X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כך ממליצה ועדה משותפת למשרדי הבריאות והאוצר כל גורם שיעמוד בדרישות יוכל לקבל רישיון לגידול, לייצור, לאחסון או להפצה של קנביס אומדן ההכנסות למדינה: 4-1 מיליארד שקל בשנה
▪  ▪  ▪
כי מציון ייצא קנאביס [צילום: נועה לויאל]

הוועדה הבין-משרדית לבחינת היתכנות הייצוא של קנביס רפואי של משרד האוצר ומשרד הבריאות ממליצה (יום א', 13.8.17) להתיר ייצוא קנביס מישראל למטרות רפואיות. הוועדה בחנה את ההיבטים הכלכליים, החוקיים ואת היבטי האסדרה של ייצוא קנביס רפואי, וזאת בשים לב למדיניות משרד הבריאות בדבר אסדרה של תחום הקנביס הרפואי.
עמדת הצוות היא כי מבחינת מצב השוק הבינלאומי, נראה כי קיימת יוכלה (פוטנציאל) כלכלית לייצוא קנביס, וכי למדינת ישראל יתרונות רבים בהיבטי אסדרה מתקדמת, מחקר ופיתוח, ניסיון קליני ואקלים היכולים להיות מנוצלים על-ידי חקלאים, חוקרים ויזמים ליצירת שווקים לתוצרת מוצרי קנביס רפואי ישראלים.
על-פי מסקנות הוועדה, תתיר המדינה ייצוא של קנביס רפואי במגבלות הבאות:
  • הייצוא ייעשה על-ידי משרד הבריאות או ישירות על-ידי הצדדים, תוך פיקוח הדוק של המדינה;
  • הייצוא יאושר רק למדינות המתירות שימוש בקנביס רפואי ואשר יתירו מפורשות ייבוא מישראל;
  • ייצוא יאושר רק לחקלאים אשר יקבלו רישיון לגידול ולייצוא ממשרד הבריאות.
ייצוא הקנביס יאופשר על כלל מוצריו השונים בצורותיו הרפואיות (מוצרי עישון, טבליות, שמנים וכו'). כמו-כן המליצה הוועדה על הקמת צוות משותף של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, משרד הבריאות, משרד האוצר ומשרד החקלאות, אשר יפעלו למיתוג ייצוא קנביס רפואי ומוצריו מישראל ולשיווקו.
משרד האוצר, אשר יזם את הקמת הוועדה, ביסס את פעילותו בנושא על החלטת הממשלה שהתקבלה בחודש יוני אשתקד, להסדרת תחום הקנביס הרפואי ולהרחבתו בישראל. בשנים האחרונות החלה מערכת הרפואה בארץ בשימוש נרחב בקנביס הרפואי עבור חולים במחלת הסרטן ומחלות נוספות - לאחר שהחומר הוכח כבעל יכולת משמעותית בהפגת כאבים. ישראל מובילה כיום בתחום הקנביס רפואי - הן מבחינת מחקר ופיתוח, הן מבחינת ניסיון קליני והן מבחינת אסדרה המאפשרת שימוש בו.
האוצר ביסס עמדתו על ניתוח היוכלה הכלכלית בשוק והן על העובדה כי מדובר בתחום בתולי, בעל סיכוי משמעותי להגדלת התוצר ואשר לישראל יש בו יתרון יחסי. בישראל פועלים כיום 8 מגדלים בעלי רישיון לגידול קנביס רפואי (המייצרים כ-10 טון בשנה), כאשר הרחבה של השוק עבורם ועבור מגדלים נוספים (כיום ישנם למעלה מ-500 מגדלים אשר הגישו בקשה לקבלת רישיון לגידול) לטובת ייצוא - תוכל לענות על פוטנציאל של כ-4-1 מיליארד ש"ח בשנה ואף יותר.
מחיר הקנביס הרפואי בעולם עומד על כ 10$ לגרם. היקף השוק העולמי הכולל של קנביס רפואי נמצא במגמת צמיחה משמעותית. בשנת 2000, הייצור הכולל בעולם עמד על 1.3 טון ובשנת 2014 עלה היצור ל-57.3 טון.
