X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
פורר. "מערכת משפט מקבילה" [צילום: דוברות הכנסת]
מחלוקת קואליציונית
תפנית בישראל ביתנו: נגד בוררות דתית
טוענת כי קיום הדיון בוועדת החוקה בחוק המאפשר בוררות ממונית בבתי הדין הרבניים מפר את ההסכמים הקואליציוניים, אולם מתברר כי הסיעה תמכה בחוק גם כאשר הגיע לוועדת השרים לחקיקה וגם בקריאה הראשונה
גפני ומקלב. "רוצים ליברליות" [צילום: דוברות הכנסת]

   עידן יוסף
השרים בעד סמכות בוררות לבתיה"ד הרבניים

אחרי שהתנגדה לחוק המרכולים, מבקשת סיעת ישראל ביתנו לפתוח חזית חדשה בנושאי דת ומדינה. רק לפני שנה תמכה ישראל ביתנו בהצעת חוק שהגישו חברי הכנסת משה גפני ואורי מקלב (יהדות התורה), לפיה בתי הדין הרבניים יורשו לעסוק בדיני ממונות, בתור בוררים. השרה סופה לנדבר שנכחה בדיון כנראה אף תמכה בהצבעה בוועדת השרים לחקיקה (לדברי הדוברת שלה היא כנראה נמנעה), אך לבסוף לא הגישה ערר על ההחלטה, שקיבלה אישור של הממשלה.
כעת, ככל הנראה על-רקע המאבק מול יש עתיד עת קולות החילוניים, משנה הסיעה את עמדתה. יו״ר סיעת ישראל ביתנו, ח״כ רוברט אילטוב, שלח (יום ג', 14.2.18) מכתב לשר יריב לוין, האחראי מטעם ראש הממשלה ליישוב סכסוכים קואליציוניים בנושאי דת ומדינה, ובו טען לאי-עמידה כביכול בהסכמים הקואליציוניים. לטענתו, לא הועלתה לדיון בפורום שאמור לדון בחקיקה בנושאי דת ומדינה. כידוע, דיון בוועדה האמורה נערך לפני שהיא עולה לדיון בוועדת השרים לחקיקה, ולא ברור מדוע נזכרו בכך רק כעת.
יתרה מכך, מי שהביא לקידום הצעת החוק היו לא אחרים מחברי הכנסת של ישראל ביתנו - רוברט אילטוב, סופה לנדבר, יוליה מלינובסקי ועודד פורר, שב-8.2.17 הצביעו בעד הצעת החוק.
אילטוב איים כי אם הצעת חוק זו תקודם שלא בהתאם להסכם, סיעתו רואה עצמה חופשייה מהתחייבות קואליציונית בנוגע לחוק. הוא הביע את דאגתו מעסקה מפוקפקת, כלשונו, שנרקמה בין גורמים בקואליציה לבין הרשימה המשותפת, שתכליתה לסייע בקידום החוק. אם תצביע ישראל ביתנו נגד הצעת החוק עשויה הקואליציה לראות בכך הפרה של ההסכמים הקואליציוניים.
מישראל ביתנו נמסר כי "הצעת החוק פותחת מערכת משפט מקבילה וגורמת לפגיעה בערכי היסוד של המדינה. בשום מקרה לא נתמוך בהצעת החוק כפי שהובאה לוועדה ונתנגד בכל תוקף. לאחר שסעיפי החוק ומשמעתו נלמדו לעומקם, הודענו כי נדרוש שנושא זה יעלה לדיון בוועדה המיוחדת בנושאי דת ומדינה. סיעת ישראל ביתנו היא חלק מהקואליציה ומכבדת את המשמעת הקואליציונית. הגשת ערר על הצעת החוק של הסיעות החרדיות אינה בהכרח אפקטיבית, לדוגמה בחוק המרכולים מצאו את הדרך לעקוף את ועדת השרים, והעלו את החוק ישירות לישיבת הממשלה. לכן, הגשת ערר אינה רלוונטית במקרים מאין אלו".
