X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מספר על פיגורים בתיקים ובעיות חברתיות שירש מקודמתו טוען שלא ניתן לגייס עו"ד לשיפוט בשל בעיית הפנסיה מסביר שהוא מתאים יותר למחוזי מאשר לעליון
▪  ▪  ▪
אורנשטיין. מודה לגרסטל [צילום: עופר עמרם]

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, מותח בעקיפין ביקורת קשה ויוצאת דופן על קודמתו, דבורה ברלינר. הדברים עולים מהאופן בו מתאר אורנשטיין, בראיון לביטאון "עורך הדין" של לשכת עורכי הדין, את המצב ששרר בבית המשפט כאשר התמנה לנשיאו לפני שנה, אחרי שבע שנותיה של ברלינר - אשר מינתה אותו לסגן נשיאה והעמידה אותו בראש מחלקת חדלות הפרעון.
אורנשטיין אומר שהבעיות העיקריות היו "קצב כניסה נמוך של תיקים לעומת בתי משפט מחוזיים אחרים, קצב סגירת התיקים אינו גבוה, תיקים ישנים אינם מקודמים, קביעת מועדי דיון מרוחקים, בעיות בתחום החברתי ובממשק עם המזכירויות". אורנשטיין אף מודה לשופטת בדימוס הילה גרסטל - יריבתה של ברלינר - על הסיוע שהעניקה לו בפתרון הבעיות.
בין הצעדים בהם נקט אורנשטיין: תוכנית עבודה שנתית לכל השופטים ומעקב ממוחשב אחריה, פיזור ימי הכתיבה על פני כל השבוע, הקמת תת-מחלקה לנזיקין והכנת דוח תפוקות ככלי ניהולי מרכזי המשרת אותו. הוא גם התאים תוכנית אישית לכל שופט שסבל מפיגור בכתיבת פסקי דין, בשאיפה שלמעט חריגים - פסקי דין יינתנו בתוך חודשיים-שלושה מסיום הסיכומים. לדברי אורנשטיין צעדים אלו הוכיחו את עצמם: אין תיק שמועד השמיעה שלו מעבר לינואר 2018 וקצב הכניסה-סגירה של המחוזי בתל אביב הוא הטוב ביותר בערכאה זו ("לא היה כדבר הזה", מוסיף אורנשטיין עקיצה לברלינר). הוא אומר, כי השיפור בשירות גם הביא לגידול של 15% במספר התיקים המוגשים לבית המשפט שלו.
אורנשטיין הסביר גם מדוע העדיף להתמודד על תפקידו הנוכחי ולא על מקום בבית המשפט העליון. לדבריו, זהו אחד התפקידים החשובים ביותר במערכת וגם מתאים יותר לאופיו: "אני מאוד אוהב את השיפוט בערכאה הדיונית שבה שומעים עדים וקובעים ממצאים, בהבדל מערכאת הערעור. נראה לי שזה גם מתאים יותר לאופי שלי". אורנשטיין סבור, שנשיא של בית משפט חייב להיות בר סמכא מבחינה מקצועית, לתת דוגמה אישית, לא לצבור פיגורים ולהיות משפטן ברמה גבוהה - לצד יחסי אנוש טובים ואינטליגנציה רגשית גבוהה.
עוד סיפר אורנשטיין כיצד הוא מתגמל שופטים טובים: מתן תיקים שהם מבקשים לדון בהם, לציין אותם לשבח בפני נשיאת בית המשפט העליון ומנהל בתי המשפט כדי שיחמיאו להם, קידום לתפקיד סגן נשיא או שופט בכיר, מינוי למחלקה מועדפת, מתן שבתונים לפי בקשתם והמלצה למינוי לעליון. עוד הדגיש, כי קצב סגירת התיקים אינו יכול להיות הפרמטר העיקרי ושהיעילות אינה יכולה לבוא על חשבון בירור מקצועי של המחלוקת.
בנושא העומס סבור אורנשטיין, כי על השופטים לנהל בצורה יעילה את התיקים, להכין לכל תיק תוכנית עבודה מסודרת, לתעדף את סדר שמיעתם ולהימנע מרווחים גדולים מדי בין הדיונים. הוא לא סבור שתוספת שופטים תפתור את הבעיה, משום "שכשיש עוד נותן שירות, עולה הביקוש לשירות". הוא גם תומך בקביעת אגרות מתאימות ובפסיקת הוצאות ריאליות.
לגבי תרבות הדיון המתדרדרת סבור אורנשטיין, כי "זה ביטוי לירידת התרבות הדיונית בחברה בכללותה, אלימות מילולית ופיזית". לדעתו, על השופטים לעצור דיון שאינו מתנהל בצורה נאותה ולמחוק כתבי טענות מאותו נימוק. הוא גם קורא לפתור את בעיית הפנסיה של השופטים ומדגים: "לאחרונה פרשה שופטת בית משפט שלום שדנה בעיקר בתחום הפלילי. הפנסיה שלה היא 6,300 שקלים לחודש, ויש להניח שלא יפנו אליה בוררויות. אותה שופטת מתקשה להתקיים. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם שופטים שחוקים יישארו לשפוט ולא יפרשו, רק מחמת שאחרת לא תהייה להם פרנסה ועתידם לא מובטח. נקודה נוספת היא בקושי בגיוס עורכי דין טובים למערכת המשפט. אלה מסרבים לפניות למינוי כשופטים נוכח תנאי הפנסיה הגרועים של השופטים".
אורנשטיין סבור שלתקשורת יש תפקיד חשוב ומוסיף: "שופטים אינם מנותקים מהמתרחש. אני קורא עיתונים, מאזין לרדיו וצופה בטלוויזיה. אני מודע וכמוני חברי לאותן ידיעות מוטות ומנטרל אותן. שופט פוסק לפי הראיות שמובאות לפניו, לטיעונים ויישום הדין. אני לא סבור, שפרסום כזה או אחר יגרום להטיית דין. חשוב ששופט יהיה מודע לשיח הציבורי, לדעת הקהל ושיהיה מעורה ברחשי הציבור ככל אזרח במדינה".

