X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
החלטה של נציב הביקורת ותביעת בכיר לשעבר מלמדות:

ביטון ופישר עשו עסקה בעייתית עם המאוחדת - רות דוד טייחה החקירה

דוד הופקדה על הטיפול ברוב פניותיו של המבקר לינדנשטראוס בנוגע לשחיתות בקופת חולים מאוחדת ולהתנכלויות כלפי חושף הפרשה בינואר 2010 רכשה המאוחדת מיאיר ביטון בניין ב-104.5 מיליון שקל, בעסקה תמוהה בה ייצג רונאל פישר את ביטון במקביל השהתה דוד את הטיפול בפניותיו של המבקר ולא קיימה מעקב כלשהו לאחר שהעבירה למשטרה רק חלק מהן באותה עת כבר היו לדוד יחסי שוחד עם פישר, וכאשר סיימה את עבודתה בפרקליטות - מונתה לדירקטורית בחברה של ביטון
▪  ▪  ▪
פישר. ייצג בעסקה [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
המשטרה כלל לא חקרה
וינשטיין ופרקליט המדינה דאז, משה לדור, הטילו את המשימה על רות דוד ועל מי שהיה אז המשנה לפרקליט המדינה, מומי למברגר. אולם רוזן מצא שהשניים - ובמיוחד דוד - הסתפקו בהעברת המידע למשטרה, ולא טרחו לבצע מעקב כלשהו. מסיבות שלא הובררו ולא תועדו, המשטרה כלל לא חקרה את ממצאיו של המבקר. לעומת זאת, נגד חברוני הוגש כתב אישום

פרקליטת מחוז תל אביב (פלילי) לשעבר, רות דוד, טייחה בשנת 2010 חקירה נגד בכירי קופת חולים מאוחדת. אחד החשדות העיקריים שלא נחקרו היה רכישת ענק של בניין בידי המאוחדת מחברת ב.יאיר שבשליטת יאיר ביטון, אשר יוצגה בידי עו"ד רונאל פישר. כך עולה מהחלטה של נציב הביקורת על הפרקליטות, דוד רוזן, ומתביעה שהגיש בכיר לשעבר בקופה, משה חברוני.
לאחר פרישתה מן הפרקליטות התמנתה דוד לדירקטורית בחברת ב.יאיר, ומאוחר יותר הייתה שותפתו של פישר - עימו היה לה יחסי שוחד עוד בזמן עבודתה בפרקליטות. השלושה עומדים לדין כיום ביחד, כאשר דוד מואשמת שהעבירה לביטון חומרי חקירה חסויים שקיבל פישר מרב-פקד לשעבר ערן מלכה.
החלטתו של רוזן נחשפת במלואה בתביעה נגד המדינה שהגיש משה חברוני, שעמד בראש מחוז ירושלים של המאוחדת - הגדול במחוזותיה של הקופה. חברוני אומר, כי בשנת 2008 הוא פנה למבקר המדינה דאז, מיכה לינדנשטראוס, וחשף שחיתויות בקופה. לינדנשטראוס פרסם דוח חמור במיוחד שנתיים מאוחר יותר, והעביר את ממצאיו ליועץ המשפטי דאז, יהודה וינשטיין, לבדיקת האפשרות לפתוח בחקירה פלילית.
וינשטיין ופרקליט המדינה דאז, משה לדור, הטילו את המשימה על דוד ועל מי שהיה אז המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד מומי למברגר. אולם רוזן מצא שהשניים - ובמיוחד דוד - הסתפקו בהעברת המידע למשטרה, ולא טרחו לבצע מעקב כלשהו. מסיבות שלא הובררו ולא תועדו, המשטרה כלל לא חקרה את ממצאיו של המבקר. לעומת זאת, נגד חברוני הוגש כתב אישום - יחד עם עובדים לשעבר אחרים במאוחדת, אך לא בכירי הקופה - וזאת למרות שלינדנשטראוס לא מצא שביצע עבירה כלשהי.
כעת מבקש חברוני (7.6.17) מבית המשפט המחוזי בלוד לקבוע, כי המדינה התרשלה בטיפולה בפרשה ולכן היא אחראית לנזקיו - אותם יתבקש בית המשפט לפסוק בהמשך הטיפול בתיק. בתביעתו מתאר חברוני כיצד נפל קורבן לרדיפה מצד בכירי הקופה דאז, ובראשם המנכ"ל עוזי סלנט ומי שהיה משנהו ולאחר מכן מחליפו, שמואל מועלם, כולל ניסיון לתפור לו תיק אונס. פניותיו של חברוני ללינדנשטראוס התייחסו למעשים שאירעו לטענתו בעשור הקודם.

