X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות
לפי חשדות המשטרה, השר לשעבר מודי זנדברג השתמש בתפקידו כיו"ר קרן היסוד על-מנת לקדם את עסקיו הפרטיים זנדברג עשוי לבסס את טיעוני ההגנה שלו על כך שהמדינה התירה לו לכהן בתפקיד היו"ר ב-70% משרה, ולהקדיש את יתר זמנו לעסקיו הפרטיים
▪  ▪  ▪
מודי זנדברג

'כוכבי' פרשת הצוללות (תיק 3000) הם ארבעה: עו"ד דוד שמרון, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו; מפקד חיל-הים לשעבר אליעזר מרום (צ'ייני); סגן ראש המל"ל לשעבר תא"ל אבריאל בר-יוסף, ועד המדינה מיקי גנור.
אבל כמה מ'דמויות המשנה' בעלילה המפותלת של מסכת השוחד לכאורה הם מעניינים לא פחות. אחד מהם הוא השר לשעבר אליעזר (מודי) זנדברג.
בסיכומי המשטרה את חקירת תיק 3000 נאמר לגביו של זנדברג כי: על-פי החשד בעת שכיהן כיו"ר קרן היסוד, פעל זנדברג לקידום ענייניו של גנור כנציג התאגיד הגרמני בישראל, תוך ניצול תפקידו ומעמדו הציבורי בעבר ובהווה, לצורך 'פתיחת דלתות' עבור גנור וקבלת מידע מעובדי ציבור ומנבחרי ציבור בהקשר לעסקות כלי השיט - וזאת בתמורה לכספי שוחד שקיבל מגנור במספר פעימות ובסך המצטבר לכדי למעלה מ-100 אלף שקל.
זנדברג שכיהן כשר התשתיות וכשר המדע והטכנולוגיה, היה מעורב - לא בעת כהונתו כשר - בייצוג חברת המספנות הקוריאנית שהפסידה לתאגיד הגרמני 'טיסנקרופ' במכרז על ייצור כלי השיט עבור ישראל. לפי החשד שנחקר, זנדברג ייצג את החברה הקוריאנית, אך פעל דווקא לטובת אינטרסים של טיסנקורפ וגנור, שהיה נציגו של התאגיד הגרמני בארץ.
לאחר מעצרו של זנדברג בספטמבר 2017 טען סנגורו דאז, עו"ד יובל זמר, כי "יש לנו מחלוקות עם המשטרה ברמת העובדות. גנור מפרש את הדברים בצורה שונה מכפי שהם קרו באמת, ולכן האינטרס שלנו הוא שהמשטרה תסיים את החקירה, ואין לי צל של ספק שהתיק נגד זנדברג יסגר". בינתיים, זה לא קרה.
אחרי המלצות המשטרה, והואיל וגם זנדברג עצמו לא מכחיש שייעץ לגנור, נראה שגורלו המשפטי של זנדברג בתיק הזה צפוי לקום וליפול בעיקר על שאלה אחת מרכזית - האם יעלה בידו לשכנע את הפרקליטות שמערכת יחסיו עם גנור לא הייתה קשורה כלל ועיקר לתפקידו הציבורי, אלא נעשתה בנפרד וללא קשר לתפקיד. כדברי סנגורו עו"ד זמר באחת מהארכות המעצר: "מודי מכיר את גנור, הוא נתן לו ייעוץ, אבל הכל היה גלוי וברור. גנור הפך לעד מדינה וכרגע הוא מנסה לגרור לקלחת הזו את כל מי שהכיר ומכיר".
זנדברג מקווה שאם הוא יצליח לשכנע בכך את הפרקליטות, הוא לא יועמד לדין בגין שוחד וגם לא בגין מרמה והפרת אמונים - עבירות שבהן הוא חשוד ושקשורות לפעולות בניגוד לדין של אישי ציבור.
זנדברג עשוי לנסות ולבסס את טיעוני ההגנה שלו על העובדה, התמוהה בדיעבד, שבתפקידו כיו"ר קרן היסוד מאוקטובר 2010 עד מארס 2018 הוא שימש רק ב-70% משרה ואילו המדינה התירה לו להמשיך ולהקדיש את 30% הנותרים לעסקים פרטיים. הערבוב הזה שהיה לכל הפחות מוזר, הביא לכך שבלי להסתיר ובלי להסביר, זנדברג לקח על עצמו תפקיד ציבורי - גיוס כספים מתורמים ברחבי העולם כאחד מהנציגים הרשמיים של המוסדות הציוניים - והותיר לעצמו את המרווח, 30% לא טיפה פחות, לעשות עסקות כלכליות מהצד. לא עסקות למען המדינה, עסקות למען מודי זנדברג.
קרן היסוד, שהיא המוסד הכספי המרכזי לפעולותיה של ההסתדרות הציונית בארץ ישראל, מרכזת את כל המגביות בחו"ל - למעט ארצות הברית - לאיסוף תרומות לבניין הארץ. מהמידע שהגיע לידינו עלה ש'מוסד השנור הלאומי שפוצל מהסוכנות' שימש לכאורה כמעט כזרוע יחסי הציבור של זנדברג.
כך, בסינגפור, למשל, היה זנדברג חלק ממיזם ייעוץ לחברות סטארט-אפ ישראליות המעוניינות לחדור לשוק הסינגפורי. בחומרים פרסומיים של גוף שעוסק בתחום בשם "macroVpoint", עיטר פרצופו של זנדברג את קטעי הווידאו המזמינים יזמים ישראלים להשתתף בוועידה שנתית במדינה. הוא הוצג באותם פרסומים בשמו, תחת התואר יו"ר קרן היסוד, ואם אנשי המיזם סגרו עסקה כלשהי - זנדברג גזר קופונים. זנדברג טס לסינגפור, השתתף באירועים, צירף אליהם את שגרירת ישראל במדינה - והכל במקביל ותוך שימוש בתפקידו כיו"ר קרן היסוד, שמטעמו הוא ייצג שם גם את העם היהודי.
אך לא רק עסקים בסינגפור. זנדברג ישב במועצה המייעצת של חברת מגלן טכנולוגיות הגנת מידע, הוא שימש כדירקטור בדור כימיקלים יצרנית דלקים, וחקירת פרשת הצוללות חשפה שזנדברג גם היה נציגה בארץ של מספנת יונדאיי הדרום-קוריאנית. חברה שהפסידה במכרז הצוללות לטיסנקורפ הגרמנית.
עו"ד ירון קוסטליץ, פרקליטו של השר לשעבר זנדברג מסר בתגובה: "אני משוכנע שהפרקליטות תגיע למסקנה כי אין מקום להגיש כתב אישום נגד מר זנדברג וכי לא נפל בו דופי".

