X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה מעריכה:

גירוש המסתננים לא ייצא לפועל

ח"כ שלי יחימוביץ': "אני חשה מכיוון משרדי הממשלה, שכמות המידע החדש שהצטבר וכמות סימני השאלה גורמים גם להם לבחון מחדש את הסיטואציה, הערכה שלי, שהגירוש יתעכב מאוד, ובאופן אישי אני מקווה ואף מעריכה שלא יצא לפועל כלל" ח"כ דב חנין: "לאורך שנים הממשלות מוכרות סיסמאות ללא תוכן. קברו בכלא חולות 1.3 מיליארד שקלים במקום לייצר פתרונות. הגירוש הוא עוד אחד מפתרונות השווא"
▪  ▪  ▪
ח"כ שלי יחימוביץ' [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

ועדת הכנסת לביקורת המדינה דנה (יום ב', 19.2.18) בכוונה לגרש אזרחי סודן ואריתריאה. יו"ר הוועדה, ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני), העריכה כי לאור המידע החדש שהצטבר לאחרונה על המתרחש באוגנדה וברואנדה, הגירוש יתעכב מאוד ואלי אף יבוטל.
"הטענות הנשמעות כאילו בכוונת הממשלה לגרש "מסתנני עבודה" ולא "פליטים" איננה נכונה, מהסיבה הפשוטה שהממשלה לא טרחה להבחין בין אלה לאלה, וחסמה בפועל, משך שנים, את האפשרות להגיש בקשות מקלט. גם כשכבר אפשרה זאת, הערימה קשיים פיזיים וביורוקרטיים על אלפי בני אדם", אמרה ח"כ יחימוביץ'. "אני בת לניצולי שואה, וחלק מהציווי הערכי שאני פועלת לאורו הוא דאגה לגר, לפליט, ולנמלט מרצח עם, אך אני משוכנעת שגם מי שהאתוס לו שונה - מבין שהמתווה הנוכחי אינו בר ביצוע, לא יעמוד במבחנים בינלאומיים, ולא במבחן עתירות מחודשות לבג"ץ. בניגוד למה ששמענו מנציגי הממשלה, אנחנו כן מגרשים אנשים רבים אל הלא נודע. רק מתי מעט ממי שכבר עזבו נשאר במדינות אליהן גורש - שבעה ברואנדה ו-11 באוגנדה. היתר ממשיכים לדרום סודן, לסודן, ללוב, ומשם לסירות רעועות שלוקחות אותן לעיתים לחופי אירופה ולעיתים אל מותם. יש אי-בהירות מוחלטת לגבי השאלה האם בידי בממשלה לפקח על יישום של ההסכם בהתאם לנורמות הבינ"ל והמשפט הבינ"ל הנוהג. אין שם אף לא נציג אחד שדואג לעניין. אני חשה מכיוון משרדי הממשלה, שכמות המידע החדש שהצטבר וכמות סימני השאלה גורמים גם להם לבחון מחדש את הסיטואציה, הערכה שלי, שהגירוש יתעכב מאוד, ובאופן אישי אני מקווה ואף מעריכה שלא יצא לפועל כלל. צר לי שחלק גדול מהדיון בנושא חסוי, אך אם לא נקיים אותו בוועדת המשנה לענייני ביטחון, לא נקבל תשובות. יש לנו עוד שאלות רבות שלא קיבלנו עליהן תשובה, או שקיבלנו עליהן תשובה מגומגמת: איך תיושם החלטת בית הדין לעררים בנושא העריקים? מי מפקח על ההסכמים במדינות היעד? כיצד יתייחסו לבקשות שנסגרו בעילת "שיהוי" ונפתחות עכשיו מחדש? מה המצב של מערך המקלט וכיצד המערכת מתפקדת".
