X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
יו"ר ועדת הכספים: "נגבש החלטה מוסכמת בנושא גיל הפרישה, כזו שתיתן מענה לנשים במקצועות שוחקים, נשים עובדות או עצמאיות"
מנכ"ל האוצר: "נגבש את המודל הטוב ביותר בהסכמה והידברות"
▪  ▪  ▪
[צילום: איתמר לוין]

ועדת הכספים התכנסה (יום ב', 8.5.17) על-מנת לדון בסוגיית גיל הפרישה לנשים, שאמור היה להעלות החל ב-1 בינואר 2017 באופן מדורג במשך שנתיים עד לגיל 64. אלא שמכיוון שטרם הועברה בעניין עמדתו של שר האוצר לוועדה ושבעקבותיה היה עליה להכריע האם לקבל את המלצתו ואת המלצות הוועדה הציבורית שהוא עצמו מינה בנושא, הוחלט שההכרעה בעניין תתקבל בהסכמה רחבה.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, הורה בינתיים לתקן את חוק הביטוח הלאומי, כך שיהיה תואם לדחייה בשינוי חוק גיל הפרישה וכל עוד אין החלטה בפועל על העלאת הגיל, הביטוח לאומי יאפשר לנשים שנולדו החל מאוגוסט 1955, לקבל את קצבת הזקנה שלה הן זכאיות. במהלך הדיונים בנושא בוועדת הכספים, התברר שמזה כמה חודשים, הביטוח הלאומי החל לשלוח הודעות לנשים לקראת גיל פרישה, על דבר דחיית מועד קבלת הקצבאות, דבר שעורר תלונות רבות, שחלקן הגיעו לידיעת חברי וחברות הכנסת.
הדיון היום התקיים לאחר שוועדת הכספים כבר נדרשה לנושא כבר כמה פעמים (הפעמים האחרונות: 20.3.17, 13.12.16(. מדובר בפועל יוצא של תיקון לחוק גיל פרישה שנחקק בשנת 2003 ושלפיו גיל פרישת נשים היה אמור לעלות החל מ-2011, אך הדבר נדחה בלחץ ציבורי ופרלמנטרי שוב ושוב ובפעם האחרונה נקבע ל-1.1.17. שר האוצר אמור היה להעביר את עמדתו בעניין לאחר גיבוש המלצות הוועדה הציבורית שהוא מינה עד לסוף ספטמבר 2016 וההכרעה בוועדת הכספים אמורה הייתה להינתן לפני ה-31.12.16. מכיוון שהשר לא העביר את עמדתו, הוועדה דחתה עד לחודש יולי 2017 את המועד שבו הגיל אמור לעלות אוטומטית, אם לא מתקבלת החלטה אחרת, וזאת על-מנת לאפשר דיון והכרעה מסודרים, לאחר קבלת עמדת השר. אלא שעד היום, השר לא העביר את עמדתו ואף הביע במכתב ליו"ר ועדת הכספים, בקשה לשמוע קודם את העמדה הציבורית בעניין, כפי שתעלה בדיוני ועדת הכספים.
גפני: "מבחינת החוק הקיים, היה על שר האוצר להגיש לוועדת הכספים את המלצתו ובעקבותיה היה עלינו לקיים לדיון לצורך הכרעה בסוגיה. מדובר בנושא מורכב עם הרבה השלכות הן על המשק והן לגבי נשים עובדות, לרבות נשים במקצועות שוחקים. מדובר בבעיה ציבורית ממדרגה ראשונה ויש להגיע להסכמה רחבה. נאמר לי שלא יעלה גיל הפרישה באופן חד-צדדי וצריך למצוא פתרון למסלול בביטוח הלאומי. לשר האוצר יש קושי גדול לקבל החלטה. עד תום השלושה חודשים שיש לוועדה בעניין (סוף חודש יולי) נקבל החלטה ואם לא נקבל החלטה נאריך את המועדים בחקיקה".
מנכ"ל האוצר, שי באב"ד, אמר ש"מכיוון שהנושא כה מורכב, השר מעוניין לשמוע קודם את עמדת הציבור. נעשה את כל המאמצים לבנות את המודל הטוב ביותר, תוך השגת הסכמה רחבה. נידרש לתת מענה לכל הבעיות שעלו ולצורך-כך יש לנו את שלושת החודשים הקרובים". רפרנט מאקרו באגף תקציבים, כפיר בטט, הסביר את השיקולים מאחורי הצורך להעלות את גיל הפרישה: "משקל האוכלוסייה מעל גיל 55 הולך ועולה, תוחלת החיים הולכת ועולה אצל גברים בממוצע 17 שנים לאחר הפרישה ונשים חיות 24 שנים לאחר פרישתן. מצד שני, יש עלייה בשיעורי תעסוקת נשים, מגמה שחלה גם בקרב נשים בנות 55 עד 59 ואנחנו צופים שעוד תמשיך לעלות. בקרב בנות 60 עד 64 ב-2004 שיעור התעסוקה עמד על 26.2%, ב-2009 על 41.8% וב-2015: 51.6%. השפעת