X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משנה ליועמ"ש לממשלה עו"ד נזרי: הנוסח הנוכחי לא מאפשר את מה שח"כ סמוטריץ' רצה אך הוא גם לא מאשש את חששות האופוזיציה ח"כ סמוטריץ': לפרשנות שלו אין שום משמעות. אני המחוקק. הוא לא פרשן מוסמך, הוא כלום היו"ר ח"כ אוחנה על סעיף השפה: אילו הערבים היו כותבים את זה הם היו קובעים שתי שפות רשמיות?
▪  ▪  ▪
ויכוחים סוערים [צילום: דוברות הכנסת]

הוועדה המשותפת לוועדת הכנסת ולוועדת החוקה, חוק ומשפט לדיון בהצעת חוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי, המשיכה (יום ב', 16.7.18) להכין את הצעת החוק לקריאות שנייה ושלישית.
בתום דיון על סעיף "ההתיישבות היהודית" החדש, החלה הוועדה להצביע על כ-200 בקשות לדיון מחדש (רביזיות) לסעיפי החוק למעט סעיף התיישבות החדש ולמעט סעיף השפה שממנו מסתייגת סיעת יהדות התורה. במהלך ההצבעות קיבלה הוועדה את הסתייגותו של ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) שביקש להוסיף את המילה "דתית" בסעיף עקרונות היסוד לפיו "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי בה הוא מממש את זכותו הטבעית, התרבותית וההיסטורית להגדרה עצמית". אתמול הצביעה הוועדה על הסתייגותו אך בשל טענות להצבעה לא תקינה נערכה הצבעה חוזרת.
היו"ר ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) פתח את מרתון הדיונים על החוק: "בשעה טובה יש לנו נוסח חדש" והקריא את סעיף "התיישבות יהודית": "המדינה רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי ותפעל על-מנת לעודד ולקדם הקמה וביסוס שלה". בהתייחסו לסעיף השפה ציטט מדברי ז'בוטינסקי: "כשמעמידים את תביעת הערבים לעומת תביעת היהודים להינצל כאילו משווים את תביעתו של בעל תאבון לגווע ברעב". האבות המייסדים של ישראל באו לכונן את המדינה היחידה שלא הייתה לעם היהודי, המדינה היהודית. אילו הערבים היו כותבים את זה הם היו קובעים שתי שפות רשמיות?"
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "הסבים שלי עלו לפני 130 שנה לארץ ודווקא עברית שלא הייתה שפת הקודש הייתה לצנינים בעיניהם. סבי וסבתי דיברו ערבית שוטפת והם לא ראו סתירה בין יישוב ארץ ישראל לבין השפה הערבית. הם חיו דלת ליד דלת בשלום וללא שפיכות דמים וזו השאיפה שלנו. הם לא ראו צורך להדגיש את עליונותנו דרך השפה. לא על זה צריכה להתבסס המדינה אלא על ארץ ישראל, עם ישראל ותורת ישראל".
ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "הסעיף המעשי ביותר בהצעת החוק הוא ביטול מעמד השפה הערבית. זה סעיף עוין. מה מפריע ליוזמי החוק שמעמדה יישאר כפי שהוא. הרי למרות שיש שתי שפות רשמיות היום ידוע שמעמד השפה העברית הוא המוביל. מה מניע אתכם להכניס שתי אצבעות בין לציבור הערבי ולחלק מהציבור היהודי שרואה בזה פרובוקציה לשמה. העברתי מסר חד-משמעי לחברי הוועדה מקלב ובן-צור שהצבעתם בנושא ביטול מעמד השפה הערבית הוא מעשה חמור ביותר ואני לא יכול להבין למה ח"כים חרדים יצטרפו למעשה עוין כזה. ביקשתי מהם שיצביעו אתנו נגד ביטול הסעיף".
