X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
שר הבריאות אמר כי מדובר "במכה שאפשר, ניתן וחובה לטפל בה ואף הוקצה תקציב גדול למיגורה" ח"כ איתן ברושי: "על הכנסת להוביל תוכנית לאומית לשינוי מכריע במצב"
▪  ▪  ▪
יש למנוע זיהומים נוספים [צילום: AP/Eduardo Verdugo]

"חובה על משרד הבריאות להרחיב את פעילותו הברוכה למניעת זיהומים גם לתחומי זיהום נוספים, וחובה על הממשלה להגדיל את התקציב הייעודי בנושא. מדובר בחיי-אדם ובהצלת-חיים". כך קוראת (יום ד', 25.1.17) יושב-ראש הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ קארין אלהרר.
לדבריה, "מספר מקרי המוות מזיהומים מדי שנה הם קשים, אך לשמחתנו הדוח שהתפרסם הבוקר מלמד על ירידה בתופעה, וגם על עבודה טובה שעושה משרד הבריאות ושיתוף הפעולה שלו".
שר הבריאות, יעקב ליצמן, הדגיש בדיון כי מדובר "במכה שאפשר, ניתן וחובה לטפל בה ואף הוקצה תקציב גדול למיגורה. הצלחנו להוריד את הזיהומים ב-50%. ראינו חובה לעצמנו לפרסם את הדוח, כי זו חובתנו ותפקידנו. המספר של 5,000 מקרי מוות מזיהומים, הוא חייב בדיקה לעומק, כי לא תמיד זה גורם המוות, ובוודאי לא המכריע".
מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, הוסיף כי למרות המחסור במיטות, העומס הגדל בחדרי המיון והמחלקות והתחלואה הגבוהה בארץ, הצליח המשרד להגיע לתוצאות נאות בנושא. "פעילותנו בעניין הציבה את ישראל במקום מוביל בעולם. 50 מיליוני שקלים מוקצבים למלחמה זו בכל שנה, התופעה נמדדת כל העת, ועל כל בית-חולים מציג אלו תוכניות עבודה שנתיות הוא מתכנן ומבצע בנושא, הורדת העומס על-ידי הוספת חדרים ומיטות, והשנה רשמה ישראל ירידה חדה בתופעה לעומת מדינות מערביות אחרות, ששם המצב רק מחמיר. בתי-החולים של "הכללית" מטפלים בנושא בצורה טובה מאוד", אמר.
פרופ' יהודה כרמלי, מנהל המרכז הארצי למניעת זיהומים, אמר כי כל עובד במערכת חייב לקבל הדרכה בנושא: "ממנהל המחלקה, הרופא, האחות ועד השומר בכניסה ועובד הניקיון. כל אחד ברמתו ובהתאם לתפקידו. הוכנה תוכנית-אב, הוקצה תקציב ייעודי עבורה ובשבועיים הקרובים, כשהתקציב יגיע, היא תחל לעבוד במלוא היקפה".
ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני) אמר כי אין לאוצר יכולת, בגרות וניסיון, לשפוט את צרכי הבריאות של הציבור, ולכן על הכנסת להוביל תוכנית לאומית לשינוי מכריע במצב.
פרופ' אברהם בורר מהמרכז הרפואי סורוקה ציין את שיתוף פעולה עם מרכזים בנושא בארה"ב, לבניית מערכי הדרכה, ואת החיוב של רופאים ומנהלים לעבור מבחן בתחום.
לעומתם, פרופ' אליעזר רחמילביץ', המטולוג מההסתדרות הרפואית, התריע כי התופעה תמשיך כל עוד "תנאי האשפוז לא ישתפרו, ותהיה חובה לשטוף ידיים בנוזל-חיטוי בכל מעבר מחדר לחדר".
פרופ' אלון מוזס, מנהל המחלקה למיקרוביולוגיה בהדסה, הגדיר את הטיפול בנושא בעשור האחרון כ"מהפכה" והדגיש את הקשר הישיר בין ניקיון בתי-החולים להתפשטות זיהומים, ואת הוספת הקורס בנושא לסטודנטים לרפואה - לפני כניסתם להתמחות במחלקות.

