X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
רכז רווחה וביטוח לאומי באגף תקציבים באוצר, יוגב גרדוס: "יש בעיה במדד העוני, כשלוקחים רק את צד ההכנסות ולא ההוצאות ולא מודדים שירותים שניתנים ע"י המדינה. כשמשקיעים בדיור ציבורי, העוני לא זז במילימטר. כשמכפילים את הסיוע בשכר דירה לקשישים ומסבסדים מעונות יום וגם כשמחלקים סלי מזון, אין כל שינוי במדד העוני
▪  ▪  ▪
[צילום: סרגיי אטאי/פלאש 90]

כיצד משקפים בצורה הכי נכונה את ממדי תופעת העוני וכיצד קובעים מהו עוני? אלו השאלות שלגביהן דרשו (יום ג', 21.2.17) חברי ועדת הכספים, לקבוע מדדים חדשים שייקחו בחשבון אלמנטים רלוונטיים נוספים מעבר למדד ההכנסה. הדרישה עלתה בדיון במסגרת ציון הכנסת את יום המאבק בעוני. לאורך כל הדיון שבה ועלתה הטענה על-כך שנדרש מדד 'קיום בכבוד' במדינת ישראל, כזה שיתייחס להכנסתו של אדם אך גם לצרכיו הבסיסיים כגון דיור, השכלה, מזון ושירותים נוספים.
מ"מ יו"ר ועדת הכספים, ח"כ רועי פולקמן הודיע עם פתיחת הדיון שמטרתו הינה "להציע כלים אופרטיביים לקידום מדיניות נכונה לטיפול בעוני". חברי כנסת נוספים ונציגי ארגונים חברתיים שונים הסכימו כי אכן "נדרש לשקף את תופעת העוני כמכלול ולא רק בצד ההכנסה. אלו וגם אלו, קראו לתוכנית ממשלתית למאבק בעוני, כזו שתכלול צעדים ממשיים וקביעת יעד לאומי להקטנת התופעה.
ח"כ דב חנין: "בניגוד לרוב מדינות העולם בהן העניים מובטלים, רוב העניים בישראל הם אנשים עובדים. הרבה אנשים שעובדים קשה ובשכר מאוד נמוך. זאת בעוד נגד עניים נשמעת טענה דמגוגית שהם עצלנים או רמאים וכד'. נדרשים כלים של התערבות בשכר, הגדלת והכפלת קצבאות ויש גם אנשים שאוביקטיבית לא יכולים לעבוד כנכים וקשישים ולהם יש לסייע באופן מעשי וישיר. נדרש להגדיל את קצבת הזקנה במנגנון השלמה ספציפי ולא אוניברסאלי שיימנע את מה שהאוצר חושש ממנו - הגדלת קצבה גם לעשירים".
ח"כ פולקמן הגיב לדבריו: "האתגר זה התמודדות עם סוגיית האוניברסליות שמהווה בעיה, כי אז מדובר בהוצאות אדירות. על חשבון מה להגדיל או להכפיל קצבאות? ע"י צמצום סל הבריאות, צמצום הביטוח הסיעודי. מדובר בהוצאה של מיליארדי שקלים. יש הרבה אתגרים יום לימודים ארוך, סייעות בבתי הספר ותאונות בדרכים וכד'. לכן האתגר מורכב ולא רק הצהרות על הכפלת קצבאות".
ח"כ אילן גילאון: "תקציב המדינה הוא כלי מרכזי לטיפול בעוני ואין צדק אחר מלבד צדק חלוקתי. בסופו של דבר הכל צריך ליפול על החלוקה. אני רוצה 'קיום בכבוד' ולא רק 'צמצום העוני'. צריך לקבוע מהו קיום מינימלי בכבוד, מהם השירותים ומהן התשתיות שעל המדינה לספק לשם כך. נדרשת מדיניות מיסים אחרת. במדינת ישראל משלמים גם על הפסדים, למשל מע"מ על תרופות וככל שאתה יותר חולה אתה משלם יותר מיסים. התקציב והמדיניות הכלכלית זה המכשיר להתמודדות עם תופעת העוני. השאלה איך מבצעים את החלוקה".
ח"כ ג'מאל זחאלקה: "יש לומר את האמת, אם מוציאים מהרשימה החרדים והערבים, אין כמעט עניים כמעט ומדינת ישראל במקום גבוה ב-OECD, ואם מוציאים גם קשישים ונכים וגם את המזרחיים, אז עולים עוד הרבה".
דבריו אלו עוררו תרעומת אצל ח"כ פולקמן שניהל את הישיבה שאמר: "זו דמגוגיה, זה הדיון של פעם. לא שמעת את שר האוצר אומר דברים כאלו!".
