X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בסוגיית הפיקוח על הילדים צפו כשלים רבים כי בכל שנה מאומצים כ-100 ילדים ללא כל יכולת מעקב מכרז לתפקיד נציב תלונות שאמור לתת מענה לאלפי המאומצים מתעכב ואין לצדו תקנים לכוח אדם נוסף
▪  ▪  ▪
ללא מסגרת [צילום: משה מילנר/לע"מ]
[צילום: דוברות הכנסת]

נציגת משרד הרווחה:
"לא כל מה שכתוב מיושם. יש צורך בטיפול אחר בילדים". יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון בחרה בצעד חריג שלא לסכם את הדיון ולקדם פתרון כולל: "אנחנו לא יודעים מה קורה עם הילדים שאנחנו הוצאנו מהבית כדי להציל"

מ' שאומצה בילדותה:
"אמי המאמצת קראה לי 'הצרה', נתנו לה אפשרות אחת - להעביר אותי למוסד לפגועי נפש". א' שהוצא מביתו בגיל 4: "באומנה אני ואחיותיי הוכנו ונאנסנו, כשאומצתי חוויתי אלימות והשפלות, מעולם לא קיבלתי עזרה"

עיקרי ממצאי דוח עמותת עלם
הנתונים נאספו ע"י עמותה העוסקת בסיוע לנוער רחוב והוגשו לנשיא המדינה
▪  ▪  ▪
  • 19% מבני הנוער והצעירים שעלם פוגשת הם חסרי בית או גרים במסגרת חוץ ביתית, חלקם ללא עורף משפחתי (סה"כ 3,811).
  • מתוכם 24% (909) חסרי בית אשר לנים מדי לילה ברחוב, ב"זולות" או בגנים ציבוריים. 6% (231) לנים במקום מסַכּן כגון בית פוגע או אצל אדם זר תמורת שירותי מין ("סידורי לינה נצלניים"). 41% (1,570) שוהים במסגרות חוץ ביתיות של שירותי הרווחה כגון פנימיות, משפחות אמנה או מעונות חסות הנוער, ו- 29% (1,101) גרים במקום לא קבוע וארעי.
  • הגברת הפעילות בקרב בני נוער בסיכון בחברה הערבית - 1,442 בני נוער מהחברה הערבית קיבלו סיוע מעלם במהלך 2016.
  • 242 בני נוער מקבלים סיוע במסגרת מרכזי הנוער "פינג'אן" בכפרים הבדואים, כולם חיים בעוני ובמקום מגורים לא קבוע ומוסדר; 74% (180) מבני הנוער בכפרים הבדואים חוו אלימות או היו מעורבים באלימות; 15% (106) מכלל הפונים למרכזים של עלם לצעירים חסרי בית הינם מהחברה הערבית ;30% (236) מבני הנוער והצעירים הנמצאים על רצף הזנות בעלם הינם מהחברה הערבית.
  • 5% מבני הנוער והצעירים המקבלים סיוע מעלם פגעו בעצמם או ביצעו ניסיון אבדני (סה"כ 910).
  • מתוכם, 588 ביצעו פגיעה עצמית כגון חתכים, כוויות ופציעות של חלקי הגוף. על-פי הממצאים, פגיעות עצמיות ואובדנות שכיחות הרבה יותר אצל בנות (623) לעומת בנים (234). בתוך כך, ב-Yelem, אתר התמיכה הנפשית והסיוע של עלם באינטרנט, נרשמו 9,000 כניסות, ומתוכן התקיימו 1,860 התערבויות טיפוליות. 370 מבני הנוער שפנו ל-Yelem הביעו ביטויי דיכאון וחרדה.
  • 787 (4%) בני נוער וצעירים המקבלים סיוע מעלם נמצאים על רצף הזנות.
  • 336 מעורבים בזנות באופן מזדמן ו- 451 מעורבים בזנות באופן קבוע. בנות מעורבות בזנות פי 3 מבנים (550 לעומת 179). כמו-כן 58 טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות.