תאריך:  10/07/2017   |   עודכן:  10/07/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אורנשטיין בביקורת יוצאת דופן על ברלינר
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
לא כל כך השתכנעתי
ארי כספי  |  10/07/17 15:14
 
- לא רק זה...
לא מגיע לה!  |  10/07/17 23:41
2
מה נפל על אורנשטיין?
אדבוקט  |  11/07/17 16:51
 
- מגלומניה? לשון המעטה!
.  |  12/07/17 20:51
3
ביקורת בונה היא ביקורת ישירה
ביקורת בונה  |  12/07/17 15:09
 
- ביזיון ופחדנות
נכלם  |  14/07/17 09:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ברק-ארז וזילברטל: לא מדובר בפגיעה בזכותו החוקתית להליך הוגן והמחדל אינו מוביל לזיכויו    הנדל: מדובר בפגיעה קשה בזכות החוקתית וככלל משמעותה קבלת גרסתו של הנאשם
אלעזר לוין
המשכירים - תדהר, אקרו-נדלן וישראל-קנדה    דמי השכירות - 79 שקל למ"ר משרדים לחודש למשך 15 שנה עם אופציות ל-6 שנים נוספות    הטבות למיקרוסופט
מירב ארד
ההצבעה בוועדה התקיימה חרף התנגדות נציגות משרדי הרווחה והאוצר    ההתנגדות נובעת בין היתר בשל עלות של 4.5 מיליארד שקלים בשנה, בשל צורך בהרחבת טיפול הלשכות ל-275 אלף משפחות נוספות
מירב ארד
ההסכם יבטיח, לראשונה, מתן ערבויות לתשלום עבור החשמל שתספק חברת החשמל    על-פי ההסכם, תופעל תחנת משנה (תחמ"ש) חדשה שתגביר את אספקת החשמל, בשלב ראשון, בכ-60 מגה וולט אמפר לאזור צפון השומרון.
אלעזר לוין
600 עד 750 אלף שקל לקרקע לדירה במרכז העיר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il