חוקרים מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת קטניה באיטליה, בשיתוף חוקרים מהמחלקה לארכיאולוגיה באוניברסיטת קהיר, הצליחו לזהות (שבת, 18.8.18) את שרידי הגבינה הקדומה בעולם.
הגבינה הוכנה לפני 3,300 שנה והונחה בקברו המפואר של פתחמס - יועצם הבכיר של המלכים: סתי הראשון (שצבאו כבש את בית שאן) ובנו, רעמסס השני.
בכד חרס שבור הבחינו החוקרים בכתמים בצבע לבן. הם שלחו את הממצאים לבדיקה כימית, בה התברר כי מדובר בגבינה שהונחה בקברו של פתחמס וממנה היה אמור ליהנות בעולם המתים. הגבינה הוכנה באמצעות שילוב של חלב נקבת התאו (ג'מוס), כבשה ועז. מדובר היה בגבינה קשה שתססה בכדי חרס במשך חודשים ואפילו שנים, עד שנחשבה כמוכנה לאכילה. עד היום ניתן למצוא במצרים גבינה שיתכן שדומה לזו העתיקה, ונקראת "מיש".
קברו של פחתמס נמצא בסקארה הסמוכה לקהיר - עיר הקברים של ממפיס, בירת מצרים העתיקה. מקור השם הערבי סקארה הוא ככל הנראה באל המצרי סוקרי - אל המתים הקדום של ממפיס.
בכתמי הגבינה מצאו החוקרים עדויות לחיידק מסוג ברוצלה, הגורם למחלת ברוצלוזיס ("קדחת מלטה"). החיידק עלול לגרום למחלה קשה בבני אדם הניזונים ממוצרי חלב לא מפוסטרים.