X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, המכון הישראלי לדמוקרטיה
דיון בכנסת בהצעת החוק הממשלתית להסרת תוכן שפרסומו מהווה עבירה מרשת האינטרנט ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה: "הצעת החוק לא תחול על קבוצות ווטסאפ והמחקרים מראים שההשפעה שלהן הרבה יותר רחבה ושבני הנוער נוטשים את פייסבוק לטובתן"
▪  ▪  ▪

הוועדה המשותפת לוועדת החוקה, חוק ומשפט ולוועדת המדע והטכנולוגיה התכנסה (יום ד', 22.11.17) לדיון ראשון להכנה לקריאות שנייה ושלישית של הצעת החוק הממשלתית להסרת תוכן שפרסומו מהווה עבירה מרשת האינטרנט. להצעת החוק הממשלתית מוזגה הצעת החוק הפרטית בנושא שיזמה ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני), לאחר שהסכימה שלא לקדם את הצעתה לפיה יוטל קנס כספי על מנהלי אתרי האינטרנט של הרשתות החברתיות שלא יפעלו להסרת פרסומי הסתה לטרור.
הצעת החוק יוצרת כלי אכיפתי חדש במסגרתו יוסמך בית המשפט לעניינים מנהליים להורות בצו על הסרת תוכן מאתר אינטרנט במקרים בהם מתקיימים שני תנאים מצטברים: האחד, שפרסום התוכן מהווה מעשה שהוא עבירה פלילית, והשני, שיש אפשרות ממשית שהמשך פרסום התוכן יפגע בביטחונו של אדם, בביטחון הציבור או בביטחון המדינה. הצו המוצע אמור לחול על תוכן שמופיע ברשתות החברתיות, כגון פייסבוק, יוטיוב, טוויטר וכדומה, וכן על ספק שירות איתור אינטרנטי כגון גוגל, אשר ביחס אליו הצו יורה שלא לאפשר את איתור התוכן הפוגעני בתוצאות החיפוש.
נצ"מ מאיר חיון ראש מערך מאו"ר במשטרה (מניעת אלימות ופשיעת רשת): "אנחנו מוצאים עצמנו אובדי עצות מול אתרים המפרסמים חומרים, לעיתים אפילו של עבריין מורשע בדין, שכל חומריו נשארים מפורסמים בחו"ל. יש חברות שפחות משתפות פעולה והחוק ידרבן אותן". הוא נתן מספר דוגמאות כגון "אתרים בחו"ל שמפרסמים אקט מיני של קטינה שעבורה זה עניין של חיים ומוות. כך גם פרסום של מקלטים לנשים מוכות, מיקום של מתקנים ביטחוניים ושמות של אנשים. נכון שעיתונאי יכול לצלם את הפרסום ולהעביר הלאה אך לעיתים יכולת ההסרה היא בדיוק פרק הזמן שיאפשר לנו להיערך מחדש".
ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, מהמכון הישראלי לדמוקרטיה: "הפלטפורמות הגדולות הן כבר מזמן חברות מדיה ולא רק הייטק. הן מפעילות שיקול אדיטוריאלי שהפעילו בעבר העיתונים ולכן יש לעשות רגולציית מדיה. אנחנו לא תמיד מפגרים אחרי הטכנולוגיה אלא שאנחנו מעדיפים להתעלם, כי לח"כים היה נוח לעקוף את התקשורת הממוסדת עם דפי פייסבוק וטוויטר. יש להגדיר קונקרטית אילו תופעות יטופלו. אם הסיפור הוא טרור, הגידו זאת במפורש. איך ייתכן שגל הטרור חלף בלי הצעת החוק? יותר מכך- הצעת החוק לא תחול על קבוצות ווטסאפ והמחקרים מראים שההשפעה שלהן הרבה יותר רחבה ושבני הנוער נוטשים את פייסבוק לטובתן. מה שנדרש הוא לחדד את הצעת החוק ולהבהיר שדרך המלך היא הגשת כתב אישום פלילי ולבקש צו זמני להסרת התוכן. כששופט מנהלי מחליט ללא סדרי דין ואפשר בקלות במעמד צד אחד עם ראיות חסויות אנחנו עוברים למרחב של צנזורה שלא הייתה כמוה".
עו"ד אבנר פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח: "החשש הוא שהאיזונים המוצגים מסכנים את חופש הביטוי וישמשו לדברים אחרים, במקום ליצור הסדרים סגורים. הכלים גסים מדי ומאפשרים צנזורה חמורה. עם הרוב המכריע של התופעות מתמודדים והחברות משתפות פעולה. אם זה אינו המצב, תנו נתונים כמה מקרים בשנה האחרונה החברות סירבו להסיר".
