X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הארכת הסובסידיה לענפי הפטם וההטלה לעשר שנים נוספות ביישובי הצפון גפני למשרדי האוצר, הכלכלה, המשפטים והחקלאות: גבשו מתווה מתוקן שייענה על הצרכים המשתנים מאז חקיקת החוק לראשונה ב-1988, שיאפשר הכללת חקלאים צעירים ויתן מענה להתחייבויות בינ"ל של ישראל במסגרת הסכמי סחר
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

בתום דיון רווי אמוציות, אישרה (יום ג', 17.1.17) בסופו של דבר ועדת הכספים את הארכת תוקף חוק הגליל לעשר שנים נוספות 2027-2018 לקריאה ראשונה. מדובר בהצעת חוק פרטית שאוחדה בתחילת הדיון היום משתי הצעות חוק שיזמו חברי הכנסת יצחק וקנין (ש"ס) ויפעת שאשא-ביטון (כולנו) ושנועדה להאריך את הסובסידיה שניתנה בחוק, 'חוק הגליל' לשני ענפים; ענף ההטלה וענף הפטם החל משנת 1988 ושהוארכה מעת לעת עד ל-2017. ההצעה זכתה לתמיכת כל חברי הכנסת ויו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד) אף הודיע שהקואליציה תומכת בה.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, אמר ש"הצעת החוק היא קריטית להמשך קיום הענפים הללו בצפון ואף להמשך קיומה של ההתיישבות בכלל בקו העימות". נציגי הממשלה ציינו, כי בוועדת שרים לענייני חקיקה הוחלט לתמוך בהצעת החוק בקריאה הטרומית בלבד וכי נדרשים תיקונים עקב בעיות שגלומות בה. גפני קרא לאנשי המשרדים לפעול בהתאם להחלטת ועדת השרים, "להקים צוות בין-משרדי שייפתור את כל הבעיות ושיאפשר להביא את הצעת החוק לאישור סופי בקריאה שנייה ושלישית לטובת החקלאות וההתיישבות בקו העימות בצפון".
ח"כ יצחק וקנין: "החוק הזה חוקק לראשונה ב-1988 ומאז הוארך מספר פעמים. מאז שאני בכנסת פעלתי להאריך אותו, כאשר בפעם האחרונה ב-2007, יחד עם ח"כ לשעבר שלום שמחון, לעוד עשר שנים עד 2017. החוק נותן סיוע בסובסידיה לענפי ההטלה והפטם ביישובי קו העימות. לאורך כל השנים הייתה תמיכה בחוק מקצה לקצה של מרבית חברי הכנסת, דבר שנותן לאותם יישובים מרוחקים וצמודי גדר אוויר לנשימה. אלה הענפים היחידים שמחזיקים את אותם יישובים. ענפי הפירות והירקות לא מחזיקים. אני אישית עקרתי מטע אבוקדו, כי העלות יקרה מאוד, בין השאר עקב התייקרות משמעותית במחירי המים לחקלאות. החוק הזה נותן פרנסה ויציבות לאותם יישובים מרוחקים".
שאשא-ביטון: "אני באה מהגליל ומכירה את המצב שם מקרוב. החוק הזה נועד לעשות צדק עם כל מגדלי הפטם והביצים. אסור לנו להרשות שהענפים האלה יקרסו. אנחנו רוצים לייעד את הכסף למי שבאמת מגדל ונמצא בענף. העברת הכספים מתבצעת כיום דרך מועצת הלול והיו על-כך דוחות ביקורת. לא תמיד הכספים עוברים במלואם לחקלאים ולכן אנחנו דורשים פיקוח מלא, כך שמלוא הכסף יעבור לחקלאים, ששקל לשקל יגיע לאותו חקלאי שזכאי לסובסידיה. ואם לא באמצעות מועצת הלול שמישהו אחר יעביר את הכסף".