ועדת השרים לחקיקה התנתה את קידום הצעת החוק בכך שתוחזר לדיון בוועדת השרים לפני הקריאה הראשונה. עם זאת סוכם כי היא תקודם ללא המתנה להצעת חוק ממשלתית בנושא, כי תוחל על בתי דין רבניים בלבד ולא על בתי דין דתיים, כי בתי הדין הרבניים יקבלו סמכות בוררות ולא סמכות שיפוט וכי המשך הליכי החקיקה יקודמו בהסכמת משרד האוצר ומשרד המשפטים, ובעניין קטינים וחסויים - בתיאום עם משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.
ח"כ פורר, שהצביע בעד הצעת החוק בקריאה הטרומית, אמר ל-News1 כי תמך על-מנת לפתוח את הסעיפים ולקיים דיון בוועדה על-סמך הסיכום כי הצעת החוק לא תקודם מבלי שתעלה לוועדת השרים פעם נוספת ולא יעלה לקריאה ראשונה במליאה.
ועדת החוקה חוק ומשפט המשיכה להכין לקריאה ראשונה את הצעת החוק. הדיון היום התמקד בהצעה לאפשר לבתי הדין הרבניים לדון כבוררים בדיני עבודה למעט בעניינים הנמצאים בסמכות בתי הדין לעבודה, שאינם יכולים לשמש נושא הסכם בוררות לפי כל דין. יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי הבהיר כי בהסכמת המציעים יוחרגו דיני העבודה מהחוק בקריאה הראשונה. בנוסף, החליטה הוועדה למחוק את הסעיף שאיפשר את פניית בית הדין לצד שלא חתם על טופס הסכמה וכן קבעה כי טופס ההסכמה עליו יידרשו לחתום הצדדים יאושר על-ידי ועדת החוקה.
סלומינסקי: "סעיף דיני העבודה יוצא מהחוק בהסכמת המציעים. הנוסח הנוכחי מאוזן לאחר שהמציעים נסוגו מדרישות רבות ויש לאשרו. נכון שבהלכה יש מגוון דעות, אבל ראיתי גם שמרגע שחוק מגיע לבית משפט הוא נתון לפרשנותו ויש פסיקות שונות בין הערכאות השונות. הרבה פעמים טוענים שזהו דווקא מקור כוחו של בית משפט שהוא יכול לנתח ואף להגיע למסקנה אחרת ממה שחוקקנו".
גפני: "כשהגעתי לכנסת לפני שנים הסבירו לי שאני צריך להיות ממלכתי ולא לכפות דעות. אמרו לי שהציבור החילוני ליברלי ואני מתקנא בו ורוצה ששני אנשים בגירים שרוצים לדון בדיני ממונות על-פי דין תורה, יוכלו לעשות זאת ושזה יהיה קבוע לפי החוק. הייתי בטוח שיישאו אותי פה על כפיים, כי אני רוצה שהמדינה תאפשר לשני אנשים לעשות כן. אני מוותר על הכל ורוצה רק את העיקרון - שאם שני בגירים רוצים לדון בדיני ממונות על-פי דין תורה בבי"ד רבני של המדינה, נאפשר זאת. אם מישהו מתנגד לעניין הזה אני צריך ללמוד מחדש את הליברליות של החילונים. אנחנו מסכימים ללכת על גחוננו כדי שלא יהיה כתם על הח"כים החילוניים כלא-ליברליים". הוא מחה כנגד אמירות על הרצון במימון תקנים ואמר ש"אם החרדים מציעים משהו ישר טוענים שכסף מסתתר".
