X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
היו"ר לשעבר של ועד עובדי נמל אשדוד מייחס אחריות גם ליו"ר הנמל לשעבר, גדעון סיטרמן טוען שייתכן שגם המפכ"ל לשעבר, יוחנן דנינו, נטל חלק ברדיפה נגדו
▪  ▪  ▪
חסן. "היו עוד מושחתים" [צילום: הדס פרוש, פלאש 90]
שר התחבורה, ישראל כ"ץ, הוא שעמד מאחורי הרדיפה הפוליטית שהובילה לכתב אישום נגד אלון חסן - טוען היו"ר לשעבר של ועד עובדי נמל אשדוד. חסן דיבר (יום ב', 5.11.18) בהמשך חקירתו הנגדית במשפטו של רונאל פישר.
לדעת חסן, החקירות נגדו היו רדיפה פוליטית שנבעה מ-15 שנותיו כיו"ר ועד עובדי הנמל, מצד מי שעמידתו התקיפה על זכויותיהם לא מצאה חן בעיניהם. הוא ציין את מי שהיה יו"ר חברת נמל אשדוד, גדעון סיטרמן, שהיה לדבריו "איש של כץ", ולא פסל את האפשרות שהמפכ"ל דאז, יוחנן דנינו, היה מעורב גם הוא בשל טיוח טענותיו כלפי סיטרמן.
"כל החיצים היו מכוונים כלפי. אנשים שהודו בפשעים - סגרו להם את התיק. עניין אותם דבר אחד: אלון חסן. אין ספק שזה היה טיל מונחה שהתחיל מגורמים פוליטיים, וערן מלכה ניצל את זה ויחד עם רונאל פישר רקם את המזימה. אני יודע שבפרקליטות יש פושעים; התובעים בתיק שלי היו פושעים, הגשתי תלונה נגדם ואני לא אוותר. היו בתיק הזה פשעים לא רגילים. הרדיפה נגדי נמשכת גם ברגעים אלה".
לדעת חסן, היו בלהב 433 קצינים מושחתים נוספים או מי שהגנו זה על זה; הוא נקב בשמותיהם של רמי תמם, אליעזר צמח, עדי אדרי ורז חורש. "כל אלו עושי דברו של ערן מלכה. הם שיתפו פעולה איתו". הסניגור, עו"ד עמית בר: "הם ידעו שמלכה מושחת?". חסן: "אני לא יכול להגיד לך. אני לא חושב שחורש קיבל כסף. אבל ברור שהוא עשה פשע, כאשר כיבה את המצלמות והסתיר מידע. הוא קיבל מעטפה? אני לא יודע להגיד לך. אבל זה שהוא עשה פשע - הוא הודה על הדוכן".
חסן טען, כי אינו יודע כמה שכר טירחה שילם לפישר, שכן הוא לא פתח את החשבוניות אלא העביר אותן לחברה שבבעלותו; להערכתו הוא שילם 200,000 שקל. "התעסקתי בהמון דברים, היו לי עובדים שלא ידעתי איך קוראים להם", הוסיף.
עוד אמר חסן, כי הוא עומד מאחורי הפוסט החריף שפרסם נגד פרקליטו לשעבר, עו"ד בני כץ. נאמר בו, כי כץ הציע לו להילחם לסיים את התיק בנימוק של הגנה מן הצדק, בעוד הוא עמד על זיכוי מלא. לטענת בר, כץ הוא שיזם את הפללתו של פישר כדי ליצור את קו ההגנה שהציע, ובשל כך מסתיר חסן פגישה נוספת עם פישר ועומד על החיסיון בינו לבין כץ.
חסן השיב: "הדעת הייתה נותנת, כשהתפוצצה פרשת פישר, שתתנהל חקירה רצינית ויראו שתפרו לי תיקים. החקירה שלי הופסקה לכמה חודשים, וקיווינו שחוקרי מח"ש יגלו שיש דברים בגו, יש פה עניין של תפירת תיקים ויש גורמים במשטרה שעשו יד אחת עם פישר לפגוע בי.
"אחרי חודשיים [ממעצרו של פישר] קיבלתי הודעה שאני אמור להיחקר אצל אותה יחידה [להב 433], אצל אותם חוקרים, ואנחנו מאוד התרעמנו על זה. המדינה לא ויתרה. עשינו הכל למנוע שיהיה כתב אישום. היה חשוב לנו מאוד שיבינו שיש פה תפירת תיק וימנעו ממני את הסבל שאני ממשיך לסבול. אבל ככל שעבר הזמן, הבנתי שאני מטרה יותר מדי גדולה ושיש רצון עז לפגוע בי, ושהציבור איבד אמון בפרקליטות בגלל רות דוד.
"באיזשהו שלב החלטתי שצריך להתקדם הלאה ולהיערך למקרה שיהיה כתב אישום. הלב שלי תמיד היה עם בני. הראש והאסטרטגיה היו אותו הדבר. ראינו פשעים, נעשה הכל כדי שלא יהיה משפט. באיזשהו שלב נשאבנו לתוך תהליך של כתב אישום. עורך הדין שלי, אשר אוחיון, הוא יותר בתחום המשפטי, לא בתקשורת; אין לו טלוויזיה בבית. הוא אמר לי: אני נערך למשפט.
