X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אומרת כי חופשת לידה לנשים מייצרת באופן ביולוגי אימהות ואבות המדרג החדש לעבירות המתה: ועדת החוקה סיימה לדון בנסיבות שיביאו לאחריות מופחתת בעבירות המתה
▪  ▪  ▪
מיכאלי. הורות לא ביולוגית [צילום: פלאש 90]

ועדת החוקה המשיכה (יום ב', 11.6.18) להכין לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק העונשין (תיקון מס' 124) (עבירות המתה), התשע"ו-2015. הצעת החוק נועדה ליצור מדרג חדש של עבירות המתה בחוק העונשין. להצעת החוק הממשלתית מוזגה הצעת החוק שיזמו יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי וח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני).
הוועדה סיימה לדון בנסיבות המאפשרות לקבוע אחריות מופחתת בשל עבירת המתה וכעת עליה להכריע בשאלת התיוג המוסרי - האם האדם יתויג כרוצח או כממית באחריות מופחתת שהיא קטגוריה חדשה במקום רצח וכן בעקבות כך להכריע בנוגע לעונש המרבי לגבי כל אחת מהנסיבות. באותו אופן בקביעת העונש, לפי הצעת החוק בעבירת הרצח הבסיסי העונש המרבי יהיה עד מאסר עולם ובהמתה באחריות מופחתת מוצע לקבוע עונש מרבי של 20 שנה. הצעת החוק זונחת את מבחן הכוונה תחילה וקובעת מדרג אחר ובו תקבע עבירת רצח ועבירת רצח בנסיבות מחמירות, אשר היסוד הנפשי בהן הוא של אדישות או כוונה. אולם מוצע כאמור, לקבוע מספר נסיבות מקלות של אחריות מופחתת שדינן יהיה עד 20 שנות מאסר ובניהן נסיבת ההתגרות (הקנטור); נסיבה מקלה נוספת מתייחסת למצב בו המעשה נעשה כשהנאשם היה נתון במצב של מצוקה נפשית קשה, עקב התעללות חמורה ומתמשכת בו או בבן משפחתו, בידי מי שהנאשם גרם למותו.
סלומינסקי: "צריך להיזהר ממדרון חלקלק לגבי האחריות המופחתת ולא להעביר מסר של הצדקה למעשי המתה".
פרופ' מרדכי קרמניצר: "יש בפנינו דיכוטומיה קיצונית ולכן יש היגיון במצב המביא לסייג כמעט מלא מאחריות פלילית ליצור קטגוריה של אחריות מופחתת ולא של עונש מופחת. העונשים הם תוצאה של אחריות ולא שמישהו פתאום קיבל כוח משמיים להפחית בעונש. כל הסייגים המוצעים באחריות מופחתת יש בהם היגיון משותף, לרבות מקרה של המתה עקב התעללות. בית המשפט יכול להכניס מקרים אלו באחד הסייגים, אך לא תמיד יש מספיק דמיון ולפני שרצים לתוצאה הקיצונית של רצח, יש כאן אכסניה שתעשה צדק למקרים הללו שהם מאוד קרובים לסייג ורחוקים מאוד מעבירת הרצח. אם רוצים לשמר את הסטיגמה ואות הקין של עבירת הרצח, זה יהיה עוול להשאיר מקרים אלו שהם כה רחוקים, ללא קטגוריה נפרדת. כשאדם לא יכול לשלוט בעצמו הדין אמור לפטור אותו מעונש. אנשים הפועלים מתוך זעם המצדיק עבירת קנטור לא רואים בעיניים והשאלה אם התגרות יכולה להביא לזעם שבו איבוד השליטה דומה למי שסובל מאי שפיות זמנית. שיטות משפט בעולם מניחות שכן. חשוב שהמחוקק יביא בחשבון את הטבע האנושי ולא ינסה לשנות אותו. בטבע האנושי יש יסוד של כעס וזעם, שהם לעיתים לחלוטין מוצדקים ויש להם ערך חברתי חיובי. מה שלא בסדר הוא הפרופורציה בין הזעם לבין העוול וכמובן התרגום להמתת אדם. יש הרבה אנשים הטוענים לקנטור ושיעור המקרים בהם בית המשפט הכיר בקנטור כהפחתה מרצח להריגה הוא זעום ביותר. אין סיכוי שבית המשפט יקבל טענה כזו ויגיד שמגיעה הקלה בעונש".
הח"כים תקפו את דבריו של פרופ' קרמניצר. ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "אולי זה טבעי לכעוס אבל לומר שזה טוב לכעוס? הלגיטימציה שאנחנו נותנים בהצעת החוק הזו בעייתית מאוד. במקום לעבות את החומות אנחנו מדקקים אותן. אי-אפשר להשלים עם מכת מדינה של תופעה חמורה שכל קנטור נהפך למצב בו לוקחים חיי אדם".
ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני): "כעס הוא לא דבר מגונה אלא אנושי. לגבי האמירה שהמחוקק לא יכול לשנות את הטבע האנושי, החקיקה לא באה לשנותו אלא לכוון את ההתנהגות האנושית. החוק לא מהסס לעשות זאת בהתעלמות מהשלכות כשהוא ממגדר אותנו כמו בחופשת לידה בלעדית לאישה, החוק מושיב את האימא בבית עם התינוק ומייצר ביולוגית אימהות ואבות ולא מהסס להיכנס לקרביים הכי עמוקים של החיים הפרטיים שלנו לפי הנורמות הקיימות בחברה. אני לא רוצה שתהיה בחוק נורמה שמצדיקה איבוד שליטה בתגובה למעשים. אני מקבלת שיש מצב אנושי של איבוד שליטה אבל אדם מרשה לעצמו לאבד שליטה. בעבירת קנטור אתה מכיר באשם תורם של האדם שמת ולי יש קושי עם הדבר הזה. קנטור לא אומר עוול אלא התגרות. ההפחתה באחריות הפלילית צריכה להינתן על בסיס הקריטריונים שאנחנו מוכנים לקבל ולא להתמקד בפעולות שאנחנו מכירים בהם כסוג של אשם תורם לוויתור שלי על חיי".
עו"ד לילך וגנר ממשרד המשפטים: "מה שמאפיין את המצבים הללו כגון הקנטור הוא קרבה גדולה לסייגים הפוטרים מאחריות ולכן דווקא העמסנו על הקטגוריה הזו מבחנים נוספים- בקנטור שני מבחנים- האם מדובר בהתגרות, שכן לא מספיקה העלבה אלא התגרות אוביקטיבית של מעשה עוול ומבחן שני הוא שהנאשם קרוב לאיבוד שליטה ועל זה מתלבש המבחן הנורמטיבי של הפחתת האשם. כך יוצרים קטגוריה מצומצמת. אין סיכוי שהפסיקה בעולם שלא הכירה בקנטור במקרים רבים פתאום תגדיל את המגמה ונראה עלייה של הכרה במקרים אלו".
לרה צינמן, יו"ר ארגון משפחות נרצחות ונרצחים התנגדה לנסיבת הקנטור: "בהרבה מקרי רצח הנאשמים מתכננים ויוצרים חוסר שליטה ולכן לא צריך לאפשר נסיבה כזו באחריות מופחתת".