זחאלקה: "הסטטיסטיקה מטעה. לעוני יש צבע ויש שם, יש מוצאי עוני. מה שמשקף את המציאות זה לדבר על מוקדי העוני הקשים ביותר ואת זה צריך לשים על השולחן. 50% זה שיעור העוני אצל ערבים, 67% בקרב ערביי ירושלים וגם אצל החרדים שיעורים גבוהים ולזה יש להוסיף נכים ונדרשת תוכנית לאומית ואין תוכנית ולא אימצו את דוח ועדת אלאלוף. עושים רק פעולות נקודתיות. נדרשים יותר מיסוי על הון, על ירושות גדולות וכד', יותר הפניית משאבים לטיפול בשכבות חלשות. לא ראינו בעשור האחרון תנודה משמעותית במדד ג'יני. הצמיחה רק תורמת לכך שהעשירים מתעשרים ועשירונים תחתונים נחלשים. הממשלה צריכה לאמץ דוח אלאלוף ותוכנית מיוחדת למלחמה בעוני בציבור הערבי וגם בציבור החרדי, איפה שיש".
נדרש מדד העוני רב-ממדי
רכז רווחה וביטוח לאומי באגף תקציבים באוצר, יוגב גרדוס: "יש בעיה במדד העוני, כשלוקחים רק את צד ההכנסות ולא ההוצאות ולא מודדים שירותים שניתנים ע"י המדינה. כשמשקיעים בדיור ציבורי, העוני לא זז במילימטר. כשמכפילים את הסיוע בשכר דירה לקשישים ומסבסדים מעונות יום וגם כשמחלקים סלי מזון, אין כל שינוי במדד העוני, אף כן עונה על הקיום בכבוד ומסייע. יש החלטת ממשלה לקבוע מדד משופר שיכלול את השירותים שהממשלה מממנת. בניגוד לדעה הרווחת, יש חלחול של הצמיחה לעשירונים 1-5 וההכנסה הפנויה לנפש שלהם גדלה מ-2007 עד 2015, שאלה שנות צמיחה. הכנסתם הפנויה גדלה בממוצע פי 1.5 מההכנסה של עשירונים 6-10. הצמיחה כן מחלחלת לשכבות החלשות בניגוד למגמה בעולם. הנתונים מראים שבמשק בית שיש שני עובדים במשרה מלאה העוני כמעט אפסי ולכן יציאה לעבודה כן מוציאה מעוני. הממשלה מקדמת צעדים אף שעדיין יש מה לעשות. השלמת הכנסה לקשישים בערך מיליארד שקלים בשני התקציבים האחרונים, תוספת ותק - 1.4 מיליארד שקלים ל-4 שנים למי שלא צברו די ותק, קצבאות הנכות הועלו בכ-300 מיליון שקלים, בניצולי שואה הושקעו מאות מיליונים, וכן בהרחבת מעונות יום וסבסוד, הגדלת מבנים, הרחבת סל הבריאות, 15 מיליארד תוכנית רב שנתית למיעוטים".
מנכ"ל ארגון לתת, ערן וינטרוב: "נדרש מדד העוני רב-ממדי, לא רק הכנסה אלא מה מידת המחסור: דיור, השכלה, ביטחון תזונתי והתמודדות עם יוקר המחיה. כלומר מה צריך ולא רק ההכנסה. צריך לשנות את השיח ויש הסכמה שלמדוד העוני באופן חד-ממדי זה לא מספיק, נדרשת מדידה על בסיס 'קיום בכבוד'. מעבר לכך, הממשלה צריכה להחליט על תוכנית לאומית, על יעד לאומי אליו יש לשאוף להורדת שיעור העוני ואז תהיה התקדמות בשטח בנושא. כיום בממשלת ישראל אין מישהו שאחראי לתחום העוני, גם משרד הרווחה, אנחנו אחראים על אוכלוסיות הכל פעולות נקודתיות, אין גוף מתכלל של כל הפעולות בתחום".
ח"כ פולקמן סיכם את הדיון וציין, כי "ב-2016 היה שיא בהוצאה החברתית, בתקציבי המשרדים החברתיים, אבטלה נמוכה, צמיחה טובה. התוצר גדל וזה בא מיזמות, מהורדת מס חברות, הורדת מע"מ ושינויים נוספים במס ואז יש יותר כסף לחלוקה. אני לא חושב שניתן לרכז את כל הטיפול בעוני במקום אחד כי לכל משרד יש גם את האחריות הספציפית שרק הוא יכול למלא. עוני זו בעיה שדורשת שותפות בין החברה האזרחית למדינה, ארגונים כמו 'לתת' ואחרים. זו בעיה חברתית ששותפים לה כולם גם מדיניות ממשלתית והן החברה האזרחית. דוח אלאלוף הוא אכן המצפן המקצועי לפיו פועלים באוצר".

