X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
במהלך דיון בנושא אבטחת מאגרי מידע המצויים בידי המדינה עלה כי תוכנית חדשה שאמורה להתאים את כלל המאגרים לאתגרי הסייבר לא תחול על צה"ל וגופי הביטחון משרד המשפטים: "איתרנו בחצי השנה האחרונה עשרות חברות פרטיות אשר כל המידע שלהן נחשף לרשת - מאגר ילדים מאומצים, משרדי עורכי דין, אבחונים דידקטיים"
▪  ▪  ▪
[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]

ועדת המדע והטכנולוגיה קיימה (יום ב', 20.2.17) דיון בנושא 'אבטחת מאגרי מידע ביומטריים המצויים ברשויות המדינה', במסגרת הצעה לדיון של ח"כ יוליה מלינובסקי.
יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב: "הדיון נולד במסגרת דיוני הקמת המאגר הביומטרי של משרד הפנים. העירה מלינובסקי כי בעוד אנו דנים במאגר הזה, שסידורי האבטחה שלו מקובלים עלי, ויש לו רשות בפני עצמו, יש לו חסמים שונים ורשת נפרדת, ישנם מאגרים גדולים מאוד בתוך ממסדים ציבורים שלא פחות בעיתיים ולהם אין את כל אותן הגנות שיש למאגר שהוא ופרטיותו נידונים לפרטי פרטים בדיונים רבים. כך ישנם מאגרים של משרד התחבורה, של רשות האוכלוסין, של משרד הביטחון, המשטרה, שירות התעסוקה ועוד. באנו כדי להבין מה נעשה במסגרת ההגנה על מאגרים אלה".
ח"כ יוליה מלינובסקי: "תחת הרבנות הראשית בצה"ל מצוי מאגר כל טביעות האצבע של המתגייסים מ-74' [לצורך זיהוי חללים, ע.י.]. איך מאבטחים מאגר ענק כזה? האם הוא עומד בסטנדרטים הקיימים כיום? מאגר החשודים במשטרה, לשכת התעסוקה, מי מפקח על כל אלה? נמל התעופה, 3 מיליון בעלי רישיון הנהיגה. מה המדינה עושה? כיצד מרכזים את האחריות בידי זוג ידיים אחד באופן מסודר ותוך הטלת אחריות. ברמו"ט 30 אנשים מופקדים על חצי מיליון מאגרים. ניתן לגנוב מהמאגרים האלה די בקלות".
עו"ד גילי בסמן ריינגולד, האשות למשפט, טכנולוגיה ומידע: "אנחנו נמצאים כדי להחיל את הכללים גם על מאגרים קיימים. ישנן תקנות בסיסיות ותקנות חדשות ומפורשות שבהליכים ומתאימות למצב כיום. בלי ספק המאגר הביומטרי הוא הקריטי ביותר אך יש עוד מאגרים חשובים. ישנם קנסות למי שלא עומד בדרישות, לעיתים גם חקירות פליליות. אנחנו מקווים שיעבור תיקון לחוק שיאפשר לנו לקנוס בסכומים הרבה יותר גבוהים".
לשאלת מלינובסקי, ציינה בסמן ריינגולד: "אינני חושבת שמאגרי הצבא והמשטרה שהינם מאגרים רגישים נבדקו לאחרונה או בכלל".
רועי פרידמן, מ"מ ממונה יישומים ביומטריים במטה הלאומי, משרד רה"מ התייחס לסוגיה וציין כי לגבי צה"ל "גופים ביטחוניים אינם מפוקחים, יש להם מדיניות פנימית משלהם. הגענו עם צה"ל להסכמות במסגרת זו".
בנוגע ליתר המאגרים אמר פרידמן כי "הנושא של התיעוד הלאומי החכם מוסדר היטב בחוק, נושא של יישומיים ביומטריים אחרים לא מוסדר כלל. הוטל על היחידה שלנו לגבש מדיניות, זו גובשה בספטמבר האחרון ואנחנו בתחילת מימושה".
פרידמן הציג את המדיניות, במרכזה גישה מאוזנת בין התועלות שבמאגרים וסיכוניהם, וכי המטה הטווה דרך להנחלת דרך פעולה מתאימה לגופי הממשלה השונים המחזיקים במאגרים: "יש לנו גישה תלת שלבית - ראשית גובשה המדיניות שחובקת את התחום מכל הכיוונים, שנית גובשו קווים מנחים לבעלי היישומים וכעת גובש הליך ליווי שיסייע ליישום".
