X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אינה מוגדרת כתשתית קריטית מנכ"ל ועדת הבחירות: "פועלים בליווי גופי הביטחון והסייבר" מקלב: "לא ראיתי שמישהו לוקח אחריות בקרב הגופים הרשמיים לעניין הפצת מידע שקרי שיש בו כדי לפגוע בבחירות"
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

ועדת המדע והטכנולוגיה וועדת המשנה של ועדת חוץ וביטחון להגנה בסייבר, קיימו (יום ב', 12.6.) דיון בנושא 'הפצת מידע כוזב ותקיפות סייבר לשם השפעה על מערכות בחירות'.
יו"ר ועדת המדע, ח"כ אורי מקלב' פתח את הדיון: "כולנו נחשפנו לחדשות סביב אירועי הסייבר למיניהם שהשפיעו על מערכות הבחירות בעולם המערבי, ארה"ב, צרפת, גרמניה. גם אם חצי או שליש מהחששות יתאמתו וחלקם כבר התאמתו, זה הופך את מה שהיה תרחיש דמיוני לאיום מוחשי. נוכח כך החלטנו לקיים דיון בעניין ולהציג את הדברים. אנחנו מדברים על מנעד רחב של איומים משיבוש מעשי של מערכת הבחירות והשפעה על תוצאותיה, דרך גניבת מידע למטרת השפעה על הבחירות ועד יצירת חדשות מזויפות שהן נושא אחר כך גם הן בעלות יכולת להשפיע על ההליך הדמוקרטי. משיחותיי עם הגופים הרשמיים, לא ראיתי שמישהו לוקח אחריות לדבר, התשובות הן שזה לא בסמכות או באחריות".
ח"כ ד"ר ענת ברקו, יו"ר ועדת משנה סייבר בוועדת חוץ וביטחון: "כשדיברנו בעבר על תקיפה בתחום המחשבים לא היה מדובר בלוחמה על תודעה, היום זה הסיפור לא פחות ממתקפה על תשתיות. זו לוחמה מודיעינית, ממוקדת מטרה, זה כלי הר גורל בזירה האינטרנטית שיכול להשפיע על הרבה מאוד מהלכים. מהפכת הסייבר לא פחותה מהמהפכה התעשייתית, יש לה השלכות מרחיקות לכת בכל זירה של חיינו. צריך לבחון את התשתיות הקריטיות, שלא יפגעו לנו במערכות בחירות ושלא תהייה מעורבות של מדינה זרה, גם ספק אם הייתה התערבות פוגע בהליך הדמוקרטי".
ממסמך שחיבר רועי גולדשמידט מטעם מרכז המחקר והמידע של הכנסת עלה כי ועדת הבחירות המרכזית לא מוגדרת כתשתית קריטית וכפועל יוצא מזה איננה מצויה בהנחיה ישירה ובכפיפות לגופים האמונים על הגנת הסייבר בישראל, בפרט הרשות הלאומית להגנת סייבר וכי הוועדה מגנה באמצעות מנגנון עצמאי על תשתיותיה.
גולדשמידט: "ההפרדה הינה מתוך עניין בהפרדת רשויות ומניעת השפעה של ממשלה על התהליך הדמוקרטי, ועדת הבחירות מתייעצת עם גורמי המקצוע בתחומי עיסוקה, כיום זה מול רשות הסייבר. מאידך יש טענות שהוועדה מתייעצת לפי דרישתה ושיש צורך באכיפה אוכפת יותר ולא רק לפי רצון הוועדה".
ח"כ ברקו: "ביקשתי לשקול את עניין התשתיות הקריטיות בוועדה סגורה שלנו. חלק מהתשתיות הקריטיות בארה"ב הן בבעלות זרה, במצב כזה לא ניתן להגן גם בצורה בסיסית".
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני): "אני שואלת מי כן דואג לאבטחת מערכת הבחירות? זה הבסיס, אני מסתכלת על דוח מבקר המדינה על הבחירות והוא מעלה שאלות בנוגע לנושא, זו המערכת המשפיעה על הבחירות שלנו יותר מכל".
עו"ד אורלי עדס, מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית: "אכן ועדת הבחירות היא גוף עצמאי בדומה לכנסת ולמבקר המדינה, זו החלטת המחוקק ואין צורך להרחיב על הסיבות לכך. הוועדה לא גוף מונחה אבל מתוך חשיבות הנושא הוועדה לא פועלת לבד, המערכת המרכזית פותחה ולוותה בליווי הרשות לאבטחת מידע בשירות הביטחון הכללי, גם היום אנחנו עובדים מולם ומול הרשות להגנת הסייבר להבטחת ביטחון המידע, רק לאחרונה ישבנו עם בוקי כרמלי ומיפינו את כל המערכות. לצד כך המערכת שאליה מוזנות תוצאות הבחירות מנותקת לגמרי מהרשת כך שאין כל חשש להתערבות שם. זו מערכת סגורה לחלוטין".
ברקו: "עדיין הליווי כאן נעשה בהתנדבות, לא מתוך חובה. יש לקבוע הנחיות ברורות ומחייבות לפיהן תפעל ועדת הבחירות במסגרת הגנת הסייבר".
עדס התייחסה אף לכך שההצבעה בישראל איננה ממוחשבת: "הדיון הזה מראה למה. רוב מדינות העולם מצביעות בפתק, בעיקר בשל חשש מפני שיבוש של מערכת ממוחשבת. במקרה של זיוף בקלפי מסוימת שאפשר להוציא את הפתקים ולספור אותם".