תאריך:  21/02/2017   |   עודכן:  21/02/2017
+אושר סופית: בנקים יחויבו באזהרה בפרסומי הלוואות
22:59 21/02/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הקובעת כי תאגיד בנקאי או מלווה יפרסם פרסומת ולא ינקוט דרך שיווק אחרת שבה הפרסומת או דרך השיווק מעודדות נטילת הלוואה על-ידי הלקוח, אלא אם כן צורפה לפרסומת או לדרך השיווק האחרת אזהרה

[צילום: איתמר לוין]
+אושר בקריאה ראשונה: תנאי עבודה טובים למאבטחים
20:12 21/02/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה הצעת חוק שתחייב מעסיקי מאבטחים לספק להם תנאי עבודה הולמים, לרבות עמדה ממוזגת, מי שתיה וביגוד ההולם את מידותיו ואת תנאי מזג האוויר

[צילום: AP]
+מס ריבוי דירות - פגום אבל תקף
19:08 21/02/17  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הכנסת מתארת את המהירות בה נאלצו הח"כים לאשר את החוק שיזם כחלון, את הלחצים של האוצר ואת כניעתו של גפני - אך מבקשת להסתפק באזהרה שלהבא יבוטל חוק שיאושר כך

ועדת הכספים. באישון לילה
+ועדת החוקה אישרה השוואת האגרות בדיני משפחה
18:35 21/02/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

סכום האגרה בתביעת רכוש בסכסוך בין בני זוג על סכום ברור יופחת מ-3000 שקלים ל-500  ▪  ערעור על פסק-דין של בית המשפט לענייני משפחה יופחת מכ-1400 שקלים ל-650  ▪  ערעור על פסק-דין של בית דין דתי יועלה מכ-190 שקלים ל-650

ההצבעה בוועדת החוקה [צילום: דוברות הכנסת]
+2,500 ש' שכ"ט ביישוב מוסכם לסכסוכי משפחה
18:23 21/02/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת החוקה אישרה את תקנות הסיוע המשפטי  ▪  עריכת הסכם בין צדדים לפי החוק תהיה 1,000 שקל וייצוג בפני ערכאות שיפוטיות לאחר תום תקופת עיכוב ההליכים יעמוד על 2,500 שקל

[צילום: דוברות הכנסת]
+אין פיקוח על מאגרי הביומטרי של מעהב"ט
18:15 21/02/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

במהלך דיון בנושא אבטחת מאגרי מידע המצויים בידי המדינה עלה כי תוכנית חדשה שאמורה להתאים את כלל המאגרים לאתגרי הסייבר לא תחול על צה"ל וגופי הביטחון  ▪  משרד המשפטים: "איתרנו בחצי השנה האחרונה עשרות חברות פרטיות אשר כל המידע שלהן נחשף לרשת - מאגר ילדים מאומצים, משרדי עורכי דין, אבחונים דידקטיים"

[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
+מצפים מהפקידות להסביר וולונטריות בביומטרי
18:06 21/02/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה דורשים הסכמה מפורשת של אזרחים לאגירת פרטיהם במאגר הביומטרי  ▪  מקלב: "מרגע ששר הפנים החליט על וולונטריות זה צריך להיעשות באופן אמיתי. אנחנו מצפים מפקידי ציבור שיסבירו עד הסוף"

[צילום: דוברות הכנסת]
+"המבחן הפסיכומטרי מוטה תרבותי וכלכלי"
15:58 21/02/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

כך לדברי חברי ועדת החינוך של הכנסת  ▪  יו"ר הוועדה: הבחינה הפסיכומטרית היא מחסום ולא סנן

