לטובת שמירה על בריאות הציבור, משרד החקלאות פועל מדי יום 365 ימים בשנה 24/7 ומסכל ניסיונות לשיווק פירות, ירקות, ביצים ובשר שאינם בפיקוח, ומהווים סכנה ממשית לבריאות הציבור; במסגרת זו, המפקחים תופסים תוצרת שאינה נושאת כל תווית המעידה על מקורה, עוצרים שחיטות שחורות שאינן בפיקוח וטרינרי ואוכפים עבירות הברחות מזון. עם תחילת שנת 2018, היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות חושפת את הכמויות והמספרים שהמפקחים עצרו והשמידו, ומנעו את שיווקם, טרם הגעתם לנקודות המכירה לצרכן.
בשנה זו, נרשמו כ-500 עבירות מזון, שנתפסו על-ידי מפקחי משרד החקלאות. עבירות בתחום המזון כוללות, בין השאר: הברחות ביצים מהשטחים וזיוף חתימות על ביצים, הברחות בשר (בקר ועוף) ממקור לא ידוע, שחיטה שחורה ללא פיקוח וטרינרי, הברחות פירות וירקות מהשטחים ועוד. לדברי מפקחי היחידה "כסף הוא שם המשחק" - כסף מניע את גלגלי הפשיעה בעבירות מזון מסוג זה. לכן, במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים בפיקוח.
במסגרת זו, במהלך השנה, פעלו מפקחי המשרד וסיכלו אלפי ניסיונות לשיווק ביצים שהוחזקו בתנאים אסורים, המהווים סכנה משמעותית לבריאות הציבור. בתוך כך, במהלך שנה זו, הושמדו 426,240 ביצים, כאשר ברובן מדובר בשיווק מדלת לדלת, תופעה המוכרת בעיקר באזור ירושלים ובצפון הארץ.
יתר על כן, במשרד החקלאות עצרו שיווק של 31 טון (!) בשר בקר, עוף וכבש אשר הוחזק בתנאים המהווים סכנה לבריאות הציבור. בנוסף, המפקחים השמידו 23 טון בשר בקר וכבש שנשחט בשחיטה שחורה, ללא פיקוח וטרינרי. במקביל, פעלו מפקחי המשרד למען בעלי החיים, והחרימו למעלה מ-250 בעלי חיים בשל פגיעה ברווחתם, וכנגד הבעלים נפתחו כ-150 תיקים.
בפיקוח בנוסף, מפקחי היחידה פועלים גם למניעת כניסתם של מזיקים, העלולים להרוס ענפי חקלאות רבים, לשטחי הארץ. רק תוצרת הנמצאת בפיקוח מורשית להיכנס לשטחי המדינה. בתוך כך, במהלך שנת 2017, הושמדו 51,331 ק"ג ירקות ופירות.
בתחום הדיג, פעלו אנשי היחידה למיגור העיסוק הלא חוקי בדיג ולאכיפת חוקי הדיג הקיימים. על-פי נתוני היחידה, טופלו למעלה מ-150 תלונות. בין העברות העיקריות שנרשמו: דיג ללא רישיון, דיג באמצעות רובה, דיג בצלילה, דיג באמצעות רשתות ללא רישיון ודיג באמצעות סירות ללא רישיון עוסק.
לדברי רואי קליגר, מנהל יחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות, משרד החקלאות ימשיך להשקיע את מירב המאמצים כדי להגן על בריאות אזרחי המדינה. בהזדמנות זו, חשוב להקפיד לרכוש בשר וביצים במקומות מוכרים הנמצאים בפיקוח. בנוסף, יש להקפיד על רכישת מוצר באריזתו המקורית, כאשר היא סגורה, נקייה ונושאת תווית ובה שם המשווק, היצרן, תאריך הייצור ותאריך פג תוקף.