משרד הבריאות הציג (יום ג', 14.2.17) לראשונה בכנס תובנות ויעדים את המדבקות האדומות שיינתנו למזונות המכילים עודף סוכר, שומן רווי ומלח.
שר הבריאות,
יעקב ליצמן אמר בכנס: "הכרזנו על מהלך לעידוד תזונה נכונה ומסקנות ועדת האסדרה במזון קבעה סימון למוצרי מזון, שאותו נחיל בקרוב. אני מאמין בתהליך הזה וביכולת ליצור שינוי אמיתי בהרגלי התזונה של אזרחי ישראל. מניעת תחלואה חשובה לא פחות מרפואה".
באפריל 2016 הודיעה השר ליצמן על ועדת האסדרה בראשות מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, במטרה לגבש המלצות לאסדרה תזונתית לקידום סביבה תזונתית בריאה. מנכ"ל המשרד הבריאות אמר עם חשיפת הסימונים:" לאחר שנסמן את המזון יהיה יותר קל לציבור להעדיף מזון בריא. הציפייה שלנו היא שהיצרנים ישנו את הרכב המזון. בשנה האחרונה חל שינוי אדיר בשיח הציבורי בנוגע לתזונה והציבור מצפה מאיתנו לסייע לו לבחור בריא".