מקלב: "על אף שאמרנו והסכמנו שכל הדיון יהיה בהסכמה בכפוף לדיני העבודה הקיימים, הסכמנו שנצביע בקריאה ראשונה ללא הסעיף הזה של דיני עבודה. דעתי הייתה שונה אבל אלך עם ההסכמה. בוררות כזו היא אצל מישהו שמוסכם על שני הצדדים ולא כל דבר הוא מלחמה. יש אנשים שמישהו רוצה לתת להם כסף והם רוצים לברר את הנתינה הזו לפי ההלכה. אני בטוח שכשאביא את הדוגמאות זה יסיר את ההתנגדות לחוק".
מי פוגע בממלכתיות?
פורר: "חקיקה זו היא הפניית גב לכל המפעל הציוני. תארו לכם ארגון עסקי שיוסיף סעיף בהסכמיו שבכל בירור ילכו לבית דין רבני לבוררות. כולם יחתמו כי הם זקוקים להכנסה. האם מישהו באמת יוכל לסרב לבית דין רבני? הרי יהלכו עליו אימים. אתם יוצרים שתי מערכות דינים ובתי משפט והופכים את ביה"ד לא לאבן שואבת והשראה במשפט הישראלי אלא לאבן מחייבת. מחר בבוקר יבוא ביה"ד השרעי ויבקש לעצמו את הסמכות וגם הרפורמים יבואו. זו פריצה ושבירה של כל הממלכתיות".
ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי): "יש המון צביעות בהתנגדות לחוק, שלא רק שאינו מפורר את הממלכתיות אלא בונה אותה. אני לא מבין את הכפייה החילונית שלא מאפשרת לאנשים להתדיין לפי אמונתם. אולי הפחד האמיתי הוא מכך שיבינו שבמערכת דיני התורה יש יותר צדק והוגנות, ויראו את כישלון מערכת המשפט שמתעסקת בקומבינות בין עורכי הדין. ח"כים שמתייחסים לאזרחי ישראל בפטרנליזם קיצוני כמטומטמים שכופים אותם צריכים להתבייש. אם אתם טוענים לפגיעה בממלכתיות יכול להיות שהאפשרות האחרת היא לחוקק יותר ויותר את הדין הדתי לתוך החקיקה הישראלית במקום". בהתייחסו לדיני עבודה אמר כי הוא "יכול לקבל את הבעייתיות ביסוד ההסכמה ביחסי עובד מעביד אך רק עד שמסתיימת מערכת היחסים. לכן אני בעד להחריג את דיני העבודה למעט מרגע סיום יחסי העבודה כשיש סכסוך הנוגע לתקופת העבודה. אין בינינו כבר יחסי עובד מעביד ויסוד ההסכמה אמיתי לחלוטין בתנאי שלא הוחתמתי על הסכמה כזו במהלך יחסי העבודה".
ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני): "השקר הכי גדול שעומד מאחורי החוק והמציעים שלו הוא שהם טוענים שהליברלים באים למנוע את הזכות להתדיין לפי אמונתם ודרכם. לא זו בלבד שלא נמנע מאף אחד ללכת להתדיין לפי דין תורה, אלא שלציבור שלא מעוניינת ללכת לבוררות רגילה אין מסגרות שהמדינה ממנת. אין היום אי-שוויון ולפי הצעת החוק מי שירצה בוררות לפי דין תורה ימומן ומי שלא לא. כך יוצרים אי-שוויון. זה עוד פריבילגיות שהם (מי שרוצה דין תורה) מקבלים ואנחנו לא. הם משקרים כשהם טוענים שמונעים מהם משהו שיש לאחרים. לכולנו יש אותה אפשרות ללכת לבוררות פרטית לפי איזה דין שנרצה, מה שהם רוצים זה בוררות חינם לפי השקפתם. העובדה שח"כ גפני מוכן לוותר על הכל רק שנעביר את החוק הזה היא צלצול של מאות פעמוני אזהרה מטורפים וזה מחשיד את החוק הזה אף יותר מקודם".