העסקה שהזרימה מיליונים לביטון

לדברי חברוני, הוא גילה שבו-בזמן בו היה על הפרקליטות למצות את חקירת החשדות שמצא לינדנשטראוס – ואשר הועברו אליה בשבע פניות נפרדות – התחולל אירוע רב-משמעות הקשור לביטון ולפישר. לדבריו, בשנת 2002 רכשה ב.יאיר את "מצודת ירושלים" ממינהל מקרקעי ישראל ב-9.4 מיליון שקל. בשנת 2010 נזקקה החברה בצורה נואשת למזומן, אך לא הצליחה למכור את הנכס. אולם המאוחדת הסכימה לרכוש אותו בינואר 2010 ב-104.5 מיליון שקל, ובכך הזרימה לביטון מזומנים חיוניים. פישר ייצג בעסקה את ב.יאיר.
בשנת 2014, ממשיך חברוני, מכרה המאוחדת את הנכס ב-103 מיליון שקל – הפסד ריאלי של מיליוני שקלים. הקופה התיימרה להשתמש בנכס לצרכיה, אך חברוני טוען שהוא נותר ריק לכל אורך התקופה בה היה בבעלותה. להוצאות הישירות, הוא מעיר, יש להוסיף את הוצאות המימון בהן נשאה הקופה. חברוני מעלה את החשד שמדובר היה בדרך מתוחכמת לתשלום שוחד לפישר, כדי שיפעל למניעת החקירה נגד מועלם ויתר בכירי הקופה – בדרך המיוחסת לו בכתב האישום נגדו. ואכן, החקירה מעולם לא התקיימה.
יש לציין, כי בשנת 2014 כבר לא עבדה דוד בפרקליטות, אלא שימשה כאמור כדיקטורית בחברת ב.יאיר ועבדה בשיתוף פעולה מקצועי עם פישר. לעומת זאת, בשנת 2010 – בה בוצעה העסקה במחיר שנראה מופרז – היא הייתה מופקדת על הטיפול בחשדות נגד המאוחדת. כאמור, רוזן מצא שדוד לא עשתה דוד כדי לקדם חקירה זו. בינואר השנה מסר פרקליט המדינה, שי ניצן, לרוזן, כי אין כל אינדיקציה לכך שדוד ניסתה למנוע מהמשטרה לחקור את הפרשה.

שבע פניות של לינדנשטראוס
"הגוף המושחת ביותר" [צילום: פלאש 90]

פנייה ב-11.7.2010. משרד המבקר הצביע על "חשש מצטבר להפרת אמונים נמשכת, תוך חלוקה וקבלה של טובות הנאה, ניגודי עניינים חמורים, הפרת הוראות של חוקים". דוד לא עשתה דבר

רוזן מסר לניצן בחודש שעבר (14.5.17) את החלטתו בתלונתו של חברוני, אותה הוא מצא מוצדקת. רוזן מציין, כי לינדנשטראוס פנה לוינשטיין שבע פעמים בעניין המאוחדת, והוא מפרט את הטיפול – או ליתר דיוק: חוסר הטיפול – בפניות אלו.
פנייה ב-29.6.2009. לינדנשטראוס העלה חשד לעבירות חמורות מצידם של אליעש, הקופה ומנהליה. פנייתו הועברה ללמברגר, שהעביר אותה למשטרה בבקשה להעביר לו את ממצאי החקירה. המשטרה מעולם לא פתחה בחקירה.
פנייה ב-25.1.2010. פנייה זו והבאות אחריה הועברו לדוד. לינדנשטראוס הצביע על שורה של עבירות חמורות ושיטתיות מצד מועלם ואחרים, בין היתר בנוגע להתקשרויות פגומות במאות מיליוני שקלים ולקידום ענייניהם האישיים של בכירים בקופה. הוא אף הציע לשקול הקמת ועדת חקירה שתוכל להטיל אחריות אישית על בכירי הקופה.
לפנייה זו צירף לינדנשטראוס תרשומת של שיחה בינו לבין וינשטיין ולדור, שהתקיימה חודש קודם לכן, בה הגדיר את המאוחדת כ"גוף המושחת ביותר" בו נתקל מאז נכנס לתפקידו. דוד העבירה למשטרה את פנייתו של לינדנשטראוס רק ארבעה חודשים מאוחר יותר. יצוין, כי בינואר 2010 ביצעה המאוחדת את אותה עסקה עם ב.יאיר בה היה מעורב פישר. דוד לא עשתה דבר מעבר לכך, למרות שלדור ביקש ממנה לתת קדימות לטיפול בנושא ולבחון דברים להפסקת המתרחש במאוחדת.
פנייה ב-23.5.2010. לינדנשטראוס מסר מידע נוסף על התנהלות פלילית של בכירים בקופה. וינשטיין העביר אותה לדוד, שלא עשתה דבר.
פנייה ב-30.5.2010. לינדנשטראוס פירט בפנייה זו את ההתנכלויות לחברוני, כולל הניסיון לתפור לו תיק אונס. הוא גם צירף את ממצאי מבקר הפנים של הקופה, שהתייחסו הן להתנכלות לחברוני והן לחשש למעילות ולאי-סדרים כספיים. דוד העבירה את הפנייה למשטרה כעבור חודשיים ובזה התמצה טיפולה בה.
פנייה ב-11.7.2010. משרד המבקר הצביע על "חשש מצטבר להפרת אמונים נמשכת, תוך חלוקה וקבלה של טובות הנאה, ניגודי עניינים חמורים, הפרת הוראות של חוקים". דוד לא עשתה דבר.
פנייה ב-14.9.2010. לינדנשטראוס פנה לוינשטיין והצביע על חששות נוספים לפלילים ועל רדיפה אישית נגד חברוני. פנייה זו נתקעה בלשכתו של לדור.
פנייה ב-8.11.2010. לינדנשטראוס העביר את הנוסח הסופי של הדוח שלו לפני פרסומו. הוא ייחס לקופה ובכיריה "חשש לפעולה ממושכת ובלתי חוקית" במטרה להגדיל בצורה בלתי חוקית את מספר המבוטחים, תוך ביצוע הוצאות אסורות ורישומים מטעים בספריה. פנייה זו הועברה לפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) והולידה כעבור ארבע שנים את כתב האישום התלוי ועומד, כולל נגד חברוני – למרות ששמו לא נזכר באף פנייה של לינדנשטראוס.