הוועדה לזכויות הילד דנה (יום ב', 8.5.17) בנושא 'מעקב רשויות המדינה אחר שלומם של ילדים שהוצאו מביתם או נמסרו לאימוץ', בהשתתפות מאומצים, מאמצים והורים שילדיהם הוצאו מהבית.
יושב-ראש הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, פתחה את הדיון: "אני מודעת לכך שהוצאה חוץ ביתית היא מושג רחב ויש מגוון של אפשרויות, הרעיון הוא שנבחן את המעקב וטיפול הרשויות בכל אחד מהערוצים. ההחלטה להוציא ילד מהבית לא פשוטה והיא נעשית במקרי קצה בהם מרגישות הרשויות שחובתן להציל את חיי הילדים. מנגד, במצב הקיים אנחנו מעבירים את הילד למסגרת שאנחנו לא ממש יודעים אם טוב לו, רע לו, אם הוא עובר התעללויות, אם הוא מקבל מה שרצינו שיקבל ומה שקיווינו לו כשהוצאנו אותו מהבית. בחלק מהמסגרות יש פיקוח כזה ואחר שלא מספיק, באימוץ זה פרוץ לגמרי. אחד הסיבות לדיון היא כתבה בישראל היום ששפכה אור על מקרה של שני ילדים שנשלחו לאימוץ, שאת אחד מהם ליוויתי תקופה ארוכה קודם לכן. חשתי שזהו נושא כל כך חשוב שיש לפתוח עמו את המושב".
בחלקו הראשון, נגע הדיון בהוצאת ילדים מהבית למסגרות שאינן אימוץ.
דליה לב שדה, מנהלת שירות ילד ונוער, משרד הרווחה: "באומנה ובפנימיות אנחנו די מגובים מבחינות תקנות העובדים הסוציאליים שמנחה איך בדיוק צריך לעשות את המעקב אחר שלום הילדים. באומנה יש את מנחת האומנה שאמורה גם להיות בקשר עם הילדים. בעתיד צפוי להיכנס גם נציב תלונות ילדים, מקווים שגם הוא יוכל לחדד את הקשר עם הילדים ולאפשר להם להתלונן ולבדוק מה קורה. המעקב במערך האומנה והפנימיות די אינטנסיבי. יש גם חובה לקיים ועדות תכנון טיפול - מעקב דו שנתי של ילדים שהוצאו מהבית, עם זאת ייתכן שבשל העומס המדיניות לא מתבצעת במאה אחוז. לא הייתי אומרת שכל מה שכתוב מיושם במאה אחוז, לא קורה שפוגשים את הילד פעמיים בשנה למרות שזה כתוב בתקנון העבודה הסוציאלית".
בנוסף, הודו נציגי הרווחה כי מכרז לתפקיד נציב תלונות הילדים שאמור לתת מענה לאלפי ילדים שהוצאו מבתיהם ושעל מינויו הוחלט מכוח החוק, עדיין נמצא בהליכי מכרז וכי אין כרגע תקנים לכוח אדם, למעט תקן הנציב.
עו"ד ורד וינדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד: "משרד הרווחה מעיד על עצמו כי עם כל המאמצים המצב לא משביע רצון. היה ברור שצריך מנגנון עצמאי חיצוני שיגיע לילדים והם אליו. זה רעיון נפלא אך היישום לוקה בחסר. אנחנו באיחור, החוק נכנס לתוקף בדצמבר, אנחנו במאי, אין אדם שנבחר, אין תקנות. אם לא יינתנו הכלים, נשאר רק עם רעיון יפה".