תאריך:  11/06/2018   |   עודכן:  11/06/2018
+בקריאה ראשונה: פטור מארנונה על מצללה
23:34 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב) (תיקון מס' 17) (שטח מצללה), התשע"ח-2018 של חבר הכנסת דוד אמסלם. מוצע בה לקבוע כי אם רשות מקומית לא כללה בחישוב השטח של נכס המשמש למגורים שטח מצללה לשם הטלת ארנונה לפי צו הארנונה שלה ערב תחילתו של התיקון המוצע, היא לא תהיה רשאית לכלול אותו רק משום שהמצללה כוסתה בכיסוי שקוף העשוי מחומר פלסטי, ובלבד ששטח המצללה יוגבל לשימושים שניתן לעשותם בחצר, בגג או במרפסת של בית המגורים, למעט שימוש לצורכי חניה או אחסנה.

+בקריאה ראשונה: חלוקת הכנסות מארנונה בין רשויות, גם מחוץ לקו הירוק
23:31 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (מס' 146) (חלוקת הכנסות), התשע"ח-2018 של חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה לקבוע כי סמכות שר הפנים לחלוקת הכנסות בין רשויות מקומיות סמוכות או גובלות, תורחב גם למקרים בהם הרשויות הסמוכות או הגובלות נמצאות באזור יהודה ושומרון.

