פנים לידי השר, לחיזוק השליטה הציבורית בתקציב המשטרה וגופי החרום האזרחיים השר לבט"פ: "כשר אני קובע את המדיניות, אך אין לי הכלים לוודא ביצוע בפועל"
▪  ▪  ▪
[צילום: יצחק הררי]

מי ישלוט בתקציב המשרד לביטחון פנים? אליבא דיו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, התשובה לכך צריכה להיות: השר והנהלת המשרד וכך גם סוברים השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן (הליכוד) ומנכ"ל משרדו. הנושא עלה בדיון על תקציב המשרד לביטחון פנים בשנים 2018-2017 (יום ב', 21.11.16) בוועדת הכספים.
גפני: "כיום ניהול תקציב ביטחון הפנים בפועל הוא בידי המפכ"ל ואגף התקציבים של המשטרה, אלא שהם אינם נבחרים ואינם חייבים בדין וחשבון לציבור כמו השר. יש לשנות את זה בדומה למה שקורה בתקציב הביטחון. בכוונתי לפעול בנושא". השר ארדן: "אכן קיימת בעיית משילות ולא רק במשרד לביטחון פנים. המצב לא סביר. אני יכול לקבוע מדיניות ויעדים, אך הביצוע בפועל בידי המשטרה ויכול להשתנות בהתאם לסדרי העדיפות הפנים-ארגוניים". בדיון הוצג תקציב המשרד לביטחון פנים לשנתיים הקרובות, שיש בו עלייה ביחס ל-2016: 17.8 מיליארד שקל ב-2016 ו-18.6 מיליארד שקל ב-2018. גפני קרא לשר לביטחון פנים לקדם הצבתן של תחנות משטרה ביישובים של המגזרים השונים ובין השאר ביישובים של המגזר החרדי.
ארדן הציג את עיקרי יעדי משרדו לשתי שנות התקציב, וציין כי "כיום תרחיש החרום הלאומי החשוב ביותר, הוא האיום על העורף האזרחי ועם זה אנחנו מתמודדים. יש לכך השלכות על הפריסה של המשטרה וכוחות החרום בשטח. בהקשר החברתי, אנחנו פועלים מתוך מודעות ברורה שההבדל בין יישוב משגשג ופורח ליישוב נחשל, הוא ברמת אכיפת החוק והסדר, שבלעדיהם לא תצלח מערת החינוך, לא יהיו השקעות ועסקים. תקציב המשרד בשנתיים הקרובות יגדל משמעותית עד כדי גידול של 2.1 מיליארד ב-2018 לעומת 2016 ולא רק גידול בתקציב אלא גם בכוח אדם עם למעלה מ-2,500 תקנים חדשים של שוטרים, כבאים ועוד".
באשר ליעדים המרכזיים שהציב ל-2018-2017 אמר ארדן: "חיזוק אמון הציבור במשטרת ישראל שהייתה במשבר, נעשו הרבה מאוד שינויים וחילופים בצמרת המשטרה, מהלכים של משמעת, ששוטרים ישמשו סמל ודוגמה כמי שאמורים לאכוף את החוק. אתגר נוסף, טיפול נכון ברב-תרבותיות, במיעוטים ובמגזרים, בין השאר ביוצאי אתיופיה, מאמצי גיוס שוטרים מכל העדות והמגזרים. יש לכך השלכות תקציביות ברורות. אתגר שלישי; התאמות בתקציב מבחינת המוכנות והציוד האישי של כל שוטר ביחס לאיום הטרור, בעיקר בירושלים. מוכנות לתרחישי חרום, ציוד, תרגולות ואימונים בא לידי ביטוי בתקציב. בנוסף, נוכחות המשטרה ברחובות, תוכנית שאני מקדם של 'שוטרי מקוף'; סיורים רגליים ברחובות. תהיה תוספת של מאות שוטרים להורדת פשיעה ואלימות. כמו-כן, הגברת הטיפול באלימות במשפחה ומאבק באלימות באינטרנט כנגד ילדים ונוער". השר עדכן גם לגבי פעולות לחיזוק שב"ס והרשות הלאומית לכבאות.
מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, רותם פלג, התייחס בתחילה לעניין הסמכויות בפועל בביצוע התקציב, ואמר כי "החשבויות מנותקות. הנתק הוא בביצוע התקציב. בהקצאת המשאבים אנחנו יכולים להקצות כפי ראות עינינו, אך בביצוע השליטה בחשבויות הנפרדות, בידי המפכ"ל ואגף התקציבים במשטרה. אנחנו קובעים מדיניות ובצד השני, הפעילות השוטפת של המשרד בידי גורמים אחרים".
גפני הודיע שבכוונתו לקדם שינוי בנושא זה. "השר חייב לתת את הדין, לטוב ולרע, והסמכות בניהול התקציב ובביצוע שלו חייבים להיות בידי השר ומנכ"ל משרדו. דינו של המשרד לביטחון פנים כדין משרד הביטחון, שכן גם הוא עוסק בנושאי ביטחון" אמר. השר ארדן: "מטה המשרד הוא קטן ואכן החשיבות שלו זה לקבוע את המדיניות ולוודא ביצוע בפועל בזמן אמת ולא רק בדיעבד, בד"כ לאחר כשנה, על-מנת להתאים את המציאות למדיניות והמטרות שאני כשר והממשלה הציבה כיעדים".
נציג אגף תקציבים באוצר, אמיר אדרי: "ראוי לשמוע את עמדת המשטרה והחשב הכללי שמתנגדים לשינוי. ככה זה בכל המשרדים למעט משרד הביטחון".
המנכ"ל פלג הציג נתונים עיקריים לגבי המשרד לביטחון פנים ולגבי המשטרה ושאר הגופים שתחת אחריות המשרד: "ביחס שוטר ל-1,000 נפש, אנחנו מתקרבים לממוצע ה- OECD שעומד על 2.86 שוטרים לעומת 2.64 שוטרים בישראל כיום". השר ארדן העיר, ש"בתוך זה גם שוטרת שעושה תפקיד מנהלי. בהרבה מדינות האלה לא נספרים כשוטרים ולכן זה נתון קצת מטעה ומייצר תמונה יותר טובה מאשר באמת. הכוח המבצעי הרבה יותר קטן". פלג: "ביחס לעולם אנחנו במקום גבוה מאוד בנושא גניבות רכב ביחס ל-100 אלף נפש עם כ-230 גניבות למאה אלף נפש וכן בתקיפות עם כ-820 ל-100 אלף נפש. בעבירות מין ובפריצות אנחנו במקום נמוך בהשוואה עולמית. הנזק הכלכלי מפשיעה ב-2015: 19.6 מיליארד ש"ח לעומת 18 מיליארד ש"ח ב-2018, אך ירידה לעומת ראשית שנות ה-2000, אז ב-2001: 23.2 מיליארד ו-25 מיליארד ש"ח ב-2004".
בהיבט התקציבי הציג פלג, כי "ב-2017 תקציב המשרד יעמוד על 16.8 מיליארד ש"ח, 3.8% מתקציב המדינה, 45.7 אלף מועסקים, כ-21 כלואים, כ-8,000 כלי רכב וכ-460 מתקנים. ב-2017, מתוך 16.83 מיליארד ש"ח: 11.56 מיליארד ש"ח למשטרת ישראל, 893 מיליון ש"ח למטה המשרד, 1.01 מיליארד ש"ח לרשות כבאות והצלה ו- 3.4 מיליארד ש"ח לשב"ס. ב-2018, מתוך 17.66 מיליארד ש"ח: 12.01 מיליארד ש"ח למשטרה, 848 מיליון ש"ח למטה המשרד, 1.2 מיליארד ש"ח לכבאות והצלה ו- 3.53 מיליארד ש"ח לשב"ס". במענה לטענת חברי כנסת, ביניהם, ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו), על-כך שרוב תחנות המשטרה נמצאות במבנים לא ראויים, ציין ארדן, כי "רוב התקציבים קשיחים של משכורות, תחזוקת דברים ומתקנים ולכן אין אפשרויות רבות לבינוי מתקנים חדשים וכד', אף שאנחנו שואפים לקדם זאת".
בסיכום הדיון, שב גפני והודיע, כי בכוונתו לשנות את מצב הסמכות בנושא תקציב המשרד לביטחון פנים כבר במסגרת הדיונים על חוק ההסדרים הנוכחי לשנים 2017-2018, על-מנת להשוותו לזה הקיים במשרד הביטחון, על-מנת לאפשר שליטה בזמן אמת בביצוע התקציב לשר ולמנכ"ל משרדו ובכך לאפשר גם ביקורת ציבורית, בין השאר באמצעות ועדת הכספים. גפני הורה ללשכה המשפטית של ודעת הכספים לבחון את האפשרות לתיקון פקודת המשטרה.