סעיף 7 החדש: "תפיסה שאומרת בצורה גלויה העדפה גזעית"
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד): "החוק הזה הוא גלולת רעל בדמוקרטיה הישראלית. משך 70 שנה היה לנו העמוד שלפני המחנה- מגילת העצמאות והיום אנחנו מפנים לה עורף. זה שלא מוסיפים את ה"דמוקרטית" ואת ערכי השוויון ברור שניתן לפעול בניגוד להם".
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) שאלה את המשנה ליועמ"ש: "במידה וחלילה יחוקק חוק היסוד הזה שמעמדו הנורמטיבי גבוה יותר, מה יהיה מעמדה של מגילת העצמאות בבואו של בית המשפט העליון לפרש חוק שיבוא אליו, במיוחד נוכח האמירה שפיתוח הארץ הוא פיתוח יהודי בלבד. אל לנו להתעלם מכך ש-20% מהאזרחים אינם כאלה".
ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני): "פורסם שמגייסים מילואים לעבות את ההגנה של ישראל. איך אתם מצליחים להביא שוב ושוב חוקים שביום מחלקים את העם ובלילה מחלקים צווי 8. אתם לוקחים חוקים במחלוקת ושותלים בהם סעיפים שהם בהסכמה וגורמים לנו להצביע נגדם בגלל המכלול של החוק ואני מוצא עצמי מצביע נגד סעיף שאני יכול להיות שותף לו".
ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת): "נוסח הסעיף החדש יותר מסוכן מקודמו. סעיף 7 המקורי הועתק מדרום אפריקה והוא חוק של הפרדה גזעית ביישנית - נפרדים אך שווים. במקומה עכשיו הובאה תפיסה שאומרת בצורה גלויה העדפה גזעית. יש אזרחים סוג א' ומעכשיו באופן פורמלי חוקתי אזרחים סוג ב'".
ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני): "ח"כ דיכטר מתגאה כל הזמן שחתמתי על החוק המקורי. מה שהוא לא מספר זה שכשהצעתו הוצגה בסיעת קדימה שהיה שייך אליה, ציפי לבני הטילה עליו וטו והוא לא קודם. מה שמדהים אותי זה שדיכטר שאני מעריך אותו מאוד מוכן להיות כלי שרת בידי מי שרוצים לקדם מדינה הלכה שאין לה שום רוב. כמה חודשים אחרי שעשית את החוק הזה עברת לנתניהו, היית סוס טרויאני והחוק הזה סלל לך את הדרך לליכוד. זה היה כרטיס הכניסה שלך".
ח"כ אבי דיכטר (הליכוד) השיב לו: ה"זיקית מתקנאה בך". לאחר מכן הוסיף- "מה צריך לקרות כדי שהאופוזיציה תקבל את המשפט "ישראל מדינת הלאום של העם היהודי". מה צריך עוד להוריד ולכופף כדי שתקבלו את זה? כדי להעביר חוק ב-61 צריך לעשות פשרות כדי להעביר בקונצנזוס רחב. אנחנו לא אטומים לביקורת וכשנשיא המדינה אומר מה שאומר, כשהיועמ"ש אומר את דברו ועולים רחשים שונים, מתוך אחריות לאומית ומתוך רצון להרחיב את בסיס התמיכה עשינו את התיקון שהוא נכון וראוי".
ח"כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס): "כדאי להביא לביטוי את האפשרות להקים קהילות נפרדות והיה ראוי להשאיר את הנוסח הקודם".
ח"כ מיכל רוזין (מרצ): "תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה" כך נכתב במגילת העצמאות. למה צריך לשנות את זה. האם המצב מקום המדינה אינו פיתוח התיישבות יהודית? לא התיישבנו והפרחנו את השממה? אתם מתנהגים כמו מיעוט נרדף שלא בונה ערים ויישובים וצריך להגן על עצמו בחוק יסוד".
