חברת המסעדנות גאלרי תובעת 680,000 שקל מחברת גינדי החזקות, בעלת מתחם "שרונה מרקט" בתל אביב. התובעת טוענת (9.4.17), כי גינדי הבטיחה לה שתוכל להקים במתחם מסעדה תוך שימוש בתנור פחמים, ורק בדיעבד התברר שהדבר אינו אפשרי.
זמן קצר לאחר פתיחת המסעדה התברר לתובעת, לדבריה, כי מערכת המנדוף המרכזית אשר תפקידה לסלק מטרדי ריח ועשן מהמסעדות שבמתחם, אינה פועלת כיאות. המערכת הופעלה באופן אשר לא תאם את התחייבויות הנתבעת באשר לעוצמת הספיקה אשר אמורה הייתה להיות מוקצית למושכר, ובכך הפרה הנתבעת באופן יסודי את התחייבויותיה כלפי התובעת.
כיוון שכך, בעת הפעלת תנור הפחמים נוצרו מטרדי ריח ועשן המכילים חלקיקי פחם, אשר לא אפשרו הפעלה סבירה של העסק. יכולת הספיקה המוגבלת של המערכת נותבה בעיקר לטובת שוכרים אחרים על חשבונה, ובכך נגרמו לעובדיה ולעוברים והשבים מטרדי עשן וריח בלתי נסבלים.
בתביעה, שהוגשה באמצעות עוה"ד
יוסף תמיר ולירון בן-נחום, נאמר עוד, כי בדיעבד התחוור לתובעת, כי המסעדה לא תקבל אישור מרשות הכיבוי, שכן מערכת המנדוף המרכזית אינה מתאימה לשאיבת עשן מתנור המופעל על פחמים. לאחר מספר חודשים נאלצה התובעת לסגור את המסעדה, היא אומרת. טרם הוגש כתב הגנה.