גיל הפרישה היא על יכולת הביטוח הלאומי לעמוד בתשלומי הקצבאות בעתיד וכן ההשפעה על הפנסיוניות של כולנו. אישה שדוחה את גיל הפרישה שלה, תהנה מגידול של 8% - 10% על כל שנה שהיא דוחה את מועד הפרישה. כאשר פורשת בגיל מוקדם הקצבה שלה מצטמקת. יש לנו כלים להתמודדות עם בעיות של מי שאינה עובדת או שמשתכרת שכר נמוך: הכפלת מס הכנסה שלילי לבנות 62+, הגדלת הזכאות לקבלת דמי אבטלה לנשים בנות 60+ ל-10 חודשים, הקצאת 300 מיליון ש"ח בתוכניות ארוכות טווח להכשרות מקצועיות לנשים מבוגרות, 100 מיליון ש"ח בתוכנית ארוכת טווח לתעסוקת אנשים מבוגרים ועוד".
חברות הכנסת בוועדה, אף שלא הביעו התנגדות עקרונית לצורך להעלות את גיל הפרישה, העלו בעיות שדוחפות אותן להתנגדות למהלך, בין השאר נשים במקצועות שוחקים שלא יכולות לעבוד עד גיל 62 ובוודאי שלא מעבר לזה, נשים שפוטרו או שאינן עובדות מסיבות שונות כבר מאמצע שנות ה-50 שלהן ועוד.
ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני): "יש פתרונות כך שכולם ייצאו מורווחים. אך יש לתת את הדעת, מה עם אלה שבכלל אין להן פנסיה או שלא עובדות. הנשים המוחלשות שלא מקבלות מענה. רוצה לדבר על ודאות, מדהים ששר האוצר לא מייחס חשיבות שהמשק ונשים צריכות לדעת אם תפרושנה בגיל 62 האם תקבלנה שכר, קצבה, זה נכון למקומות עבודה, לעובדות, כי לא ניתן לפרוש ואז להמתין 3 חודשים ואף יותר עד לקבלת הקצבה. אנשים צריכים לתכנן את צעדיהם". מיכאלי קראה לקדם במסגרת ועדת הכספים את הצעת החוק שלה שנועדה לאחד בין לוחות הביטוח הלאומי לבין חוק גיל הפרישה על-מנת למנוע פער בין מועד העלאת הגיל לבין מועד הזכאות לקצבה, כך שהכל ישתנה במקביל. ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני): "אני מסתייגת מהתנהלות האוצר בעניין הזה. הגידול בשיעורי ההשתתפות של נשים בשוק העבודה קורה ממילא, כי הבריאות משתפרת ותוחלת החיים עולה. אך עלינו לייצג נשים שאין להן לוביסטים ולא יכולות לתדרך כתבים ואין להן נגישות לוועדה הזו ואין להן כסף להגיע לכאן. האוצר מסרב להכיר בקיום של המושג 'מקצוע שוחק', התנגדות אידיאולוגית. נשים שעובדות בתעשיית המזון, בניקיון וכד'. הם לא מכירים בכך. זו התעקשות עקרונית. נשים רבות מאוד מגיעות לגיל 62 כשהן לא עובדות ואז ייגזרו עליהן עוד שנתיים בלי קצבה, בלי משכורת ובלי פנסיה. אז אומרים יחתמו 10 חודשי אבטלה אם צברו 18 חודשי עבודה וכד', אך מה אם אלו שלא עובדות מגיל 55 וכד'. יש כאן בני אדם, לא רק טבלאות אקסל. הפתרון בהישג יד, מדובר במעט נשים וניתן להגיע לפתרון".
ח"כ זהבה גלאון (מרצ): "אין לנו אג'נדה נגד העלאת גיל הפרישה, אלא שתהיה מתונה ומדורגת ותיקח בחשבון שתי קבוצות נשים. כל אישה יכולה להמשיך לעבוד עד גיל 67. אך יש נשים מובטלות מגיל 50-55 ונשים במקצועות שוחקים שאין מוכנות באוצר להכרה במושג הזה. הן תצטרכנה לחתום אבטלה, אין פתרונות לקלוט אותן בשוק העבודה, וההעלאה ל-64 דנים אותן לעוד שנתיים של עוני ומחסור. צריך להיות שוויון בין נשים וגברים אך מקדמים מהלך של שוויון במקום שאין שוויון, כי מלכתחילה אין שוויון בשכר ובתנאים וכד'. בקבוצת הגיל 60-64 רק 27% עובדות. כל העלאה בגיל מיטיבה מאוד עם עובדות ועובדים מבוגרים אך מקשה על נשים במקצועות שוחקים, או מובטלות, אין להן הגנה. יש לנו עניין להגיע להידברות".