ח"כ מיכל רוזין (מרצ), ששבה לאחרונה מביקור באוגנדה וברואנדה שמומן בידי ממשלת גרמניה, אמרה בדיון: "אי-אפשר שמדינת ישראל תקבע קריטריונים במנותק ממה שקורה בעולם. למה ההסכם הזה סודי, זה המקרה היחיד בעולם? מדוע המדינות הללו מכחישות את קיום ההסדר? פגשנו בסיור תמונה מאוד ברורה - אנשים מוברחים למדינות, נוחתים מישראל, אוספים אותם לרכב, מביאים למלון ליומיים, מקבלים תעודות מזויפות או כלום ומשלחים אותם, הם אנשים חסרי מעמד שאינם רשומים בשום מקום. הם נתפסים, מורחקים ולא מוכרים כפליטים. הם שקופים ולא יכולים לחיות חיים נורמליים. האם זה עומד בתנאי ההסכם".
ח"כ מוסי רז (מרצ), ששב גם הוא מביקור ברואנדה ובאוגנדה שמומן בידי ממשלת גרמניה: "הממשלה חתמה הסכם האם יש מישהו שבודק האם הוא מתקיים - התשובה היא לא. הייתי באוגנדה ורואנדה איש מהם לא שמע על נציג ישראל שעשה ביקורת. ההסכמים הופרו לחלוטין. הפליטים אינם שם וסילקו אותם עם מדינה המתפקדת כמלון ליומיים".
טקליט פשאייה, מסתנן מאריתריאה, סיפר לחברי הוועדה: "הגעתי ארצה לפני 10 שנים, בסוף שנת 2007. הייתי אתלט באריתריאה, גויסתי לצבא וחייתי שנה בתנאי עבדות, נמלטתי מהשירות הצבאי ולאחר שנה בכלא ברחתי מאריתריאה. אני מתנגד למשטר באריתריאה ופעיל בקהילה פה בארץ. עד שנת 2014 לא הגשתי בקשת מקלט כי לא אפשרו לנו להגיש, בגלל מדיניות ההגנה הקבוצתית, ב2014 הגשתי בקשה ולא קיבלתי מענה עד היום. יש המון אנשים שלא מצליחים להגיש בקשות מקלט בגלל המתקן בסלמה. מה יקרה לי עכשיו ברואנדה? אני לא יודע, אני לא יכול לחזור לארצי כי אני מתנגד המשטר.
מייקל אפווארקי, מסתנן מאריתריאה: "אני בן 28. הגעתי בגיל 19 לארץ לאחר שברחתי מארצי. הגעתי למחנה סהרונים לאחר שעברתי את הגבול ושם הייתי עצור לתקופה. לאחר מכן שוחררתי, העלו אותי על אוטובוס לתחנה המרכזית בתל אביב. כשירדתי מהאוטובוס שאלתי את הנהג - לאן אני הולך מכאן, לא הייתה לו תשובה. משנת 2013 אני מנסה להגיש בקשת מקלט ועד עכשיו לא הצלחתי. ידוע שבסלמה אתה ממתין כל הלילה כדי להצליח להכנס לתור, בבוקר מגיעים הסדרנים, אחרי שכל הלילה חיכית בגשם, ומתחילים לדחוף את האנשים אחורה. בתוך 10 דקות מכניסים 20 אנשים ואז סוגרים את המתקן לכל היום, וכל המאות שחיכו כל הלילה צריכים לחזור ביום אחר".
ח"כ ציפי חוטובלי, סגנית שר החוץ (הליכוד): "נקודת המוצא היא הרחקת מבקשי עבודה שהגיעו בשנת 2008. כל מדינה ריבונית רשאית להחליט מי יבוא בפתחה ולהרחיק מהגרים לא חוקיים. מדינת ישראל חתומה על אמנת הפליטים וכל מי שרוצה, מוזמן להגיש בקשת מקלט. כל מי שכאן משנת 2008 היה יכול להגיש בקשת מקלט ולא עשה את זה. יש פה סיפור נורא של תושבי דרום תל אביב שחיים במציאות קשה ביותר. האחריות של הממשלה היא קודם כל לתושביה החוקיים. אנו פועלים כמו כל מדינות העולם שעורכות הסכמים בילטרליים להרחקת מהגרים. בג"ץ אישר את הרעיון של הרחקה למדינה שלישית ונתן קריטריונים שאנו עומדים בהם ועורכים לפיהם בקרה עיתית. בג"ץ גם הכריע שניתן להרחיק את המהגרים בכפייה - אם ההסכם עם המדינות השלישיות יאפשר זאת. אציין שאנשים לא מורחקים אל מותם, אם הם בחרו לאחר שהגיעו למדינה השלישית להגר בחזרה לארצם או למדינה אחרת זה עניין שלהם. משרד החוץ לא אחראי על הפיקוח, הגורם האחראי הוא המל"ל ומשרד הפנים והם עושים את עבודתם נאמנה".