בוקי כרמלי, ראש הרשות הלאומית להגנת הסייבר: "ביחד עם מנכ"לית ועדת הבחירות מיפינו 5 מערכות שונות הקשורות למשפחה - אחסון, מידע, תקשורת והפצה, ההגנה עליהן מאוד חיונית בהערכות לבחירות, בבחירות ואפילו לאחריהן. אנחנו רואים חובה להעמיד את הידע והאנשים כולל צוות לצורך כך אבל אנחנו לא פועלים מולה מכוח חוק, כרגע הסמכות שלנו לגופים מסוימים וגם שהיא תורחב אינני חושב שהיא תחול על גופים כמו הכנסת וועדת הבחירות".
מקלב: "מה לעניין המפלגות? גם הן מחזיקות מידע רב, לא לכולן יש תקציב לשמור על המידע. יש צורך בגוף מתכלל".
כרמלי: "אנחנו עוסקים בלימוד מקרים והפקת לקחים, בסוף המידע יהפוך להיות הנחיות".
דוד סימן טוב, חוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי: "מחקר שעשינו בחודשים האחרונים מתייחס לתופעה הזו. ההנחה שלנו בתחילת הדרך הייתה שגם אם יגדירו את ועדת הבחירות כתשתית קריטית זה לא יעזור, היא תהייה מוגנת יותר מהתערבות בהצבעה אך אנחנו מדברים על זיהום של ההליך הפוליטי, אליו נרצה להתייחס רשות הסייבר לא מתייחסת לתכנים, נשאל מי כן צריך להתייחס. הבנו שיש פה מרחב שלא סומן כמחרב שדורש הגנה. מדינות זרות לא רק רוצות לערער בחירות הן רוצות לערער אמון בשלטון, לעורר פירוד בשלטון, כל מיני מהלכים שנגרמים באמצעות זיהום של השיח. זה מה שעומד במרכז האתגר שלנו. אנחנו רוצים למקד זאת במדינה או גוף אחר מבחוץ שמנסה לאתגר מערכת בחירות או נושא אחר. ואם זה גורם חיצוני המענה הוא ביטחוני".
בחלקו השני עסק הדיון בתופעת ה"פייק ניוז", החדשות המזויפות.
עמית סגל, פרשן פוליטי, חדשות 2: "לרובנו כאן, ילדי דור האיקס נראת הרשת כמקום הפחות רציני, בקרב ילידי דור הוואי זה הפוך כי התפישה היא שמה שאנחנו אומרים בטלוויזיה או בעיתונות או בכנסת זו מכבסת מילים ואת המילים האמיתיות שומעים בחוץ".
לצד כך ציין סגל כי "אם פייק ניוז היה גורם לך להצביע הפוך היינו אמורים לראות המונים של אנשים שאמרו 'איך רימו אותי, לא אצביע יותר טרמפ', זה לא המצב. המנגנון הוא שאני קורא חדשות כדי להשתכנע בצדקתי מראש, גם אם מכרו לי חדשות לא נכונות זה לא מפריע לי בכלל, כי אני מרגיש שהאמת הגדולה איתי".
פרופסור קרין נהון, נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי: "השבוע מחזיקי המניות של פייסבוק הצביעו שהם לא מסכימים שדוח של פייסבוק לגבי הפצת מידע כוזב ייצא לציבור, למה? אנחנו צריכים לזהות את שומרי הסף, הפלטפורמות לא יכולות לעמוד מאחור ולטעון אנחנו רק פלטפורמה, הם משפיעים על התכנים, הם מקדמים תכנים מסוימים, אז הן גם יכולות לפעול במישור הזה.
ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני): "אנחנו עוד לא מתחילים להבין באיזו קלות בלתי נסבלת אפשר לערער את אמינות הדמוקרטיה בקרב הציבור. במצב בו אנחנו יודעים להבחין בין דעה לעובדות התערער מאוד".
ג'ורדנה קטלר, מנהלת מדיניות פייסבוק בישראל: "רוב החדשות המזויפות מגיעות מצד בעלי אנשים מטרות מסחריות ולא פוליטיות. באירופה אנחנו מתחילים לגייס 3,000 איש כדי שלא יהיה פייק ניוז שמייצרים על החברה, בנושאים כמו גזענות והסתה לאלימות. מדובר על בדיקת תוכן זה זה שונה מהעניין של בודקי עובדות, אשמח לקבל מסמכי עמדה ניטרליים על-אודות אנשים שיכולים לבדוק עובדות בזמן בחירות בלי נטיות, אשמח לראות דבר כזה. כחברה אנחנו לא רוצים להיכנס לוויכוחים פוליטיים מה נכון ומה לא נכון".
לשאלת יו"ר הוועדה האם גם בעולם עוסקים בנושא השיבה קטלר כי "באירופה ובארה"ב המצב מאוד שונה ממה שקורה בישראל. בישראל רוב החקיקה מיועדת לכל העולם, ומנסים לטפל בבעיה העולמית, באירופה ובארה"ב מנסים לטפל בבעיות שלהם".
ח"כ מקלב סיכם את הדיון: "תם אך לא נשלם. יש עוד הרבה על מה לדון והנושא מורכב - יש להבדיל בין שמועות שקריות שלא נרצה להתערב בהן בכלל לבין הטיה מכוונת, התערבות זרה, שתילת מידע, לכל אחד יש את הדירוג שלו, ננסה להגיע לנוסחה נכונה. לצד כך אנחנו צריכים לקחת בחשבון פגיעת סייבר ישירה, ואת הצורך בהדרכה, ייעוץ למפלגות ובכלל. וכמובן זה מתקשר גם לתקינת סייבר מה נדרש מגופים במערכת בחירות תוך שמירה ממניפולציה של המערכת".

