X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בין ממצאי הדוח: פערים גדולים בהשקעה במדע ובמחקר מול מדינות העולם, סכנה להעלמות חקר הפיזיקה הגרעינית וסגירה בלתי נמנעת של חוגים למדעי הרוח נציגי האוצר והמועצה להשכלה גבוהה הציגו תוכנית תקציבית בת 12 מיליארד שקלים ל-6 שנים
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים הגישה (יום ב', 26.12.16) לוועדת המדע והטכנולוגיה את "דוח מצב המדע בישראל" - תשע"ז-2016. הדוח התלת שנתי המסכם את תמונת מצב המדע בישראל בגזרת התשתיות הלאומיות, מדעי הרוח והחברה, המחקר, האקדמיה ואוניברסיטאות.
המחברים הציגו הישגים רבים לאקדמיה הישראלית וחוקריה לאורך השנים, כולל שורת פרסים בכלל התחומים, שבמרכזם פרסי הנובל. בנוסף מסתמן גידול מרשים בהשתתפותן של נשים בלימודים לתארים מתקדמים.
מנגד הצביע הדוח על פערים ההולכים וגדלים בין מדינת ישראל ליתר מדינות העולם המתקדמות בכל הנוגע להשקעה בתחומי המדע והמחקר והתשתיות היקרות הנדרשות להם. בין היתר עולה מהדוח כי ישנה ההתבססות גבוה במיוחד בישראל (50 אחוזים) על שיתופי פעולה וכי ישנה האטה בגידול במספר הסטודנטים לתואר שלישי במשך כעשור.
עוד מצביע הדוח על ירידה דרסטית בהשקעה במחקר ופיתוח בהשכלה הגבוהה וכן על סכנה להעלמות חקר הפיזיקה הגרעינית בישראל שעה שבתוך 3 עשורים נותרו בישראל 5 אנשי סגל אקדמי בלבד, לעומת 40 אנשי סגל בשנות ה-80. בנוסף מציג הדוח ירידה מהמקום הראשון במספר הפרסומים המדעים לנפש בשנות ה-80, למקום ה-30 כיום וכן על ירידה באיכות הפרסומים הישראלים.
בתחום מדעי הרוח מצביע הדוח על סכנה גדולה לעתיד מדעי הרוח, כאשר אין מנוס מהאחדת חלק מהתחומים בישראל.
בצד ההמלצות קראה האקדמיה בתחום התשתיות לאומיות, להקים תוכנית למימון תשתיות מחקר מדעי שתיתן מענה בהיקף של עד 100 מיליון שקלים בשנה. כאשר הדגש הוא על ציוד מחקר בעלות גבוה במיוחד.
פרופסור רשף טנא הציג כי בצד שיתופי הפעולה הבינלאומיים כי הקרן הדו-לאומית כפי שהיא קיימת היום לא מאפשרת לישראל להגדיל את הקשרים עם החוקרים בארה"ב, וכך ממליץ הדוח להוסיף עד 16 מיליון דולר בשנה להרחבת קשרי המדע בין ישראל לארה"ב.
נשיאת האקדמיה, פרופ' נילי כהן: "אנו רואים שיש הישגים אבל גם צרכים ופערים. במקביל לכתיבת הדוח ות"ת עמלה על התוכנית התקציבית ה-6 שנתית. התוכנית היא הישג למחקר. לעניין מדעי הרוח הם בנפשנו. לא יעלה על הדעת שתחומי מחקר מרכזיים של יהדות והכרת היסטוריה של מדינות שכנות יעלמו".
יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, ח"כ אורי מקלב: "פערים הולכים וגדלים בין ישראל לבין מדינות העולם המערבי בתחום המחקר, מחסור בתקציבים בכל התחומים, האטה בת עשור בגידול במספר הדוקטורנטים וירידה דרסטית בהשקעה במחקר ופיתוח בהשכלה הגבוהה. הדרדרות מהמקום הראשון ל-30 בעולם במספר הפרסומים המדעים לנפש וסכנה מידית להעלמות חקר הפיזיקה הגרעינית. זהו סיכום חלקי של הדוח של האקדמיה הלאומית למדעים שמציב תמרור אזהרה אחרון בפני מקבלי ההחלטות, לפני התהום".