ח"כ בני בגין (הליכוד): "למה אנחנו מניחים שאדם מן היישוב יבין את ההבדל בין הליך כזה של בוררות להליך בית המשפט. אני אדם בגיר, שנים רבות בארץ ודובר עברית סבירה ולא יודע את ההבדל. היות שהנחתי היא שרוב הציבור הרגיל לא יבין גם כשיסבירו, חשוב להבין מה חשיבות ההבדל בין הליך בוררות להליך משפטי רגיל".
ח"כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס): "אם היינו שומעים טענות ענייניות על בתי הדין, גם אנחנו היינו מבקשים מהם תשובות ענייניות, אבל כל הזמן מדברים על הלחץ הפנים חרדי ועל כפייה. אדם לא רוצה ללכת לבית המשפט וזה נעשה לפי כפייה כי זה החוק. איך יכול להיות שאדם לא דתי יכתיב לנו מה לעשות. זה שיח שלא מכבד את החברה הדתית שרבים בה מחכים לאישור החוק כי לא מגיע לנו ללכת כל הזמן לבתי"ד פרטיים".
ח"כ רחל עזריה (כולנו): "הצעת החוק מפוררת המרקם הישראלי ומחזירה לאחור. יש פה הרבה בעיות בהגדרת ההסכמה ויש חשש שגם מה שהסכמנו לגביו שיצא מהצעת החוק יתקיים חלקית ותהיה זחילה. הבעיה הגדולה בפסיקה בביה"ד הרבני היא שההלכה היא מאגר אינסופי ואדם לא יודע איך יתייחסו לנשים, ליוצאי ברית המועצות וזה תלוי יותר בדיין ובתפישת עולמו. כשמדינת ישראל תגדיר שזו השיטה הנהוגה ושאנחנו מוותרים על סמכויות רבות, יהיו עוד קבוצות שידרשו אותן. אפשר להודות שזה מורכב מדי ולא בשלה העת, או לשים בלמים ואיזונים כדי לרסן את החוק".
ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד): "רוב הנשים לא יהיו מספיק אמיצות בתוך הקהילה שלהן לדחות בוררות כזו. למרות שעל פניו זה מותנה ברצונן החופשי אנחנו מבינים שזה לא יהיה בדיוק ברצון חופשי".
ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני): "יש פה מדינת חוק דמוקרטית ויהודית עם חוק אחד, ואתם כל הזמן מנסים להזיז את הגדר ולהרחיב את השפעת דין התורה על האזרחים. אני מוכנה לפשרה - אם תפסיקו את הכפייה בדיני אישות תמורת הבוררות זו פשרה הגונה. תאפשרו נישואים לא ברבנות וגירושים לא בבתיה"ד הרבניים ותכניסו בוררות שאתם רוצים רק בתנאי הזה, אחרת יש כאן חד-צדדיות".
ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני): "אף אחד בשולחן הזה לא רוצה שאדם יעמוד בפני דיין שלא בהסכמה מדעת והחשש הגדול מאוד הוא שזה יקרה כתוצאה מאונס, חוסר הבנה, חולשה, חוסר ברירה ועוד. מי שרוצה להתדיין על-פי דין תורה יכול לעשות זאת בבי"ד פרטי לממונות. אי-אפשר לגרור אנשים במודע או שלא, להתדיין בבי"ד רבני בהליך בוררות שהוא לא בית המשפט בהליך וולונטרי. אתם רוצים להרחיב את סמכויות ביה"ד הרבני על חשבון אוכלוסייה מוחלשת".
היועץ המשפטי לוועדה עו"ד גור בליי: "הרגישות המיוחדת נובעת מהמצב החריג בו דיינים במוסד ממלכתי תחת דגל המדינה נמצאים בכובע אחר שמגיעים אליו מתוך הסכמה וכאן יש שאלה, איך המתדיינים תופשים את הערכאה וגם איך הדיינים תופשים את הסיטואציה". בהתייחסו לאפשרות כי ביה"ד יוכל לפנות לצד שלא חתם על טופס ההסכמה ולהודיע לו על הגשת הבקשה ועל אפשרותו לחתום על הטופס, אמר כי "הסעיף עלול לפגוע ביסוד ההסכמה שכן אדם המקבל מכתב מגורם רשמי עם סמל המדינה המזמין אותו להסכים לבוררות עלול לחוש מחויב להסכים".

