X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ראש המל"ל: "הכל מאוד תיאורטי. ראש הממשלה בעצמו אמר שלא יעלה על הדעת שיחליט על יציאה למלחמה לבדו או עם שר הביטחון בלבד" משרד המשפטים: הכל במבחן הסבירות יו"ר הוועדה דיכטר ביקש מנציגי הממשלה להביא נוסח חדש אשר מונע אפשרות זו
▪  ▪  ▪
דיכטר ונתניהו [צילום ארכיון: יונתן זינדל/פלאש 90]

הוועדה המשותפת לוועדת החוץ והביטחון ולוועדת החוקה, חוק ומשפט, בראשות ח"כ אבי דיכטר החלה (יום ב', 9.7.18), בדיוני ההכנה לקריאות שנייה ושלישית של הצעת חוק יסוד: הממשלה (תיקון מס' 7), אשר מציעה לבטל את הדרישה למניין כלשהו בוועדת השרים בעת החלטה על הכרזת מלחמה או על נקיטת פעולה צבאית משמעותית, העלולה להוביל, ברמת הסתברות קרובה לוודאי, למלחמה, וכן את הסייג לדרישה זו.
כזכור, ב-30.04.18 אישרה מליאת הכנסת תיקון לסעיף 40 לחוק יסוד: הממשלה הקובע כי לא רק פתיחה במלחמה תבוצע מכוח החלטת ממשלה, אלא גם נקיטת פעולה צבאית משמעותית העלולה להוביל, ברמת הסתברות קרובה לוודאי, למלחמה, תהיה מכוח החלטת ממשלה גם כן.
עם זאת, התיקון איפשר לממשלה להחליט על אצילת סמכותה זו לוועדת שרים, וזו תפעיל את סמכותה רק אם מצא ראש הממשלה כי היא נדרשת לכך, במקום כלל הממשלה, מטעמים של ביטחון המדינה ויחסי החוץ שלה, לרבות טעמי סודיות הכרוכים בהם. התיקון לחוק הממשלה, אשר אושר גם הוא באותו מועד, קבע כי ועדת השרים לנושאים אלה, לה יכולה הממשלה לאצול את סמכותה, היא ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט).
עוד אישרה מליאת הכנסת, באותו מועד, את סעיף 40א(2) הקובע כי "אצלה הממשלה את סמכותה כאמור..., יהיה המניין החוקי לקבלת ההחלטה בוועדת השרים מחצית מחברי הממשלה המכהנים בוועדה; ואולם בנסיבות קיצוניות ומנימוקים שיירשמו, ואם הדבר הכרחי מטעמי דחיפות שאינם מאפשרים לכנס את המניין החוקי האמור, רשאים ראש הממשלה ושר הביטחון לקבל את ההחלטה במניין חוקי מצומצם יותר". הצעת החוק בה החלה היום הוועדה לדון מציעה לבטל סעיף זה ובכך למחוק את הדרישה למניין חברים בקבינט בעת קבלת החלטה כאמור.
יו"ר הוועדה פתח את הדיון ואמר: "אנו דנים היום בהצעת חוק המבקשת לתקן את מה שאושר בכנסת. הצעת הממשלה מבקשת להוריד את הדרישה למספר חברים מינימלי, קוורום בשפתנו, מחד-גיסא, ואת הסייג לכך שבנסיבות חריגות יהיה אפשר לקבל את ההחלטה שלא בקוורום. המשמעות של הצעת הממשלה כיום היא שלא ייקבע שום הרכב מינימלי, ואדם אחד, קרי ראש הממשלה, יוכל להחליט על יציאה למלחמה. אנו מבקש לשמוע את המשפטנים תחילה אם אכן לפי החוק המוצע, ראש ממשלה בישראל יכול להחליט על יציאה למלחמה לבדו?"
עו"ד ענת אסיף, מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "הממשלה הצליחה לשכנע בדיונים הקודמים, כי אם דורשים קוורום, אז אין ברירה אלא גם לקבוע לו חריג, אשר יאפשר גמישות בנסיבות חריגות דווקא במקרים חשובים מעין אלה. הממשלה עתה סבורה כי נכון יהיה לשוב לאופן ההתנהלות וקבלת ההחלטות הסבירה, הכפופה לכללי המשפטי המנהלי, כמו בכל החלטה משמעותית שמקבלים הממשלה או הקבינט. התשובה לשאלת יו"ר הוועדה מתחלקת לשלושה חלקים: 1. כאשר אין קוורום, הצעת החוק מאפשרת יצאה למלחמה בהחלטת יחיד. 2. גם לפני התיקון הדבר היה אפשרי, כי ההחלטה הייתה בסמכות הממשלה, בה אין דרישה לקוורום בעת קבלת החלטות. 3. בכל המקרים קיימת המטרייה של המשפט המנהלי ומבחן הסבירות לגבי כל החלטה".