ביטן: "עמדת הקואליציה היא להעביר את החוק כפי שהוא. עדיף בשלב הזה להאריך כפי שהוא ואם יש מי שחושבים במשרד החקלאות לבצע שינויים שלא ינצלו את החוק הזה להביא שינויים שמשרד החקלאות מבקש לשנות באמצעות החוק הזה". ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני): "חלק ממרכיבי הציונות זה ההתיישבות. ללא ההתיישבות הזו בצפון, בקו העימות, הגבול לא היה שם, איפה שהוא נמצא היום וללא חוק הפטם, חוק הגליל, לא היו שם יישובים. החוק הוא חלק ממשימה של חיזוק ההתיישבות והביטחון באזור הזה ותכנון החוק הזה נכפה על משרד האוצר, לאחר ששר האוצר התחבר למובילי החוק. יש להאריך אותו ב-10 שנים". ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו): "החוק הזה מראה את הניהול הכושל בתחום החקלאות. החקלאות הוא תחום שנמצא בכשל שוק וזה המקום גם למדינה עם שוק חופשי להתערב. החקלאים שקורסים שם, הם אלה שמחזיקים לנו את הגבולות ואין להם דור המשך. החוק הזה, זה רק לשמור על הקיים. יש מקומות שצריך משק מתוכנן למרות התנגדות האוצר לכך. בנוסף, יש להעביר את הכסף ישירות לחקלאות, ללא מתווכים". ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני): "אין בכלל ספק שיש לסייע לחקלאים, אך החוק בעייתי, עובר דרך מתווכים וזו בעיה. וגם כי יש כאלה שכבר לא מגדלים ועדיין מקבלים כסף - למשל יש מסלול חלף-פטם לאדם שב-1988 כשחוק חוקק גידל פטם וביצים והיום כבר לא מגדל, אך עדיין מקבל כסף במסלול הזה. זה דבר לא סביר שאנשים שכבר לא מגדלים שנים ומקבלים כסף מהמדינה. יש לתת באמת למי שהוא באמת חקלאי בגליל היום. בנוסף, המדינה חתמה הסכם עם ארגון הסחר WTO, מותר לתת סובסידיה לחקלאים אך לא למועצות ייצור. יד אחת בממשלה חתמה על ההסכם ויד אחרת מקדמת משהו שמנוגד לו".
נציג משרד המשפטים, ניר דויטש: "הוחלט בוועדת השרים לענייני חקיקה לתמוך בהצעת החוק בקריאה הטרומית בלבד. הקשיים בחוק בהיבטי שוויון שנוגעים לתמיכות שניתנו במסגרת חוק הגליל. בית המשפט העליון יצא נגד הארכת החוק כפי שהוא. יש להיזהר משימוש גורף בחוק שיוצר אפליה בין חקלאים. בנוסף, הצעת החוק עלולה להעלות קשיים גם במישור המשפט הבינ"ל בעקבות הסכמים עם ארגון הסחר העולמי WBO וכוונת כל משרדי הממשלה לעמוד בהתחייבויות של המדינה בעניין זה. ועדת השרים קבעה שתוקם ועדה בין-משרדית בנושא בראשות האוצר".
רכז חקלאות באגף תקציבים באוצר, עלי בינג: "התוקף של חוק הגליל פג בסוף 2017 ועד אז יש למצוא פתרונות לבעיות שהחוק מעורר. כמשרד האוצר תומכים בקידום החוק לאחר פתרון לבעיות הקיימות. עם זאת אם נגדיל את היקף היישובים והחקלאים שייכללו בחוק, לזה כבר יידרש למצוא מקור תקציבי".
סמנכ"ל גורמי ייצור במשרד החקלאות, אסף לוי: "עלות הסובסידיה היא 103 מיליון ₪ בשנה. במתכונת הנוכחית של הצעת החוק יש בעיות משפטיות וגם עניינים אחרים. החוק נועד לעודד את החקלאות בצפון במקור, עתה יש למצוא דרך לאפשר גם לצעירים שמגיעים לשם וגם לבני מיעוטים באזור ליהנות מהסובסידיה. במתכונת הנוכחית של החוק אני לא אוכל להגן עליו בבג"ץ, כיוון שאני לא יודע להסביר מדוע חקלאים חדשים, צעירים שלא היו שם כשחוקק החוק ב-1988 ובני מיעוטים לא נכללים בו. החוק כולל רשימה סגורה של יישובים והיינו שמחים להגדיל אותה. אם החוק יאושר במתכונתו הנוכחית אני אהיה חשוף לתביעות בבג"ץ. לכן מציעים לשבת בצוות ולתת פתרונות גם ל-WTO. מסלול 'חלף-פטם' נקבע מאז שהענף יצא מתכנון, זה יצר חוסר כדאיות של מגדלים קטנים והמשיכו לגדל חרף חוסר כדאיות כלכלית רק כדי לקבל הסובסידיה ולכן נדרשנו להסדיר את זה". ח"כ יצחק וקנין השיב לשני הפקידים: "אין לי התנגדות להוסיף עוד יישובים רק תביאו עוד כסף, עוד 40-30 מיליון ש"ח".