ח"כ שאשא ביטון: "יש חוק, יש תע"ס וזה לא קורה, אנחנו לא יודעים מה קורה עם הילדים שאנחנו, המדינה, הוצאנו מהבית כדי להציל אותם".
לב שדה: "זו גישה קצת קיצונית להציג את הדברים, יש ילדים שמרוצים ושההליך הציל להם את החיים. אנחנו צריכים לפתח את הכלים הרגישים לילדים שלא טוב להם ואנחנו לשמחתי בתהליך כזה".
היו"ר שאשא ביטון: "חלק מהילדים מפחדים לספר את הסיפור, אלה שכבר מספרים מושתקים. נותנים להם הרגשה שזה לא באמת מה שהם מרגישים, שבגלל שהם נלקחו מהבית זה מה שהם תמיד ירגישו. התחושה שלי שאולי אנחנו לא עד הסוף שם להבין מה שהילד חש".
לב שדה: "אני מזדהה עם הנאמר, קיימנו שולחן עגול לפני שבועיים והיו גם בוגרים שבצעירותם יצאו להשמה, והיה קשה לשמוע. ילד שמתלונן בתוך אומנה ולא תמיד מתאפשר לצאת, ילד שרוצה לצאת מהבית ומביאים אותו עם ההורים שמתנגדים לוועדה, יש כאן לקונה שיש לטפל בה אחרת. זה גם צריך להיות תפקיד נציבות תלונות הילדים שמוקמת, אני מאמינה שתהייה לזה השפעה. זה דורש סוג אחר של הקשבה לילד ולעשות עם זה משהו אחר. היום אנחנו מודעים לרגישות לקול הזה, גם מערכות האומנה שהיו שומעים פעם פחות את הילדים ויותר את ההורים היום קשובות גם לילדים".
נציגי משרד הרווחה ציינו כי בכל רגע נתון יש כ-9,000 ילדים במסגרות חוץ ביתיות לא כולל מסגרות חסות הנוער, וכעשרת אלפים בפנימיות של מנהל החינוך ההתיישבותי, מה שמכפיל את המספר.
ח"כ שאשא ביטון: "המצב דורש חשיבה מחודשת של איך אנחנו נותנים מעטפת יותר נכונה בשטח, אפילו על-ידי כוחות קיימים. איך אנחנו משמרים את המעקב אחרי אותם ילדים".
עו"ד לידיה רבינוביץ', ממונה ייצוג קטנים בסיוע המשפטי, במשרד המשפטים: "הילדים מדברים כשהם מבינים שיש מישהו שרוצה לשמוע. ילדים שאני מייצגת בפעם השלישית שואלים אותי 'אבל את שלי נכון?, את רק שלי'. בעולם שלהם יש המון גורמים, כולם עם כוונות טובות אבל איש לא שלהם, איש לא רואה רק אותם. לא משנה איך נתגבר את התקינה, הילד צריך איש אמון, ב-2003 המליצה ועדת לוי שלכל ילד בהשמה חוץ ביתית יהיה עובד סוציאלי שלו, שמלווה אותו. זה לא קורה מטעמי תקציבים".
בחלקו השני עסק הדיון באימוץ ילדים.
אורנה הירשפלד, עו"סית ראשית לחוק האימוץ, משרד הרווחה: "באימוץ ההורים מקבלים את כל הזכויות והחובות כלפי הילד הזה, כך שהם נכנסים בגדר החוק במידה ויש איזו בעיה. זו מסגרת שונה מהאחרות, יש את העניין של אבחון ההורים בצורה נכונה, שאלת הניבוי שהיא מורכבת, יש את השאלה של צו האימוץ, ניתן לעשות זאת לאחר חצי שנה אך אנחנו משתדלים לעשות זאת מאחור יותר כדי לבחון לאורך זמן, בכל אנו עושים את המקסימום".
