X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
השופט קוואנו על חקירות טראמפ:

"הוראת ביהמ"ש - המילה האחרונה"

המועמד לבית המשפט העליון האמריקני ספג ביקורת כאשר התייחס לאמצעי מניעה כ"תרופות המזרזות הפלה" מכחיש ששוחח על החקירה הרוסית עם עורכי דין מהמשרד המייצג את טראמפ
▪  ▪  ▪
קוואנו והכדורסלניות [צילום: אלכס ברנדון, AP]

השופט ברט קוואנו, המועמד לבית המשפט העליון של ארה"ב, מכנה אמצעי מניעה "תרופות המזרזות הפלה". קוואנו - קתולי אדוק - אמר זאת (יום ה', 6.9.18) ביום השלישי של השימוע על מינויו בוועדת המשפטים של הסנאט, התבטאות שגררה ביקורת מצד חברים דמוקרטיים בוועדה וארגוני נשים מחוצה לה.
קוואנו סירב לומר האם לדעתו צדק בית המשפט העליון בשנת 2015, כאשר קבע שנישואין חד-מיניים הם זכות חוקתית. לצד זאת, ציטט קוואנו בהסכמה את דבריו של השופט הפורש אנתוני קנדי בחודש יוני השנה, ולפיהם "החברה שלנו הגיעה להבנה לכך שאין להתייחס לבני אדם הומוסקסואלים ולזוגות הומוסקסואלים כיוצאים מן הכלל או כמי שאינם זכאים לכבוד". הוא ציין, כי הנשיא השמרן ג'ון רוברטס והשופטים השמרנים סמואל אליטו וניל גורסוץ' הצטרפו לעמדתו של קנדי.
עוד בנושא ההפלות, מסמך משנת 2003 - כאשר קוואנו עבד בסגל המשפטי של הבית הלבן - מעלה שהוא הטיל אז ספק בשאלה האם פסק הדין שהתיר אותן (רו נגד ווייד) הוא "החוק שנקבע". זה היה הביטוי בו השתמש קוואנו בתחילת השימוע בהתייחסו לפסק הדין. באותו מסמך מלפני 15 שנה העיר קוואנו, כי בית המשפט העליון תמיד יכול לשנות את התקדימים שהוא קובע וכי שלושה מבין תשעת שופטיו באותה עת תמכו בשינוי שכזה.
קוואנו הסביר בשימוע, כי התייחס רק למידת הדיוק של האופן בו תיארו מומחי משפט את פסק הדין, משום שלדעתו הם תיארו אותו בצורה מוגזמת ובלתי מדויקת. "אני תמיד שואף לדייק וחשבתי שזה לא היה תיאור מדויק של עמדת כל המומחים", אמר. הוא חזר על עמדתו, לפיה מדובר בתקדים חשוב שאושר שוב ושוב בידי בית המשפט העליון; הוא סירב לומר האם מדובר רק בחוק המצוי או שזהו גם החוק הרצוי.
בהתייחסו לחקירות נגד הנשיא דונלד טראמפ, אמר קוואנו: "הבהרתי בכתיבתי שכאשר בית משפט מורה לנשיא לעשות משהו או אוסר עליו לעשות משהו בהתאם לחוקה או לחוק, זו המילה האחרונה. בתריסר שנותי כשופט [בבית המשפט לערעורים בוושינגטון] לא חששתי לקבוע שאין תוקף לפעולה של הרשות המבצעת אם היא נוגדת את החוק".
קוואנו דחה את הביקורת שהוטחה בו בעקבות הערה שהשמיע ב-1999, ולפיה בית המשפט העליון טעה בהחלטתו ב-1974 בנוגע לנשיא ריצ'רד ניקסון - כאשר הורה לו למסור את ההקלטות של שיחותיו בפרשת ווטרגייט. קוואנו הסביר, כי אמר את הדברים באירוניה כנגד האסטרטגיה בה נקטו עורכי דינו של ביל קלינטון, וכי התמליל כמובן אינו מעביר את הטון שבו דיבר. הוא שב ואמר, כי מדובר באחד מארבעת פסקי הדין החשובים ביותר בתולדות בית המשפט העליון (הוא לא נשאל ולא אמר מהם שלושת האחרים).
קוואנו גם חזר אתמול לשאלה שהציגה לו ביום הקודם הסנאטור הדמוקרטית קמאלה האריס: האם שוחח על חקירת הפרשה הרוסית, בראשותו של רוברט מולר, עם עורך דין כלשהו ממשרדו של מארק קסוביץ, פרקליטו של טראמפ. שלשום השיב קוואנו, כי אינו יודע את שמותיהם של כל עורכי הדין במשרד ולכן אינו יכול להשיב בביטחון, וכי שוחח על הפרשה עם שופטים ועורכי דין.
הסנאטור הרפובליקני אורין האץ' העניק לקוואנו הזדמנות להבהיר את תשובתו. קוואנו שב ואמר שאינו מכיר את שמותיהם של כל עורכי הדין במשרד קסוביץ והוסיף: "אני לא זוכר שום שיחה שכזאת. לא ניהלתי עם איש שום שיחה בלתי הולמת על החקירה. מעולם לא נתתי לאיש קריצה, רמז, תחזית, הערכה, שום דבר על דעותי כשופט או כיצד אפסוק אם משהו יגיע לשולחני". בנוגע לפרשה הרוסית, שתי שאלות מרכזיות עשויות להגיע לבית המשפט העליון: האם ניתן לחייב את טראמפ להעיד והאם ניתן להעמידו לדין בהליך משפטי רגיל. גם משרד קסוביץ הכחיש את קיומה של שיחה שכזאת.
לבסוף נשאל קוואנו האם יתמוך בהכנסת מצלמות לבית המשפט העליון. הוא השיב שישמור על ראש פתוח בסוגיה זו, העיר שהוא רואה בחיוב את שידורי האודיו שהונהגו לאחרונה בבית המשפט בו הוא מכהן והעלה את האפשרות שבית המשפט העליון יאפשר הכנסת מצלמות לדיונים בהם מתפרסמים פסקי הדין.
ברגע קליל יותר שאל הסנאטור טד קרוז את קוואנו, האם הוא מתכוון לשחק כדורסל בבניין בית המשפט העליון. קוואנו השיב בחיוב והוסיף במשחק מילים, שזהו "the highest court of the land". במהלך השימוע ישבו מאחורי קוואנו כתריסר נערות שאימן בכדורסל בעבר ובהווה במסגרת פעילות הכנסייה בה הוא חבר. קוואנו הציג אותן בשמותיהן והן זכו למחיאות כפיים מכל חברי הוועדה.