ח"כ בני בגין (הליכוד): "כידוע, יש לי כבוד רב למערכת המשפט, אבל בנושא זה אני מציע להשתחרר מהשיקולים המשפטיים. סבירותן, בדיעבד, של ההחלטות תהיה נתונה למשפט הציבור וההיסטוריה. אם ראש הממשלה סבור שדי לו בכתפיו הצרות כדאי לצאת למלחמה, הרי שאם זה מצליח איש לא יערער על ההחלטה, ואם הוא נכשל, אז הכישלון כולו על כתפיו, על כל המשמעויות".
ח"כ עפר שלח (יש עתיד): "סוגיית הקוורום עלתה בדיוניים בתיקון הקודם לא בגלל תרחישי הקיצון, אלא בגלל החשיבות לייצוגיות בעת קבלת החלטה שכזו. הקבינט הוא מטבעו גוף מצומצם, שלא מקיף אפילו את המפה הקואליציונית, שלא לדבר על המפה הפוליטית המלאה. ברור לכולנו שמדובר בהחלטה כבדה, שמראשית ימי המדינה הרצון והשאיפה הוא שתגיע מבסיס הסכמה רחב ככל שאפשר. אני אצביע בעד ההצעה הזו, שעדיפה בעיניי עשרות מונים על מה שאושר במליאה, אבל מבקש לדון שוב האם לא ניתן למצוא פתרון, שיחייב קבלת החלטה כזו ע"י משקל סגולי וייצוגי מסוים של אנשים בדרג המדיני? הנוסח הקיים בחוק מאפשר יציאה למלחמה בהחלטת יחיד, בסיטואציה הלא חריגה שראש הממשלה הוא גם שר הביטחון ואם יו"ר הוועדה דואג מהחלטת יחיד על יציאה למלחמה בנוסח המוצע, אז הפתרון היחיד הסביר הוא קביעת קוורום כלשהו, ללא חריגים".
ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי): "נכון שאולי היה טוב שיהיה קוורום לקבינט, אבל אני גם מבין מה המשמעות של דרישה כזו במקרה של דחיפות. בין כל האפשרויות, ההצעה שלפנינו היום היא העדיפה, שהרי בין כה רה"מ יכול להביא את הדיון להחלטה בממשלה, ושם אין קוורום ואין כוונה לשים קוורום. האצלת סמכות הממשלה לקבינט זה טובה ובתנאי שמדובר בישיבה שאכן מזמנים את כל הקבינט ומודיעים מה על סדר היום".
ח"כ מיכל רוזין (מרצ): "האם אנחנו מאמינים שיהיה בישראל ראש ממשלה שיקבל בעצמו ולבדו החלטה על יציאה למלחמה - התשובה שלי היא כן. מה שקורה היום הוא לא בהכרח מה שיהיה בעתיד. ודאי שצמצום הקבינט הוא טעות, אבל גם הצמצום מהממשלה לקבינט הוא טעות לדעתי, כי בממשלה לפחות כל סיעות הקואליציה נדרשות להביע עמדה. ככל שתרחיב את גוף קבלת ההחלטות, גם אם אין דרישה לקוורום, אז המשקל על כתפי ראש הממשלה כבר יותר כשהוא בא להחליט על יציאה למלחמה לבדו, כי הוא מקבלת החלטה על דעת עצמו לא מתוך שלושה או שמונה, אלא מתוך 30".
ח"כ עמר בר לב (המחנה הציוני): "אני סבור שנכון שהקבינט, כגוף מקצועי יותר מהממשלה, יקבל את ההחלטות, אבל ללא קוורום מה המשמעות של הגוף המקצועי? עדיפה בעיניי האפשרות שמוצעת לנו היום מאשר החוק שעבר במליאה, שהוא חוק רע, אשר מאפשר לשני אנשים, ואפילו אחד לצאת למלחמה לבד".
רני פלד, סגן ראש המטה לביטחון לאומי: "זה הכל מאוד תיאורטי. ראש הממשלה בעצמו אמר שלא יעלה על הדעת שיחליט על יציאה למלחמה לבדו או עם שר הביטחון בלבד".
יו"ר הוועדה, ח"כ דיכטר, השיב לו לסיכום הדיון: "לעניות דעתי הממשלה לא עסקה מספיק לעומק בסוגיה שבנוסח המוצע יכול ראש הממשלה להחליט לבדו על יציאה למלחמה. אם עמדתו של ראש הממשלה נחרצת כפי שאמר סגן ראש המל"ל, אז אני לא רואה שום מניעה לקבע זאת בחוק. החוק הקיים יוצר חסם מסוים להכרזת יחיד על יציאה למלחמה, שהיא אולי נוחה מבצעית, אבל בעייתית מאוד חוקית, ולכן נכון יהיה שלאישור הוועדה יובא נוסח המבהיר כי ראש הממשלה לא יכריז לבדו על יציאה למלחמה, ועליו נדון בשבוע הבא".

