X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הממונה על היישומים הביומטריים בוועדת החוקה: שיעור השגיאות במערכות ביקורת הגבולות ובמשטרה לא נבדק
▪  ▪  ▪
זיהוי ביומטרי [צילום: AP]

סדרה של כשלים הנוגעים לפעילות הרשות הביומטרית ואבטחת הנתונים הביומטריים נחשפה (יום ג', 16.10.18) בדיון הוועדה המשותפת לוועדת החוקה ולוועדת הפנים בממצאי דוח פיקוח מס' 7 של הממונה על היישומים הביומטריים. כך למשל, הבהירה סנ"צ שירה זמיר, סגנית מפקדת יחידת טביעות האצבע במז"פ, כי חצי מיליון טביעות אצבע נלקחו על-ידי מיכשור שאינו תקין ואינן ברמה מספקת על-מנת לבצע זיהוי של אזרחים באמצעותן.
עוד אמרו נציגי רשות האוכלוסין כי ב-2018 גילה המאגר הביומטרי רק שלושה מקרים בהם ניסו אזרחים לבצע הרכשה כפולה ולהתחזות לאחר כחלק מתהליך הזיהוי בלשכות.
יו"ר ועדת החוקה ח"כ ניסן סלומינסקי אמר כי "נושא המאגר הביומטרי לא קל והוא חשוב. כשדובר על נושא טביעת האצבע ובעיקר כשיש מאגר, ככל שיש בו יותר פרטים זה עורר אצל רובנו תחושות לא נעימות וזה לא היה קל. הצבנו דרישות שונות ואנחנו עוקבים לוודא שהכול התממש וכן שהמאגר נשמר ברמות הכי גבוהות ולא נפרץ. פחות מאחוז של שגיאות זו לא קטסטרופה אבל אנחנו כמובן ואפים להגיע לפרומיל. אם יש מערכת יותר ידידותית השאלה מתי היא תותקן".
רועי פרידמן הממונה על היישומים הביומטריים הציג את עיקרי הדוח ובהם כשלי המערכת הישראלית בנתב"ג. הוא התייחס ראשית לבדיקות איכות ביצועי ההשוואה מול דרכון ביומטרי: "בדיקות מלפני מספר שנים הצביעו על כך שתהליך הנטילה וההשוואה של טביעות אצבע מול הדרכון, המבוצע בביקורת הגבולות בנתב"ג, סובל מאחוז כישלון גבוה יחסית שמשמעותו דחייה מוטעית של העוברים. עוד לפני רכש של מערכת חדשה יש מקום לבצע במערכת הקיימת בדיקות שבלעדיהן לא נדע את שיעורי השגיאות. הדיון פה נסוב על מערכת ה-ABC, כאשר קיימת מערכת נוספת של השוואה ביומטרית אל מול הדרכון הלא-ביומטרי והיא לא נבדקה, גם לא לפני מספר שנים".
עידו תלמי, ממונה על אבטחת מידע וסייבר, ברשות האוכלוסין וההגירה: "2.5 מיליון דרכונים ביומטריים ו-1.2 מיליון ת"ז ביומטריות של אזרחים, זה הרבה מעל המצופה. בנוגע לטביעות האצבע - התקנים של יצרנית טביעות האצבע מדברים על אחוזי שגיאות בסביבת מעבדה. הכי קרוב לתנאים אלו הן לשכות רשות האוכלוסין מבחינת תאורה ועוד. אנחנו עומדים באופן מלא בכל התקנים וספי היצרן שהוגדרו, גם ביחס למדינות שונות כמו ארה"ב. אחת הבעיות שלנו עם אחוז הכישלונות הגבוה הוא טביעת האצבע בנתב"ג, כי אנשים לא יודעים לשים את האצבע במנח נכון, ולכן בשנים הקרובות נחליף את הסורק שיהיה יותר ידידותי ולאזרח לא תהיה ברירה אלא לשים את האצבע נכון. בסופו של דבר מדובר על פחות מ-1% מסך האנשים שמגיעים לעמדה הביומטרית בנתב"ג. מתוך 16 מיליון עוברים ושבים בנתב"ג – מדובר על כ-8000 איש בשנה שמופנים לבקר. ב-2019 נבצע פיילוט על מערכת כזו של סורק. יש לכך גם היבטים טכניים ויש מערכת איזונים ובלמים בין אבטחה לבין תנועת נוסעים חלקה בנתב"ג, שלא נגרום להאטה. אנחנו יכולים לבנות את המערכת הקיימת לפרומיל שגיאות אבל אז נראה תורי ענק בנתב"ג ולכן ההחלטה היא לרכוש סורק חדש, לאור ניסיון של שנים והתייעצות עם רשות שדות התעופה".