ח"כ רחל עזריה (כולנו): "יש קבוצות ספציפיות שצריך לתת להן מענה. מעבר לכך יש צורך לתת את הדעת לגבי הדור הצעיר יותר. כל הזמן מעלים את גיל הפרישה ומתייחסים לאוכלוסייה שתיפגע באופן מיידי, אך יש קבוצה שמעמדה משתנה, כל העובדים הצעירים יותר. פעם ראשונה שאנשים יצטרכו לעבוד 50 שנה, אחרי הצבא רוכשים מקצוע, אך כדי לשרוד 50 שנה בשוק העבודה נדרשת הסבה ולהחליף המקצוע בגילאי 40-50 וזה בכלל לא על שולחן הדיונים. צריך להתחיל לחשוב ועכשיו צריך לתת פתרון נקודתי".
ח"כ מיכל בירן (המחנה הציוני): "גיל הפרישה צריך לעלות ולהיות שווה, אך השאלה איך לעשות ואיך לא דורסים בדרך את הנשים הכי חלשות בחברה. צריך לתמרץ מעסיקים להעסיק אנשים מבוגרים, שימו כסף על תעסוקת נשים מבוגרות. אישה שבגיל 55 מצאה עצמה שלא יכולה לעשות מה שעשתה קודם, מה תעשה? מי שסגרו את המתפרה שלא לא תעבור להיי-טק, קודם תביאו את גלגלי העזר ותראו שההתנגדויות ייחלשו".
ח"כ עליזה לביא (יש עתיד): "העלאת גיל פרישה לנשים צריכה להיעשות, אבל יש להבין שיש פערים בשכר, בהשכלה, פערים שהם מבניים בחברה בישראל. כוח העבודה של נשים בישראל גבוה בהשוואה לעולם. אנחנו יודעים מה קורה בשוק הציבורי אך לא בפרטי ויודעים עד כמה לאנשים מעל גיל 40-45 קשה למצוא עבודה וזה לא חיובי ולא נותנים מספיק כלים, 50% מהמקצועות הולכים ומשתנים ושוק העבודה משתנה ולא נותנים את הדעת לכך".
ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני): "שמח שהדברים נעשים בהסכמה. מעולם לא הוצג כאן כמה יש בכל קבוצה, כמה עובדות יש בגיל 60+ וכמה נשים במקצועות שוחקים, כמה חוסכות לפנסיה, לכמה אין בכלל פנסיה. וזה הבסיס לכל הדיון".
ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו): "ככל שההשכלה יותר נמוכה המקצועות יותר שוחקים ולכן בגיל 55 פחות ופחות נשים כאלה עובדות והן מסתכלות על גיל 62 ומחכות ליום הזה ואנחנו מרחיקים מהן את הבאר. לכן לא ניתן לקבוע דין אחד לכולן. כל יום לנשים החלשות מחליש את הגוף ואת הנפש בעוד כל יום בעבודה אצל הנשים החזקות מחזק אותן ואת היוקרה שלהן. אנחנו גוזרים עליהן שאם לא יעבדו, יירעבו, כי גם איש לא מחייב על המעסיקים להמשיך להעסיק אותן. נדרש מנגנון דיפרנציאלי, תעשו בדיקה ותראו מי הקליינטים בהם אתם מתעסקים, לא גזירה שווה לשופטת בבג"ץ למנקה בקניון".
נשיא לשכת העצמאים בישראל (לה"ב), רועי כהן: "שוב ושוב האוצר מביא את ההמלצות האלה וזה עושה צחוק מהוועדה ומכל הנשים העצמאיות. יש סקטור של 560 אלף איש עצמאיים. מציעים פתרונות לא רלוונטיים לנשים עצמאיות. אותן נשים עצמאיות דורשות גם פתרונות עבורן. אישה עצמאית שמגיעה לגיל 62 ומבקשת קצבת זקנה אחרי 40 שנה שעבדה ושילמה אומרים לה אם את ממשיכה לעבוד את לא מקבלת את קצבת הזקנה שלה, ואפילו את זה לא רוצים לתקן".
רועי קרת מהביטוח הלאומי, דיבר על חשיבות התאמת החוקים, גיל הפרישה וביטוח לאומי: "על-מנת שגיל הפרישה לא יעלה באוגוסט 2017 בפועל ונשים תוכלנה לקבל את הקצבאות בזמן יש לשנות את החקיקה. בכל חודש יש 4,000 נשים שמקבלות הודעות על דחיית מועד הזכאות לקצבה. חייבים לתקן את החוק בטווח זמן של כמה שבועות לכל היותר".
יו"ר ועדת הכספים סיכם את הדיון וציין, כי "לא ייתכן שבכל חודש 4,000 נשים מקבלות הודעות מביטוח לאומי ואח"כ צריכות להגיש תביעות לקבלת הקצבה, בעוד טרם הוחלט רשמית על העלאת גיל הפרישה". גפני הורה ליועצת המשפטית לוועדה לבחון את הצעת החוק של ח"כ מיכאלי ולבחון ניסוח הצעת חוק שתקודם בהקדם לאיחוד החוקים. כמו-כן, גפני הודיע שכל החלטה בעניין במהלך החודשים הקרובים תתקבל בהסכמה רחבה תוך התחשבות בצרכיי המשק מחד-גיסא ובצרכי קבוצות אוכלוסייה שעשויות להיפגע ודורשות מענה מיוחד מאידך-גיסא".