ח"כ עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת): "הרוב מתנהג בעריצות שלא ראינו כמותה. נוסח סעיף ההתיישבות הבהיל אותי, כי אם עד עכשיו זה לא היה ערך, לאן נגיע? עוד יוציאו אותנו מהבתים שלנו בשם הערך העליון הזה. אפילו אלו שהתיישבו לפני קום המדינה בכפרים שלהם לא הכירו בהם, אז את מי מסבנים?"
ח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המושתפת): "אני מקווה שהיועמ"ש לממשלה לא יגן על הסעיף החדש. הנוסח הקודם אמר נפרדים אבל שווים ועכשיו אמרתם את הדברים בלי בושה ובלי לעטוף. מה זה התיישבות יהודית במדינה ש-20% מאזרחיה הם ערבים? זה אומר התיישבות בלי ערבים. תקראו את הגדרת האפרטהייד סעיף 7 עונה עליה".
ח"כ ג'מאל זחאלקה (הרשימה המשותפת): "אם היה חופש הצבעה נראה שהחוק לא היה עובר. לא ראיתי מישהו שמתלהב ממנו. "המדינה"- על איזו מדינה מדובר? על איזה גבולות? המשמעות היחידה היא שמדובר על התנחלות. זה אומר שאתם תנועה קולוניאליסטית. זו פעולה בניגוד לחוק הבינ"ל. אתם דורסים אותנו בברוטליות. זה סעיף גזעני כאילו אין ערבים ופלשתינים בארץ אלא רק יהודים".
ח"כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד): "אני חיה בשלום עם סעיף 7 החדש אבל אני לא רוצה שערבים יחיו בצריפים או אחד על השני. כעם ומדינה אנחנו לא יכולים שלא לחוקק שנדאג לאחרים לחיים בכבוד. יש לנו אינטרס פוליטי שזה לא יתפוצץ עלינו. אתם מתהדרים בדמוקרטיה הנאורה במזה"ת אז מה נלמד את ילדנו בשיעורי אזרחות".
ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו): הודיע כי הוא מסיר את כל ההסתייגויות לחוק לאור הנוסח החדש אך ביקש להוסיף הסתייגות לסעיף 7- את המילים "בארץ ישראל".
ח"כ רועי פולקמן (כולנו): "לא סתם דרשנו מהרגע הראשון את האיזון בין יהודית לדמוקרטית והחוק הזה הוא חלק ממכלול חוקתי. אחת הדרישות היו שהיהודית לא תגבר על הדמוקרטית אלא תעמוד לצידה. בנוסף, עידוד עלייה והתיישבות יהודית אינם אפליה כל עוד אינן פוגעות בזכויות הפרט. סעיף השפה הוא אצבע בעין לציבור הערבי. זה סעיף פוליטי פופוליסטי אבל הוא לא יפגע בכלום בשפה הערבית. תמכנו בו כחלק מההסכמות הקואליציוניות כי אין לו שום משמעות. מדינת היהודים תקיים שוויון מלא לכל האזרחים החוק הזה לא משנה את זה".
"לפרשנות שלו אין שום משמעות. אני המחוקק".
במהלך הדיון נרשמו חילופי דברים קשים בין המשנה ליועמ"ש הממשלה לח"כ סמוטריץ'. המשנה ליועמ"ש הממשלה עו"ד רז נזרי: "סעיף 1 לחוק היסוד מדבר על הזכות להגדרה עצמית לעם היהודי. כשטענתם ש"התיישבות יהודית" משמעה אין ערבים זה אינו נכון. יש הבחנה בין זכויות קולקטיב לאומיות לבין זכויות פרט. זכות לאומית בארץ הזו היא זכות ייחודית רק לעם היהודי. לעומת זאת, בפן של זכויות פרט אין ואסור שיהיה הבדל. חייב להיות שוויון. זה גוזר את ההתנגדות התקיפה