"תמיהה רבתית לטיפול"

רוזן כותב לניצן, כי מדובר בשתי פרשות חמורות ביותר שהובאו לפתחה של הפרקליטות: המעשים הפליליים המתמשכים במאוחדת והאיומים כלפי חברוני. ניצן מסר לרוזן, כי אין כוונה לחקור כעת את האיומים על חברוני ואת החשדות לשיבוש הליכים מצד בכירי הקופה. לדעת רוזן, מן הראוי שניצן ישקול זאת שוב, שכן על פניו – מדובר במעשים חמורים הנתמכים בראיות בכתב, "שהונעו מתוך שאיפת נקם נגד חושף שחיתויות, שהובילו אותו מדחי אל דחי עד לתחתיות".
רוזן מסכם בקובעו: "תמונה עובדתית זו, שהיטבת לתאר בהתייחסותך, מעלה תמיהה רבתית לטיפול שניתן לפרשה חמורה זו". הוא הורה לניצן להודיע לו בתוך חודש האם בכוונתו לנקוט צעדים בשתי הפרשות. הוא גם ממליץ לקבוע אמצעי מעקב ובקרה, שימנעו חזרה על כשלים אלו. News1 מציין, כי ניצן מנע מהנציבה הקודמת, הילה גרסטל, לבדוק תיקים בהם טיפלה דוד בלקוחות של פישר, ובלם כל ניסיון לבחון את התנהלותה בשנים בהן קיבלה שוחד מפישר.
בתביעתו מצביע חברוני על חוסר הדיוק בתשובותיה של הפרקליטות, כפי שהוא עולה ממצאיו של רוזן. בין היתר טענה הפרקליטות בשעתו, כי לא הורתה למשטרה לחקור את תפירת תיק האונס נגד חברוני – שעוד רוזן מצא שהחומר הועבר למשטרה. בינואר השנה כתב ניצן לחברוני, כי פניותיו של לינדשטראוס הועברו למשטרה – בעוד רוזן מצא, כי חלק מפניותיו של המבקר נתקעו אצל דוד ובלשכתו של לדור. הפרקליטות גם טענה שדוד לא הייתה מעורבת בפרשה – ואילו רוזן קובע, כאמור, שהיא הייתה הפרקליטה שקיבלה לטיפולה ארבע מתוך שבע פניותיהם של המבקר ומשרדו. תביעתו של חברוני הוגשה באמצעות עו"ד דוד פורר והמדינה טרם הגישה כתב הגנה.