תאריך:  21/11/2016   |   עודכן:  21/11/2016
+השר אריאל לרב קרים: ״אל תיכנע ללחצים״
00:28 22/11/16  |  

בעקבות החלטת בג"ץ לעכב את מינויו של הרב אל"ם אייל קרים לרב הצבאי הראשי "עד שיבהיר עמדותיו" ביקש השר אורי אריאל מהרב קרים שלא להיכנע ללחצים. "אני רואה זאת כניסיון נוסף להלך אימים ואף לסתום פיות של רבנים מלדון ולפסוק בנושאי הלכה וחברה" כתב לו אריאל, "זו פגיעה במסורת הפסיקה היהודית ואין להשלים עם כך. אני מבקש לחזק את ידך בעת הזו, וקורא לך שלא להיכנע ללחצים כאלו ואחרים. זו שעת מבחן - עמידתך האיתנה על החופש לדון ולומר את דעת ההלכה ללא מורא, היא אבן יסוד בביצור מעמד הרבנות בכלל והרבנות הצבאית בפרט".

+נתניהו: לא אאפשר עליית ח"כים להר בזמן הקרוב
00:26 22/11/16  |  

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי ההחלטה שלא לאפשר עליית חברי כנסת להר-הבית לא תשתנה בקרוב. הוא התייחס להמלצת המשטרה בנושא, כפי שהוצגה לו ע"י ח"כים. לדברי נתניהו, "לא הייתה המלצה מהמשטרה אלא הערכת מצב. כרגע כולכם מבינים שאנחנו בעיתוי רגיש", דבריו.

+הוועדה לזכויות הילד ציינה 70 שנה לפעילות יוניסף
00:20 22/11/16  |  

הוועדה לזכויות הילד קיימה דיון חגיגי לרגל 70 שנה ליוניסף, קרן האו"ם למען ילדים. במהלך הדיון, בו נכחו בני נוער רבים, הושם דגש על עשיית הארגון ב-20 השנה הראשונות שלאחר הקמת המדינה, בהם נתן הארגון סיוע מסיבי למדינה הצעירה. יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון: "חשוב לדבר עם ילדים ולא רק עליהם, ואת זה יוניסף מיטיב לעשות".

[צילום: דוברות הכנסת]
+ויקי קנפו: להשוות את הקצבאות לשכר המינימום
00:08 22/11/16  |  

הוועדה המיוחדת לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי של הכנסת קיימה דיון מיוחד על הכלים לצמצום העוני בפריפריה, בעקבות צעדת בשביל הצדק אותה יזמה והובילה ויקי קנפו במחאה על מה שהגדירה ההתעלמות ממצב העוני בישראל ועל חוסר בטיפול בבעיה ההולכת ומחריפה. דינה דיין מראשי המאבק, דרשה הכפלת קצבאות הזקנה והכפלת קצבת הנכות בעבור נכים לא מקבלים קצבה נוספת. ויקי קנפו הוסיפה: "אנחנו לא אנשים פוליטיים אלא מדברים מהכאב. אני לא נכה ולא קשישה, אני עובדת במקום עבודה מסודר אבל כואבת את כאבם של הנזקקים. 180,000 קשישים, מהם 40,000 ניצולי שואה, יתקשו לעבור את החורף הקרוב כי אין להם כסף לחשמל של תנור החימום".