לסעיף 7ב בנוסחו הקודם שאמר שאין שוויון ברמת הפרט כי יכול היה להיות יישוב יהודי שערבי לא יכול להיכנס אליו. גם בנוסח החדש יש מורכבויות. הנוסח הנוכחי לא מאפשר את מה שח"כ סמוטריץ' רצה אך הוא גם לא מאשש את חששות האופוזיציה. יש פה הצהרה של התיישבות יהודית כערך לאומי. זה לא מאפשר לצורך העניין להגיד שיהודי שיעבור לצפון יקבל תמריץ וערבי שיעשה זאת לא יקבל. זה לא יאפשר שרק יהודי יוכל לגור באותה התיישבות יהודית אך זה כן נותן משמעות שלהתיישבות יהודית יש ערך. אם עושים מבני ציבור של בתי כנסת ולא מסגדים ברור שזה מיועד לציבור היהודי. אך עדיין זה לא אומר שיהיה אסור לאזרח ערבי לקנות דירה בעיר שתוקם. זה כן נותן אפשרות של עידוד ערים שמאוכלסות בהתיישבות יהודית. עיקרון השוויון שמונע בעינינו את האבחנה בין הלאום הערבי ליהודי בפרט יישמר, אך החוק הזה כן נותן משקל לזכויות הקולקטיביות היהודיות. לו אני מחוקק הייתי מכניס את זכות השוויון אך בכל מקרה אנחנו חייבים לפרש את הדברים שכן קיימים לפי זכות השוויון".
ח"כ בצלאל סמוטריץ' התפרץ לדבריו: "מה נפקא מינה? זה אומר כלום ושום דבר. לפרשנות שלו אין שום משמעות. אני המחוקק. הוא לא פרשן מוסמך, הוא כלום. זה לא מה שהקואליציה התכוונה".
לאחר שחברי ועדה דרשו את התנצלותו על הביטוי "כלום" התנצל מעומק ליבו והמשנה נזרי קיבל התנצלותו. ח"כ פולקמן: "לסמוטריץ' אין סמכות לדבר בשם הקואליציה".
המשנה ליועמ"ש נזרי התייחס לשאלות של ח"כ פורר ושל ח"כ רחל עזריה (כולנו) לגבי הסתייגותו של ח"כ סמוטריץ' שאושרה והוסיפה את המילה "דתית": " הסעיף הזה דתי במובן של לאום אנחנו לא מפרשים את זה כדין דתי עברי אלא במובן שאתה בן דת כזו. לא משנה אם אתה יהודי חילוני רפורמי או קונסרבטיבי. אני לא יכול להגיד שאין שום חשש. יכולים להיות שופטים שיתנו פרשנות כזו או אחרת אך לא נכון לראות את זה כדין דתי. זה דבר המופיע במגילת העצמאות בסעיף הראשון".
בהתייחסו להסתייגות של ח"כ פורר שביקש להוסיף את "בארץ ישראל" לעידוד ההתיישבות היהודית אמר נזרי: "אנחנו מתנגדים להוספת "בארץ ישראל" בין השאר בגלל ההשלכות הבינלאומיות שיש לכך שהובאו בפני הדרג המדיני".
לבקשת הח"כים בן-צור ומקלב תוקן נוסח סעיף ימי השבתון והמנוחה.
    ח"כ יואב בן צור (ש"ס): ביקש להוסיף בסעיף 10 על מועדי המנוחה "שבת ומועדי ישראל הם ימי המנוחה הקבועים במדינה" כי "בהם תוקנה זכות ל'יום ימי מנוחה" ואמר כי
  • "אם לא תאושר תוספת זו נשקול את הצבעתנו".
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) הוסיף לדבריו: "ברגע שהפכתם את הסעיף השפה כך שהשפה הערבית תהיה בחוק או על פיו, הפירוש הוא שזה פוגע בסעיף 10 שחייב להיות מנוסח אותו דבר, כלומר שאפשר יהיה לפגוע בחקיקת עזר. מעבר לכך, אם הזכות למי שאינם יהודים לקיים ימי מנוחה, הזכות צריכה להיות גם למי שהוא יהודי. אם זה לא יתוקן לא נוכל להצביע".
היועמ"ש לוועדה עו"ד גור בליי אמר כי אכן נוצרה דיס הרמוניה בחקיקה וכי הנוסח יתוקן.

