X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
קובע: "הסתרה" של רכוש אסור העלול לשמש לפעולות טרור, איננה רק "החבאה" שלו - אם כי יש לעמוד באופן דווקני על הקשר בין הציוד המותר לבין ההסתרה
▪  ▪  ▪
מעבר כרם שלום [צילום: עבד אל-רחים חטיב, פלאש 90]

יש לפרש בצורה רחבה את המונח "הסתרה" בחוק המאפשר למדינה להחרים טובין שנעשה ניסיון להבריחם לרצועת עזה. כך קובע (יום ג', 29.1.19) בית המשפט העליון.
חוק המאבק בטרור קובע חזקה, לפיה רכוש שנתפס בגבול הרצועה בלא שניתן היתר כחוק להעברתו לרצועה, מקיים את הזיקה לפעילות טרור ולכן יכול שר הביטחון להורות על החרמתו. חזקה דומה נקבעה לגבי רכוש "שבאמצעותו הועבר או הוסתר" הרכוש האסור לרצועה. השאלה שעמדה להכרעה בבית המשפט העליון הייתה, האם "הוסתר" פירושו "הוחבא" בתוך רכוש מותר, או שמא גם אם למשל הונח בגלוי לצד רכוש מותר ובכך נוצרה הטעיה.
תשובתו של השופט יוסף אלרון היא, שיש לתת למונח זה פרשנות מרחיבה, כך שהוא יחול לא רק על הסלקה. לדבריו, ההיגיון בלשון החוק ותכליתו של החוק מוליכים למסקנה שהתקיימותה של "הסתרה" אינה מותנית בקיומה של כוונה למנוע את גילויו של הרכוש שאינו מאושר.
על תכליתו של חוק המאבק בטרור אומר אלרון: "פעילותם של ארגוני טרור מותנית בראש ובראשונה בקיומה של תשתית כלכלית ובשרשרת ארגונית-לוגיסטית, וכפועל יוצא מכך, הגישה הרווחת היום היא כי המאבק בטרור אינו מתמצה עוד בסיכול פיגועים או בתפיסתם וענישתם של המבצעים בלבד, אלא היא מחייבת פגיעה שיטתית בתשתיות ובמעטפת של ארגוני הטרור.
"לצד הצורך הקיומי במאבק עיקש ובלתי מתפשר בסיכונים החמורים הגלומים בפעילות הטרור מחויבת מדינת ישראל לשמירה על ערכי הדמוקרטיה ועל זכויות הפרט, לרבות זכותו של אדם להחזיק בקניין פרטי, וזאת בייחוד למן חקיקתם של חוקי היסוד.
"מדובר באתגר מורכב, אשר מתעצם נוכח המציאות המלמדת כי תשתית הטרור נתמכת לעיתים גם על-ידי האוכלוסייה האזרחית, אם באמצעות סיוע ישיר לפעילות הטרור, ואם באמצעות מתן כסות של פעילות אזרחית לפעילות טרור אסורה. האיזון בין שתי מטרות אלו, שעשויות להיות מנוגדות, מוליד את הצורך בעיצוב הסמכויות
והכלים המוקנים לגורמי הביטחון לצורך ניהול המאבק בטרור, כמו גם את המכלול השלם שאותו הן מרכיבות, באופן אשר יבטיח את ההגנה על כל אחת מהן".
תכליתה של הסמכות להחרים רכוש אסור היא הרתעתית, ממשיך אלרון, ויש לתת משקל גם לתופעה של הברחה לרצועה של ציוד היכול לשמש הן לצרכים אזרחיים והן למטרות טרור. פרשנות מצומצמת מדי למותר "הוסתר" תאפשר למבריחים לעשות שימוש בשיטות אחרות. לכן, "ראוי לפרש את הביטוי 'רכוש שבאמצעותו הוסתר' כך ש'הסתרתו' של רכוש שאינו מאושר תוגדר כיצירת מצב שיש בו כדי להקשות על גילויו של הרכוש שאינו מאושר במשלוח על-ידי גורמי הבידוק במעבר", קובע אלרון. לצד זאת, הוא מציב מגבלה גם לפרשנות זו, ולפיה "ראוי לעמוד באופן דווקני על הקשר שבין הציוד המותר לפעולות המהוות הסתרת הרכוש האסור".
השופטים נעם סולברג ויעל וילנר הסכימו עם אלרון במישור העקרוני. פסק הדין ניתן בשלושה ערעורים של המדינה על מניעת תפיסת רכוש, כאשר בדעת הרוב של וילנר וסולברג התקבל אחד מהם ונדחו שני האחרים; אלרון סבר שיש לקבל ערעור נוסף. את המדינה ייצגו עוה"ד עמרי אפשטיין וערין ספדי-עטילה, ואת בעלי הרכוש - עוה"ד גילי ריבלין וגיא זהבי.

תאריך:  29/01/2019   |   עודכן:  29/01/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העליון מרחיב החרמת רכוש בגבול עזה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
יוסף דיין
לא אוכל עוד לישון בשקט    "נערי הגבעות הם ארגון טרור", קובע נחרצות השב"כ    הוא, השב"כ, רק בורח ממתן תשובות לשאלות המתחייבות מן הניסוח המטורף של קביעתו
איתמר לוין
דוחה את הטענות בדבר התערבות משפטית מוגזמת בתחום הביטחון: בתי המשפט לא מתערבים בשיקול דעת מבצעי; הביקורת השיפוטית מחזקת את המאבק בטרור
אפרים הלפרין
1,300 מחבלים שהרגנו, הם לא גאוותנו – על-אף שאנו דוגלים בכלל הבסיסי של "הקם להרגך השכם להרגו"    במקום לדבר על אלפי גופות אויב, מתבקש גנץ להסביר כיצד המחיר ששילמנו היה כל-כך גבוה, כיצד לא כולם חזרו מן הקרב
עידן יוסף
ראש הממשלה בביקור בגוש-עציון: "ככל שהדבר תלוי בי לא תהיה עקירת יישובים או הפסקת יישובים אלא ההפך הגמור"    על פינוי נתיב האבות: "קרתה לנו תקלה"
יוני בן-מנחם
מצרים זועמת על כך שהורחקה מהמגעים האחרונים על ההסכם החדש של העברת המענק הקטרי לרצועה למרות שהיא המתווכת העיקרית בין ישראל לחמאס. ההסתמכות הישראלית על קטר הינה טעות, מדובר במדינה תומכת טרור וישראל זקוקה לעזרתה של מצרים שעמה יש לה הסכם שלום ותיאום ביטחוני הדוק למלחמה בטרור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il