תאריך:  08/05/2017   |   עודכן:  08/05/2017
+באב"ד נעדר וכבל נעל את הישיבה
10:50 09/05/17  |     |   לרשימה המלאה

+אושרו תקנות הפטור מאגרה לרישום כבן הלאום הארמי
00:52 09/05/17  |  

ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה את תקנות בתי המשפט (אגרות) (תיקון) התשע"ז-2017-ארמים, לפיהן יינתן פטור מתשלום אגרה עבור קבלת פסק דין הצהרתי בנוגע להיות המבקש בן הלאום הארמי, פסק דין הנדרש לצורך רישום כבן הלאום הארמי במרשם האוכלוסין. הפטור יינתן כהוראת שעה לשלוש שנים. בדברי ההסבר לתקנות נכתב כי "הטעם לפטור נעוץ בעובדה שרק ב-2014 הוכרו בני הלאום הארמי, ומאחר שנטען כי רבים מבני האוכלוסייה הארמית נמנעים מלשנות את הלאום שלהם בשל העול הכספי הכרוך בכך". אתי וייסבלאי ממרכז המחקר והמידע של הכנסת הציגה מסמך מקיף שערכה בנושא ואמרה כי מעריכים שמתוך כ-134,000 נוצרים ערבים, למעלה מ-100,000 יכולים לשנות את הלאום לארמי ומ-2014 שינו רק 16.