תאריך:  16/07/2018   |   עודכן:  16/07/2018
+גבאי מציע לנתניהו: תמוך בהסתייגות לחוק הפונדקאות ונצביע בעד
23:02 16/07/18  |  

‏יו״ר העבודה ‎קרא לנתניהו לתמוך בהסתייגות לחוק הפונדקאות, אם ייכללו בו אבות יחידניים. ״אצבעות המחנה הציוני מובטחות לך״, כתב.

+סופית: פטור מארנונה על מצללה
22:45 16/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב) (תיקון מס' 17), התשע"ח-2018. מוצע בה לקבוע כי אם רשות מקומית לא כללה בחישוב השטח של נכס המשמש למגורים שטח מצללה (פרגולה) לשם הטלת ארנונה לפי צו הארנונה שלה ערב תחילתו של התיקון המוצע, היא לא תהיה רשאית לכלול אותו רק משום שהמצללה כוסתה בכיסוי שקוף העשוי מחומר פלסטי, ובלבד ששטח המצללה יוגבל לשימושים שניתן לעשותם בחצר, בגג או במרפסת של בית המגורים, למעט שימוש לצורכי חניה או אחסנה. תחילתו של חוק זה ביום 1 בינואר 2019.

+סופית: חברות יחויבו למענה אנושי בתוך שש דקות
22:44 16/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 57), התשע"ח-2018, של ח"כ איתן כבל וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה לקבוע כי עוסק המנוי בתוספת השנייה לחוק ומספק שירות טלפוני הכולל מערכת אוטומטית לניתוב שיחות ייתן מענה אנושי מקצועי לצרכן בתוך שש דקות מתחילת השיחה, בשלושה סוגי שירותים לפחות: 1. טיפול בתקלה; 2. בירור חשבון; 3. סיום התקשרות. את המענה האנושי הוא יחויב לתת לאחר האפשרות, אם קיימת, לבחור את השפה ואת האזור הגאוגרפי שבהם יינתן השירות הטלפוני. והצרכן לא יופנה לשירות השארת הודעה, אלא אם כן, בחר בכך. כמו כן, מוצע להרחיב את ההוראה כאמור, כך שהיא תחול גם על תאגידים בנקאיים, מבטחים, חברות מנהלות קופות גמל ובעלי רישיון הנפקה. בנוסף, מוצע לקבוע הוראה לפיה אם נקבעו בחקיקה אחרת או ברישיון הוראות לעניין משך המתנה לקבלת מענה אנושי מקצועי, הרגולטור יהיה רשאי להורות כי עוסק רשאי לחרוג ממשך ההמתנה הקבוע של שש דקות בשיעור מכלל הפניות לתקופה שקבע או בפרק זמן שקבע. את ההחרגה יוכל הרגולטור לקבוע מראש או בדיעבד והוא ידווח לוועדת הכלכלה של הכנסת על החריגים שקבע.

+סופית: הכשרה מקצועית ודמי מחיה למבוטח שילדו הנכה נפטר
22:43 16/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 208), התשע"ח-2018. מוצע בה לקבוע כי הוריו של ילד נכה שנפטר יהיו זכאים להכשרה מקצועית, לרבות דמי מחיה והוצאות אבחון, ובלבד שהשתלמה בעד הילד ערב פטירתו גמלת ילד נכה.

+סופית: הכרה בצעירים בעלי מוגבלות כחניכי מכינות
22:42 16/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק המכינות הקדם-צבאיות (תיקון), התשע"ח-2018, של חבר הכנסת עמר בר-לב וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה לתקן את הגדרת "מכינה קדם צבאית" כך שבין תלמידי המכינות יוכלו להיכלל גם צעירים עם מוגבלות המיועדים להתנדבות לשירות ביטחון ופטורים משירות סדיר מסיבות רפואיות. עוד מוצע להגדיר את המיועדים להתנדבות כאמור כחניכי המכינות הקדם צבאיות לכל דבר ועניין, וכך למנות אותם במספר החניכים הקובע לעניין השתתפות אוצר המדינה בתקצוב המכינות.

+הוגבלו הפעילויות המותרות בשירות אזרחי
22:42 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

כדי למנוע מעורבות בפעילויות פוליטיות ושנויות במחלוקת רק גופים העוסקים בתחומים שפורטו בתקנות יורשו להפעיל מתנדבי שירות אזרחי

בצלם. לא ניתן להתנדב
+סערה במליאה בעקבות הערה לח"כית על קוד הלבוש
21:51 16/07/18  |  

ויכוח קולני התקיים במליאת הכנסת לאחר שסגנית יו"ר הכנסת, ח"כ נאוה בוקר, שניהלה את ישיבת המליאה, העירה לח"כ יעל כהן פארן על הלבוש שלה כששאלה אותה כשהאחרונה עלתה לדוכן "מה עם קוד הלבוש?". כהן פארן, שהגיעה בשמלה חשופת שרוולים ללא ז'קט, הגיבה ואמרה: "זו פעם ראשונה שאני מקבלת הערה על קוד לבוש, בטח מח"כ אחר, לדעתי זה לא במקום ואני מבקשת ממך לחזור בך. כנראה התבלבלת בתפקידך. יש דברים שלא עושים כמו הלבנת פנים". הדברים עוררו זעם בקרב חברי הכנסת חיליק בר, איילת נחמיאס ורבין, רויטל סויד ואחרים שיצאו נגד דבריה של בוקר. מאוחר יותר אמרה ח"כ בוקר לח"כ כהן פארן: "אני מצטערת, לא התכוונתי לפגוע, חשבתי שקוד הלבוש תקף גם לגבי חברי כנסת". בדיון התברר כי קוד לבוש מחייב תקף רק לגבי אורחים במליאה.