+ארדן: המשטרה לא אוכפת חוק המואזין
23:59 21/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

השר השיב בשעת שאלות במליאה  ▪  על ביטול התאגיד: "ככל שתבוא הצעה לבטלו, הודעתי שאצביע נגדה"  ▪  עמונה: "מקווה שחוק ההסדרה יעבור  ▪  כניסת ח"כים להר-הבית: "משטרת ישראל חושבת על בסיס הערכות מקצועיות שלה שניתן לחדש את הביקורים"

השר גלעד ארדן [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+המשטרה: פייסבוק הסירה 95% ממה שביקשנו
23:13 21/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

השר לביטחון פנים: "פייסבוק וגוגל מעדיפות שלא תוטל עליהן האחריות לניטור הסתה לטרור, כדי שהן לא יצטרכו להקצות מספיק כוח אדם"  ▪  נציגת גוגל: "הטכנולוגיה עדיין לא מאפשרת ניטור אוטומטי"

ועדת המדע. הדעות חלוקות [צילום: דוברות הכנסת]
+בקריאה ראשונה: ממצאים ומסקנות של פס"ד בבימ"ש צבאי יהיו קבילים כראיה במשפט אזרחי
22:56 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת הראיות (מס' 19) (פסק דין פלילי של בית משפט צבאי כראיה בהליך אזרחי), התשע"ו-2016, של חברת הכנסת ענת ברקו. מוצע בה להסדיר בחוק את מעמדם של פסקי הדין הפליליים הניתנים בערכאות השיפוט ביהודה ושומרון. מוצע לקבוע בפקודת הראיות שהממצאים והמסקנות של פסק דין של בית משפט צבאי יהיו קבילים כראיה במשפט האזרחי.

+ראשי רשויות בדרום נעדרו מדיון כנסת בעניינם
21:41 21/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ח"כ מאיר כהן: ראשי הרשויות לא צריכים להתהדר רק בפתיחה של עוד קניון אלא לתת את הדעת למצב העסקים שצריכים להדליק נורה אדומה  ▪  מנהל לשכת המסחר בדרום: כמעט שאין תעשיה באזור

רהט
+"טיפול נפשי לסובלים מטראומות העלייה מאתיופיה"
21:30 21/11/16  |  

ועדת העלייה והקליטה קראה למשרד הבריאות לפעול למימון טיפול נפשי ליוצאי אתיופיה הסובלים מפוסט-טראומה בעקבות סבלם בעלייה לארץ. לדברי יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם נגוסה, "רבים איבדו את יקיריהם בייסורים - אך החוק להכרה באסירי ציון והרוגי מלכות, אינו מאפשר הכרה באלמנים, אלמנות ויתומי מבצע משה - כמשפחות הרוגי מלכות, וגם בג"ץ דחה על הסף לפני כארבע שנים עתירה". בוועדה נשמעו עדויותיהם הקשות של כמה מעולי אתיופיה, שראו מול עיניהם את מותם של רבים מבני משפחותיהם, מאלימות שוטרים וחיילים באתיופיה ובסודן.

+הסדרת ענף מוניות השירות עברה בקריאה ראשונה
21:23 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק הממשלתית לתיקון פקודת התעבורה (מס' 117) (קווי שירות למוניות), התשע"ז-2016. מוצע בה להסדיר באופן קבוע את ענף מוניות השירות ומתן הרישיונות לקווי השירות למוניות, כך שבעיקרו שמתן הרישיונות לקווי השירות למונית יהיה בהליך תחרותי. כמו-כן, מוצע לקבוע בהוראת מעבר עד לסוף שנת 2019 שיסדירו את הענף עד ליישומו של החוק. ח"כ דב חנין האשים את הממשלה בכך היא עושה הכל כדי להמית את הענף, ואף אינה מוזילה את הנסיעה במוניות השירות.

+אושר סופית: פטור מארנונה לארכיון ציבורי
21:12 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) (מס' 27) (פטור מארנונה לארכיון ציבורי), התשע"ז-2016 של חברי הכנסת נאוה בוקר ויוסי יונה. פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) תתוקן כך שתפטור מארנונה כללית או מאגרה שטח נכס המשמש ארכיון ציבורי כהגדרתו בחוק הארכיונים, התשט"ו-1955. ח"כ יונה: החוק הזה יתרום ולו במעט במתן כבוד לעבר שלנו.