אלעזר כהנא, משטרת ישראל: "אני פועלים מכוח חוק מאוד מפורט, שנוגע באיזה מאגרים, ממי אפשר לקחת, איפה זה נשמר, למי אפשר להעביר מידע. השמירה היא אצלנו, אנחנו מאוד מבוקרים. כמעט בכל תיק שיש בו ראיות מבקש הסנגור להבין איך הן נשמרות ויש פיקוח של בתי המשפט. יש לנו גם רשת נפרדת של המשטרה ללא חיבור לאינטרנט, ניידות שבודקות טביעת אצבע בשטח רק מקבלות הקבלה, אין להן גישה למאגר הכללי".
רפאל פרנקו, מערך הסייבר הלאומי: ארגון ממשלתי לא יכול להעלות מידע לענן אם הוא לא עובר ועדה מיוחד, עד היום אף גוף לא הורשה להעלות מידע ביומטרי לענן. משרד התחבורה עבר ביקורת מקיפה על המאגרים שלו, כולל התמונות שהן באיכות ביומטרית, התוצאות יצאו בצורה סבירה ומעלה. יש הרבה מה לתקן אבל הם עברו ביקורת מקיפה".
פרנקו הוסיף כי בשנה הקרובה יערכו ביקורות בקרב הגופים השונים בנושא הפרטיות ושמירה על המאגרים, וציין כי המערך מטפל "בעשרות מקרי סייבר בחודש, ממקרים פשוטים ועד מקרים ממודרים - צירים מאוד מורכבים בהגנה על המשק הישראלי. באירוע אנחנו מגיעים גם לחברות פרטיות בהסכמה ומייצרים אצלן הגנה וחוסן".
צור אהרון, ראש אגף התקשוב, משרד התחבורה: "אנו שמחים שיש גופים שיכולים לבדוק אותנו ולהמליץ לנו. אנו מיישמים את כל ההנחיות, זה עוזר לנו להשתפר"
אורן אלימלך, יועץ סייבר בכיר, משרד התחבורה: "המאגר הוגדר כאחד הרגישים שיש, כמאגר על. כך שהוא מקבל את התשומות הנדרשות והדגשים של מערכת הביטחון".
צבי דביר, התנועה לזכויות דיגיטליות: "משרד התחבורה הוא דוגמה טובה למידע שלא צריך לאגור אותו והוא נאגר. כל נסיעות של האנשים ברב -קו נאגרות, פשוט כי הם יכולים לשמור את המידע. כל פקיד יכול להסתכל על מי שעשה את הנסיעות מאז ועד היום".
חנה אביסרור גולדריי משירות התעסוקה הישראלי הגיבה על כך שהרשות לא עברה הליך ביקורת בנוגע למאגרים שברשותה: "אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם הגופים האמונים, המדיניות שלנו מאושרות על ידם".
פרופסור אלי ביהם, התנועה לזכויות דיגיטליות: "אני שמח לשמוע שיש מדיניות, המצב בלעדיה היה גרוע בסדרי גודל רחבים. לצד כך לגבי חלק מהמאגרים אנחנו כלל לא יודעים על קיומם, מאגר של קופת החולים, חברות הביטוח, צה"ל. השאלה איך ניצור את התהליך שאנשים ידעו שהמאגרים קיימים, שהם יכולים לבקש לצאת משם. איך יוצאים?!".
אילן לוין, מנכ"ל לשכת טכנולוגיות המידע בישראל: "הגופים הגדולים הפרטים כבנקים וחברות ביטוח לא עושים מספיק לדעתנו, המידע שלנו שם הרבה פחות מוגן מהמידע בגופים הממשלתיים".
עומר פרידמן, משרד המשפטים: "איתרנו בחצי השנה האחרונה עשרות חברות פרטיות אשר תקלת אנוש של טכנאי שחיבר את המאגר שלהן לרשת האינטרנט חשף את כל המידע לרשת. בין השאר - מאגר של ילדים מאומצים השייך לעמותת אימוץ הגדולה בישראל, משרדי עורכי דין, רועי חשבון, אבחונים דידקטיים ועוד. גופים קטנים ובינונים".
יו"ר הוועדה מקלב סיכם את הדיון: "קיימנו דיון במבט על, נמשיך לדיונים ממוקדים יותר ונבין היכן הדברים עומדים מבחינת הגופים השונים".