+בקריאה ראשונה: סיוע משפטי לתובע בהליך אזרחי לפי חוק איסור הפליה במוצרים
23:29 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הסיוע המשפטי (סיוע משפטי לאדם בהליך אזרחי לפי חוק איסור הפליה במוצרים בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000) (הוראת שעה), התשע"ח-2018. מוצע לקבוע הוראת שעה לשלוש שנים בה יוענק סיוע משפטי לתובע בהליך אזרחי לפי חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000, בלא צורך בעמידה ברף זכאות כלכלית.

+סופית: גמלתו של היועץ המשפטי לכנסת שמבוטח בפנסיה תקציבית, תהיה כשל שופט
22:53 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הכנסת (תיקון מס' 45), התשע"ח-2018. מוצעים בה תיקונים שונים לחוק הכנסת: הראשון קובע כי לא רק בשנה שבה מתקיימות בחירות, אלא גם בשנה שבה חל "היום הקובע" (כלומר היום ה-101 לפני הבחירות, או אחרי קבלת חוק התפזרות), ניתן יהיה לסטות ממועדי הכנסים הרגילים ולצאת לפגרת בחירות, וזאת באופן הקבוע בתקנון - החלטה של יו"ר הכנסת לאחר התייעצות עם סגניו, ובאישור ועדת הכנסת; השני עניינו כניסתו של ראש האופוזיציה לכהונתו בתקופת הפגרה. כיום תנאי לכניסה לכהונה הוא הודעה במליאה. מוצע כי כאשר ראש האופוזיציה נקבע בפגרה, הודעה תישלח לחברי הכנסת, ועם מסירתה תחל כהונתו. עוד מוצע לקבוע כי ההודעה על קביעת ראש האופוזיציה תימסר בתוך שבועיים לאחר כינון הממשלה; השלישי עניינו התייצבות היועץ המשפטי לכנסת בהליך משפטי הכרוך בשאלה משפטית הנוגעת לכנסת, כאשר הכנסת אינה צד להליך. מוצע כי היועץ המשפטי לכנסת יהיה רשאי להתייצב בהליך כזה ללא צורך בקבלת אישור בית המשפט; הרביעי מתקן את הסעיף הקובע כיום כי שכרו של היועץ המשפטי לכנסת ייקבע על ידי יושב ראש הכנסת, באישור ועדת הכנסת, ומוסיף כי לגבי חישוב קצבתו של היועץ המשפטי לכנסת שנמצא בפנסיה תקציבית יחולו, החל מהיועץ המכהן כיום ואילך, ההוראות החלות על שופטים, וכי הוא יהיה זכאי לקצבה לאחר שהשלים לפחות קדנציה מלאה בתפקידו.

+סופית: תוארך התקופה להגשת בקשה לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו
22:51 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו (תיקון מס' 3), התשע"ח-2018 של חברי הכנסת מרב מיכאלי, מיכל רוזין ואלי אלאלוף. מוצע בה להאריך את התקופה לרישום פסק דין לחלוקת חיסכון פנסיוני שניתן לפני יום התחילה, עד לסוף שנת 2019.

+אושר סופית: רישום וסימון של בעל חיים ואחריות בעליו לצורך מניעת תאונות עם גמלים משוטטים
22:50 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 123), התשע"ח-2018 של ח"כ בצלאל סמוטריץ'. מוצע בה לקבוע חזקה פלילית הניתנת לסתירה, לפיה אם בוצעה עבירת תעבורה שמעורב בה בעל חיים או אירעה תאונת דרכים בין רכב ובין בעל חיים, יראו את מי שרשום כבעליו של בעל החיים במרכז הרישום שהוקם במשרד החקלאות לפי פקודת מחלות בעלי חיים - כמחזיקו של בעל החיים, אלא אם כן הוכיח כי מסר את החזקה בבעל החיים לאדם אחר.

+גם מתנחלים יוכלו למכור ולקנות מכסות לייצור ביצים
22:49 11/06/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק המועצה לענף הלול (ייצור ושיווק) (תיקון מס' 17), התשע"ח-2018. מוצע בה לאפשר העברת מכסות אישיות לייצור ושיווק ביצים מאזור יהודה ושומרון לישראל, ולהיפך. בנוסף, מוצע להאריך את תקופת הכהונה של נציגי הציבור במועצה לענף הלול, כך שבתום שלוש שנות כהונה, הם יוסיפו לכהן עד למינוי נציגי ציבור לתקופת כהונה חדשה - 12 חודשים במקום שלושה חודשים הקבועים היום בחוק. עוד מוצע שתחילתה של ההוראה לעניין כהונת נציגי הציבור תחול רטרואקטיבית ליום 1 במרס 2018 שהוא מועד פקיעת הכהונה.