ח"כ חיים ילין (יש עתיד) דרש לקבל את נתוני הבדיקות שבוצעו: "עכשיו אתם אומרים שבזיהוי פנים יש טעויות ונדרשת הצלבה. כל פעם שמחליפים מערכות עם רזולוציה גבוהה יותר יש בעיות עם המערכת הישנה ולכן סורק חדש יהיה נוח יותר לאזרחים אבל המערכת לא תסתנכרן וייווצרו בעיות חדשות וטעויות לכן לפני החלפת מערכות תבדקו".
ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו): "הצהרתם שטביעות האצבע הן המהימנות ביותר ופתאום זה לא מסתדר לכם. האם הדוח מחייב את הגופים המפוקחים? צריך לוודא שאין כאן דיון סרק. בנוסף, יש לשכות שלא נותנות להיכנס אם לא הוזמן תור מראש".
ח"כ יעל כהן-פארן (המחנה הציוני): "הנתונים לא מוצגים כהלכה. 16 מיליון נכנסו ויצאו מישראל עם תיעוד ביומטרי? ראוי שנקבל מידע מדויק כמה יצאו ונכנסו לפי סוגי הדרכונים. 8,000 זה בכלל חצי פרומיל מתוך 16 מיליון והשאלה אם זה המספר אחרי שתי הבדיקות וכן מה אחוז האי התאמות בשני סוגי הבדיקות- פנים וטביעת אצבע. האם היינו צריכים לעבור את כל הסאגה בשביל משהו שלא בודק טוב?"
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "כמה ניסיונות לזיוף, להנפקה כפולה נעשו? האם יש חידושים טכנולוגיים שיאפשרו קיצור הזמנים, והאפשרות לקבל זיהוי פנים בלבד, חשוב שנקבל תשובות על דברים שאזרחים לא יכולים לבדוק. חשוב לציין בדוח שהיו הרבה טעויות של הרכשה. מה קורה כשיש טעות בזיהוי של 1:1?"
עו"ד אירית וייסבלום, יועמ"ש רשות האוכלוסין, השיבה לטענות: "בנתב"ג השבב בתיעוד הביומטרי מכיל זיהוי פנים וטביעת אצבע ועל זה לא היה ויכוח. יש תוצאות לא מספיק טובות באימות הזהות של אדם השם טביעת אצבע אל מול השבב וזה לא שייך לנחיצות הטביעות. אין השוואה בין השבב למאגר. אחרי שהמאגר בודק שאין הרכשה כפולה אנחנו מנפיקים את המסמך המזוהה ופה מתחילה השאלה מה קורה במעבר הגבול-האם טביעת האצבע נותנת את המענה המצופה. יש מחלוקת מקצועית אם נדרשות עוד בדיקות או שההצלבה של זיהוי הפנים מחפה על כך. זה לא שייך לוויכוח שהיה אם יש צורך בטביעות האצבע בשבב. בלשכות יש אימות של טביעת אצבע בלבד ושם יש הצלחה מעל ומעבר".
מאיר גובשטיין מהרשות ליישומים ביומטריים: "אנחנו נתקלים באלפי מקרים של כפילויות חלקן תוצאת טעות אנוש וחלק טכנולוגי וחלקן בזדון- להתחמק מהוצל"פ, להוציא רישיון או לצאת את הארץ. את המקרים שבזדון רשות האוכלוסין מגישה תלונה למשטרה והמידע עובר אלינו. ב-2018 היו שניים-שלושה מקרים. יש מקרים בהם אדם מצטלם ומתיישב שוב ומרכישים אותו והמערכת מציפה את זה. אין לנו נתונים ביוגרפיים אלא מספר הרכשה ורשות האוכלוסין בודקת וחוזרת אלינו".
