X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
39% מהם שוקלים ברצינות חזרה לישראל בשנה הקרובה 76% מהישראלים היוצאים לפוסט דוקטורט בחו"ל עשו זאת במטרה לחזור למשרת מחקר באקדמיה בישראל
▪  ▪  ▪
מדענים חוזרים [צילום: יח"צ]

סקר חדש של ארגון המדענים הישראלים בחו"ל - סיינסאברוד (ScienceAbroad) שנערך בימים אלה בקרב מגלה כי 48% מהאקדמאים הישראלים השוהים בחו"ל מוגדרים כבעלי פוטנציאל גבוהה לקליטה כתושבים חוזרים וכי 39% ממשיבי הסקר שוקלים ברצינות חזרה לישראל בשנה הקרובה. רבים מהנשאלים הדגישו את רצונם ואת חשיבות קבלת המידע על תעסוקה בתחומם המקצועי בישראל. מהסקר מתברר כי 76% מהישראלים היוצאים לפוסט דוקטורט בחו"ל עשו זאת במטרה לחזור למשרת מחקר באקדמיה בישראל ו-40% מהם דיווחו כי הסיבה להישארות בחו"ל נובעת מאתגר מקצועי והיכולת למצוא משרה מתאימה. הסקר הוצג השבוע בדיון מיוחד של ועדת המדע של הכנסת בנושא השבת מוחות.
בארגון חברים כיום למעלה מ-2500 חוקרים ישראלים ברחבי העולם, מתוכם 1128 מחוץ לישראל. מאז הקמת סיינס אברוד שבו לארץ 644 מדענים חברי הארגון עם משפחותיהם - 60% לאקדמיה ו-36% לתעשיה. תשואה שנתית של קרוב ל-79 מיליון שקלים רק מכספי מיסים של המדענים ששבו לישראל.
עוד עולה מהסקר כי למעלה מ-76% מחברי סיינס אברוד שיצאו לפוסט דוקטוראט בחו"ל עשו זאת במטרה לחזור למחקר באקדמיה, לפי נתוני הלמ"ס והתוכנית הלאומית להשבת אקדמאים אחד מכל עשרה אנשים שקיבלו תואר שלישי בישראל חי בחו"ל, למעלה מ-50% מהפוסט דוקטורנטים הם בתחומי מדעי החיים רק 7% בוגרי תואר שלישי במדעי החיים נקלטים כחברי סגל באקדמיה. לאחר מספר שנים בחו"ל, 21% מחברי הארגון ציינו כי הם מוותרים על הרצון לחזור לאקדמיה ומחפשים ערוץ קריירה אחר.
את הדיון בוועדת המדע יזמו ח"כ פרופ' מנואל טרכטנברג ויו"ר ועדת המדע, ח"כ אורי מקלב. טרכטנברג הדגיש כי המשאב העיקרי של המדינה הוא המוח היהודי וברך על פעילות ארגון סיינסאברוד בנושא השבת מוחות.
ח"כ ילין הוסיף כי "הם הגז הטבעי של מדינת ישראל". ח"כ עודד פורר אמר כי הבעיה העיקרית טמונה בחזרה לאקדמיה וציין את החשיבות הרבה שבשמירת קשר עם חוקרים ישראלים השוהים בחו"ל.
ליאת מעוז מהמועצה להשכלה גבוהה אמרה כי היעד של 5000 משרות חברי סגל באקדמיה קרוב להשגה ועומד על 4900 בשנה, חצי מחברי הסגל שנקלטו הגיעו מחו"ל. ד"ר שמואל הס, מייסד שותף ויו"ר ארגון המדענים הישראלים בחו"ל הודה לשותפים ובראשם משרד העלייה והקליטה התומכים בפעילות הארגון מאז היווסדו.
לדברי הס: "48% מבין חברינו השוהים בחו"ל הם בעלי פוטנציאל גבוה לחזרה לישראל אם ימצאו חלופות אטרקטיביות בישראל, אנו רואים את תפקידנו בלחשוף בפניהם אלטרנטיבות אלו." ד"ר נטע קלע, חברה בארגון סיינס אברוד ספרה כי סיימה דוקטורט במכון ויצמן ונסעה לפוסט דוקטורט בסטנפורד, שם נחשפה לפעילות הארגון. היא ספרה כי ההחלטה לחזור לארץ הייתה אמוציונאלית בשל הרצון לגדל את ילדיה בישראל.
אחת הסיבות העיקריות למעבר מדענים לחו"ל היא מעבר לצורך תקופת פוסט-דוקטורט שנדרשת ממקבלי תואר שלישי בישראל כתנאי לקריירה בתחום המחקר. כמו-כן, רוב החוקרים הצעירים שמתקבלים לעבודה בחו"ל יתקשו לחזור בשל מחסור בתקנים באוניברסיטאות המחקר. מוניקה לב-כהן, מנכ"לית ארגון סיינסאברוד (ScienceAbroad) מדגישה כי "האתגר הגדול הוא עידוד מדענים ישראלים הנמצאים בפוסט דוקטורט בחו"ל לשקול כיווני קריירה בתעשיה. המדענים צמחו באוניברסיטאות בארץ ויצאו לפוסט לחו"ל במטרה להשתלב בחזרה כחברי סגל באוניברסיטאות בישראל. מספר הנקלטים במשרות אקדמיות בארץ זעום, במיוחד בתחומי מדעי החיים והמדענים מוצאים עצמם בצומת קבלת החלטות בסוף הפוסט אם לנסות מזלם באקדמיה בחו"ל.
לרובם אין את הכישורים הנדרשים להיקלטות בתעשיה בישראל ובעיקר חסרה המוטיבציה". מוניקה גילתה כי חברת טבע הרימה את הכפפה ופועלת עם ארגון סיינסאברוד בנושא הכשרות מדענים לתעשיה "אנו פונים לאנשי מפתח בתעשיה הישראלית להירתם ולסייע לנו בפעילות הכשרת מדענים ישראלים השוהים בחו"ל לחזרה לתעשיה בישראל".
באחרונה התקיימה ביוזמת ארגון סיינסאברוד סדרת מפגשי יזמות עם ד"ר נטע קלע, בתמיכת האגף ליזמות עסקית של משרד העלייה והקליטה, המפגשים נועדו לתת כלים למדענים לשקול את האופציה היזמית כאפיק חזרה לישראל.