ח"כ תמר זנדברג (מרצ): "יש פה ניסיון מגושם, שלכן גם לא יצלח כנראה - לתפוס דרך רשת גסה, עולם שמוצא את דרכו ואז עושים דברים עקומים כמו לתפוס את חופש הביטוי שגם היום כבר מוגבל באמצעות עבירות הסתה ועוד. החוק לעולם לא יצליח לתפוס את הביטויים והוא יגיע לצנזורה. ההתמודדות צריכה להיות עם ההסתה. החוקים קיימים ורק צריך להחיל אותם על עבירות אלו שנעשות ברשת כי במה שונה אמצעי הביטוי הזה חוץ מהפלטפורמה, במה שונה כרזה מפוסט"?
עו"ד נעמה פוכטונגר ממשרד המשפטים השיבה כי "מי שמנסה להדביק את הקצב הוא הממשלה. היקפי הפגיעות הן בקנה מידה שאם נמשיך לרדוף אחרי עבריינים נשים אדם או שניים בכלא אבל לא נצליח למנוע את הפגיעה רחבת ההיקף".
ד"ר חיים ויסמונסקי מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה: "שתי התפתחויות הובילו לחקיקת החוק- הניסיון להתמודד עם עבירות במרחב הסייבר שיש להן מאפיינים שונים כאשר המשפט הפלילי מבוסס על נאשם והמציאות הראתה לנו שאפשר לפגוע באופן מפושט ושגם אם נשים אלפי שוטרי סייבר לא נצליח למנוע את הפגיעה. לא הרמנו ידיים והתפיסה עוברת שינוי כך שלא רק נעמיד לדין אלא נסכל את המעשה, נתמודד עם הפגיעה ולא עם הפוגע. ההתפתחות השנייה היא גל הטרור המכונה אינתיפאדת הסכינים, כאשר מחלחלת התובנה שהאש מתלקחת כתוצאה מהתכנים המתדלקים אלימות בפועל. שבעה מתוך עשרת המפגעים הראשונים שהגיעו לחקירה ביטחונית, הוכח שפעילותם באה על-רקע צריכה מוגברת של תכני הסתה. המנגנונים של ספקיות התוכן אינם תלויים במדינה וביכולתן לקבוע מדיניות או תנאי שימוש משלהן. יש מצבים חריגים בהם לא עובד באפיק הדיווח ואנחנו כמדינה יכולים לומר שכמי שאמון על שמירת הביטחון פוסט הקורא לאינתיפאדת יחידים זו הפרת חוק, נרצה כלי שמטפל בזה. יכול להתעורר ויכוח על התוכן מול הספקיות האם הוא מסכן".
לגבי שאלת החברות שבסיסן אינו בישראל השיב כי "הספקיות שוקלות צעדיהן כי גם הן מבינות שהן פועלות בטריטוריה הישראלית, הן יכולות לכבד את צו ההסרה, ואפשרות נוספת היא לחסום את התוכן לגישה בטריטוריה הישראלית ואז המדינה יכולה לשקול אם זה מספק".
יו"ר הוועדה, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי): חופש הביטוי חשוב מאין כמוהו אבל הוא לא הפקר. נהיה רגישים בכל מקום בו ידובר על צמצום של הזכות ומצד שני נדאג שלא יהיה הפקר בכל הקשור להסתה, ביטחון, סיכון חיי אדם, זנות ועוד, דברים אלו יגברו על חופש הביטוי". ח"כ סלומינסקי ביקש בנוסף לברר את סוגית יכולת האכיפה כלפי חברה שבסיסה אינו בישראל.
ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני): "זהו חוק תקדימי שבא להסדיר זירה שהיא קשה להסדרה. כולנו מגנים על חופש הביטוי בחירוף נפש, הוא ערך עליון אבל ביצוע עבירות פליליות כמו הסתה לטרור לא חוסה תחת חופש הביטוי. אין שום סיבה לתת לעבירות לגיטימציה ברשת רק בגלל שהן ברשת. אסור להשאיר את הזירה פרוצה. היום פוסטים עם הסתה לטרור נמצאים בכל מקום ומודעים לכך שזה אחד המדרבנים המובילים לטרור". עוד אמרה כי "צריך להתחיל לנרמל את החברות בצורה של מיסים, ולהכיר בכך שהן ישות שאפשר לתבוע אותה ועוד. החברות הבינ"ל מרוויחות כסף מאתנו ואנחנו אוהבים אותן אבל לא במחיר פגיעה בחיי אדם. הצעת החוק שלי הולכת עוד צעד קדימה כשמדובר בהסתה לטרור- ככל שמדובר בקריאה אקטיבית אין מנוס מלחייב את החברות לנטר את התכנים ולהסירם. ניסיתי במשך שנה לפני הגשת החוק להידבר עם החברות ולא היה עם מי לדבר".