* חזקת החפות: כל החשודים בפרשת הצוללות (תיק 3000) הם בגדר חשודים בלבד במעשים המיוחסים להם, וכל עוד לא הורשעו בדין, הם בחזקת חפים מפשע.
תאריך:  12/11/2018   |   עודכן:  12/11/2018
+תמיהות בפרשת הצוללות וספינות המגן לאסדות
21:25 12/11/18  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה

מי החליט על הצורך להזמין עוד 3 צוללות? שר הביטחון דאז, רא"ל מיל. יעלון טוען כי איש לא נועץ בו או ברמטכ"ל ולא שיתף אותו ואת צמרת המטכ"ל וחיל-הים בהחלטת הרכישה, דבר זה כשלעצמו כבר מחייב בדיקת עומק

יעלון. לא ידע [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+תעתועי דרוקר נגד מולכו
12:17 12/11/18  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה

רביב דרוקר שכשל ופרסם עלילת דם נגד נתניהו וגורמים נוספים מאשים עכשיו את המשטרה באי-מיצוי החקירה נגד נתניהו ועו"ד יצחק מולכו  ▪  במאמרו בעיתון הארץ הוא מנסה לתעתע בקוראים ומפרסם כזבים וחצאי אמיתות  ▪  במקום לעשות חשבון נפש ולשלם מחיר בגין עלילת הדם ממשיך דרוקר בפיזור האשמות לכל עבר, כולל נגד המשטרה, שקבעה שנגד נתניהו אפילו לא נמצאה ראיה המעלה חשד

מולכו. חקירה אגרסיבית [צילום: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה עומד מאחורי ההסתבכות של זנדברג בפרשת הצוללות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ג'ון לנון ל"ת
מתהפך בקברו...  |  12/11/18 10:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת כלי השיט
עידן יוסף
בהודעה חריגה דוחה המשטרה את טענותיו של אהוד ברק כאילו כבל היועמ"ש את ידיה בחקירת פרשת כלי השיט כך שלא ייחקרו נושאים הנוגעים לראש הממשלה    מבהירה: הטענות חסרות בסיס. חקרנו כל מה שנדרש    הביקורת מכוונת גם נגד ח"כ יעלון
עידן יוסף
ראש הממשלה אמר לפני המראתו: "לא מהססים להאשים אותי בטענות אבסורדיות ביותר, כאלו שלא מחזיקות מים, ובמקרה הזה אפילו טענה לא הייתה, לא ידעתי"    על דוד שמרון: "מציע לא לחרוץ דין"
איתמר לוין
המשטרה צריכה להבהיר האם היא חושדת שתשלומי השוחד הנטענים בפרשת כלי השיט גרמה לנזק ביטחוני או כלכלי    שורש הרע היה ונותר השימוש במתווכים    סביבתו של נתניהו לוקה בהתקרנפות ובחזירות
איתמר לוין
כל החשודים בפרשת הצוללות מכחישים את הטענות נגדם ומביעים ביטחון בכך שלא יועמדו לדין    טיסנקרופ: ברגע שנדע את כל העובדות, נבחן צעדים נוספים במסגרת האפשרויות החוקיות העומדות לרשותנו
איתמר לוין
מייחסת לחשודים עבירות שוחד, מרמה והלבנת הון בעסקות מול חברת טיסנקרופ הגרמנית, ברכישת כלי שיט בהיקף של מאות מיליוני אירו    החשודים המרכזיים: מפקד חיל-הים לשעבר, פרקליטו ובן דודו של נתניהו, מי שהיה המשנה לראש המל"ל ושר לשעבר    החשד: מיקי גנור שילם שוחד במאות אלפי שקלים כדי לקדם את מינויו לנציג טיסנקרופ ולדחוף רכישות מן התאגיד במאות מיליוני אירו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il