+בקריאה ראשונה: החובה לתעד חקירת חשוד לא תחול על חקירת חשוד בעבירות ביטחון
21:10 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים) (תיקון מס' 8) (חקירת חשוד בעבירת ביטחון), התשע"ז-2016. מוצע בה לתקן ולקבוע כי החובה לתעד חקירת חשוד בתיעוד חזותי או בתיעוד קולי לפי החוק, לא תחול על חקירת חשוד בעבירות ביטחון. מוצע כי הבקרה במקרים אלו תהיה באמצעות ביקורים אקראיים בחקירות של שירות הביטחון הכללי ושל משטרת ישראל בעבירות ביטחון. השר לבטחון הפנים גלעד ארדן הבהיר כי היועמ"ש לא יאפשר לממשלה לקיים חקירות ללא מנגנוני פיקוח ובקרה.

+בגין: חשש למגבלת יתר במינוי הקאדים
20:39 21/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: החמרה בתנאי הסף למינוי קאדים

בני בגין [צילום: יוסי זליגר/פלאש 90]
+יוסדר פיקוח על המזון בצהרונים
18:58 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה בצהרונים, התשע"ז-2016. החוק קובע הוראות בעניין פיקוח על המזון שמסופק בצהרונים. הוא מטיל חובות על ספק מזון בצהרון, לרבות עמידה בתנאים שיקבע שר הבריאות לעניין הרכב המזון וערכו התזונתי. בנוסף, יחולו חובות בתחום גם על מפעילי הצהרונים. כן יוטלו קנסות על ספק מזון או מפעיל צהרון שיפרו את החובות המוטלות עליהם. ח"כ רחל עזריה מיוזמי החוק: ילדים שוהים בצהרון כחמש-עשרה שעות שבועיות לערך ושם אוכלים את הארוחה החמה המרכזית ולכן ראוי כי לילדי הצהרון תובטח תזונה בריאה וראויה".

+חברת הביטוח תפצה במקרה שנהגה בחוסר תום לב
18:54 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק חוזה הביטוח (תיקון מס' 8), התשע"ז-2016 של חברי הכנסת אורי מקלב ומשה גפני. שיעור הריבית המיוחדת שנפסק אם חברת ביטוח נוהגת בחוסר תום לב, יוגדל כך שהוא לא יעלה על פי עשרים מהריבית הקבועה בחוק פסיקת ריבית והצמדה, לעומת פי שלושה כפי שקבוע היום. בנוסף, גם לגבי ביטוח מפני מחלות ואשפוז וביטוח רכב חובה יהיה בית המשפט חייב לפסוק פיצויים לפי הריבית המיוחדת. מקלב: "המטרה שלנו היא שההצעה לא תמומש וחברות הביטוח לא ידחו תביעות סתם כך. ההצעה הזו באה לאזן את מערכת היחסים בין הלקוח לחברת הביטוח. החברה היום יכולה להתעלם מהתביעות להתנער ולדחות את התביעה כי היא יודעת שאין לה מה להפסיד. יש להם עורכי דין בחוזה קבוע שיש להם את כל הזמן והיכולת לעמוד מול הלקוח, שמצידו צריך להשקיע זמן וכסף".

+דמי הלידה לשכירוֹת יחושבו לפי ששת החודשים שקדמו ליום הקובע
18:51 21/11/16  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 183), התשע"ז-2016, לקביעת מסלול לחישוב דמי לידה לעובדת שכירה לפי חצי השנה שקדמה ללידה. זאת, נוסף על מסלול החישוב הקיים כיום לפי רבע השנה שקדמה ללידה. דמי הלידה יחושבו לפי הסכום הגבוה מביניהם. ח"כ טלי פלוסקוב: "כדי להימנע ממצבים בהם משולמים למבוטחת דמי לידה אשר אינם תואמים לשכר הממוצע שהיא מרוויחה בחודש, מוצע לשנות את האפשרות בה דמי הלידה יחושבו על פי ממוצע הכנסתה של המבוטחת ברבע שנה שקדמה ליום הקובע, לממוצע הכנסתה בחצי שנה שקדמה ליום הקובע".