משרד הבריאות לוקח אחריות על מניעת זיהומים

השר ליצמן ציין כי "מכת הזיהומים בבתי-החולים היא מגיפה לכל דבר המאיימת על מערכת הבריאות. אנו רואים כיעד עליון את המלחמה בתופעה הקשה. הנתונים הקשים מחייבים אותנו לנקוט בתהליכים ופעילויות אינטנסיביות, במטרה לצמצום ניכר בשיעור הזיהומים בבתי-החולים ובמוסדות לאשפוז ממושך. משרד הבריאות מוביל ביוזמתי שורת צעדים דרסטיים שימשיכו להביא את השינוי הנדרש בתחום הזיהומים, בהתאם לקביעת גורמי המקצוע".
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב: "אנחנו מציבים את הטיפול בזיהומים במרכז העשייה שלנו. לשם כך גיבשנו תוכנית לאומית לצמצום זיהומים, הכוללת גם מודל תמריצים לבתי-החולים שישתפרו, ולא פחות חשוב מכך, פרסום שקוף של הנתונים לציבור. בשנה האחרונה בתי-החולים ריכזו קשב ניהולי גדול בעניין ואנחנו נלך ונשתפר בתקופה הקרובה ונמשיך בדיווח מלא לציבור".
פירוט פעילות:
בעקבות מגמה של עליה ניכרת ברכישת זיהומים בחיידקים אלימים, עמידים לטיפול אנטיביוטי, הוקם בשנת 2007 המרכז הארצי למניעת זיהומים. המרכז מוביל תהליכים ומבצע פעילויות אינטנסיביות שהביאו להפיכת המגמה, ולצמצום ניכר בשיעור הזיהומים הנרכשים בבתי-החולים הכלליים ובמוסדות לאשפוז ממושך.
בשנת 2016 ייסד משרד הבריאות את התוכנית הלאומית למניעת זיהומים נרכשים במערכת הבריאות. זוהי תוכנית דינמית, רב-שנתית, בעלת תקציב ייעודי של 50 מיליון שקלים לשנה. התוכנית מחזקת את היחידות למניעת זיהומים בבתי-החולים ומקדמת קליטת אחיות בעלות הכשרה ייעודית בתחום, ורופאים מומחים שינהלו תחום זה.
בנוסף, מפותחים מערכי הדרכה ייעודיים לצוותים, נערכים ימי עיון וסדנאות, ומפותחים כלים למחשוב המידע לשם שיפור יכולת הבקרה וההתערבות.
עוד נמסר ממשרד הבריאות, כי מקודמת תוכנית לאומית לשימוש מושכל באנטיביוטיקה, ומגויס כוח אדם ייעודי לשם כך. בעתיד הקרוב, יושק קמפיין להעלאת המודעות להיקף הבעיה, ולסיכונים ברי מניעה, אשר יספק הנחיות לשמירה על כללי התנהגות בבתי-החולים למבקרים ולצוות, ויפורסמו נתונים על ממדי התופעה לציבור.
כמרכיב מרכזי בתוכנית, הופעל בשנת 2016 מודל תמרוץ ייעודי בבתי-החולים הציבוריים כללים. מטרת המודל לתמרץ את בתי-החולים להקצות את המשאבים בתחומי כוח האדם והתשתיות, על-מנת להסדיר את הפעילות בתחום בהתאם לנהלים ולסטנדרטים שנקבעו בחוזרי מנהל רפואה ולהפחית את מספר הזיהומים הנרכשים. המודל מודד את הנעשה בתחומים אלו, ואת הישגי בתי-החולים בפרמטרים ספציפיים של רכישת זיהומים.
משרד הבריאות עוד הוסיף, כי בשנת הפעילות הראשונה של התוכנית, שנת 2016, בתי-החולים פעלו ביתר שאת לקדם את התחומים שנכללו במודל, ובהם חיזוק היחידות למניעת זיהומים בבתי-החולים, הכשרת צוותי עתודה לעיסוק במניעת זיהומים, שיפור התשתיות המאפשרות בידוד הולם של מטופלים, שיפור יכולת המעבדות לזיהוי מדויק ומהיר של חיידקי מטרה הנדרש לשם מניעת זיהומים וקידום פעילות הוועדה למניעת זיהומים ומתן מושכל של אנטיביוטיקה בבית-החולים.
בתי-החולים צמצמו באופן ניכר את מספר הזיהומים הנרכשים כפי שנמצא במדדי המודל וקיבלו מענק כספי בהתאם להישגיהם במודל ועל-פי תקנון לגודלם. המודל בנוי כך שמדדים חדשים יכנסו למודל מדי שנה, באופן שיתמרץ המשך שיפור פעילות בנושא מניעת זיהומים בבתי-החולים. בימים אלו יפורסם עידכון המודל והדרישות בו לשנת 2017.