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "צריך להקפיד על שני כללים: שנמנע הסתה או פגיעה ושנשמור על חופש הביטוי. אם החברות היו מסירות בעצמן ולא עומדות מן הצד לא היינו נדרשים לצעד הזה. יש חשיבות לאמירה - לחברות הרבה פעמים נוח שיש חוק שמחייב אותן להסיר כדי למנוע אי-נעימות מול הלקוחות. לכן יש להסתפק באמירות כלליות ובחוק שגם אם יהיה מתון יותר ישרת את המטרה ויהיה ישים תוך שיתוף פעולה".
ח"כ חיים ילין (יש עתיד): "אחד האתגרים הוא להגן מפני טרור ולשמור על זכויות אדם. כאן לא מדובר על החשכת מסך, שהיא תופעה ידועה של משטרים דיקטטוריים, אלא על הסרת תכנים. הבעיה היא טכנולוגית, כשכל אדם בעולם יכול לשתף פוסט, אין שום אפקט להסרה כשהיו כבר מיליון שיתופים. המטרה נעלה אבל הכלי לא רלוונטי. החוק נראה יותר פוליטי מאשר היכולת לבצע. בצוק איתן בגלל ווטסאפ אחד לפיו הממ"דים אינם ממוגנים, כמעט כל עוטף עזה עזבו את הבתים לבתים אחרים. בתוך שניות מהעלאת הפוסט גם אם הוא יימחק הוא כבר ברשת. אין חקיקה שתעצור את הדבר הזה אלא רק תרבות שתשנה תפיסה והקושי הוא שזה תהליך ארוך טווח".
היו"ר ח"כ סלומינסקי סיכם את הדיון באומרו כי "אסור להרים ידיים ולהתעלם מהתופעה. אני פונה לארגונים ולציבור שפוסל את הדרך להציע רעיונות להתמודדות ומבטיח שנבחן אותם ברצינות".

תאריך:  22/11/2017   |   עודכן:  22/11/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בג"צ קול העם  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  הבית היהודי / Habayit Hayehudi Political Party  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חופש הביטוי  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוק הפייסבוק: בכנסת שכחו את ווטסאפ
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עומר כרמון
ח"כ בני בגין (הליכוד) דרש שחוק ההמלצות לא יחול על חקירות שכבר נפתחו בעניינו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו    ח"כ דוד ביטן: "עם כל הכבוד לבגין, הוא לא יכול להצביע נגד עמדת הליכוד. הוצאתי אותו רק לשבועיים"    בוגי יעלון: "התמצית המזוקקת של השפל הערכי וההתדרדרות המוסרית המבישה שמכתימה את תנועת הליכוד"    לימור לבנת: "יום קשה במיוחד לליכודניקים האמיתיים"
עידן יוסף
נציגת היועץ המשפטי לממשלה: לא להציג את מכלול הראיות בתיק לפרקליטות, זה פוגע בחקירה ובעבודת התביעה וגם באזרח    אמסלם: איפה המאזן? מה עם 14,000 תיקים שסוגרים ונהרסים חיי אנשים?"
מירב ארד
ליצמן בוועדת הכלכלה: "בתוך שבועות נגיש מתווה לעמידה בחוק שוטף פלוס 30"    יבואן ציוד רפואי: "הפכנו לבנק של המדינה"    האוצר: כדי לעמוד בחוק נדרש תקציב חד-פעמי של שני מיליארד שקל
מירב ארד
הצעת החוק הממשלתית אושרה לקריאה שנייה ושלישית בוועדת הבריאות של הכנסת    המשנה ליועמ"ש משרד הבריאות: דרישה זו אינה מעשית, בעיקר כשמדובר בחברות סטארט-אפ וחממות טכנולוגיות
מירב ארד
על-פי נתונים שהוצגו בוועדה לקידום מעמד האישה, 126 נשים נרצחו על-ידי בן זוגן בעשור האחרון    שליש מהן התלוננו במשטרה טרם הרצח    לשנת 2018 הוקצו רק 20 מיליון ש"ח לטיפול באלימות במשפחה, פחות ממחצית התקציב הנדרש ליישום התוכנית הממשלתית שאושרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il