הסדרת האחריות להגנת הסייבר בממשלה ובגופים הציבוריים / מסמך
אין כיום הגדרה בינלאומית אחת מקובלת ל"מרחב הסייבר" (Cyber space) . למרות הנטייה ליצור זהות בין "המרחב המקוון" ו"מרחב הסייבר", מרחב הסייבר איננו רק האינטרנט, וכולל בתוכו לא רק חומרה תוכנה ומערכות מידע אלא גם את בני אדם והאינטראקציות החברתיות שהם מבצעים באמצעות מערכות אלה
הפצת מידע כוזב באינטרנט ותקיפות סייבר לשם השפעה על בחירות / מסמך
מסמך זה נכתב לבקשת יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, חה"כ אורי מקלב, לקראת דיון משותף עם ועדת המשנה להגנה בסייבר של ועדת החוץ והביטחון בנושא "הפצת מידע כוזב ותקיפות סייבר לשם השפעה על מערכות בחירות". המסמך שאיננו ממצה נושא נרחב וסבוך זה, מציג רקע קצר על רשת האינטרנט והדמוקרטיזציה של השיח הציבורי שיוחסה לה; על השימוש בלוחמת סייבר – גניבה, הפצה ושיבוש מידע; על הפצה של מידע כוזב ועל השימוש של גורמים שונים, לרבות מדינות, בכלים משולבים – כולל שימוש במדיה מסורתית ודיגיטלית, ובתקיפות סייבר, במטרה להשפיע על תודעתם של האזרחים, ובפרט לשם השפעה על מערכות בחירות מחוץ למדינתם. בסוף המסמך מוצג דיון קצר בנושא. (15 עמ')
תאריך:  13/06/2017   |   עודכן:  13/06/2017
+אושר בקריאה טרומית - מספר טלפון אחד לכל מוקדי החירום
12:41 14/06/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לאיחוד קווי החירום הטלפוניים, התשע"ה-2015 פ/1608, של חברי הכנסת משה גפני ואורי מקלב. בעד הצעת החוק הצביעו 54 חברי כנסת וללא מתנגדים. הצעת החוק תועבר לוועדת הכלכלה להכנתה לקריאה ראשונה.