בראש הוועדה עמדו מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ובה היו חברים נציגי משרדי החקלאות ופיתוח הכפר, ביטחון פנים, משרד המשפטים ומשרד הכלכלה והתעשיה. המלצות הוועדה הוגשו לשר האוצר משה כחלון ולשר הבריאות יעקב ליצמן, שאמר: "היחס לקנביס צריך להיות דומה לכל סם ויש לזכור שלפי החוק הוא אסור לשימוש ולמסחר. עם זאת, החוק מאפשר שימוש בקנביס רפואי למחלות קשות במקרים מיוחדים ובמגבלות מיוחדות. בהתאם לכך, הובלנו רפורמה למניעת ביורוקרטיה בקנביס הרפואי לחולים שאושר להם השימוש בחוק, כדי שלא יסבלו ללא סיבה וגם להורדת המחירים. נפעל שהמהלך יביא לתוספת משאבים למערכת הבריאות כתוצאה מגידול בהכנסות המדינה".
יושב-ראש הוועדה למאבק בנגע הסמים, ח"כ תמר זנדברג, בירכה על ההחלטה: "תעשיית הקנביס הרפואי בישראל הפכה למעצמת מחקר בינלאומית, שמגלמת פוטנציאל הכנסות של מיליארדי שקלים בשנה לקופת המדינה. מלבד הפוטנציאל הכלכלי האדיר שלו, הקנביס הרפואי מביא מזור לסבלם של אלפי חולים, שמעידים פעם אחר פעם על היתרונות הרבים של החומר כחלופה למשככי הכאבים המוכרים. נמשיך לעקוב אחרי הנושא בוועדת הסמים של הכנסת".

המלצות הצוות לבחינת היתכנות הייצוא של קנאביס רפואי / מסמך
הצוות הבין משרדי לבחינת ההיתכנות של ייצוא קנאביס רפואי הוקם מכוח החלטת ממשלה 1587 מיום 26 ביוני 2016. בראש הצוות עמדו מנכ"ל משרד האוצר ומנכ"ל משרד הבריאות, והיו חברים בו נציגי משרדי החקלאות ופיתוח הכפר, ביטחון פנים, משרד המשפטים ומשרד הכלכלה והתעשייה. הצוות בחן את ההיבטים הכלכליים, החוקיים והרגולטוריים של ייצוא קנאביס רפואי, וזאת בשים לב למדיניות משרד הבריאות בדבר רגולציה של תחום הקנאביס הרפואי בישראל, כפי שפורט בהחלטת הממשלה 1587. עמדת הצוות, הינה כי מבחינת מצב השוק הבינ"ל, נראה כי קיים פוטנציאל כלכלי לייצוא קנאביס, וכי למדינת ישראל יתרונות רבים בהיבטי רגולציה מתקדמת, מחקר ופיתוח, ניסיון קליני ואקלים היכולים להיות מנוצלים על ידי חקלאים, חוקרים ויזמים ליצירת שווקים לתוצרת מוצרי קנאביס רפואי ישראליים. (41 עמ')
תאריך:  13/08/2017   |   עודכן:  13/08/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
היתר ייצוא קנביס למטרות רפואיות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
כך אומר ראש המוסד לשרי הממשלה    עוד אמר יוסי כהן בסקירתו שמאז החתימה על ההסכם אירן נמצאת בצמיחה כלכלית והסכמים בינלאומיים חדשים רק מחזקים את כלכלתה
אלעזר לוין
יזמים מכרו בחודש יוני 2,604 דירות - עלייה של 27% לעומת מאי, ומספר המכירות הגדול ביותר מזה שנה    נסיגה בהתחלות בניה עצמית
אלעזר לוין
סיידוף: נחדש את המו"מ רק אם בעלי האג"ח יאריכו הבלעדיות ולא יקבלו מחר את ההחלטה המתוכננת    הצדדים מאשימים זה את זה בהפסקת המו"מ    מוקד המחלוקת: חובות לנושים נוספים
איתמר לוין
הנימוק: שחרורו המוקדם כלל תנאים ואופי העבירות אינו מצדיק את ביטולם    לפני חודשיים ביטל ריבלין את תנאי שחרורו של אולמרט מיד לאחר שריצה שני שלישים מעונשו
איתמר לוין
עשר מתוך 12 העתירות נדחו לחלוטין    השופט רובין קיבל את העתירות לגבי שתיים מבין 31 השאלות נגדן הוגשו ואומר: העותרים רצו שביהמ"ש יהיה ערכאת ערעור על ועדת הבחינות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il