תאריך:  10/07/2018   |   עודכן:  10/07/2018
+מי כאן גזעני?
19:23 10/07/18  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בחינת חוק הלאום המוצע מעלה, כי הוא עולה בקנה אחד עם היסודות עליהם קמה המדינה. מי שטוען שמדובר בחוק גזעני משום שהוא נותן עדיפות ליהודים, קורא למעשה לחסל את המדינה

זה מה שכתוב שם [צילום: זולטן קלוגר, לע"מ]
+יאושר שימוש חריג לדירות
16:52 10/07/18  |  אלעזר לוין   |   לרשימה המלאה

הכנסת קיבלה כמעט פה אחד תיקון לחוק התכנון והבנייה המתיר לעיריות לאשר למשרדים ולחנויות לפעול בדירות

[צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+"חברת החשמל תייצר רק 30% מהחשמל"
13:57 10/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מנכ"ל משרד האנרגיה: התשלומים לחברת החשמל עבור יישום הרפורמה יינתנו רק בכפוף למכירת תחנות ומתחמי חברת החשמל  ▪  מצבת העובדים בחברת החשמל תצומצם ב-2,200 איש

[צילום: לואיס פישר/פלאש 90]
+האחריות מחייבת
12:16 10/07/18  |  יצחק מאיר   |   לרשימה המלאה

מדינה המקבלת חוק לאום, מושבעת לחוקק חוק העושה את אזרחי המדינה כולם שותפים מלאים בכוח ובפועל בכל הנגזר מחוקיה

המתינו [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: אושר שינוי חזקת הגיל הרך
04:58 10/07/18  |  

ברוב של 33 תומכים מול 23 מתנגדים ונמנע אחד, אישרה הכנסת בקריאה ראשונה עם שחר את הצעת חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון מס' 20) (שינוי חזקת הגיל הרך), התשע"ח-2018 של חבר הכנסת יואב קיש וקבוצת חברי כנסת. ההצעה אושרה לקול מחאות רמות.