+אושר טרומית: חברי מועצות ברשויות המקומיות יזכו להחזר הוצאות
12:40 14/06/17  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (גמול השתתפות בישיבות והחזר הוצאות לחברי מועצה), התשע"ז-2017 פ/3790 של חבר הכנסת דוד אמסלם. להצעת החוק הוצמדה הצעת חוק הרשויות המקומיות (גמול השתתפות בישיבות והחזר הוצאות לחברי מועצה), התשע"ו-2015 פ/2311 , של חברי הכנסת אוסאמה סעדי ואחמד טיבי. הצעות החוק יועברו לוועדת הפנים והגנת הסביבה להכנתה לקריאה ראשונה

+"תהליך פירוק המונופול של תשובה ונובל אנרג'י החל"
12:38 14/06/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

כך דברי שר האנרגיה, יובל שטייניץ בדיון בוועדת הכלכלה  ▪  הוסיף: מחיר הגז הטבעי לצרכן הסופי הוא בישראל הוא כמעט הכי זול מבין מדינות האיחוד האירופי  ▪  טען כי לוח הזמנים לסגירת היחידות הפחמיות 1-4 בחדרה הוא ב-2022

השר שטיינמיץ. [צילום: פלאש 90]
+שיעורי תעסוקה ושכר נמוכים במיוחד לבעלי לקות ראייה
10:02 14/06/17  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

כך מצא דוח מכון המחקר של הכנסת, הפרשי השכר עומדים על 2,400 ש"ח לחודש  ▪  משנת 2015 עד היום מימנה המדינה התאמות עבור 60 עובדים עם עיוורון ולקות ראייה  ▪  מעסיקים רבים מוותרים על העסקה בשל עלויות ההתאמה ומחצית ממערכות המחשוב במוקדי התעסוקה אינן מונגשות כלל

מקלדת כתב ברייל [צילום: AP/Paul Sakuma]
+השר דרעי נחקר שלישית באזהרה
09:41 14/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

לחקירת ההשלמה הפעם לא זומנה אשתו יפה דרעי  ▪  הכנסת דחתה את הצעת חוק הקלון

דרעי. חקירה שלישית [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אפשר להפחית מחיר המים בעוד ב-10-20 אחוז
23:46 13/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כך אומר יו"ר הוועדה המשותפת להצעת חוק תאגידי המים ח"כ ביטן  ▪  רשות המים: מאז 2010 התעריף ירד ב-30%  ▪  ביטן: מרמים את הציבור - התאגידים הרווחיים נהנים מצרות של אחרים ומממנים הוצאות הנהלה מהפרש בהוצאות הפחת וההון

המוביל הארצי [צילום: אביב מוזס]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מבקר המדינה / The State Comptrollr  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמית סגל  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  ענת ברקו  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ועדת הבחירות אינה כפופה לגופי הגנת הסייבר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
יו"ר וועדת הכנסת דורש: עיצומים על גורמים שיזומנו ולא יתייצבו    משרד המשפטים מסתייג מהגדרת אי-התייצבות כעבירה פלילית    חסון: ללכת קודם על גופים שהם נתמכים על-ידי המדינה
עידן יוסף
נציגת הפרקליטות: הסיבה לכך היא מחסור בפתיחת תיקי חקירה במשטרה, זאת למרות החמרת הענישה במסגרת החוק    המשטרה: "מקיימים שולחנות עגולים במטרה ליצור שיתוף פעולה עם משרד הרווחה"    המועצה לשלום הילד: ״80% מהקטינות בזנות עדיין לומדות בבתי הספר״
איציק וולף
ועדת האתיקה של הכנסת הורתה לח"כ זוהיר בהלול שלא להופיע יותר מארבע פעמים בשנה כפרשן או כשדרן ספורט באמצעי התקשורת    בהלול צפצף על ההחלטה והמשיך בשידורי ספורט כאוות נפשו    במקום להעניש אותו - ממשיכה ועדת האתיקה בנורמות הסלחניות הידועות ורק נזפה בו
מירב ארד
יו"ר ועדת הכספים גפני: "ועדת הכספים לא תאפשר עוד למשרד האוצר לשים תקציבים ייעודיים לנושא שאינו בתחום אחריות משרד ממשלתי מסוים בתור רזרבה כללית"    בדיון התברר כי 900 מלש"ח המיועדים לקידום קציר המלח אינם בתחום אחריות משרד התיירות
הכלכלן הראשי במשרד האנרגיה: משרד תהייה גמישות להפחית או לבטל את הריבית במידה ויש נסיבות המצדיקות זא    כיום הפיקדון שמשלמים דיירים בבניין משותף עומד על כ-50.1 שקלים על מונה הגז ועוד 8 עד 14 שקלים עבור הווסת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il