לאחר מכן התייחס הממונה פרידמן למשטרת ישראל: "איכות השוואת טביעות אצבע מול תיעוד בניידות במשטרה אינו עומד בדרישות. על המשטרה לפעול לביצוע בדיקות על-מנת לבחון את אחוז השגיאות ואת הסיבות לכך. רק לאחר מתן מענה בסוגיית שיעור השגיאות הגבוה, ראוי יהיה לעשות שימוש באימות זיהוי ביומטרי באמצעות תעודת הזהות החכמה למימוש מטרות המשטרה. לא ראוי להפעיל את המערכת לאור שיעורי שגיאה גבוהים מהמצופה ולא נכון יהיה להשתמש בממשק השאילתות מול המאגר כפיצוי לכך. זה יכול לגרום להאשמה של אזרחים תמימים בהתחזות ובדיקה בתחנת משטרה שלא לצורך".
סנ"צ גלעד בהט, רמ"ד חקירות במטה הארצי של המשטרה: "בניגוד לפרסומים שדיברו על זיהוי לא נכון, יש פה שני נושאים – הדרישות המבצעיות ותעודות הזהות. המשטרה לא עושה שימוש ואין לה כניסה למאגר הביומטרי אלא שימוש במאגר החשודים שברשותה. המאגר הזה מכיל טביעות אצבע של מי שנפגש עם המשטרה פעם אחת או יותר ולכן המאגר שלנו יותר רלוונטי כיום. אנחנו מנסים להגיע למצב שכשנציג את הדרישה המבצעית למשרד הפנים היא תהיה המדויקת ביותר- אנחנו מדברים על חוק ששונה מטביעות אצבע חובה לזמן רב לטביעות וולונטריות. יש גם משמעות לנושא זיהוי הפנים שאינו מדויק כמו טביעות אצבע. המאגר הביומטרי של משרד הפנים חדש למול זה של המשטרה ואין לנו כניסה אליו. כיום אחוז השגיאה של אדם מול המאגר שלנו הוא אפסי. במאגר שלנו יש 1.5 מיליון. אנחנו לא רוצים לעכב סתם ולכן אנחנו מסתמכים רק על המאגר שלנו. בגלל אחוז אי-ההתאמות אנחנו לא לוקחים את זה כאינדיקציה לעיכוב אדם אלא אם הצטרפו נסיבות נוספות. ב-2015 החלו כ-1300 בדיקות ויש אי-התאמות. הוחלף המכשיר ואנחנו בודקים את הסיבה לאי ההתאמות. יש התאמה במספר מאוד גבוה של המקרים אבל אנחנו לא יכולים לקחת סיכון לעיכוב שלא לצורך".
היו"ר סלומינסקי הודיע כי יקיים עוד דיון כדי לקבל תשובות מסודרות. "תשבו ביניכם ותציגו תשובות בקול אחד", דבריו.
צבי דביר, מראשי התנועה לזכויות דיגיטליות, מסר בתום הדיון: "מכרו לנו סיפור על מאות אלפי תעודות מזויפות, ומה מתברר? אין תופעה של זיוף תעודות זהות, וגם אם היו זייפנים, במאגר לא יוכלו לאתר אותם, מכיוון שרבע מטביעות האצבע בו, חצי מיליון במספר, חסרות ערך. הממונה על היישומים הביומטריים הצביע על הסכנה החמורה ביותר - שהמשטרה תציף את המאגר בפניות וכך לא יהיה צורך בדליפה, המאגר יצא החוצה בעצמו".
עוד יצאו בתנועה לזכויות דיגיטליות כנגד סתימת הפיות, כלשונם, של הוועדה הביומטרית: "במשך דיון שלם ניסה הממונה להציג את הדוח החמור שלו והותקף שוב ושוב על-ידי נציגי רשות האוכלוסין והרשות הביומטרית, ולנציגי החברה האזרחית לא ניתנה אפילו זכות דיבור. המדינה מנסה להסות את הביקורת, ולא להתייחס למפקחים שהיא עצמה מינתה, אבל אנחנו נמשיך להילחם - עד שיבוטל המאגר הביומטרי".