+מנוי ממוצע משלם 230 שקל בחודש
18:31 21/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הרפורמות בענף התקשורת: יו"ר הקואליציה ביטן: אם לא יהיו הסכמות בין משרדי האוצר והתקשורת נתעקש לא לחוקק את זה  ▪  ח"כ פרי: יש לי יותר מתחושה שמשרד התקשורת לא כל כך איתנו  ▪  ח"כ נחמיאס ורבין: בדיון על רפורמה כזו היה ראוי שגם מנכ"ל משרד התקשורת ישתתף, אבל מהישיבה על התאגיד הוא לא מגיע לוועדה

פתיחת שוק התקשורת
+אמסלם: להגיע להסכמות בעניין תוכנית האשכולות בשלטון המקומי
18:04 21/11/16  |  

ועדת הפנים דורשת ממ"מ מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן לשבת עם יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס ולחדד ניסוחים בפרק ג' של הצעת חוק התוכנית הכלכלית העוסק באשכולות שיאגדו מספר רשויות מקומיות לפעילות אזורית. דיון נוסף בנושא יתקיים בשבוע הבא.
יו"ר הוועדה, ח"כ דוד אמסלם: "יש שירותים שלא יכולים להינתן ברמת עיר בודדת. טיפול בפסולת זה לא דבר עירוני, זה נושא ארצי. גם טיפול בגזם. לכן יש שירותים שהעיר נותנת במשותף עם רשויות בסביבה. אני מצפה ממשרד הפנים לנתח מול הרשויות את הצרכים. חשוב לי להבין את החששות".

+קנסות למובילי נפטר שינסו למכור מוצרים ושירותים נוספים למשפחה אבלה
17:51 21/11/16  |  

ועדת העבודה של הכנסת אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק, לפיה חברות הובלת נפטרים לא יוכלו בנוסף למכור או לשווק מוצר ושירות הקשורים בפטירה, בלוויה, בקבורה ובהקמת מצבה. עוד קובעת הצעת החוק כי מי שעוסק בהעברת נפטרים ללא רישיון וגובה על כך כסף, יהיה מחויב להודיע לקרובי הנפטר כי הם זכאים לקבל את השירות ללא עלות מגוף בעל רישיון (חברה קדישא). על הפרת שני הסעיפים הנ"ל יוטל קנס בגובה 14,400 שקלים. עוד נקבע כי אין להפעיל לחץ ואין לנצל מצוקת קרובי נפטר לצורך חתימה על הסכם הובלה. במקרים כאלה יהיה רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בסך של עד 5,000 שקלים, בנוסף לתביעה שקרובי המשפחה יהיו רשאים להגיש. יוזמת החוק, ח"כ מרב מיכאלי הדגישה בדיון כי הצעת החוק אינה גורמת לחילול שבת. ח"כ ישראל אייכלר אישר כי חשוב היה לו ולחברי כנסת נוספים לוודא כי אכן כך.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD  אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל ביתנו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עופר עיני  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארדן: קיימת בעיית משילות תקציבית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
איציק וולף
יו"ר ישראל ביתנו אמר בישיבת סיעת מפלגתו כי יש להמתין עד לכניסת ממשל טראמפ לבית הלבן כדי לנסות ולהגיע למדיניות משותפת לישראל ולארה"ב ביחס לבניה ביהודה ובשומרון
מירב ארד
נתונים אלה הוצגו בכנס חרום שהתקיים בכנסת על-רקע כשלון נוסף במכרז להקמת מפעל האמוניה והסחבת בפינויו מחיפה
איתן קלינסקי
פניה מיוחדת לשר יעקב ליצמן    ציפיתי דווקא מהשר, שמגלה רגישות חברתית ודתית רבה, שלא ייתן ידו לחוק, שנועד אך ורק לפגוע ברגשותיו הדתיים של הציבור המוסלמי במדינת ישראל ויפגע בחופש הדת שלהם
אלעזר לוין
היועץ המשפטי של הכנסת לא מוצא ניגוד עניינים בהצבעת ח"כים בעניין מס על דירה שלישית
עידן יוסף
בהיותו שר להגנת הסביבה אמר כי כריזת המואזינים בשעות מסוימות כמו גם צפירת השבת מהוות כיום עבירה על החוק שכמעט אינה נאכפת    יוגב: נוסח החוק הקיים אינו מאפשר אכיפה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il