X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
דוח השכר ל-2016: 3 המקומות הראשונים נתפסים ע"י החברות המפעילות את הנמלים - ששילמו לעובדיהן 27-31 אלף שקל בממוצע השכר הממוצע של עובדי הקבלן: 6,700 שקל ברוטו
▪  ▪  ▪
נמל חיפה [צילום: המשרד להגנת הסביבה]

רופא מומחה בבית החולים 'הדסה' שהשתכר 229,815 שקלים לחודש ב-2016 הוא שיאן השכר במגזר הציבורי לשנה זו, כך עולה (יום ד', 7.3.18) מדוח אגף הממונה על השכר ל-2016 המתפרסם היום. 10 מתוך 10 בעלי השכר הגבוה ביותר ו-99 מתוך 100 בעלי השכר הגבוה ביותר במגזר הציבורי הם רופאים. השנה צירף הממונה על השכר לנתוני השכר של הרופאים גם את השכר הנוסף שהם מקבלים מהתאגידים הרפואיים, נוסף על השכר שמשלמים להם בתי החולים. ההכנסות מרפואה פרטית אינם נכללות בדוח כך ששכרם הכולל של רופאים רבים ובעיקר מנתחים בכירים ובעלי שם הוא גבוה בהרבה מהנתונים שמתפרסמים בדוח השכר.
השכיר הלא-רופא היחיד שהצליח להסתנן לרשימת 100 בעלי השכר הגבוה ביותר הוא מנהל מדור בכיר בבנק ישראל שהשתכר ב-2016 שכר חודשי ברוטו של 118,922 שקל. על-מנת להיכנס לרשימת 100 בעלי השכר הגבוה ביותר נדרש (מלבד תואר דוקטור) שכר חודשי מינימלי של 107,579 שקל.
"השכר במגזר הציבורי ראוי, הגון מכבד", אמר הממונה על השכר באוצר ערן יעקב, "כפי שאתם יודעים מדדי המחירים לצרכן בשנים האחרונות עומדים על אפס, אבל השכר במשק עולה, והשכר בעולם הציבורי עולה עוד יותר מהשכר במשק". השכר הממוצע במגזר הציבורי נכון ל-2016 עולה על 17 אלף שקל בעוד שהשכר הממוצע במשק עמד באותה שנה על כ-9,500 שקל. בהתייחסו לרמות השכר הגבוהות במגזר הציבורי הוסיף יעקב כי "השאלה האם השכר הזה מלווה גם בפיריון יותר גבוה אבל כאן אנחנו נתקלים בבעיה כי הפיריון נמוך. השקל השולי או התפוקה שאנחנו מקבלים עבור כל שקל נוסף של שכר שאנחנו משלמים - נמוך וגם ההתקדמות בפיריון נמוכה ביחס למה שקורה במדינות המפותחות. העלאת הפריון זה האתגר המרכזי שלנו ושל המשק הישראלי
יעקב אמר כי הדרך העיקרית להעלאת הפיריון של העובדים במגזר הציבורי היא באמצעות הכנסת טכנולוגיות, ללא פיטורי עובדים. "המטרה והחזון העיקרי שהממונה על השכר חרת על דגלו זה מתן תמורה הולמת לתושבי מדינת ישראל. זה כוכב הצפון שלנו והדרך לעשות את זה היא בשיפור השירות. את המשוואה הזו של פיריון נמוך ופערי שכר גבוהים אפשר לנצח רק בשיתוף פעולה עם ארגוני העובדים. מרבית החקיקה לא תומכת (ביכולת שלנו להעביר שינויים). יש לא מעט הסכמים קיבוציים במגזר הציבורי שמחייבים פריטטיות. כ-70% מהשכירים במגזר הציבורי מקבלים 'שכר עידוד' או תוספת קולקטיבית שאינה קשורה להישגים האישיים שלהם. הממונה על השכר הודה כי אין לו יכולת למדוד את הפיריון של עובדי המגזר הציבורי אך לדבריו "יש שיטות שונות בבריטניה, בהולנד ובמדינות אחרות למדוד את הפיריון. כפי שהצהרתי לפני שנה אנחנו מתמודדים עם האתגר הזה ואני מקווה שבשנה הבאה נציג משהו בעל ערך".
הממונה על השכר באוצר אחראי על כ-700 אלף מקבלי שכר שחלקם הגדול הם עובדי הרשויות המקומיות ועובדי הוראה. תקציב השכר הכולל של השכירים שבפיקוח הממונה מגיע ל-175 מיליארד שקל, סכום אסטרונומי שכל אחוז ממנו שווה תוספת של 1.7 מיליארד שקל.
יעקב ציין כי השכר הממוצע במגזר הציבורי גבוה מהשכר הממוצע במשק כמעט בכל סקטור וסקטור למעט גוף אחד (המועצות הדתיות). "הביטחון התעסוקתי בעולם הציבורי הוא משמעותית גבוה יותר מאשר בכלל המשק ורואים את זה בוותק של העובדים: אם הותק החציוני למשרה בשוק הפרטי הוא 5 שנים במגזר הציבורי הוא עומד על כמעט 10 שנים ומגיע עד לוותק חציוני של 23 שנים. הקידום והעלאת השכר אוטומטי והתנאים הנלווים כמו ימי מחלה, חופשה - הוא תמיד בצורה משמעותית יותר מהמינימום שהחוק קובע ואני חושב שזה נכון, כל עוד זה מלווה בשירות טוב יותר לציבור".