[צילום: AP]
+68% מהמשפ' החיות בעוני מוותרות על מזון
15:45 21/02/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת העבודה: "בין 200 ל-300 אלף משפחות נמצאות כרגע במצוקה קשה הדורשת סיוע מיידי"

[צילום: עומר שיקלר]
+שיעור מקרי המוות בעריסה בישראל הנמוך בעולם
15:27 21/02/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

לפי פילוח מקרי המוות שנבדקו ואוששו כמוות ללא סיבה עלה כי בישראל נמצאו 0.25 אחוז תמותה לאלף לידות בשנים 2000 עד 2014 מול 0.3 אחוז בארצות בעלות השיעור הנמוך ביותר בעולם. מנגד עלה בדיון כי במרבית המקרים לא בוצעו בדיקות מקיפות אלה, שיש בהן להציל חיים

[צילום: פלאש 90]
+1.3 מיליון ישראלים חסרי אוריינות דיגיטלית
14:45 21/02/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הנתונים נמסרו בישיבה שקיימה ועדת הכלכלה במסגרת ציון יום העוני ונועדה לצמצם את הפער הדיגיטלי ולקדם אוכלוסיות מוחלשות  ▪  משרד הרווחה מודה: הפער הדיגיטלי מונע מאזרחים למצות זכויות - עובדים על תוכנה ממוחשבת שתציג לכל אחד מידע מלא למיצוי זכויותיו

שימוש במחשב. לצעירים בלבד? [צילום: גילי יערי/פלאש 90]
+חצי מיליארד ש' לטיפול במוקדי סיכון
14:05 21/02/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

כך נחשף בוועדת המשנה לבטיחות בדרכים של ועדת הכלכלה  ▪  יו"ר ועדת המשנה ח"כ אשר: אין תירוץ לחוסר הניצול  ▪  מנכ"ל מרכז השלטון המקומי: 190 מתוך 250 רשויות תלויות בתקציבי מדינה ואם דורשים מהם להביא 30% מעלות הפרויקטים זה קשה להם מדי. שיטת ההתחשבנות, לפיה הרשות צריכה קודם לבצע ורק לאחר להגיש קבלות ולקבל החזר, מקשה על רשויות  ▪ 

תאונה צומת הקאנטרי באר שבע [צילום: דוברות מד"א]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD  אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דב חנין / Dov Hanin  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לקבוע מדדי עוני שישקפו טוב יותר את המציאות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
מירב ארד
כך נחשף בוועדת המשנה לבטיחות בדרכים של ועדת הכלכלה    יו"ר ועדת המשנה ח"כ אשר: אין תירוץ לחוסר הניצול    מנכ"ל מרכז השלטון המקומי: 190 מתוך 250 רשויות תלויות בתקציבי מדינה ואם דורשים מהם להביא 30% מעלות הפרויקטים זה קשה להם מדי. שיטת ההתחשבנות, לפיה הרשות צריכה קודם לבצע ורק לאחר להגיש קבלות ולקבל החזר, מקשה על רשויות   
מירב ארד
מנהלת תחום חוק עבודת נשים במשרד העבודה: ב-2016 הייתה עלייה של 12% במספר הפניות שהתקבלו לפיטורי נשים בתקופה המוגנת - לדעתנו בשל מודעות רבה יותר של מעסיקים
עידן יוסף
יו"ר הוועדה לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי: "לא נחדל מלפעול עד להחלת תקצוב דיפרנציאלי לתלמידים"    השלטון המקומי: "לתת כסף למשפחה עצמה ולא לרשויות כי אז זה לא יגיע לילד"
עידן יוסף
משרד הבריאות הודיע לכנסת שהוא מקדם הצעת חוק זו    עמיעד טאוב, אביו של אופק: נילחם בפושעים בתואר דוקטור ובחלקים הנגועים במערכת - המגוננים על חבריהם
אלעזר לוין
דיון בוועדת הכלכלה חשף רשמית את התופעה, ש-News1 מתריע עליה זה זמן רב: מחסור באלפי מהנדסי בניין, מנהלי עבודה ומפעילי ציוד מיכני מעכב בניית דירות    כבל: "שערורייה, קטסטרופה, כאוס, כחלון עובד בשיטת העתק-הדבק, הוא רק רוצה כותרות"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il