תאריך:  11/06/2017   |   עודכן:  11/06/2017
+נאור טרפדה הליך הבחירה: שכנעה מועמד
לבית הדין הארצי להסיר את מועמדותו
19:51 11/06/17  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

חשיפה: לפני שלושה חודשים היה אילן סופר המועמד היחיד לבית הדין הארצי לעבודה, אך לפי דרישת לשכת עורכי הדין - שעמדה על בחירה של ממש - הוצגה גם מועמדתו של אייל אברהמי  ▪  ברגע האחרון פנתה נאור לאברהמי ולבקשתה הוא הסיר את מועמדותו

סופר. מיודד עם מנהל בתי המשפט
נאור. המטרה הושגה [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+המסמך המפליל הוגש לבית המשפט
19:32 11/06/17  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

התובעים: המכתב המלא של עו"ד דפנה רוזן-זינגר מעיד על זיוף רשומות רפואיות בעניינו של קטין שלקה בשיתוק מוחין ועל שיבוש מהלכי משפט מצד הדסה ועורכי דינה

הדסה עין כרם. המשגוח נותק

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אביב נחמיאס / Aviv Nahmias  אורי כרמל / Uri Carmel  אילון מכלוף / Eylon  Machluf  איתן פלג / Eitan Peleg  אלון חסן / Alon  Hassan  אסף גולן / Assaf Golan  ברונו שטיין / Bruno Shtein  ג'ויה סקפה-שפירא / Joya SKAPPA-SHAPIRO  דב גלעד כהן / Dov Gilad  Choen  דוד פורר / David Forer  דוד רוזן / David Rozen  הילה גרסטל / Hila Gerstel  זוהר בוצ'ן / Zohar Botchen  חגית מאק-קלמנוביץ / Hagit  Mack-Kalmanovich  יאיר ביטון / Yair Biton  יאיר  גולן / Yair Golan  יהודה וינשטיין  יוסף נחמיאס / Yossef Nahmiass  יורם ברק / Yoram Barak  יעקב וינרוט / Yaakov Weinroth  יצחק רוכברגר / Yitzhak  Rochberger  ירון בארי / Yaron Be'eri  ליאורה נהון / Liora Nahon  ליזי שובל-בר / lizzy  shoval Bar  מבקר המדינה / The State Comptrollr  מיכה לינדנשטראוס  משה לדור  משה סובל / Moshe Sobel  משה סעדה / Moshe Saadda  נועם עוזיאל / Noam Uziel  נחשון שוחט / Nahshon Shohat  נסים מרום / Nissim Marom  ע"י  עדי כרמלי / Adi Carmeli  עופר ברטל / Ofer Bartal  עפר נמרודי / Ofer Nimrodi  ערן מלכה / Eran  Malka  קובי כחלון / kobe kahlon  קרן אלטמן / Keren Altman  רון שפירא / Ron Shapira  רונאל פישר / Ronel Fiaher  רונן יצחק / Ronen Yitzhak  רועי בר / Roee Bar  רות דוד / Ruth David-Blum  רמי דואני / Rami Douani  שי ברס / Shay Baras  שי ניצן / Shai Nitzan  ששון חי / Sasson Hay
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביטון ופישר עשו עסקה בעייתית עם המאוחדת - רות דוד טייחה החקירה
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
רות דוד לראשות הממשלה מומלץ
פופו ליסט  |  11/06/17 14:50
2
רותינקה הציגה את כל הכישורים
ישרה כסרגל ...  |  11/06/17 19:43
3
פרקליטות המדינה מסואבת
בלי אשליות !  |  12/06/17 12:56
4
רות דוד מתנות/שוחד והקשר לביבי
שוקי משעול  |  29/08/17 14:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד מינץ, יושבע בשבוע הבא לבית המשפט העליון - ושניים מעמיתיו החדשים החליטו באותו יום לעכב ביצוע של שני פסקי דין שלו
איתמר לוין
הרבה דברי שבח מוצדקים ייאמרו על המשנה לנשיאת בית המשפט העליון הפורש השבוע. אנחנו בחרנו להתמקד באנושיות שלו, הבאה לידי ביטוי במילים אחדות, בהערות אגב – וגם בפסיקה עצמה
איתמר לוין
רק 9% מהתלונות על שופטים נמצאו מוצדקות - אבל שיעור גבוה במיוחד של תלונות היו מוצדקות בנושא עיכובים בהליכים ואופן ניהול המשפטים
איתמר לוין
תביעות קטנות יכולות בקלות לגלוש לנושאים שוליים וגם לוויכוחים מיותרים. השופטת תמי לוי-יטח מונעת זאת על-ידי הכנה טובה והתמקדות בשאלות החשובות להכרעה
איתמר לוין
ערעורה של מח"ש על קולת עונשו של ניסים מור כולל את כל הנימוקים שבעטיים היא לא הייתה צריכה מלכתחילה להסתפק בעבודות שירות    גם את התוצאות החמורות עליהן מצביעה מח"ש, צריך להניח לפתחה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il