+לקריאה שנייה ושלישית: רוקחים קליניים לא יזדקקו ל-5 שנות ניסיון כדי לתת מרשמים
00:51 09/05/17  |  

ועדת הבריאות של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, לפיה רוקח קליני (האחראי על תכלול טיפולים תרופתיים וטיובם מבחינת נחיצות, בטיחות ויעילות), בעל תואר שני או שלישי, יוכל לספק מרשם המשך ללקוח וכן תרופות ותכשירים מסוימים ללא מרשם רופא, גם אם לא עבר קורס הכשרה בן 60 שעות לעניין זה, כפי שנדרש כיום. בנוסף, שנות הניסיון בעבודה מעשית הנדרשות מאותו רוקח, יירדו מ-5 כפי שקובע החוק כיום, לשנתיים.

+תעשיה שלמה של הונאת קשישים
23:27 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

חברי כנסת בוועדה לצדק חלוקתי: כולנו נתקלנו באופן אישי בתופעת הונאת קשישים בצרכנות  ▪  על הפרק: הצעת חוק "אל תתקשרו אלי"

[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
+ביטן: בגלל שעשינו תאגיד
אנחנו מחויבים לו לכל חיינו?
23:03 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עד כה הוגשו למעלה מ-250 הסתייגויות לתיקון חוק התאגיד  ▪  עו"ד קלגסבלד המייצג את התאגיד: נלקחה מהתאגיד זכותו החוקתית לחופש ביטוי  ▪  רז נזרי: לא חושבים שלתאגיד ציבורי יש חופש ביטוי לכשעצמו

רז ניזרי בישיבת הוועדה
+כעשרים אלף ילדים הוצאו מבתיהם
22:45 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בסוגיית הפיקוח על הילדים צפו כשלים רבים כי בכל שנה מאומצים כ-100 ילדים ללא כל יכולת מעקב  ▪  מכרז לתפקיד נציב תלונות שאמור לתת מענה לאלפי המאומצים מתעכב ואין לצדו תקנים לכוח אדם נוסף

ללא מסגרת [צילום: משה מילנר/לע"מ]
+ועדת האתיקה לא תבדוק מזמיני ח"כ לנסיעה
21:59 08/05/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

היועץ המשפטי של הכנסת וועדת הכנסת דחו את הצעת ח"כ יואב קיש לחייב חברי כנסת לקבל מראש אישור מוועדת האתיקה לזהות גורמים חיצוניים שמזמינים אותם לנסיעות לחו"ל  ▪  ההצעה מעוררת בעיות מהותיות ומעשיות ופוגעת בחופש הפעולה הפוליטי של ח"כים

עו"ד ינון. פגיעה באיזונים [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+גפני לסלינגר: התפשרי על סולבנסי 2
21:44 08/05/17  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכספים דיבר לחלל ריק, כי ראש רשות הביטוח לא הגיעה לישיבה, למרות שהוזמנה, ועוררה תרעומת  ▪  יו"ר מגדל: גם אנחנו בעד הגדלת ההון, אבל בהדרגה כמו באירופה  ▪  ההכרעה - בעוד חודש

סלינר. נעדרה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: תיקון לחוק ההוצאה לפועל, תיקון המרחיב את אפשרות הערעור
21:28 08/05/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס' 53) (ערר על החלטות מנהל לשכת ההוצאה לפועל או עובד מערכת ההוצאה לפועל), התשע"ז-2017. התיקון לחוק, אותו יזמה הממשלה, נועד להרחיב את האפשרות לערער במגוון של החלטות, הניתנות על ידי מנהל לשכת ההוצאה לפועל או של עובד מערכת ההוצאה לפועל. על פי המצב הקיים ניתן לערער רק על החלטות הנובעות מכוח בסעיף 4א בחוק ולאחר התיקון יתאפשר לערער על החלטות הנובעות מכוחן של סעיפים נוספים בחוק ההוצאה לפועל.