יוסי אדלשטיין, מנהל מינהל אכיפה וזרים, רשות האוכלוסין וההגירה: "בשנתיים האחרונות הייתה עליה גדולה בקצב הגשת בקשות המקלט ובכל שנה הוגשו כמעט 15 אלף בקשות לעומת הקצב של השנים הקודמות. אחוזי ההכרה הגבוהים במדינות אירופה מבוססים על הכרה קבוצתית שניתנת לאזרחי סודן ואריתריאה. כל מדינה יכולה לקבוע לאור האמנה את הפרשנות שלה ואיך לעבוד לפיה. הטענות לפיהן אזרחי מדינות אלה לא יכולו להגיש בקשות מקלט עד לשנת 2012 נכונות. לאחר מכן מי שרצה הגיש. מי שהגיש את בקשתו עד 1.1.18 יבחן לפי המדיניות הקיימת ומי שלא הגיש, תתקיים בחינה מה לעשות עם בקשות אלו ובכל מקרה עצם הגשת הבקשה לא תהווה עיכוב של תהליך ההוצאה מישראל. הוא סיים ואמר כי גם היום כל אחד יכול להגיש בקשה בבני ברק. אנו לומדים את החלטת בית הדין לעררים בנושא עילת המקלט של עריקים, ונבחן גם את ההחלטה לאור המצב בעולם".
ד"ר רועי שיינדורף, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני משפט בינלאומי פומבי: "אנו חתומים על אמנת הפליטים ורואים עצמנו מחויבים אליה. התנאים שנקבעו בהסדר עם המדינה השלישית נקבעו על סמך מסמך העקרונות של נציבות האו"ם לפליטים. גם בית המשפט העליון קיבל את ההסכמים האלה ואישר אותם תוך קביעה שהמדינה השלישית היא מדינה בטוחה. בית המשפט העליון בחן גם את יישום ההסכמים, מאז התקבלו אצלנו דיווחים רבים מארגוני חברה אזרחית בנוגע ליישום ההסכמים, אנו לוקחים אותם ברצינות, גם בית המשפט העליון קבע שחלה עלינו אחריות לוודא שההסכמים מיושמים ולא נותרים על הנייר. לאור זאת, בימים אלה אנו שוקלים הרחבה של הפיקוח הקיים כיום. אנו לומדים את החלטת בית הדין לעררים ונשקול אם להגיש עליה ערעור ומסתייגים ממנה. בהתייחס לאי הפרסום של ההסכמים, אמר כי הדברים הוסברו בפרטים בוועדת המשנה החסויה ובפני בג"צ".
ח"כ איל בן ראובן (המחנה הציוני): "מדובר בדיון פרקטי ומוסרי על 35 אלף אנשים. למדינה אין את האפשרות להגיד שאנשים אלו הינם מהגרי עבודה ולא פליטים. אין למדינה נתונים אמתיים למי מגיעה זכות פליט היות שהמדינה לא בדקה. מבקש לוודא שיש בקרה אמתית במדינה השלישית ועל-פי הנתונים שלנו היא לא קיימת. יש מוחרגים ביניהם הדארפורים 10 עד 15 אלף, תנו להם את הזכויות של פליט".
ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת): "מציע שהמבקר יכין דוח על כל התנהלות המדינה בנושא. לאורך שנים הממשלות מוכרות סיסמאות ללא תוכן. קברו בחולות 1.3 מיליארד שקלים במקום לייצר פתרונות. זה עוד אחד מפתרונות השווא. פסד הדין של בית הדין לערעורים ניתן ב 4 לספטמבר, חבל שרק עכשיו אתם בוחנים. וגם בדבריו של רשות האוכלוסין נאמר כי 8,000 אנשים לא נבדקו".