תאריך:  07/09/2018   |   עודכן:  07/09/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"הוראת ביהמ"ש - המילה האחרונה"
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
שנבין מה היה לנו כאן ?
רון ה.  |  7/09/18 12:40
2
"ספג ביקורת" מהשמאל...יופי
הגלשנית  |  7/09/18 18:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מינוי השופט קוואנו
איתמר לוין
המועמד לבית המשפט העליון האמריקני שיבח את הפסיקה שהורתה לניקסון למסור את ההקלטות בפרשת ווטרגייט    אומר על ההפלות: תקדים חשוב שבית המשפט העליון אישר אותו שוב ושוב
איתמר לוין
בשימוע על מינויו הצהיר קוואנו: אני לא שופט קטיגוריאלי או סניגוריאלי; אני בעד החוק    יו"ר ועדת המשפטים מקווה לאשר את המינוי עד 20 בחודש
איתמר לוין
אמבר פיליפס מסבירה בוושיגנטון פוסט ממה צריך קוואנו להיזהר, מהן המטרות של הדמוקרטים ולמי מהרפובליקנים יש בטן מלאה על טראמפ
איתמר לוין
ועדת המשפטים של הסנאט מתחילה בדיונים על מועמדותו של ברט קוואנו לבית המשפט העליון. בין הנושאים המרכזיים: ההפלות והפרשה הרוסית
איתמר לוין
אומר שחקירת הפרשה הרוסית "לא מילאה שום תפקיד בהחלטתי לגבי מק'גאן"    מאשר ששקל לפטר את מולר וסשנס - ומכחיש שנמנע מכך בהשפעתו של מק'גאן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il