"כשהוגש כתב אישום והתחילו הדיונים, כץ לא המשיך. פה נפרדנו ולא משנה מה הסיבות. אחרי הזיכוי, התקשורת התחילה להיכנס לעניינים. עורכי הדין שלי מאוד מיעטו לדבר, הם נגד התקשורת. לא כולם יודעים מה באמת היה, כי במעצר ראו אותי הרבה עם כץ. בתודעה הציבורית כץ היה בעניינים, והוא רכב על הגל הזה, התראיין ואמר כביכול דברים בשמי.
"לא נהניתי יום אחד מהזיכוי שלי, ופתאום זה יוצא לי לראיונות. מתסכול כתבתי מה שכתבתי. כל תיאוריות הקונספירציה של בר לא קשורות לעניין. כץ עשה עבודה מצוינת במח"ש, הוא ליווה אותי בתקופה קשה ועשה עבודה נפלאה. הוא גם הרגיש אחריות מסוימת, כי הוא הכיר לי את פישר. אבל פה זה נעצר. כל השטויות שדיבר הסניגור - זה לא לעניין".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  05/11/2018   |   עודכן:  05/11/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אביב נחמיאס / Aviv Nahmias   אורי כרמל / Uri Carmel   אילון מכלוף / Eylon  Machluf   איתן פלג / Eitan Peleg   אלון חסן / Alon  Hassan   אסף גולן / Assaf Golan   אשר אוחיון / Ohayon Asher   ברונו שטיין / Bruno Shtein   גדעון סיטרמן   ג'ויה סקפה-שפירא / Joya SKAPPA-SHAPIRO   דב גלעד כהן / Dov Gilad  Choen   זוהר בוצ'ן / Zohar Botchen   חגית מאק-קלמנוביץ / Hagit  Mack-Kalmanovich   יאיר ביטון / Yair Biton   יאיר  גולן / Yair Golan   יוחנן דנינו   יוסף נחמיאס / Yossef Nahmiass   יורם ברק / Yoram Barak   יעקב וינרוט / Yaakov Weinroth   יצחק רוכברגר / Yitzhak  Rochberger   ירון בארי / Yaron Be'eri   ליאורה נהון / Liora Nahon   ליזי שובל-בר / lizzy  shoval Bar   משה סובל / Moshe Sobel   משה סעדה / Moshe Saadda   נועם עוזיאל / Noam Uziel   נחשון שוחט / Nahshon Shohat   נסים מרום / Nissim Marom   ע"י   עדי כרמלי / Adi Carmeli   עופר ברטל / Ofer Bartal   עמית בר / Amit Bar   עפר נמרודי / Ofer Nimrodi   ערן מלכה / Eran  Malka   קובי כחלון / kobe kahlon   קרן אלטמן / Keren Altman   רון שפירא / Ron Shapira   רונאל פישר / Ronel Fiaher   רונן יצחק / Ronen Yitzhak   רועי בר / Roee Bar   רות דוד / Ruth David-Blum   רמי דואני / Rami Douani   שי ברס / Shay Baras   ששון חי / Sasson Hay
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חסן: רדיפה מצד ישראל כ"ץ הביאה לכתב האישום נגדי
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
ששיבשו וטייחו את חקירת רות דוד
פושעים  |  5/11/18 20:07
2
מח"ש =
כחש  |  5/11/18 21:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת רונאל פישר
איתמר לוין, יצחק דנון
ששון חי, אחד מעדי המדינה בתיק, תובע מפישר ומלכה 14.5 מיליון שקל    אחד ממייצגיו בתביעה הוא עו"ד בני כץ, שאמור גם הוא להעיד מטעם התביעה
איתמר לוין
"הכל נגדך, החוק נגדך, יש לך אנשים מושחתים בפרקליטות ויש לך מושחתים במשטרה. במבט לאחור - אולי חבל שלא שילמתי כסף ולא חסכתי לעצמי את כל הזוועה הזאת"
איתמר לוין
עדותו של אלון חסן חשובה במיוחד לתביעה במשפט פישר - ואולי זו הסיבה לכך שהיא יוצאת מגדרה כדי לרצות אותו, גם במחיר של פגיעה אפשרית באינטרס הציבורי ובכבודה של המדינה
איתמר לוין
התביעה הגישה הקלטות של שיחות בין חסן לפישר, שבאחת מהן אמר פישר: אני מדבר איתך כמו שאני מדבר עם עצמי באמבטיה, בלי בגדים    חסן טוען: אני לא עד מדינה בתיק אלא קורבן
איתמר לוין
אומר שהחל לחשוד שפישר עובד עם המשטרה כאשר מסר לו פרטים על החקירות הצפויות    דוחה בתוקף את טענתו של פישר, לפיה מזוודת הכסף שהעביר לו הייתה תמורת שכר טירחה    מותח ביקורת על החלטת מח"ש לעצור את פישר לפני שמסר את הכסף ליעדו
פרקליטו של אלון חסן איים על כתב News1   /   איתמר לוין
חסן דורש להעיד בדלתיים סגורות   /   איתמר לוין
סובל איבד סבלנות לתביעה במשפט פישר   /   איתמר לוין
משפט פישר כמשל   /   איתמר לוין
ואצלנו? משפט פישר כדוגמה   /   איתמר לוין
ממה חוששת הפרקליטות   /   משה נסטלבאום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il