פרופ' יובל שני סגן נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה: "אין חולק על כך שישראל צריכה לקיים בחינה. יש מס' עילות לקבלת מקלט לפי אמנת הפליטים ויש לבחון מה היא העילה המצביעה על פליטות. המבחנים בישראל מאוד צרים ולא עומדים במבחנים שנציבות האו"ם לפליטים ממליצה עליהם. ישראל נוקטת בפרשנות סופר מצמצמת וזה ההסבר באחוזי הזכאות. הוויכוח הוא על היישום של הפרמטרים. כאשר יש הסכמים חשאים תהיה בעיה קשה לאכוף את קיומם כאשר המדינה השלישית מתכחשת לקיומם".
גלעד הלחמי תושב דרום תל אביב: "לא הוגן להטיל את כל האחריות על מדינת ישראל. בעקבות הקמפיין תושבי השכונות מוצאים את עצמם מואשמים כאילו הם גזענים כי רוצים בגירוש. זה משפיע על החיים שלנו. האלימות מופנה כלפינו. הופכים אותנו לאנשים ללא חמלה. אי-אפשר להתנגד להוצאת מהגרי העבודה ולא להציע חלופות".
שולה קשת, מנכ"לית ארגון אחותי ותושבת נווה שאנן: "הקמנו את ועד הפעולה נפגעי התחנה המרכזית החדשה. יש טרור של ממשלת ישראל כנגד תושבי דרום תל אביב. זה מקומם שלוקחים את המצוקה ואומרים שבגלל המצוקה צריכים לגרש. זה שימוש ציני בסבל שלנו. לא רק מבקשי המקלט מגורשים גם המשפחות המזרחיות מגורשות. עשירי עירך קודמים לשניהם, כל הקרקע ניתנת לטייקוני נדל"ן".

תאריך:  19/02/2018   |   עודכן:  19/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דב חנין / Dov Hanin  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גירוש המסתננים לא ייצא לפועל
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מקווים שיחימוביץ' מדברת מהזיות ל"ת
אפ  |  19/02/18 23:41
2
אומרת זו שנגד מתווה הגז - קשקש
ירון ברנע   |  19/02/18 23:49
3
וזה מה שיש לאידאולוגית שהצביעה
קורןנאוה טבריה  |  20/02/18 05:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עומר כרמון
מליאת הכנסת דחתה את כל הצעות האי אמון בממשלה    שר התיירות, יריב לוין: "מר לפיד, רשמת ביומן את הפגישות שלך עם מילצ'ן או לא רשמת? ואם לא רשמת, למה? דיווחת על קשריך עם מילצ'ן או לא דיווחת? היו שרים של יש עתיד שעשו קמפיינים דווקא בעיתון מסוים. למה, מר לפיד? למה דווקא בעיתון הזה?
עומר כרמון
יו"ר מפלגת העבודה: "אם לבני תעזוב, נקבל מנדט נוסף מהליכוד. לא מתכוון לחלק מתנות"    ח"כ לבני: "הוצע לי להיות שרת חוץ בממשלת נתניהו ולא הסכמתי"
עידן יוסף
ועדת הכספים אישרה הצעת חוק שתאפשר לעובד חילוני לסרב לעבוד בשבת    פולקמן ופורר דחו הצעות פשרה וגפני נאלץ לאשר את הצעת החוק בעל-כורחם בתמיכת המחנה הציוני, הבית היהודי ויש עתיד    המתנגדים טענו שהדבר יבריח חברות בינ"ל    ועדת שרים תוכל לאשר למפעלים בעלי היתר מיוחד להמשיך לעבוד ולהעסיק עובדים
מירב ארד
עיקרי השינויים המוצעים: קביעת רמות נזקקות נוספות, שינוי ברירת המחדל לקבלת גמלה כספית במקום שירותים בפועל, הקמת צוות בין משרדי לגיבוש תוכנית להפחתת הביורוקרטיה, הרחבת שירותים בקהילה עבור הקשישים ועוד
עומר כרמון
ח"כ רחל עזריה בוועדת הרפורמות: "שליטה בגורמים שנכנסים לקמפוס לצורך שיווק, ואי מתן מידע שיווקי לסטודנטים, מזכירה את ההסכמים שחברות תרכובות המזון לתינוקות היו חותמות עם בתי חולים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il