+ח"כ יהודה גליק הודיע כי בכוונתו לפתוח בשביתת רעב
21:38 11/06/18  |  

חבר הכנסת יהודה גליק הודיע מעל דוכן הכנסת כי יפתח בשביתת רעב ללא הגבלה החל ממחר בבוקר עד ששר האוצר כחלון ישווה את המס על הטבק לגלגול: "בתורה שאני מאמין בה חיי אדם קודמים להכל ואני לא יכול יותר לרחוץ בנקיון כפי, ואני לא יכול יותר לומר שידי לא שפכו את הדם הזה... משה כחלון לא אכפת לו, יורק עלינו אצבע משולשת".

+ועדת הכספים מעכבת 2.1 מיליארד שקל לרמ"י
19:53 11/06/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים אישרה העברות תקציביות בסכום כולל של כ-796 מיליון שקל - 354 מיליון שקל נועדו לתקציב משרד העלייה והקליטה, בהם תוכניות לקליטה כלכלית של עולים מדענים  ▪  לצד כך נדחתה בשנית הצבעה על העברת כ-2.1 מיליארד שקל לרשות מקרקעי ישראל על-רקע ביקורת בקרב חברי הוועדה על התנהלות רמ"י בנושא החולות הדקים בתעשיה

[צילום: רשות מקרקעי ישראל]
+כך מנסה קיש לפורר את המשותפת
19:40 11/06/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כיום מורכבת הרשימה המשותפת משלוש מפלגות, ויו"ר ועדת הפנים מבקש לחוקק שרק שתיים יקבלו מימון בחירות  ▪  טיבי: "חשבתי שמדובר במתיחה"  ▪  פדידה: "שינוי כללי המשחק"

הרשימה המשותפת. "בהם אלחם בכל הכוח" [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מיקי רוזנטל  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי קרמניצר  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מרב מיכאלי חושפת: החוק מעורר את ההורמונים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
הגרוסער גליקק הזה לא נורמלי ל"ת
נדפא לא השכל  |  11/06/18 21:42
2
מיכאלי חושבת כחולת נפש ל"ת
פסיכיאטר מעמיק  |  11/06/18 21:58
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
ועדת הכספים אישרה העברות תקציביות בסכום כולל של כ-796 מיליון שקל - 354 מיליון שקל נועדו לתקציב משרד העלייה והקליטה, בהם תוכניות לקליטה כלכלית של עולים מדענים    לצד כך נדחתה בשנית הצבעה על העברת כ-2.1 מיליארד שקל לרשות מקרקעי ישראל על-רקע ביקורת בקרב חברי הוועדה על התנהלות רמ"י בנושא החולות הדקים בתעשיה
עידן יוסף
כיום מורכבת הרשימה המשותפת משלוש מפלגות, ויו"ר ועדת הפנים מבקש לחוקק שרק שתיים יקבלו מימון בחירות    טיבי: "חשבתי שמדובר במתיחה"    פדידה: "שינוי כללי המשחק"
עידן יוסף
הציג נתונים טריים שקיבל: בתל"ג לנפש עברנו את יפן, את ממוצע האיחוד האירופי ומתקרבים לבריטניה ולצרפת    "אי-השוויון יורד בהתמדה והאבטלה בשפל כל הזמנים"    רמז שישראל לא תסתפק בנסיגה אירנית מדרום סוריה
מירב ארד
בדיקת המתווה העלתה כי מנגון הפיצוי של האוצר מצומצם של מספר ימים בודדים, אינו כולל אזורים נרחבים שנפגעו בתקופת המתיחות הביטחוניץ ואינו כולל אטרקציות תיירותיות שאינן בתי מלון    גפני: "נפנה לאוצר כדי להרחיב את יריעת הפיצויים"
מירב ארד
הוועדה דחתה את הצעת הממשלה להשארת גמישות בשיקול הדעת בנוגע לביטול הניכוי    ח"כ דיכטר: ישראל לא תהיה צינור להעברת כספי טרור למחבלי.
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il