הירשפלד סיפרה על ימי עיון, קהילת אימוץ שהוקמה, והאפשרות של המשפחות המאמצות לפנות ולהעזר באינפורמציה וטיפולים מצד שירותי הרווחה, כדי לאפשר קשר עם המשפחות בהעדר אפשרות חוקית. היא ציינה כי "בשנה מאומצים במדינת ישראל כמאה ילדים מגיל חודשיים ולהרבה מאוד מאומצים סיפור האימוץ זה סיפור טוב".
ח"כ שאשא ביטון: "אני חולקת על התפישה והחשיבה הזו והחקיקה של האימוץ עצמו. אנחנו מוציאים ילד מהבית למשפחה שמאמצת אותו ומתייחסים אליה כמשפחה ביולוגית, היא לא משפחה ביולוגית. להתייחס כך באימוץ זה להרחיק את עצמנו. יש הורים מאמצים שאין להם את הכלים לתת את החום והאהבה, השאלה איך אנחנו מייצרים עבור הילדים מערכת אחרת, שכן יש בה מעקב ופיקוח".
עו"ד שירן בן דוד עוזרי, יושב-ראש התנועה לזכויות מאומצים: "אני מקבלת אין ספור פניות, התפיסה שילד שזכה לאימוץ זכה במפעל הפיס זו תפיסה שעברה מהעולם, גם כך שאם ההורים עברו מבחנים וסינון אז הם הורים טובים. אני מכירה מאומצים שגרים בתחנה המרכזית ובכיכר החתולות כי אין להם למי לפנות, אין להם תומך אומנה. אני פונה למשרד הרווחה עבורם, אנחנו בוכים יחד אך הדרך מאוד רחוקה עד שאפשר יהיה לעשות משהו. יש שם ילדות שנאנסות, ילדים מוכים, והם עוד יודעים שיש להם הורים ביולוגים שמסרו אותם לשם אך אין להם למי לפנות".
מ' שאומצה בילדותה: "רק בגיל 39 אמי המאמצת קיימה עמי חוויה הורית ראשונה. הפער בין הצפייה של ההורה המאמץ לבין מה שהוא מקבל הוא עצום. הוציאו אותי בצדק מהבית בגיל 6, הייתי פגועת נפש כמי שחוותה נטישה לפני רגע והאם החדשה הייתה בציפייה שאקרא לה אימא, ולא היה מי שידריך אותה. אני בת 42 ועד היום לא נתנו לי לפתוח את תיק האומנה כי אחותי שאומצה איתי לא רצתה. כשאמי המאמצת פנתה סוף-סוף לשירותי הרווחה, היא אמרה 'זאת הילדה - זו הצרה', נתנו לה פתרון אחד למצב - לשים אותי במוסד של פגועי נפש. יש לי היום ילדה עם לקות למידה שמקבלת פעם בשנה התייעצות, איך ילד מאומץ לא מקבל אפילו פעם בשנה את האפשרות לומר את אשר על ליבו".
א', בן 44 שהוצא מביתו בגיל 4: "עברתי אומנה בת 4 שנים עם אחיות שלי, כולנו הוכנו ונאנסנו. עברתי לאימוץ והן לאומנה בקיבוצים. במשפחה המאומצת שמעולם לא נבחנה כי הייתה מיוחסת עברתי חווית אימוץ קשה, שכללה אלימות והשפלות. שאלו אותי בגיל 10 מה אני רוצה ליום ההולדת ואמרתי שיתגרשו ויחזירו אותי הביתה. במקום זה קיבלתי אחות מאומצת, החזקנו ילדה בת 5 ימים עטופה בחיתול, נעמדתי מול הצוות הסוציאלי ואמרתי לאבי המאמץ 'אם תרים עליה יד אני יהרוג אותך' והאימוץ נמשך. בגיל 14 עברתי לרחוב, גם האחות המאומצת כבר שנים לא בקשר עם האב המאמץ. גנבתי את התיק שלי וככה איתרתי את המשפחה המאמצת שלי, כי עזרה מהמערכת לא קיבלתי בחיים".