ראש המועצה האזורית מרום גליל, עמית סופר: "אין צורך להרחיב על דבר חשיבות החוק הזה. המתיישבים באזור קו העימות בצפון מתמודדים עם בעיות כלכליות וביטחוניות קשות. מדובר באלפי משפחות שאם לא יאושר החוק, תישארנה ללא פרנסה". חבר הנהלת ארגון מגדלי העופות, שמעון ביטון, ממושב אביבים: "קצת תמוהה ההיתממות של משרד החקלאות. נושא הסובסידיה זה בדמנו. באחת הוועדות מ-2007 ח"כ לשעבר, שי חרמש, העלה את אותה הצעה לכלול את יישובי עוטף עזה בחוק הגליל ואז נאמר שחוק הגליל כשמו כן הוא. לכן להציע עכשיו הוספת עוד ועוד יישובים זה לא ממטרת החוק".
נשיא התאחדות האיכרים והחקלאים, דובי אמיתי: "אני תומך בחוק, שמהווה תמיכה אמיתית ביישובי הגליל. בלעדיו לא יהיה קיום לחקלאים לא בענף ההטלה ולא בענפים אחרים, חייב להתקבל כדי שהגליל ימשיך לפרוח. מצד שני מ-1988 השתנו מספר דברים ועל-כן יש לבצע התאמות ל-2017-2027. דוגמה קטנה: המושבה מטולה הצפונית ביותר וסמוכת גדר ביותר לא נמצאת בחוק הזה. יש במטולה. והיא גם בגליל וגם יישוב גדר. אני רק אומר שיש חוסר שוויון בחוק הגליל, אבל אני לא אסכים שבשביל לתת לחקלאי מטולה ייקחו מחקלאי אביבים. אני מציע לאפשר לצוות בינמשרדי אולי יש כאלה שצריך להוסיף אותם, אולי בנים ממשיכים ואולי יחליטו על הוספת עוד 40-50 מיליון ₪ לחוק הגליל ואז נוכל להכניס גם צעירים פנימה ולהביאם לצפון". מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבו וילן: "ישראל מבחינת התמיכות שלה בחקלאות ממוקמת הרבה מתחת לממוצע התמיכות ב-OECD. מסרבים להכניס היד לכיס אלא לוקחים מחקלאי אחד לאחר. לא יהיה עוד מצב כזה ולכן רוצים להאריך את חוק הגליל. אנחנו קוראים לכל נציגי המשרדים לשבת בוועדה הבין-משרדית ולהביא עוד כסף, גם מגדלים צעירים חדשים ואיפה שיש שלא מגדלים לקחת מיד".
ראש מחלקת ליטיגציה בפורום קהלת, עו"ד אריאל ארליך: "למה לסבסד דווקא לולים? הרעיון של חוק הגליל הוא לקדם ולחזק את הגליל ואכן המטרה ראויה, אך דווקא את ענף הלול כופים על אנשי הגליל. צעירים לא נשארים בגליל כי מחייבים אותם לעבוד דווקא בלול. צעיר שרוצה להמשיך לגור בגליל תנו לו לבחור במה להשקיע".
נציגת התנועה לאיכות השלטון, נילי אבן-חן: "יש שנה לוועדה (עד סוף 2017 (א"ק)) ולכן אין דחיפות להצביע כרגע וההעברה היום חושפת את מדינת ישראל לתביעות של סחר מצד מדינות אחרות. ישראל מעוניינת בהסכמים והם חשובים לה מאוד גם מבחינת יצואנים והשקעות זרות וגם נתנה תשובות על הסכמי הסחר למדינות שחתומות על WTO שהיא הולכת לבצע רפורמות וביד שנייה מקדמת את חוק הגליל ואז חשופה לתביעות קשות".