תאריך:  05/06/2017   |   עודכן:  05/06/2017
+"ויתרו לחברת ביטוח על מאות מיליונים"
00:55 06/06/17  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה

בכירים במשרד מבקר המדינה חושפים: הביטוח הלאומי ויתר לחברות הביטוח על סכומי כסף גדולים  ▪  הביטוח הלאומי: "אנחנו מחפשים דרכים לגבות מהן כסף, וזקוקים לתקציב נוסף"  ▪  אין מסקנות, ידונו שוב בעוד שלושה חודשים

[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+תלמיד: "העליתי סרטון והוחרמתי שנתיים"
00:43 06/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

במהלך דיון בדרכי התמודדות עם חרמות במוסדות החינוך סיפר בן ה-13 על נידוי שחווה בבית הספר מבלי שאיש ידע  ▪  אם לילדה שסובלת מחרם: "היא אומרת לי 'אימא זו צלקת בלב' ואני חסרת אונים"

[צילום: דוברות הכנסת]
+ליברמן: הנתק מקטאר - הזדמנות לשת"פ
21:54 05/06/17  |  

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר במהלך שעת שאלות במליאת הכנסת כי גם במדינות ערב מבינים שהסכנה היא לא הציונות אלא הטרור. בהתייחסו לנתק בין מדינות ערביות במפרץ לקטאר, אמר: "החשש שלהם הוא מפני טרור איסלאמי קיצוני. אין ספק שזה פותח אפשרויות לשיתוף פעולה במאבק בטרור. גם מה שטראמפ מקדם הוא קואליציה נגד טרור. מדינת ישראל יותר פתוחה לשיתוף פעולה הכדור בצד השני". גם לוד הודיעה על הצטרפותה לנתק מול קטאר.