צעירה שאומצה בילדותה: "העובדת הסוציאלית שטיפלה באימוץ שלי ושל אחי אמרה לי פעם - אנחנו עשינו את הטעות ואת תשלמי. נזרקתי מהבית של המאמצים בגיל 18, האח שלי היה צריך לעבור ניתוח בעין בגיל 16 כדי לא להתעוור, והייתי צריכה להעביר את האפוטרופוסיות אלי כדי לחתום על הניתוח. הוא נזרק מהבית בגיל 15 וחצי ולקחתי אותו אותי אלי לבסיס. במו עיניה ראתה העובדת הסוציאלית כיצד האם המאמצת הרביצה לי עם מקל, עד זוב דם הייתה מכה אותי. איפה הייתה הרווחה כשאמרתי שאני ברחוב עם אחי?! האשימו אותי שאנחנו לא בסדר. לא יקרה כלום אם תגידו טעינו, המשפחה לא מתאימה ושתהייה אופציה ליציאה".
אב לשישה בניהם 2 מאומצים: "חשבתי כאב ל-4 שאני יודע הכל על גידול ילדים, אבל לא היה לי מושג, זו לא אותה הורות. להביא ילד לבית עם אנשים זרים ולהגיד לו שלום אלה החיים החדשים שלכם זה עולם אחר. גם ילד שמאמצים בגיל 0 זה עולם אחר - הוא שואל למה אני לא דומה להורים, למה לא רצו אותי, הוא יגיד להורים אתם לא ההורים שלי בכלל".
פרופסור אסתר הרצוג, עמותת עליה: "שמשתי כמשפחה אומנת כמה שנים, זה היה כישלון טוטאלי, הילדה הגיע למקומות שלא רוצים שיגיע אליהם. יש פה שיטה שמבטיחה כישלון, היא לא יכולה להצליח. אני מלווה 26 שנים כישלון מתמשך, עוד חוקים, עוד נהלים, זה לא משתנה. עצם ההוצאה של הילד מהבית בזה טמון הכישלון".
ח"כ שאשא ביטון: "זה לא שחור ולבן. יש ילדים שהוציאו אותם מהבית בשל התעללות קשה, הם מבקשים תצילו אותנו. נכון שצריך ללכת למקום של יותר טיפול בתוך הקהילה וזה קורה אך יש מקומות שזו הצלת נפשות. צריך לתקן את הליקויים במסגרת הקיימת".
פרופ' הרצוג: "צריכים לתקן כבר עשרות שנים וזה לא קורה. אנחנו לא באמת יודעים מה קורה באותן מוסדות, נאמר שיש פה לובי של מוסדות שמבטיח שכל הזמן שיהיו מספיק מכסות של ילדים. רק ב-20 אחוזים מוצאים ילדים בשל פגיעות מיניות ואלימות, כל היתר בשל הזנחה. פה הבעיה, יש מסלולים אחרים בתוך הבית".
יו"ר הוועדה סגרה את הדיון: "אני בוחרת היום לפנים משורת הדין שלא לסכם את הדיון, ולא להעביר מסקנות למשרדים השונים מהסיבה שלא ניתן לעשות זאת. אנחנו צריכים לחשב מסלול מחדש לגבי ילדים שהוצאו מהבית. יש כאן מערכת שלמה שאנחנו צריכים לתמוך בה. הסוגיה מורכבת ומצריכה חלוקה וטיפול מעמיק. נקיים פגישה מקצועית בה נשב וננתח את כל מה שעלה בדיון, כדי לראות איך אנחנו נותנים מעטפת אחרת ממה שהיא היום, נקיים דיונים נקודתיים כדי לקדם כל נגזרת ונגזרת".