תאריך:  21/02/2017   |   עודכן:  21/02/2017
+אושר סופית: בנקים יחויבו באזהרה בפרסומי הלוואות
22:59 21/02/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הקובעת כי תאגיד בנקאי או מלווה יפרסם פרסומת ולא ינקוט דרך שיווק אחרת שבה הפרסומת או דרך השיווק מעודדות נטילת הלוואה על-ידי הלקוח, אלא אם כן צורפה לפרסומת או לדרך השיווק האחרת אזהרה

[צילום: איתמר לוין]
+אושר בקריאה ראשונה: תנאי עבודה טובים למאבטחים
20:12 21/02/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה הצעת חוק שתחייב מעסיקי מאבטחים לספק להם תנאי עבודה הולמים, לרבות עמדה ממוזגת, מי שתיה וביגוד ההולם את מידותיו ואת תנאי מזג האוויר

[צילום: AP]
+מס ריבוי דירות - פגום אבל תקף
19:08 21/02/17  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הכנסת מתארת את המהירות בה נאלצו הח"כים לאשר את החוק שיזם כחלון, את הלחצים של האוצר ואת כניעתו של גפני - אך מבקשת להסתפק באזהרה שלהבא יבוטל חוק שיאושר כך

ועדת הכספים. באישון לילה
+ועדת החוקה אישרה השוואת האגרות בדיני משפחה
18:35 21/02/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

סכום האגרה בתביעת רכוש בסכסוך בין בני זוג על סכום ברור יופחת מ-3000 שקלים ל-500  ▪  ערעור על פסק-דין של בית המשפט לענייני משפחה יופחת מכ-1400 שקלים ל-650  ▪  ערעור על פסק-דין של בית דין דתי יועלה מכ-190 שקלים ל-650

ההצבעה בוועדת החוקה [צילום: דוברות הכנסת]
+2,500 ש' שכ"ט ביישוב מוסכם לסכסוכי משפחה
18:23 21/02/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החוקה אישרה את תקנות הסיוע המשפטי  ▪  עריכת הסכם בין צדדים לפי החוק תהיה 1,000 שקל וייצוג בפני ערכאות שיפוטיות לאחר תום תקופת עיכוב ההליכים יעמוד על 2,500 שקל

[צילום: דוברות הכנסת]
+מצפים מהפקידות להסביר וולונטריות בביומטרי
18:06 21/02/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה דורשים הסכמה מפורשת של אזרחים לאגירת פרטיהם במאגר הביומטרי  ▪  מקלב: "מרגע ששר הפנים החליט על וולונטריות זה צריך להיעשות באופן אמיתי. אנחנו מצפים מפקידי ציבור שיסבירו עד הסוף"

[צילום: דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי ביהם / Eli Biham  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  משרד התחבורה  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אין פיקוח על מאגרי הביומטרי של מעהב"ט
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה דורשים הסכמה מפורשת של אזרחים לאגירת פרטיהם במאגר הביומטרי    מקלב: "מרגע ששר הפנים החליט על וולונטריות זה צריך להיעשות באופן אמיתי. אנחנו מצפים מפקידי ציבור שיסבירו עד הסוף"
מירב ארד
כך לדברי חברי ועדת החינוך של הכנסת    יו"ר הוועדה: הבחינה הפסיכומטרית היא מחסום ולא סנן
מירב ארד
יו"ר ועדת העבודה: "בין 200 ל-300 אלף משפחות נמצאות כרגע במצוקה קשה הדורשת סיוע מיידי"
מירב ארד
לפי פילוח מקרי המוות שנבדקו ואוששו כמוות ללא סיבה עלה כי בישראל נמצאו 0.25 אחוז תמותה לאלף לידות בשנים 2000 עד 2014 מול 0.3 אחוז בארצות בעלות השיעור הנמוך ביותר בעולם. מנגד עלה בדיון כי במרבית המקרים לא בוצעו בדיקות מקיפות אלה, שיש בהן להציל חיים
מירב ארד
הנתונים נמסרו בישיבה שקיימה ועדת הכלכלה במסגרת ציון יום העוני ונועדה לצמצם את הפער הדיגיטלי ולקדם אוכלוסיות מוחלשות    משרד הרווחה מודה: הפער הדיגיטלי מונע מאזרחים למצות זכויות - עובדים על תוכנה ממוחשבת שתציג לכל אחד מידע מלא למיצוי זכויותיו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il