תאריך:  16/10/2018   |   עודכן:  17/10/2018
+"היועמ"ש לא מנע מארדן להבחין בין אסיר פלילי לבטחוני"
00:27 17/10/18  |  עידן יוסף

משרד המשפטים דוחה את טענתו של השר לבטחון הפנים גלעד ארדן כאילו היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מנע ממנו לבחין חוקית בין אסיר פלילי לבטחוני. "היועץ המשפטי לא מנע לעשות הבחנה בין פלילי לביטחוני, ולכן גם לא חזר בו"., אמר איל זנדברג, נציג המשרד במסגרת דיון בוועדת הפנים בתשובה ליו"ר הוועדה, ח"כ יואב קיש. מנגד, אמר עוזר השר לביטחון פנים בדיון: "הבנו שלא ניתן לעשות הבחנה בין אסיר בטחוני לפלילי".

+בדיקת רוק תשמש לאיתור הנוהגים בגילופין
23:58 16/10/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית: המשטרה תוכל להשתמש בבדיקות רוק כאות לאיתור נהגים המשתמשים בסמים  ▪  עוד אושר לקבוע כי תוצאות בדיקת שכרות יהיו תקפות גם 3 שעות לפני ביצועה - כדי למנוע מנהגים עבריינים להתחמק מעונש בטענה ששתו אחרי התאונה

החמרה בענישה
+ח"כ בגין הניח הצעה לתיקון חוק הלאום
21:06 16/10/18  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הצעת החוק הפרטית של ח"כ בגין כוללת הוספת הצהרה שמדינת ישראל היא מדינת הלאום היהודי ותקיים שוויון זכויות לכל אזרחיה  ▪  "חוק הלאום לא פוגע באופן מעשי בשוויון הזכויות במדינת ישראל, אבל הוא מבזה את עיקרון השוויון ואת מדינת היהודים"

בגין. ממשלות נתניהו פעלו למען הערבים [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: כל בתי המרקחת יוכלו לממש מרשמים לתרופות של כל הקופות
18:33 16/10/18  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה תיקון להצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 63) (ניפוק תכשיר מרשם בכל בית מרקחת), התשע"ח-2018 - של חברי הכנסת עודד פורר, אחמד טיבי, נורית קורן, יואב קיש, רועי פולקמן וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה כי מרשם אלקטרוני הניתן על ידי קופת חולים ימומש בכל בית מרקחת שיחפוץ בכך. זאת באמצעות חיוב קופות החולים לחבר את בתי המרקחת למערכת הממוחשבת שלהן, תמורת תשלום סביר. גישה כזאת תיעשה תוך מזעור פגיעה בפרטיותו של המטופל. בנוסף, נקבע כי בית המרקחת יציב במקום בולט שלט ברור ובו יציין את קופות החולים להן יינתן שירות. רוקח בבית מרקחת שאינו נותן שירותים לקופה בה חבר הלקוח, יחויב לעדכן אותו כי הוא עשוי לשלם מחיר נמוך יותר בבתי מרקחת שנותנים שירות לאותה קופה.

+נתניהו נגד אורנה פרץ: "פעילה פוליטית"
18:11 16/10/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אחרי שטען כי תושבת קריית שמונה שהתפרצה לדבריו היא משעממת, עובר נתניהו להתקפה ומייחס לפרץ מניעים פוליטיים  ▪  טוען כי נהג כך בגלל צערו על וינרוט  ▪  פרץ: הצבעתי ליכוד, אבל נתניהו איבד את קולי

נתניהו. "בעומק הכאב והצער" [צילום: באסל עווידאת/פלאש 90]
+"נמצה הבדיקה ביחס לקיז ולדרמר"
16:59 16/10/18  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הנציב החדש, פרופ' דניאל הרשקוביץ, הופיע בפני ועדת החוקה של הכנסת  ▪  "לא התקבלה שום תלונה בנציבות על קיז לגבי התקופה שלאחר קבלתו לשירות המדינה... אין לנו סיבה לטייח את הדברים"

הרשקוביץ. חזר לכנסת [צילום: פלאש 90]
+ישיבת הזיכרון לגנדי: יו"ר הכנסת סטה מנאומו
16:52 16/10/18  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת מקיימת ישיבת זיכרון מיוחדת במלאת 17 שנה להרצחו של השר רחבעם זאבי. לנוכח העדרותם של רבים מחברי הכנסת של האופוזיציה, עצר יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין את קריאת נאומו, נאנח ואמר בעל-פה את הדברים הבאים: "מכיוון שכיהנתי בכנסת יחד עם גנדי, רבים חבריו הטובים באו מאותן שורות שכרגע ריקות. כנראה שיש משהו - בעיה עם החומר האנושי, כי אז גם היריבים המרים - גם ממה שמכונה הסיעות הערביות - היו חברים של גנדי. לא יודע מה עובר עלינו".