ה יו"ר גפני סיכם: "יש בעיות בדיון על החוק הזה. מחד-גיסא, בג"ץ כיוון שיש רשימה סגורה של יישובים ויש את הסדר 'חלף-פטם'. מאידך-גיסא, יש בעיות של ועדת שרים לחקיקה שאמרה שיוקם צוות ולכן לא להתקדם עם החקיקה. אבל יש גם החלטה של יו"ר הקואליציה שמקדמים את החוק וזה מקובל על שר האוצר. אנחנו נצביע על החוק ואם יהיה רוב יעבור בקריאה ראשונה. אנחנו דורשים ממשרדי הממשלה הרלוונטיים להקים את הצוות עליו החליטה ועדת השרים לחקיקה ולהביא פתרונות. כל הבעיות כאן פתירות. אנחנו רוצים להצביע על החוק בקריאה שנייה ושלישית תוך הסכמה עם משרדי הממשלה. אם צריך כדי לפתור את הבעיות, תביאו עוד כסף. לא מדובר בכסף גדול; 40 מיליון ₪. במקרים אחרים כגון הטבות המס ליישובים הבאתם תוספת למנגנון ההטבות של עוד מאות מיליוני שקלים. כאן זה הרבה פחות".
גפני הוסיף: "אנחנו לא נגד ועדת השרים, אך דוחים את הדיון בפתרון הבעיות ובמנגנון המתאים לשלב שבין הקריאה הראשונה לקריאה השנייה והשלישית. חוק הגליל הוא קריטי לחיזוק והמשך ההתיישבות בקו העימות בצפון". בהצבעה הצעת החוק אושרה פה-אחד, ע"י חברי הקואליציה והאופוזיציה בוועדה.

תאריך:  17/01/2017   |   עודכן:  17/01/2017
+אושר בטרומית: גמלה על היעדרות מהעבודה בשל ימי אבל
12:23 18/01/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - גמלת אבל), התשע"ו-2016 של חברת הכנסת שולי מועלם-רפאלי וקבוצת חברי הכנסת. מוצע כי מי שלא עבד או עסק כעצמאי בשל ימי אבל על מות בן זוג, הורה, ילד או אח, יהיה זכאי לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי אם אינו זכאי לתשלום בעד ימי האבל לפי כל דין אחר.

+התנגדות חוצת מפלגות למאגר הביומטרי
23:56 17/01/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הוועדה המשותפת בדיון ראשון על המתווה הביומטרי החדש  ▪  מקלב: "הנתונים שייאספו על אזרחים מדאיגים את כולם"  ▪  קיש: "לא אתמוך במאגר שמישהו מתכוון להחזיקו לנצח"

מקלב בדיון עם החברים [צילום: דוברות הכנסת]
+תמיכה בשינוי מבנה הבעלות על הבורסה
23:40 17/01/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים אישרה את תקציב רשות ניירות ערך לשנת 2017 לטובת ציבור המשקיעים והכלכלה

שמואל האוזר [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD  אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דוד  ביטן / David Bitan  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק וקנין  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל ביתנו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מיקי רוזנטל  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  ש"ס  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלום שמחון  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קו העימות: "למה לסבסד דווקא לולים?"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
ועדת הכספים אישרה את תקציב רשות ניירות ערך לשנת 2017 לטובת ציבור המשקיעים והכלכלה
עידן יוסף
ועדת הכלכלה אישרה את הצו    הקנס על אי-ציות לרמזור אדום יעלה ל-1,500 שקלים    הקנס על רכיבה על אופניים חשמליים מתחת לגיל 16 נקבע על 1,000 שקלים, והקנס על עבירות אחרות ברכיבה על אופניים חשמליים עלה מ-100 ל-250 שקלים
מירב ארד
מרכז המחקר והמידע כל הכנסת: בשנה האחרונה התקבלו 271 תלונות בכלל המוסדות כשרובן הטרדות מילוליות, מתוכן טופלו 231    על-פי העולה מן הדיווחים, רוב המתלוננות הינן סטודנטיות ו86% מהנילונים הינם גברים
עידן יוסף
יו"ר ועדת הכספים גפני הקציב למשרד האוצר ארכה להסביר להיכן נעלמו 80 מיליון ש"ח שהובטחו למפעל הנחושת    "אי היענות לבקשה תוביל לסנקציות מצד ועדת הכספים. לא נעביר חוקים חיוניים לאוצר. אסור שהמפעל יעזוב את ישראל"
עידן יוסף
ח"כ גטאס גם נחקר במסגרת חקירת החשד בנוגע לכספי מפלגת בל"ד בחשד לעבירות זיוף, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב והלבנת הון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il