X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
פרופ' שמואל האוזר דיבר על בחינת הקמת בורסה משנית בישראל בשיתוף עם בורסה זרה הבהיר: לא ירחק היום שבו יציעו נכסים נגזרים על ביטקוין ושיגייסו הון בכסף דיגיטלי
▪  ▪  ▪
שמואל האוזר [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

"יש היום שתי 2 כלכלות - זו של החברות הגדולות וזו של החברות הקטנות; ויש שני עולמות של גיוסי הון - עולם החדש של גיוסי ההון אל מול העולם הישן של גיוסי הון בעולם של הבורסה ושוק ההון, ואיך זה נראה בעיני הציבור". כך אמר ( יום ב', 10.7.17) פרופסור שמואל האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך במהלך כינוס שוק ההון 2017
לדברי האוזר, הגיע העת לומר די לדיבור הזה על התייבשות הבורסה. "הגיע העת לומר: שהבורסה בת"א לא מתייבשת אלא מתחדשת, ושהבורסה בת"א בתחילת תקופת האביב שלה, ויש מקום לאופטימיות. זה אכן לא היה המצב לפני כמה שנים. לפני כמה שנים הבורסה הייתה כמו ספינה בדרכה להתנגשות עם קרחון ועם מחלת הסתיידות עורקים שהחמירה עם השנים. הסתיידות עורקים איננה נזלת. מי שחשב שזו נזלת ואפילו אקמול אינו נדרש, טעה בגדול!! היום אנחנו יודעים שמה שנדרש הוא ניתוח לב פתוח וזה מה שעשינו, ואנחנו עדיין עושים, וזה כלל גם שינויים פרסונליים ובעיקר שינויים מבניים".
האוזר ציין כי כיום המצב בבורסה טוב מזה שהיה במשך שנים. "במחצית הראשונה של שנת 2017, ולראשונה מאז המשבר בשנת 2008, מגמת ההתכווצות במספר החברות השתנתה וחל גידול במספר החברות ל-578 בהשוואה ל-569 בסוף 2016 וזה צפוי להשתפר. על-פי הבקשות להנפקות ראשונות עד היום, אני מעריך ששנת 2017 צפויה להיות שנת שיא במספר ההנפקות החדשות: כ-20 חברות ציבוריות חדשות בשנה הזו, ולמעלה מ-10 חברות אג"ח חדשות".
לדבריו, החוק לשינוי המבני בבורסה גרם, בין השאר, גם להתעניינות מבורסות בעולם לשיתוף פעולה עם הבורסה בת"א. אני מצפה לשיתוף פעולה עם בורסה זרה. אם לא נאסדאק, תהיה הבורסה בלונדון, אם לא לונדון תהיה בורסת הדויטשה-בורס ואם לא זו, אז בורסת טורונטו. בנוסף, אני צופה שהבורסה בת"א תהפוך להיות חברה ציבורית בבורסה בת"א בתוך כשנתיים כפי שזה קרה לכ-70% מהבורסות בעולם. כתוצאה מכך, אני גם צופה שהבנקים ובתי השקעות לא רק יאבדו שליטה, הם יאבדו ענין בשליטה בבורסה.
הקמת בורסה משנית
"אני עדיין סבור כי קיים פער בכל הנוגע למימון חברות קטנות באמצעות הבורסה, ולכן הוקמה לפני מספר חודשים על-ידי שר האוצר ושרת המשפטים וועדת האוזר-לוין לבחינת האפשרות להקמת בורסה משנית או רשימה ייעודית לחברות קטנות ובינוניות", הבהיר האוזר.
האוזר ציין כי מדובר בפרויקט מרתק במסגרתו אנחנו דנים במה יהיו כללי המשחק באותה בורסה שיהיו אטרקטיביים לחברות טכנולוגיה וחברות צמיחה קטנות, אך עם זאת גם יגנו על המשקיעים. במסגרת הדיונים האלה אנחנו שואלים את עצמנו שלל שאלות, למשל: מה מודל ורמת הפיקוח הראויים על הבורסה הייעודית? והאם נכון שזו תהיה בורסה חדשה או רשימה חדשה בתוך הבורסה בתל אביב? אני מאמין שיש מקום להקמת בורסה משנית חדשה (ע"י הבורסה או ע"י גוף חצוני) לחברות טכנולוגיה וחברות צמיחה קטנות, אם זה ייעשה תוך שיתוף פעולה עם בורסה גדולה זרה.
