X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציגה:

רובוט ראשון מסוגו בעולם לקטיף סלקטיבי של פלפלים

Sweeper רובוט הקטיף המתקדם בעולם, מסוגל לסרוק את שורות גידולי הפלפלים, לאתר את הפירות הבשלים ולקטוף רק אותם
▪  ▪  ▪
רובוט SWEEPER בעת קטיף [צילום: Research Station for Vegetable Production at St. Katelijne Waver]
רובוט SWEEPER בעת קטיף [צילום: Research Station for Vegetable Production at St. Katelijne Waver]

מאגד (קונסורציום) בינלאומי הכולל חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב פיתח את רובוט הקטיף המתקדם בעולם. Sweeper (ראשי תיבות של Sweet Pepper Harvesting Robot) הציג את ביצועיו לאחרונה בתחנת מחקר לייצור ירקות בבלגיה וזכה להצלחה יוצאת דופן: הרובוט האוטונומי, סרק את שורות גידולי הפלפלים, זיהה את הפירות בנוף הצמח וקטף רק את הפירות הבשלים, המתאימים לקטיף, מביניהם. לחצו כאן לצפייה בביצועי הרובוט.
פרויקט Sweeper בתמיכת תוכנית horizon 2020 של האיחוד האירופי נועד לפתור, לפחות חלקית, את המחסור הגדול בכוח אדם לחקלאות ברחבי העולם ולפתח את הרובוט המסחרי הראשון לקטיף של ירקות/פירות. צוות הפרויקט מאמין כי הקטיף הרובוטי יחולל מהפכה בתעשיית החקלאות שכן עם סיום פיתוח המערכת היא תאפשר קטיף רציף בכל שעות היממה.
"אין כאן תחרות מול אנשים", מדגישה פרופ' יעל אידן, חברת סגל במחלקה להנדסת תעשיה וניהול, מובילת יוזמת ABC רובוטיקה והחוקרת הראשית המובילה את הפרויקט מטעם אוניברסיטת בן-גוריון. "המחסור בידיים עובדות מהווה צוואר בקבוק אדיר. כניסת הרובוטים לענף לא תוביל לעלייה באבטלה. חשוב להבין שפשוט אין כוח אדם".
לדבריה, קיימות ברחבי העולם מערכות מסחריות הפועלות בחקלאות, אך לא קיימת מערכת אוטונומית מסחרית לקטיף סלקטיבי, מכיוון שפיתוחה הוא עניין סבוך במיוחד בשל מורכבות הסביבה החקלאית.
שיתוף פעולה
"הפרויקט מורכב ויומרני למדי", מציינת פרופ' אידן. "מטרתו הייתה לפתח את הרובוט המסחרי הראשון בעולם לקטיף סלקטיבי. העבודה הייתה אינטנסיבית והיא דרשה שעות של עבודה בחממה, יחד עם חקלאים ואנשי אגרונומיה, ושעות אינטגרציה. מחקר רובוטי לבדו לא היה מביא אותנו לתוצאה המוצלחת. עשינו זאת בזכות שיתוף הפעולה הבינתחומי של החברים במאגד. הובלנו כיוון מחקר חדשני בו נבחנו זנים ושיטות גידול שונות על-מנת להתאימם בצורה מיטבית לרובוט, במקביל לשיפור ואופטימיזציה של הרובוט".
תפקידו של צוות המחקר מאוניברסיטת בן-גוריון הינו שיפור יכולתו של הרובוט לאתר תוצרת בשלה באמצעות פיתוח האלגוריתם של הראייה הממוחשבת ברובוט - זיהוי המיקום של הפרי, מידת הבשלות שלו ובעצם אופטימיזציה של תנועת הרובוט לצורך גילוי הפרי. "מנקודת מבט אחת של הרובוט, למשל, ניתן לראות רק 60 אחוז מהפרי", אומרת פרופ' אידן. "נדרשות לפחות שתי נקודות מבט בכדי לזהותו, ויש לבחון גם אילו נקודות מבט, כלומר: מאלו זוויות רצוי לגשת לפלפל, כדי לחסוך בזמן הקטיף באופן האופטימאלי. תהליך ההבשלה של הפלפל אינו הומוגני כמו בעגבנייה, כך שהמשימה שהרובוט אמור להתמודד עימה מורכבת יותר יחסית. העיקרון הוא שרובוט המיועד לקטיף חייב להיות פשוט, כיוון שבסביבה החקלאית לפשטות יש חשיבות רבה ועליו לעבוד בצורה אמינה", היא מוסיפה.
הרובוט מתלבש על פלטפורמה שמאפשרת נסיעה בחממה והובלת הפרי הקטוף עד לבית האריזה בצורה אוטונומית. "החממות בישראל עדיין אינן בנויות לניידות כמו בהולנד. כדי להביא את הפיתוח הזה לישראל תידרש התאמה. זה יקום וייפול לפי מידת הכדאיות הכלכלית", מסבירה פרופ' אידן. בהתבסס על התוצאות האחרונות, צוות הפרויקט מצפה כי רובוט מסחרי לקטיף פלפל יהיה זמין בתוך חמש עד עשר שנים, כאשר הטכנולוגיה יכולה להיות מותאמת גם לקטיף יבולים אחרים.
הצוות הישראלי של הפרויקט, שהחל בפברואר 2015, כולל את פרופ' אוהד בן שחר, דירקטור מייסד של המכון לראייה חישובית וראש המחלקה למדעי המחשב והדוקטורנט בועז ארד, שאחראים על פיתוח אלגורתמי ראייה ממוחשבת לזיהוי הפלפל. תרמו לפיתוח האלגורתמים גם הדוקטורנט רותם מאיירון והפוסט דוקטורנטים ד"ר אהוד ברנע וד"ר אפרת טאיג.
המחקר הובל על-ידי מרכז המחקר של אוניברסיטת ווג'נינגן ההולנדית ושותפים בו בנוסף חברה הולנדית שתמסחר את הפרויקט; קבוצת חוקרים אגרונומים מבלגיה, ואוניברסיטת Umeå בשוודיה.

תאריך:  08/10/2018   |   עודכן:  08/10/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רובוט ראשון מסוגו בעולם לקטיף סלקטיבי של פלפלים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ראש לשכת עורכי הדין מודיע שלא ישתתף בחודש הבא בישיבת הוועדה לבחירת שופטים אם התיק עדיין יהיה תלוי ועומד
איציק וולף
עותניאל אפק עבד במחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך במשך 16 שנה    שותף מרכזי בכל תיקי האכיפה הפלילית והמנהלית שהובילה הרשות בעשור האחרון, לרבות פרשיות בזק-אלוביץ', IDB, פסגות, BGI, מנופים פיננסיים ועוד
איציק וולף
הדליקה פרצה בליל שבת וגרמה לנזק במתחם ששייך לחברת פוליגון נדל"ן ואשר היה אמור לשמש שוכר לפתיחת בתי קולנוע    הקטינים זוהו מציתים קרטונים    חוקרים גבו מהם עדות ושחררו אותם
איציק וולף
שלושה פרסים בסך של 70,000 שקל כל אחד יוענקו ליזמים פורצי דרך בוועידת ישראל לחדשנות שתתקיים בסוף החודש
איציק וולף
הרובוט מצויד בטכנולוגיית תבונה מלאכותית המאפשרת לו לזהות אלו פלפלים הגיעו לרמת בשלות מספקת    יאפשר קטיף רציף ללא צורך בפועלים    בתוך חמש שנים עד עשור - טכנולוגיה דומה עבור פירות אחרים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il