תאריך:  08/05/2017   |   עודכן:  09/05/2017
+באב"ד נעדר וכבל נעל את הישיבה
10:50 09/05/17  |     |   לרשימה המלאה

+אושרו תקנות הפטור מאגרה לרישום כבן הלאום הארמי
00:52 09/05/17  |  

ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה את תקנות בתי המשפט (אגרות) (תיקון) התשע"ז-2017-ארמים, לפיהן יינתן פטור מתשלום אגרה עבור קבלת פסק דין הצהרתי בנוגע להיות המבקש בן הלאום הארמי, פסק דין הנדרש לצורך רישום כבן הלאום הארמי במרשם האוכלוסין. הפטור יינתן כהוראת שעה לשלוש שנים. בדברי ההסבר לתקנות נכתב כי "הטעם לפטור נעוץ בעובדה שרק ב-2014 הוכרו בני הלאום הארמי, ומאחר שנטען כי רבים מבני האוכלוסייה הארמית נמנעים מלשנות את הלאום שלהם בשל העול הכספי הכרוך בכך". אתי וייסבלאי ממרכז המחקר והמידע של הכנסת הציגה מסמך מקיף שערכה בנושא ואמרה כי מעריכים שמתוך כ-134,000 נוצרים ערבים, למעלה מ-100,000 יכולים לשנות את הלאום לארמי ומ-2014 שינו רק 16.

+לקריאה שנייה ושלישית: רוקחים קליניים לא יזדקקו ל-5 שנות ניסיון כדי לתת מרשמים
00:51 09/05/17  |  

ועדת הבריאות של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, לפיה רוקח קליני (האחראי על תכלול טיפולים תרופתיים וטיובם מבחינת נחיצות, בטיחות ויעילות), בעל תואר שני או שלישי, יוכל לספק מרשם המשך ללקוח וכן תרופות ותכשירים מסוימים ללא מרשם רופא, גם אם לא עבר קורס הכשרה בן 60 שעות לעניין זה, כפי שנדרש כיום. בנוסף, שנות הניסיון בעבודה מעשית הנדרשות מאותו רוקח, יירדו מ-5 כפי שקובע החוק כיום, לשנתיים.

+תעשיה שלמה של הונאת קשישים
23:27 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

חברי כנסת בוועדה לצדק חלוקתי: כולנו נתקלנו באופן אישי בתופעת הונאת קשישים בצרכנות  ▪  על הפרק: הצעת חוק "אל תתקשרו אלי"

[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
+ביטן: בגלל שעשינו תאגיד
אנחנו מחויבים לו לכל חיינו?
23:03 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עד כה הוגשו למעלה מ-250 הסתייגויות לתיקון חוק התאגיד  ▪  עו"ד קלגסבלד המייצג את התאגיד: נלקחה מהתאגיד זכותו החוקתית לחופש ביטוי  ▪  רז נזרי: לא חושבים שלתאגיד ציבורי יש חופש ביטוי לכשעצמו

רז ניזרי בישיבת הוועדה
+ועדת האתיקה לא תבדוק מזמיני ח"כ לנסיעה
21:59 08/05/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

היועץ המשפטי של הכנסת וועדת הכנסת דחו את הצעת ח"כ יואב קיש לחייב חברי כנסת לקבל מראש אישור מוועדת האתיקה לזהות גורמים חיצוניים שמזמינים אותם לנסיעות לחו"ל  ▪  ההצעה מעוררת בעיות מהותיות ומעשיות ופוגעת בחופש הפעולה הפוליטי של ח"כים

עו"ד ינון. פגיעה באיזונים [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+גפני לסלינגר: התפשרי על סולבנסי 2
21:44 08/05/17  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכספים דיבר לחלל ריק, כי ראש רשות הביטוח לא הגיעה לישיבה, למרות שהוזמנה, ועוררה תרעומת  ▪  יו"ר מגדל: גם אנחנו בעד הגדלת ההון, אבל בהדרגה כמו באירופה  ▪  ההכרעה - בעוד חודש

סלינר. נעדרה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: תיקון לחוק ההוצאה לפועל, תיקון המרחיב את אפשרות הערעור
21:28 08/05/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס' 53) (ערר על החלטות מנהל לשכת ההוצאה לפועל או עובד מערכת ההוצאה לפועל), התשע"ז-2017. התיקון לחוק, אותו יזמה הממשלה, נועד להרחיב את האפשרות לערער במגוון של החלטות, הניתנות על ידי מנהל לשכת ההוצאה לפועל או של עובד מערכת ההוצאה לפועל. על פי המצב הקיים ניתן לערער רק על החלטות הנובעות מכוח בסעיף 4א בחוק ולאחר התיקון יתאפשר לערער על החלטות הנובעות מכוחן של סעיפים נוספים בחוק ההוצאה לפועל.