תאריך:  14/02/2018   |   עודכן:  14/02/2018
+הושלמה הסדרת העיסוק במקצוע הפודיאטריה
17:46 14/02/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אלאלוף ומלינובסקי מחו על אי-הכללתו בתקנות של מקצוע הפודולוגיה, בו מתמחים בעיקר עולים מצרפת  ▪  משרד הבריאות: מדובר במקצוע שונה, וההכרה בו נמצאת בתהליך נפרד

[צילום: פלאש 90]
+מכרז חדש לשירותי התעופה לרשויות
12:59 14/02/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

האוצר הודיע כי 'ענבל' תצא למכרז חדש להספקת השירות ובנוסף יבחרו עוד 2 סוכנויות נסיעות פרטיות להספקת שירותי התעופה והתיירות לרשויות בישראל

ענבל. ההתקשרות הוארכה ללא נימוקים
+עוסקים יודיעו מראש על מדיניות אספקת שירותים
12:36 14/02/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

נציג איגוד לשכות המסחר המייצג את רשתות המזון: העוסקים נאנקים תחת נטל הרגולציה  ▪  ח"כ מועלם רפאלי: החוק והתקנות נבעו מכך שעסקים אחרים חילקו את הארץ - לצרכן מגיע גילוי נאות

ח"כ מועלם-רפאלי. בעד גילוי נאות [צילום: פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  הבית היהודי / Habayit Hayehudi Political Party  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל ביתנו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סופה (סופיה) לנדבר / Sofa  Landver  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  ש"ס  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תפנית בישראל ביתנו: נגד בוררות דתית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
האמת על ישראל ביתנו
שיזף  |  14/02/18 15:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
מירב ארד
האוצר הודיע כי 'ענבל' תצא למכרז חדש להספקת השירות ובנוסף יבחרו עוד 2 סוכנויות נסיעות פרטיות להספקת שירותי התעופה והתיירות לרשויות בישראל
מירב ארד
נציג איגוד לשכות המסחר המייצג את רשתות המזון: העוסקים נאנקים תחת נטל הרגולציה    ח"כ מועלם רפאלי: החוק והתקנות נבעו מכך שעסקים אחרים חילקו את הארץ - לצרכן מגיע גילוי נאות
מירב ארד
יועמ"ש הכנסת: גם הפעם החליטה הממשלה להגיש לכנסת חוק הסדרים בהיקף נרחב, שלו היה מוגש בנוסחו המקורי, אשר כלל כ-44 נושאים, הרי שלאור לוח הזמנים הדחוק מאד, היה בו לדעתנו כדי פגיעה של ממש בתקינות הליכי החקיקה
עידן יוסף
שר האוצר כחלון: זה מאותת לשווקים הבינלאומיים שלישראל יש ממשלה יציבה וכלכלה יציבה. כשר אוצר אני עיוור צבעים    איציק שמולי: יש שר אוצר חברתי במדינת ישראל. יש דברים טובים שקורים בקדנציה הזאת    הרצוג: אתם דנים על תקציב לעוד שנה כשיש מצב שיהיו בחירות בעוד חודשיים-שלושה
עידן יוסף
ישומון מתקדם יאפשר לדעת איפה הכי משתלם לנהל חשבון בנק ולהעבירו בין הבנקים בלחיצת כפתור    מקלב: "המעבר לעולם טכנולוגי לא מתיר לנו לגרום שסניפי בנק ייסגרו. צריך לדאוג שהנגישות לבנק תתאפשר לכלל האוכלוסיות וגם לבעלי מוגבלויות"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il