+הח"כית התווכחה בכנסת עם אחיה
21:39 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אושר סופית: העוזרים המשפטיים והעובדים בנציגויות ישראל בחו"ל יהיו עובדי מדינה  ▪  עימות התגלע בין חברת הכנסת מיכל בירן לאחיה שי

בירן. לא הכל נשאר במשפחה [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+"גברים הביטו בנו במקלחת וחטפנו מכות"
20:59 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

"היינו חמש בנות בחדר, בלי מזגן, עם מקלחות בחלל פתוח" - כך סיפרה היום בוועדה לביקורת המדינה דליה וירצברג רופא, מטופלת בבריאות הנפש  ▪  ליצמן: "הורדנו את הקשירות ב-60%, הצלחנו להילחם בסטיגמה, הגדלנו את התקנים ואת מספר המיטות, אבל מה שקיבלנו מהאוצר ממש לא מספק"  ▪  מנהל בי"ח גהה: "בתי החולים המוזנחים ביותר בדרום הודו נראים טוב מבתי החולים לברה"נ בישראל"

[צילום אילוסטרציה: AP]
+רשות הגנת הצרכן תפרסם שמות תאגידים שנקנסו
20:35 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה אישרה תקנות שיאפשרו לעשות זאת  ▪  היו"ר כבל: התקנות יאפשרו שקיפות וחשיפת המידע לציבור, לצד שמירה על זכויות בעלי העסקים באמצעות פרסום אחראי של הרשות להגנת הצרכן

שקיפות
+יורחב הפורום להכרזה על מלחמה
20:18 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אושר לקריאות שנייה ושלישית: תימחק הדרישה למספר חברים מינימלי בקבינט בעת הכרזה על מלחמה או החלטה על נקיטת פעולה צבאית משמעותית  ▪  מש' המשפטים: הניסוח עצמו והנושא בכללותו השאירו שאלות פתוחות, שלאורן הוחלט שעדיף לחזור להצעה הממשלתית המקורית, ללא הסעיף המדובר"

איזנקוט, נתניהו וליברמן [צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון]
+בקריאה ראשונה: תשלום לחברי ועדת קלפי בבחירות לרשויות המקומיות
20:10 16/07/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הרשויות המקומיות (בחירות) (תיקון מס' 51) (תשלום לחברי ועדת קלפי), התשע"ח-2018 של חבר הכנסת דוד ביטן. מוצע בה לקבוע כי חברי ועדות הקלפי בבחירות לרשויות המקומיות יקבלו שכר מאוצר המדינה, בדומה לחברי ועדות הקלפי בבחירות לכנסת.

+מחיר החרם: נציג היועמ"ש לא ידבר בוועדת הפנים
18:55 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה: זה יימשך כל עוד היועמ"ש מחרים את הוועדה ומזלזל בה  ▪  ועדת הפנים אישרה את הצעת חוק הגבלת השעיית עובד עקב הליך פלילי  ▪  קיש: "אני לא בובה של ועדת השרים לחקיקה"

קיש. לא אישי [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+תוספת הטבת מס לישובים סמוכי גדר בצפון
15:16 16/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יכללו ישובים זכאים בהם עד 85,000 תושבים תחת 75 אלף כיום  ▪  תתווסף הטבת מס גם לישובים צמודי גדר בצפון

ועדת הכספים [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+המילה "דתית" תיכלל בסעיף עקרונות היסוד של חוק הלאום
14:15 16/07/18  |  

הוועדה המשותפת לחוק הלאום אישרה את הסתייגותו של ח"כ בצלאל סמוטריץ' והמילה "דתית" תיכלל בסעיף עקרונות היסוד. ההצבעות על החוק יימשכו מחר (יום ג', 17.7.18). סמוטריץ' ביקש בהסתייגותו להוסיף את המילה "דתית" בסעיף עקרונות היסוד לפיו "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי בה הוא מממש את זכותו הטבעית, התרבותית וההיסטורית להגדרה עצמית".