דוח זיהומים נרכשים לשנת 2015 / זיהומים בבתי חולים
"אין פה ניסים ואין קסמים"

בתגובה לפרסום הדוח ציינו בארגון הרופאים המתמחים מרשם כי "הנתונים האלו הם ראייה נוספת לתהליך הקריסה בו נמצאת מערכת הבריאות הציבורית בישראל. אין פה ניסים ואין קסמים. המערכת הזאת דורשת השקעה בדמות תוספת כוח אדם ותקנים וכשאנחנו נאבקים על הדברים האלה, אנחנו נאבקים על החיים עצמם, על חיי אדם. אין צורך בלימודי רפואה בני שבע שנים על-מנת להבין שככל שיש פחות אנשי צוות שמטפלים בחולים, כך העומס והצפיפות גדולים יותר וכל רופא נאלץ לטפל ביותר חולים בכל משמרת. כך, הזיהומים עוברים בקלות רבה יותר מחולה לחולה ועלולים לעלות באובדן חיים מיותר. אנו מקווים כי שר הבריאות, שלבטח מזועזע מהנתונים, יפעל על-מנת לשפרם באמצעות הוספת תקנים ולא רק באמצעות מילים בעיתון, במיוחד לאור העובדה שמצב זה עולה באובדן חיים הרבה יותר מאשר מקדונלדס, מילקי או במבה".

דוח זיהומים נרכשים לשנת 2015 / זיהומים בבתי חולים
תאריך:  25/01/2017   |   עודכן:  26/01/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ליצמן: הורדנו את הזיהומים ב-50%
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
בושה וחרפה !
מיקרוב  |  25/01/17 13:23
 
- בבחירות הבאות לבחור בחרדים
הפרעאנק הזועם  |  26/01/17 00:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
הנהלת בתי המשפט תגיב רק בסמוך לבחירת השופטים לעליון על הבקשה לחשוף את דיוניהן של עדנה ארבל ואורית אפעל-גבאי, הממליצות האם לקדם שופטים
עידן יוסף
לרשתות קול ישראל האזינו 36% ולרדיו האזורי 33% במחצית השנייה של 2016    נמשכת מגמת הירידה בקריאת העיתונות המודפסת    גלובס עוקף את דה-מרקר, הארץ ומעריב מתאוששים
גלית יצחק-אוגנוב
ממחקרים שנערכו עולה, כי חשיפה לכימיקלים במזון לבעלי-חיים ולפלסטיק גורמת לפגיעה במאזן ההורמונלי של הכלבים    גם בקרב גברים ישנה ירידה מתמשכת באיכות הזרע
אלעזר לוין
מנהל רשות המיסים התבטא באופן מפתיע, בפומבי על ביטול אפשרי של מס רווחי הון על ניירות ערך בבורסה    מדבריו קשה היה להבין אם הכוונה רצינית, או שזו הייתה אמירה "לצאת ידי חובה"    ביטול המס עשוי לתת דחיפה להנפקת מניות בבורסה המנמנמת
מחלקה ראשונה
עו"ד נעמה בן צבי, יועצת משפטית של הממונה על היישומים הביומטריים: "אפשר לבסס מאגר ביומטרי ישראלי עם תמונות פנים בלבד, בגלל כמות אוכלוסין. באופן כללי רוב המאגרים בעולם המערבי משתמשות רק בתמונות פנים. אין מאגר שמבוסס רק על טביעות אצבע"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il