מסעדת הזקן והים, הפועלת ביפו מזה 12 שנים, מבקשת מבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות לעיריית תל אביב לתת לה היתר זמני לפעילותה כדי למנוע את סגירתה.
המסעדה אומרת, כי היא הפכה לאתר תיירות ומעסיקה 80 עובדים. לדבריה, היא עשתה אינספור ניסיונות להשלמת ההליך לקבלת רישיון עסק, השקעת הון עתק בהתאמת העסק לדרישות הגורמים הרלוונטיים בעירייה, והתקנת כל המערכות הנדרשות לפי התקנים ובהתאם להוראות. נגד המסעדה הוצא צו סגירה שיפוטי, אשר עוכב מפעם לפעם והעיכוב האחרון היה עד 16.1.17, כך שכעת עליה לבקש היתר זמני.
לדברי בעלי המסעדה, יונס עלי, נכון להיום אין כנגד המסעדה צו הריסה מינהלי בר תוקף, ומן הצדק להעניק לה את ההיתר הזמני ולאפשר לה לעמוד בדרישות לצורך קבלת הרישיון הקבוע. לטענתו, באמצעות עו"ד אמיר דנוס, נראה שהוא נפל קורבן להליכים ביורוקרטיים שאינם תלויים בו והגורמים לעיכוב בקבלת ההיתר הזמני. עוד הוא טוען, כי עיריית תל אביב אינה אוכפת סגירת עסקים המצויים בסטטוס רישוי דומה לשלו והמדובר באכיפה בררנית ושרירותית.
בתגובה לעתירה טענה העירייה, כי המדובר בניסיון פסול נוסף של יונס להשתמש לרעה בהליכי בית המשפט, לאחר שכשלו כל ניסיונותיו הקודמים להמשיך בהפעלת המסעדה ללא רישיון. לדברי העירייה, המדובר בהליך עוקף להליכים פליליים שהתנהלו ומתנהלים בבית המשפט לעניינים מקומיים, וכי בית המשפט מתבקש כעת להורות על הפעלתו של עסק שנסגר כדין מכוח צו שניתן עוד בשנת 2006 ופועל מזה עשור בניגוד לצו.
עוד נטען בתגובת העירייה, כי בעלי המסעדה ביצעו בנייה רחבת היקף עבור המסעדה וגם צווי הריסה שבוצעו לא גרמו להם להפסיק את הבנייה הבלתי-חוקית. לדבריה, אם אכן כטענתם כבר נהרסה כל הבנייה הבלתי-חוקית, לא ברור מדוע הם מסרבים לביצוע ביקורת עסקים.