+מורכבות היא אנושיות
15:40 16/10/18  |  ראובן ריבלין   |   לרשימה המלאה

דברי נשיא המדינה בפתיחת המושב החמישי של הכנסת העשרים [ו' בחשוון התשע"ט, 15.10.2018]

ראובן ריבלין [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+למצוא את הדרך לחיות יחד
15:33 16/10/18  |  יואל (יולי) אדלשטיין   |   לרשימה המלאה

דברי יושב-ראש הכנסת בפתיחת המושב החמישי של הכנסת העשרים [ו' בחשוון התשע"ט, 15.10.2018]

יואל אדשלטיין [צילום: יצחק הררי/דוברות הכנסת]
+יבוטלו מגבלות השיבוץ במשפחתוני משרד הרווחה
15:27 16/10/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

במשרד הרווחה הוחלט לבטל את המגבלה על תמהיל הגילים ולהעביר את האחריות לשיבוץ הילדים לשיקול דעתן של הרכזות הפועלות מטעם המשרד

[צילום אילוסטרציה: יוסי זמיר/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אברהם נגוסה / Avraham Neguise  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אורי מקלב / Uri Maklev  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורן חזן / Oren Hazan  אחמד טיבי / Ahmad  Tibi  איוב קרא / Ayoob Kara  איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin  איילת שקד / Ayelet Shaked  איימן עודה / Eiman Ode  אילן גילאון / Ilan Gilon  איתן ברושי / Eitan Broshi  איתן כבל / Eitan Cabel  אכרם חסון / Akram Hasson  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אלאלוף / Eli Alaluf  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אראל מרגלית / Erel Margalit  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  באסל גטאס / Basel  Ghattas  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka  דני עטר / Danielle Attar  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  המחנה הציוני / Hamachane Hzioni  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  זוהיר בהלול / Zohir Bahalul  ז'קי לוי / jackie Levy  חיים ילין / Haim Yalin  חיים כץ / Haim Katz  חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar  חמד עמאר / Hamad Amar  חנין זועבי / Haneen  Zoabi  טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יגאל גואטה / Igal  Guetta  יהדות התורה והשבת  יהודה גליק / Yehuda Glick  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב קיש / Yoav Kish  יואל חסון / Yoel Hason  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky  יוסף גריף / Yosef Garif  יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen  ינון מגל / Yinon  Magal  יעל גרמן / Yael  German  יעל כהן  יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יעקב מרגי / yaakov Margi  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  יצחק כהן / Yitzhak  Cohen  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  ירון מזוז / Yaron Mazuz  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  ישראל ביתנו  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מייקל אורן / Michael Oren  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכל בירן / Michal Biran  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיקי לוי / Mickey  Levy  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon  משולם נהרי / Meshulam Nahari  נאוה בוקר / Nava Boker  נורית קורן / Nurit Koren  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  סתיו שפיר / Stav Shafir  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya  עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf  עודד פורר / Oded Forer  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עליזה לביא / Aliza Lavi  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  עפר שלח / Ofer  Shelah  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova  רוברט אילטוב / Robert Ilatov  רויטל סויד / Revital Swid  רועי פולקמן / Roei Folkman  רחל עזריה / Rachel  Azaria  שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli  שי  פירון / Shai  Piron  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שרון גל / Sharon Gal  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 20
ראובן ריבלין
דברי נשיא המדינה בפתיחת המושב החמישי של הכנסת העשרים [ו' בחשוון התשע"ט, 15.10.2018]
יואל (יולי) אדלשטיין
דברי יושב-ראש הכנסת בפתיחת המושב החמישי של הכנסת העשרים [ו' בחשוון התשע"ט, 15.10.2018]
עידן יוסף
במשרד הרווחה הוחלט לבטל את המגבלה על תמהיל הגילים ולהעביר את האחריות לשיבוץ הילדים לשיקול דעתן של הרכזות הפועלות מטעם המשרד
איציק וולף
מליאת הכנסת אישרה את הודעת הממשלה על העברת הסמכויות הנוגעות לשאול אלוביץ' ולחברת יורוקום ובזק מראש הממשלה לשר התקשורת    ח"כ שלח: ברכות על הזכות לסוס שהאורווה שלו כבר נשכחה
עידן יוסף
יו"ר ועדת הכלכלה כבל דורש ממשרד התחבורה תוכנית לרישות המדינה בשבילי אופניים    אור ירוק: מעל 20 אלף איש נפגעים כל שנה בתאונות בהם מעורבים כלים חשמליים    מנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים: הדבר החשוב ביותר הוא זיהוי הכלי, כדי שתהייה הרתעה והרוכבים לא יברחו    מנכ"ל המשרד לבטיחות בדרכים: נתקצב עד 200 מיליון שקל בשנה לשבילי אופניים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il