+בקריאה ראשונה: תיקון לחוק מס הכנסה, הגדלת נקודות הזיכוי לשנים 2018-2017
21:26 08/05/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק מס הכנסה (הגדלת נקודות זיכוי להורים) (הוראה שעה), התשע"ז-2017
התיקון לחוק, אותו יזמה הממשלה, יגדיל את נקודות הזיכוי להן זכאים הורים לילדים קטנים וזאת לאור נתוני הרבעון הראשון של שנת 2017 שהסתיים עם עודפי גביית מסים של 6.1 מיליארד שקלים חדשים לעומת התחזית בעת חקיקת חוק התקציב הדו-שנתי ולאור תחזית הצמיחה המעודכנת של משרד האוצר ולפיה צפוי גידול בהכנסות המדינה ממיסים.

+העלאת גיל הפרישה לנשים תיעשה בהסכמה רחבה
21:24 08/05/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכספים: "נגבש החלטה מוסכמת בנושא גיל הפרישה, כזו שתיתן מענה לנשים במקצועות שוחקים, נשים עובדות או עצמאיות"  ▪ 
מנכ"ל האוצר: "נגבש את המודל הטוב ביותר בהסכמה והידברות"

[צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דליה לב  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ורד וינדמן / Vered Vindman  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לידיה רבינוביץ' / Lidya Rabinovich  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כעשרים אלף ילדים הוצאו מבתיהם
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
רבים מהילדים הללו זכו לחיים
הרבה יותר טובים  |  9/05/17 08:41
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
איציק וולף
היועץ המשפטי של הכנסת וועדת הכנסת דחו את הצעת ח"כ יואב קיש לחייב חברי כנסת לקבל מראש אישור מוועדת האתיקה לזהות גורמים חיצוניים שמזמינים אותם לנסיעות לחו"ל    ההצעה מעוררת בעיות מהותיות ומעשיות ופוגעת בחופש הפעולה הפוליטי של ח"כים
אלעזר לוין
יו"ר ועדת הכספים דיבר לחלל ריק, כי ראש רשות הביטוח לא הגיעה לישיבה, למרות שהוזמנה, ועוררה תרעומת    יו"ר מגדל: גם אנחנו בעד הגדלת ההון, אבל בהדרגה כמו באירופה    ההכרעה - בעוד חודש
עידן יוסף
יו"ר ועדת הכספים: "נגבש החלטה מוסכמת בנושא גיל הפרישה, כזו שתיתן מענה לנשים במקצועות שוחקים, נשים עובדות או עצמאיות"   
מנכ"ל האוצר: "נגבש את המודל הטוב ביותר בהסכמה והידברות"
עידן יוסף
אומר כי שר הפנים לא יוכל לתת היתרי עבודה בשבת ויהיה אחראי רק על הפיקוח    מעריך שכחלון וליברמן ייאלצו לוותר בנושא המרכולים    יהדות התורה תתנה תמיכה בחוק הלאום
עידן יוסף
ראש הרשות להגנת הסייבר מקטין את להבות המחלוקת מצד ראשי המוסד, השב"כ וצה"ל להקמת הרשות וטען כי המחלוקת "היא לכל היותר לגבי היקף החקיקה"    יו"ר ועדת המדע קרא ליישב את הסוגיה: "יש מדינות שהיחסים עימן מושתתים על היכולות הללו, אסור שמחלוקות על הבכורה יפגעו בהן"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il