מאות קילוגרמים של בשר החשוד כטרף ואינו מסומן בהתאם לדרישות בבית עסק שהוצג ככשר, נתפסו (יום ב', 9.1.17) במסגרת מבצע שביצעו פקחים של היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות והרופאה הווטרינרית המחוזית בלשכת הבריאות בירושלים.
הם הגיעו לאולם האירועים "גידי יון" (לשעבר "לילות קזבלנקה") המציג עצמו גם בשמות "סהרה", "תימין" או "טועמין". מדובר בעסק המציע לציבור אפשרויות הסעדה כאולם, שירותי הסעדה, מסעדה ושיווק אוכל מוכן, הן חלבי והן בשרי, תוך הצגת המקום ככשר באמצעים שונים בניגוד לחוק וזאת על-אף שהמקום אינו מחזיק תעודת כשרות כלל משום גורם מוסמך.
במהלך הפשיטה נמצאו כמויות גדולות של מוצרי בשר ומוצרים שונים ללא כל זיהוי כשרותי או אחר. ממידע שהגיע לרבנות הראשית ישנו חשד כי הבשר מוברח וללא כל פיקוח ואישורים.
הפשיטה על אולם האירועים נעשתה בעקבות מידע מודיעיני שהגיע למחלקת אכיפת הונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל. אדם שהיה אמור לערוך אירוע באולם וביקש מבעל המקום להציג בפניו את תעודת הכשרות או למסור את מספר הטלפון של המשגיח נתקל בסירוב. בבדיקה התברר שהאולם ממשיך להציג עצמו ככשר על-אף שכבר לפני מספר חודשים, במהלך פעילות אכיפה שנערכה במקום, נמצא כי המקום הוצג ככשר בניגוד לחוק ואף הושת קנס מנהלי על בעליו.
כפי שפורסם בעבר על-ידי הרבנות הראשית, גם בעבר פרסם גידי יון את הקייטרינג שברשותו ככשר על-אף שלא החזיק תעודה כחוק ואף נחשד בהכשלת הציבור. ממצאי הפשיטה מראים כי יון ממשיך להציג את עסקיו ככשרים תוך הטעיית הציבור ותוך חשד חמור להכשלת הציבור.
לאחר התפיסה, הוציאה הרופאה הווטרינרית המחוזית לירושלים צו להשמדת התוצרת האסורה.
מנכ"ל הרבנות, הרב משה דגן, מסר כי "הרבנות הראשית תמשיך לאכוף בהגינות וביעילות מקרים שבהם התגלו הונאות בכשרות כלפי צרכני הכשרות, תוך שיתוף פעולה הדוק עם שאר רשויות המדינה הנוגעות בדבר.
ממשרד הבריאות נמסר כי "במהלך ביקורת שנערכה על-ידי הרופאה הווטרינרית המחוזית מלשכת הבריאות בירושלים ביחד עם נציג היחידה להונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל נמצאו מוצרי מזון רגיש (עופות, בשר ומזון מוכן לאכילה) שמקורם לא ידוע, שיוצרו והוחזקו בתנאי תברואה ירודים ביותר, ללא רישיון עסק וללא רישיון יצרן הטיפול במוצרי מזון, בפרט מוצרי מזון מן החי, אחסונם ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלולים להזיק לבריאות הציבור". במהלך הפשיטה ובהוראת הרופאה הווטרינרית המחוזית הושמדו למעלה מ-350 ק"ג מוצרי מזון רגיש".