+בקריאה ראשונה: תיקון לחוק מס הכנסה, הגדלת נקודות הזיכוי לשנים 2018-2017
21:26 08/05/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק מס הכנסה (הגדלת נקודות זיכוי להורים) (הוראה שעה), התשע"ז-2017
התיקון לחוק, אותו יזמה הממשלה, יגדיל את נקודות הזיכוי להן זכאים הורים לילדים קטנים וזאת לאור נתוני הרבעון הראשון של שנת 2017 שהסתיים עם עודפי גביית מסים של 6.1 מיליארד שקלים חדשים לעומת התחזית בעת חקיקת חוק התקציב הדו-שנתי ולאור תחזית הצמיחה המעודכנת של משרד האוצר ולפיה צפוי גידול בהכנסות המדינה ממיסים.

+גפני: דרעי לא יקבל כל סמכויות השבת
19:42 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אומר כי שר הפנים לא יוכל לתת היתרי עבודה בשבת ויהיה אחראי רק על הפיקוח  ▪  מעריך שכחלון וליברמן ייאלצו לוותר בנושא המרכולים  ▪  יהדות התורה תתנה תמיכה בחוק הלאום

גפני. איני הדובר של דרעי [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זהבה גלאון  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל ביתנו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מיקי רוזנטל  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי כהן / Roee Choen  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי באב"ד / Shai Baabad  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העלאת גיל הפרישה לנשים תיעשה בהסכמה רחבה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
אומר כי שר הפנים לא יוכל לתת היתרי עבודה בשבת ויהיה אחראי רק על הפיקוח    מעריך שכחלון וליברמן ייאלצו לוותר בנושא המרכולים    יהדות התורה תתנה תמיכה בחוק הלאום
עידן יוסף
ראש הרשות להגנת הסייבר מקטין את להבות המחלוקת מצד ראשי המוסד, השב"כ וצה"ל להקמת הרשות וטען כי המחלוקת "היא לכל היותר לגבי היקף החקיקה"    יו"ר ועדת המדע קרא ליישב את הסוגיה: "יש מדינות שהיחסים עימן מושתתים על היכולות הללו, אסור שמחלוקות על הבכורה יפגעו בהן"
עידן יוסף
ראש הממשלה: אין שום סתירה בין החוק הזה לשוויון הזכויות של כל אזרחי ישראל    לפיד: נתמוך בחוק הלאום, אבל לא בחוק הלאום הזה, אלא בחוק הלאום של בני בגין
מירב ארד
בעקבות דרישת יו"ר הישיבה ח"כ מקלב להשוות בין בתי המשפט לבתי הדין הרבניים דחתה הוועדה ב-30 יום את ההצבעה על פטור מאגרות לנשים מוכות עבור בקשות להסדרים זמניים בעניין מזונות ומדור. ח"כ מקלב אף דרש להוסיף פטור מהאגרה הנדרשת בנוגע לאחזקת ילדים והסדר יישוב סכסוכים
עידן יוסף
הכוונה היא להכין את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית מוקדם ככל האפשר ולהביאה להצבעה במליאה כבר ביום רביעי    ממלא-מקום שר התקשורת הנגבי על בעיית עובדי רשות השידור: "שר האוצר לא אפשר פריצה של התקציב"
רשימות נוספות
"חוק השבת" החילוני עולה להצבעה  /  עידן יוסף
חזן: אחריות פלילית לעיתונאים שקרנים  /  עידן יוסף
ערוץ 20 יפעיל את ערוץ הכנסת בעשור הקרוב  /  עידן יוסף
ממאיסים את הדמוקרטיה  /  איתמר לוין
מה חשוב לביבי  /  איתמר לוין
לשכת פרסום בג"ץ  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il