הגיל הממוצע של העובדים במגזר הציבורי במשק גבוה מאשר במגזר הפרטי אך נמצא בירידה ונמוך יותר מהגיל הממוצע של עובדי המגזר הציבורי. השכר הכולל של השכירים שבפיקוח הממונה מגיע ל-175 מיליארד שקל, סכום אסטרונומי שכל אחוז ממנו שווה תוספת של 1.7 מיליארד שקל.
בפילוח השכר לפי דירוגים הדגיש יעקב כי האוצר הקדיש מאמצים להעלאת השכר במגזרים המקבלים את השכר הנמוך ביותר ובהם המקצועות הפרה-רפואיים. דירוג השכר הנהנה מהשכר הגבוה ביותר הם מוקבלי השופטים ששכרם הממוצע מעל 52 אלף שקל. בהתייחסו למערכת הביטחונית אמר יעקב כי השכר בצה"ל נמוך יחסית בגלל הוותק הקצר יחסית של קציני הקבע, אך בהשוואה לפי דרגות מתברר כי ההבדלים בין צה"ל לזרועות הביטחון האחרות אינו גדול.
במערכת הבריאות אמר יעקב כי "ניתן לראות שהרופאים מובילים את השכר ושכרם עלה מאז ההסכם ב-2011 וזה בולט ברשימת שיאני השכר". השנה הוסיף האוצר לדוח השיאנים את השכר הנוסף שרופאים רבים מקבלים מהתאגיד, לצד השכר שמשלמים לרופאים בתי החולים. עד כה דווח רק השכר שהרופאים מקבלים מבתי החולים. השכר שמקלבים רופאים רבים ברפואה הפרטית לא נחשף בדוח.
יעקב ציין כי אי-השוויון בעולם הציבורי נמוך יחסית והשכר החציוני עומד על 82.5% מהשכר הממוצע לעומת 72.3% בכלל המשק. 27% מהשכירים במגזר הציבורי מקבלים השלמת שכר לשכר מינימום למרות ששכרם הממוצע גבוה מהשכר הממוצע במשק ואינו נמוך משכר המינימום. הסיבה לכך היא מבנה השכר ההיסטורי המעוות של המגזר הציבורי שכולל תוספות שכר רבות בעוד שכר הבסיס (השכר הרלוונטי לצורך חישוב ההשלמה לשכר המינימום) נותר נמוך. יעקב ציין כי סקטורים כמו הרופאים ועובדי ההוראה מתאפיינים באי-שוויון פנימי גבוה בין צעירים לוותיקים, אך לדבריו הפערים בקרב עובדי ההוראה צפויים להצטמצם בשנים הקרובות בעקבות הסכמי השכר החדשים.
63% מהמועסקים במגזר הציבורי הן נשים (לעומת 58% ממוצע ה-OECD). פערי השכר בעולם הציבורי בין נשים לגברים (19%) קטנים בהרבה מבכלל המשק (34%) ומיוחסים ברובם לתוספת השעות הנוספות. על-מנת לצמצם את הפער אפשר הממונה לאחרונה לעובדי מגזר ציבורי פיילוט של עבודה מהבית, שיורחב בשנים הקרובות ובמסגרתו יוכרו שעות עבודה מהבית כשעות נוספות.
יעקב אמר כי ההתעקשות על תוספות השכר השקליות בהסכמי השכר האחרונים, שהנהיג שר האוצר משה כחלון מביאות לצמצום פערי שכר בין בעלי שכר גבוה ונמוך ובין גברים ונשים.
הסקטור שמקבל את השכר הממוצע הנמוך ביותר במגזר הציבורי הוא עובדי הקבלן ששכרם עומד על 6,700 שקל ברוטו.

תאריך:  07/03/2018   |   עודכן:  07/03/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דוח השכר במגזר הציבורי: הנמלים צועדים בראש - שוב
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
מרק זוטא התרשל בטיפול בלקוחותיו, וכאשר הועמד לדין משמעתי - העלה טענות והאשמות מופרכות שעמדו בניגוד לעובדות    ביהמ"ש הפחית שנה מן העונש שגזרה עליו ועדת המשמעת
יצחק דנון
החברה תובעת 5.3 מיליון שקל בטענה לליקויים קשים במפעל שלה בהרטוב - הממוקם בנכס ששכרה מתנובה ושנמכר לאחר מכן לחברת מ.א.ל.מ
מירב ארד
מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-21, אורלי עדס: "הצעת התקציב כוללת את מרב הצרכים לקיום מערכת בחירות ומתן מענה לכל תרחיש אפשרי"
מירב ארד
לפי הצעת החוק ייאסר בין היתר השימוש במזומן בכל עסקה שערכה עולה על 8000 שקלים לעוסק או על 25,000 שקלים למי שאינו עוסק    שי באב"ד: חייבים לאשר בממשלה את מסגרות התקציב
מירב ארד
תקרת סכום הרווח על הימורים שממנו ומעלה ישולם מס    חברי הכנסת: "מדובר בשיקול פיסקאלי, להגדיל את הכנסות המדינה ממיסים תוך שהמדינה תכניס את ידה עמוק לכיסו של האזרח"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il