+פטור מאגרות לעסקים עד סכום של מיליון שקל
20:50 05/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כך הוסכם בוועדת הרפורמות כמו גם פיקוח רשות ניירות ערך להלוואות המונים  ▪  יו"ר הוועדה: "הישג חשוב לעסקים הקטנים, עמוד השדרה של המשק"

שמואל האוזר [צילום: גיא אסאייג]
+גפני מאיים בהקמת ועדת חקירה
19:58 05/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכספים התרה ברשות המים ובמשרד האוצר: "אקים ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת המחדלים בהקמת מתקן ההתפלה באשדוד"  ▪  הודיע שיפעל כך אם לא יספקו בתוך חודש, תשובות מדוע נכשל המיזם וכיצד מתכוונת המדינה להפוך את המתקן לשמיש לטובת הגברת אספקת המים לכלל המשק

התפלת מים
+בקריאה ראשונה: צה"ל יוסמך לקבוע את הנדרש להגנה על אסדות הגז
18:59 05/06/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים (תיקון מס' 8) (פעולות אבטחה ימית), התשע"ז-2017. החוק יתוקן כך שצה"ל יתוסף כגורם מנחה המוסמך לתת הוראות לביצוע פעולות אבטחה ביחס למתקנים ימיים באזורים הימיים של מדינת ישראל, ולהקנות לו סמכות לתת הנחיות אבטחה מחייבות לבעלי ההיתרים, הרישיונות וההחזקות, בדבר אופן אבטחת המתקנים. בשלב זה מוצע להחיל את הצעת החוק על בעלי רישיונות, היתרים או חזקות לפי חוק משק הגז הטבעי או חוק הנפט, וכן על חברת החשמל וחברות הנמלים. הצעת החוק תחול על מתקנים הנמצאים במים הטריטוריאליים של מדינת ישראל ובמדף היבשתי שלה.

+בקריאה ראשונה: הרחבת השירותים ומענק לנשים מוכות
18:56 05/06/17  |     |   לרשימה המלאה

+סופית: אסור להפלות חיילים במועדונים
18:30 05/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הצעת החוק אושרה בעקבות מקרים בהם לא אושרה כניסתם ונמנע השירות מאנשי כוחות הביטחון למקומות ציבור, ולעסקים מהסיבה שהם לבשו מדים או נשאו נשק

[צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אנשי מפתח / Key People  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האקדמאים הישראלים בחו"ל רוצים לשוב לישראל
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הכותרת הנכונה: 61% אינם רוצים
גאיה קרני  |  6/06/17 09:13
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
איציק וולף
ועדת השרים לחקיקה הפילה הצעת חוק של קבוצת חברי כנסת ממפלגות יש עתיד, המחנה הציוני ומרצ, שנועדה לחשק את ראש הממשלה בכל הנוגע למינוי ראש מטה לביטחון לאומי בתוך פרק זמן סביר
מירב ארד
כך עולה מפילוח נתוני 6 שנים של התוכנית להשבת מדענים    רק 34 אחוזים מנקלטי הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות בשנים תשע"א - תשע"ד היו נשים
מירב ארד
מבהירה: הרבה אשראי ניתן ללווים עם אפקט הילה, על סמך הניסיון של הלווה הרקורד שלו - ולא על בסיס ניתוח. את זה עצרנו    סך ההלוואות של הבנקים שניתנו במינוף גבוה מגיע ל-22 מיליארד שקלים
עידן יוסף
בלחץ הוועדה לפניות הציבור הושג הסדר לסלילת הרכבת הקלה להדסה    יו"ר הוועדה: "בסכסוך הממושך בין האוצר לסיטיפס הסבל כולו של האזרחים"
איציק וולף
ועדת הכנסת אישרה תיקון לתקנון הכנסת שלפיו יו"ר ישיבה יוכל להוציא ח"כ שיפריע לנאום אורח - מנהיג זר או הנשיא - ללא צורך בשלוש קריאות לסדר    ח"כ חזן: אנחנו לא ברוסיה או בקוריאה הצפונית
רשימות נוספות
בוטלה סופית פקודת העיתונות המנדטורית  /  איציק וולף
"מי שלא שומר חוק נהנה מההפקר"  /  מירב ארד
סקר: לפיד יורד; הליכוד חוזר להוביל   /  עידן יוסף
לא משתנים  /  איתמר לוין
הבלוף של מיקי רוזנטל  /  איתמר לוין
ממאיסים את הדמוקרטיה  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il