+ימכרו יתרת מניות לאומי המחוזקות בידי המדינה
13:19 16/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

המהלך יכלול מכירה של למעלה מ-88 מיליון מניות בנק לאומי המהוות 5.83% מהון המניות של הבנק  ▪  לבקשת יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני קוצר משך ההליך משנה ל-10 חודשים. צפי ההכנסה מהליך המכירה: כ-2 מיליארד ש"ח

[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+משתלת המח-שבת
12:52 16/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

איתן ברושי מהלך אימים כאילו אכיפת החוק המחייב סגירת משתלות בשבת תמיט כליה על הענף ותביא לפיטורי עובדים. עשרות משתלות הסגורות כבר היום בשבת מוכיחות כי בעליהן יכולים גם לנוח יום בשבוע וגם להרוויח

משתלת פסיפלורה. סגורה בשבת וממשיכה ללבלב
+לקריאה שנייה ושלישית: פיצויים ליתום שהתייתם מהוריו באירוע טרור גם לאחר שמלאו לו 37
12:37 16/07/18  |  מירב ארד

ועדת הכספים אישרה (ב') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני לפיה יתומים שהתייתמו משני הוריהם בפיגועים גם לאחר גיל 37 יזכו לפיצוי ולקצבה מצד המדינה, זאת כתיקון לחוק לעניין גיל הזכאים. כרגע ידוע על יתומים בודדים שאיבדו את שני הוריהם לאחר גיל 37, ואלה יהיו זכאים לקצבה חודשית מהמדינה בסכום של כ-10,000 ש"ח לצד סכום ראשוני של חצי מיליון ש"ח בגין תשלומי עבר.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  ברק בן-צור / Barak  Ben-Zur  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דב חנין / Dov Hanin  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  הבית היהודי / Habayit Hayehudi Political Party  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל ביתנו  כבוד האדם וחירותו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  ממשלת ישראל / Israel Government  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רז נזרי / Raz Nazri  רחל עזריה / Rachel  Azaria  ש"ס  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המילה "דתית" תיכלל בסעיף עקרונות היסוד
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
עידן יוסף
ביוזמת סלומינסקי הוסף סעיף תקדימי של הליך מהיר המחייב את בית המשפט להחליט תוך 48 שעות על הסרת תוכן פוגעני שנדרש באופן מיידי להסירו מהפייסבוק משום שהמשך פרסומו ברשת יפגע בביטחונו של אדם, בביטחון המדינה, או יביא לפגיעה חמורה בכלכלת המדינה או בתשתיות חיוניות    הפרקליטות: "בעבירות של לשון הרע, פגיעה ברגשי דת, העלבת עובד ציבור וזילות בית המשפט יחליט דרג גבוה יותר- פרקליט המדינה או המשנה שלו"
עומר כרמון
שר הביטחון לשעבר, ח"כ עמיר פרץ, קורא לחדש את מדיניות הסיכולים הממוקדים    ח"כ יאיר לפיד: "בפעם הבאה שנתניהו מוכר לנו ש"הכל טוב", תשאלו למי"    ח"כ עפר שלח: "תשע שנים נתניהו ראש ממשלה, ואין ביטחון ואין חזון"    אלדד יניב: "החשוד מבלפור ניסה לעשות ספין ציני ואכזרי בגלל ההפגנות וההתעוררות האזרחית והכניס את כל גיבורי חזית הדרום ללילה בממ"דים"
עידן יוסף
אושרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק הממשלתית    כבל: לא השארנו אף בעיה לדורות הבאים    מנכ"ל משרד האנרגיה: לצד העלויות יש ברפורמה תועלות כלכליות גם למדינה וגם למשק החשמל    יו"ר רשות החשמל: כל החיסכון מהרפורמה יועבר לצרכן    מנכ"ל האוצר: בעוד 8 שנים תעריף החשמל יתחיל לרדת משמעותית
איתמר לוין
מזכ"ל הארגון, ג'וש שוורץ, אומר בכנסת שתנועת החרם מתכוונת להשתמש נגד ישראל בסעיפים העוסקים בהתיישבות הנפרדת ובמעמדה של השפה הערבית
מירב ארד
ח"כ גרמן השוותה בין השתיקה לרצח יהודים בשואה, לבין השתיקה נגד חוק הלאום    ח"כ דיכטר דרש שתחזור מדבריה, אך ח"כ גרמן סירבה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il