העת להמציא את עצמנו מחדש
עוד ציין האוזר כי העיסוק במימוש הפוטנציאל של הבורסה בת"א מחייב אותנו להתייחס גם לעולם החדש של גיוסי ההון אל מול העולם הישן של גיוסי הון.
"הצורך להמציא את עצמנו מחדש קשור למה יש לנו בעולם החדש. בעולם החדש, יש לנו Airbnb, ויש לנו Uber, ויש לנו חברות הימורים, וחברות ביטחון וחברות היכרויות וכדומה. אלה חברות שיש להן מזומנים. אלה חברות שהיזמים שלהם אינם זקוקים להירשם למסחר על-מנת "לעשות אקזיט" כי יש להם ערוצי מימון אחרים. אלה חברות שלא צריכות לבנות מפעלים. אלה חברות שלא זקוקות לגיוסי הון מהציבור.
"בעולם החדש, שניצניו נראים היום, משלמים במטבעות ווירטואליים. שלא יהיה ספק - ביטקוין אינה תופעה חולפת. לאחרונה הציעו תעודת סל על ביטקוין שלא אושר ע"י ה- SEC. רגולטורים בעולם עדיין לא מוכנים. אבל חייבים להבין ולהפנים שלא ירחק היום שבו יציעו נכסים נגזרים על ביטקוין ושיגייסו הון בכסף דיגיטלי. כבר היום יש הנפקות. אלה הנפקות ללא תשקיף. אלה הנפקות ללא "שליטה" או ידיעה על נכס הבסיס. אלה הנפקות ללא עלויות לכאורה. אלה הנפקות שאין להן סיכון אשראי, לפחות לכאורה."
"רבותי, זו לא תופעה חולפת. זה פה בשערי שוק ההון. זה פה בשערי הבורסה. האם זו תופעה רחבה? האם זו תופעה שזקוקה להגנה של המדינה? הרגולטורים? בכלכלה החדשה הזו, אין פנים למשקיעים, ואין פנים לחברות. ומה קורה בעת צרה? הרי אנחנו יודעים שיש כאלה שירצו לנצל כל פרצה אפשרית למטרות לא לגיטימיות ולא הוגנות. האם בעולם החדש, לא צריך רגולטור?"
"בעולם של היום, אם אנחנו מנסים לנתח את הנפקת המטבעות הדיגיטליים במושגים המוכרים לנו ניתן לראות כי שלא כמו בהנפקת מניות, המשקיעים אינם רוכשים בעלות בחברה, ובוודאי לא בחברה שעברה הליך מסודר של פרסום תשקיף ודיווח לציבור לפני שהפכה ציבורית".
"ואיך הציבור רואה את זה? לפני כמה חודשים ערכנו סקר בעולם של השקעות לא מפוקחות. בין השאר, מצאנו ש- 61% מהציבור נחשף להצעת השקעה, בכל האמצעים ובעיקר באמצעות אמצעים דיגיטליים. עוד נמצא כי כ-45% מהנשאלים השיבו שהם יחליטו לאחר שיתייעצו עם חברים וקרובים. ורק כ-30% השיבו שיתייעצו עם יועץ השקעות".
"הממצאים הללו ממחישים את הצורך לחשוב אחרת, לגלות מידה גדולה יותר של פטרנליזם, ובמסגרת זו אולי להרחיב את ההגדרה של ני"ע בכלל, ובעניין ICOs, בפרט", הדגיש האוזר

תאריך:  10/07/2017   |   עודכן:  10/07/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
המוכרת: קרן הריט האמריקנית KBS, שגייסה אשתקד 970 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בישראל    מגדל רכשה אשתקד אג"ח של KBS
איציק וולף
ועדת הכלכלה אישרה פה אחד הצעת חוק המבקשת לאפשר לתחנות הרדיו האזוריות לנייד זמן פרסום מיום ליום בחודש    ח"כ פולקמן: לבחון החלת החוק גם על גל"צ והתאגיד    ח"כ ביטן: ההצעה - לא על תחנות הנהנות מכספי ציבור
איציק וולף
בשל גל החום ביטלה חברת החשמל את עבודות התשתית באזורי המגורים    עבודות שתוכננו לאזורים חקלאיים יתקיימו כמתוכנן    מהצהריים - גל חום שיימשך עד ליום חמישי
עידן יוסף
הושג הסכם פשרה בין אלסטום (Alstom) וסמי (Semi) במחלוקת באשר למכרז החישמול, בו זכתה חברת סמי הספרדית
אביתר בן-צדף
כעת פרוסות כארבעים מדפסות ביחידות נחתים, המוצבות במזרח התיכון, ועד הסתיו יגדל מספרן ל-70-60
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il