שלמה פשקוס, אגף תקציבים במשרד האוצר: "האוצר רואה קשר מובהק בין ההשקעה באקדמיה ובין הצמיחה במשק. לצרכי המחקר הוקצו כשני מיליארד שקלים שנתיים על פני 6 שנים. לצד כך כל עוד האוניברסיטאות לא ימצאו רלוונטיות של התארים למדעי הרוח לשוק התעסוקה ולא רק להוראה, תמשיך הבריחה של סטודנטים".
המדען הראשי במשרד המדע, פרופסור אלכסנדר בליי: "אני מצטרף למודאגים ממצב התשתיות, מקבלי פרסי הנובל בעוד 30 שנה כבר צריכים לשבת במעבדות ואני לא בטוח שהמעבדות הקיימות מתאימות וראויות. לצד כך נשמח ליזום קרן משותפת עם האקדמיה לעידוד מדעי הרוח".

דוח מצב המדע בישראל - 2016 / דוח
הדו“ח נפתח בסקירת ההישגים הבין־לאומיים הנכבדים, והפרסים הישראליים הבולטים להם זכו מדעני ישראל בשנים האחרונות. סעיף מיוחד מוקדש לחסרים בתשתיות לאומיוֹת הנתפסות כקריטיות למחקר בתחומי המדעים, ולצעדים הנדרשים כדי להשלימם. סקירה נרחבת מוקדשת למצבם של מדעי הרוח, הניצבים בפני משבר מתמשך, ושל מדעי החברה בישראל. לאחר מכן נסקר מצבו של ‘המחקר התרגומי‘ בישראל, המוגדר כמכלול הפעולות שמטרתן העברת ידע וטכנולוגיה המיוצרים במסגרת המחקר הבסיסי באוניברסיטאות המחקר ובמכללות למכוני מחקר יישומי ולתעשיות עתירות ידע. במסגרת זו נסקרת בקצרה התכנית הלאומית הייחודית בננוטכנולוגיה שהסתיימה זה עתה. סעיף נוסף מוקדש לסקירת קשרי המדע הבין־לאומיים, המתבטאים בשיתופי פעולה בין מדענים, בשיתופי פעולה ממלכתיים ומוסדיים, ובשיתופי פעולה במסגרת ‘מדע גדול‘ - מיזמים בין־לאומיים בחזית המדע המקיפים, מטבע עיסוקם וייעודם, השקעות עתק ופעילוּת רבת-היקף בתשתיות ובכוח אדם
תאריך:  27/12/2016   |   עודכן:  27/12/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אורי מקלב / Uri Maklev
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ישראל במקום ה-30 בדירוג פרסומים מדעיים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
זה מרגש לראות את ההישגים
אלטע קאקער  |  27/12/16 11:42
2
פעם
שמ  |  27/12/16 13:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ההגנה: אם ע"י תפר את החיסיון - תהיה לנו עילת תביעה אזרחית נגדה    התביעה: זו הטרדת עד    הדיון הופסק כדי לאפשר לבית המשפט העליון להכריע האם תוכל להעיד נגד ביטון
עידן יוסף
גל האבנים הידרדר על חמש מצבות אבן זקופות הצמודות לבסיס החומה העתיקה    מנהל אגף ארכיאולוגיה ברט"ג: "עצוב ומצער לראות פגיעה כזו של איתני הטבע בערכי היסטוריה ומורשת ייחודיים"
איתמר לוין
בית הדין לעבודה ביטל הסכם בלתי חוקי, במסגרתו הסכימה ההנהלה "להציב" שני עובדים לפריקת מלט, תמורת שקט תעשייתי: בזבוז של כספי ציבור שאין לתת לו יד
איתמר לוין
זילברטל דחה את בקשתו של אבירם דהרי לערער על דחיית תביעת לשון הרע שהגיש והוסיף: יש חומרה מיוחדת ללשון הבוטה והמשתלחת בה השתמש, כולל כלפי ביהמ"ש המחוזי
אביתר בן-צדף
900 שוטרים בגרמניה גויסו למבצע הסילוק, שנמשך כחמש שעות, ללא נזקים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il