+אושרו סופית תיקונים לחוק החינוך המיוחד
04:40 10/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק חינוך מיוחד (תיקון מס' 11), התשע"ח-2018, מיזוג של הצעה ממשלתית יחד עם הצעה פרטית של ח"כ יעקב מרגי. חוק חינוך מיוחד יתוקן במספר עניינים וביניהם: לבטל את ועדות ההשמה הפועלות ברשויות המקומיות ולקבוע במקומן את ועדות הזכאות והאפיון, שבראשן עובד משרד החינוך שלהן תהיה הסמכות לקבוע את זכאותו של ילד עם צרכים מיוחדים לשירותי חינוך מיוחדים. כן ייקבע כי לאחר שוועדת זכאות ואפיון קבעה את זכאותו של תלמיד עם צרכים מיוחדים לשירותי חינוך מיוחדים, יבחרו הוריו את המסגרת החינוכית שבה ילמד, למעט בחריגים מסוימים. עוד ייקבעו הוראות בדבר סדרי הדין בוועדת הזכאות והאפיון, וכן כי סל השירותים שיינתן לתלמיד עם צרכים מיוחדים שנקבעה זכאותו לשירותי חינוך מיוחדים, ייקבע לפי צרכיו ורמת תפקודו בהתאם לתוספות המוצעות ובכפוף למאפיינים המובנים של המסגרת החינוכית שבה ילמד. כמו כן, יוחלפו ועדות השילוב הקיימות היום בבתי הספר בצוותים רב מקצועיים שיקבעו את זכאותם של תלמידים בעלי מוגבלויות מסוימות לשירותי חינוך מיוחדים וכן יקבעו את סל השירותים ואת התכנית היחידנית של התלמידים המשולבים במוסד החינוך.

+המשטרה תוכל לתת קנסות בעבירות של פשיעה חקלאית
04:36 10/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק העבירות המנהליות (תיקון מס' 25), התשע"ח-2018. השר לביטחון הפנים, בהסכמת השר הממונה על ביצוע החוק הרלוונטי, יהיה רשאי למנות שוטר להטיל קנס מנהלי לגבי עבירות שנקבעו כעבירות מנהליות ובלבד שקיבל הכשרה למילוי תפקידו בעניין זה.

+הרפורמה במשק החשמל אושרה בקריאה ראשונה
04:34 10/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק משק החשמל (תיקון מס' 16 והוראת שעה) (רפורמה במשק החשמל), התשע"ח-2018. מוצעת רפורמה במשק החשמל שעיקרה הם הוצאת מקטע ניהול המערכת מידי חברת החשמל, השארת מקטע ההולכה וחלק ממקטע החלוקה בידי חברת החשמל, הגדלת התחרות במקטע הייצור על ידי כך שחברת החשמל תמכור חלק מתחנות הכוח שבידיה ופתיחת מקטע ההספקה לתחרות.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  הבית היהודי / Habayit Hayehudi Political Party  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מבחן הסבירות  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם הממשלה מציעה שרק רה"מ יוכל להכריז על מלחמה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
יו"ר ועדת המדע: "אריכות ימים היא ברכה וכבוד ולא חלילה נטל; חייבת להיות השקעה רצינית במניעת מחלות זקנה"
עידן יוסף
ועדת הפנים אישרה את תקנות כלי הירייה (הכשרה)    חובת ההכשרה - מפעם בשלוש שנים לפעם בשנה    יו"ר הוועדה: התקנות יבטיחו הכשרה טובה יותר ולראשונה ייבחנו מחזיקי הנשק גם על טיב הביצוע
עידן יוסף
סגן מפקד מיטב סא"ל צחי רביבו: כ-44,000 איש תלמידי ישיבה בגילי 24-18 מקבלים דחיית שירות מהצבא    ליברמן: לא אסכים לשנות פסיק בנוסח החוק    סמוטריץ': לפתור את בעיית ההתנגשות עם שירות נשים    בן-צור: תמריץ כספי לא יביא לגיוס חרדים
מירב ארד
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצע"ח    הצעת החוק קובעת כי יוסדר רישומם של סוכני תיירות המרפא, קובעת נורמות לפעילותם, בהם שמירה של סודיות רפואית ואספקת מידע גלוי ומלא לתייר הרפואי
מירב ארד
וועדת הפנים של הכנסת אישרה את שהרפורמה ברישוי עסקים    שני שלישים מהעסקים יקבלו רישיון על-פי תצהיר    תוקף הרישיונות יוארך    רוב העסקים יקבלו רישיון לצמיתות או ל10-15 שנים, וחלקם לחמש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il