X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הכינרת. יוזרמו אליה מים [צילום: רשות הכינרת]
בדיקות מקצועיות מגלות:
כמות המשקעים ב-30 השנים הבאות תפחת בכ-20%
מבחינה הידרולוגית מדובר על הפחתה משמעותית ובעייתית התוכנית של מנכ"ל רשות המים: מים מותפלים ומי קידוחים יוזרמו ממערב המדינה מזרחה אל הכינרת, על-מנת לשמור על מפלסי המים בה
גיורא שחם מנכ"ל רשות המים וצביקה סלוצקי מנכ"ל רשות הכינרת [צילום: רשות הכינרת]

גיורא שחם, מנכ"ל רשות המים, אומר כי על-אף שהשנה האחרונה הייתה שנה גשומה מאוד, לא ניתן לראות בה שנת מפנה משום שכל האזור במצב של התייבשות. בהרצאה שנשא על 'מקומה של הכינרת בעידן של התפלה', אמר שחם: "אני מתייעץ עם מומחי אקלים שמבהירים ומצביעים על תחזיות אקלימיות שלא מבשרות טובות. על-פי המודלים האקלימיים, כמות המשקעים הנוכחית תפחת ב-30 השנים הקרובות בכ-20%".
"מבחינה הידרולוגית", הסביר, "מדובר על הפחתה גדולה יותר משום שעוצמות הגשם והמרווחים בין אירוע גשם אחד למשנהו, אינם מאפשרים יצירת תנאים לחלחול המים למאגרי מי-התהום וליצירת נגר בנחלים הזורמים לכינרת. ראינו זאת באופן ברור בתקופת הבצורת האחרונה. עלינו להסתכל קדימה ולהיערך למצב שמוצג על דעת מומחי אקלים. אירוע הבצורת האחרונה שחווינו יכול לקרות עוד מספר פעמים בעשורים הקרובים, ועקב הגידול העצום באוכלוסייה באזור המזרח התיכון והעלייה בביקוש למים הנובעת מכך, וכאשר תתרחש תופעת הבצורת, היא תהיה ממושכת יותר, מזו שחווינו עד כה, וחמורה בהרבה, אם לא ניערך אליה מבעוד מועד.
"אך דאגה ותחזיות שחורות אינן תוכנית עבודה. עקב הנתונים לתרחישים אלו, אני פועל במלוא הקצב כדי לחזק את נושא המים במרחב 'השידרה המזרחית' של ישראל, שמתחילה במורדות החרמון ומשתרעת לאורך כל בקע הירדן - בואכה ים המלח. יש לישראל בעיית 'מותניים צרות' ודרוש לה חיזוק משמעותי בחלק המזרחי שלה [יהודה והשומרון, ע.י.], שיכולת קיומו ושגשוגו תלויים אך ורק במים. זו אינה אמירה פוליטית אלא מקצועית. הצורך בכמויות מים גדולות במרחב הגאוגרפי הזה נדרש לישראל בגלל עוד ארבע סיבות חשובות ביותר:
  • הראשונה - הכינרת חייבת להיות עם מלאי מים מספיק כדי לשמש אוגר במצבי חרום. אין לישראל כיום אוגר כזה ובמקרה של אסון טבע או מצב מלחמה, כאשר קיים סיכון לפגיעה במתקני ההתפלה ובתשתיות מים אחרות, עלינו להיות ערוכים עם רזרבה מספיקה. זה אומר שעלינו לשמור את מפלסי הכינרת בגובה מתאים - גם בשנות בצורת ממושכות.
  • הסיבה השנייה - ישראל חייבת לייצר אופציה של הגברת אספקת המים לממלכת ירדן, שסובלת ממצוקת מים חריפה ביותר, שהולכת ומתגברת. אין לירדן חלופות אמיתיות למילוי מחסור של מאות מיליוני מ"ק. הערכות לתגבור אספקת המים לממלכת ירדן דרך הכינרת הוא מענה חשוב והכרחי, שהשידרה המזרחית יכולה לתת לו מענה.
  • סיבה שלישית - תגבור משמעותי של אספקת מים לחקלאות הישראלית והפלשתינית בבקעת הירדן הוא חיוני ודחוף ביותר עקב העלייה הגדולה בשטחי מטעי התמרים בבקעה.
  • וסיבה רביעית - קיימים צורך וכדאיות לתגבר באופן משמעותי את הזרמת המים בנהר הירדן שיש לו חשיבות אקולוגית, היסטורית ובמיוחד דתית למיליארדי אנשים בעולם כולו".
"מתוך השיקולים והמטרות שנאמרו", המשיך מנכ"ל רשות המים, "אני מקדם מהלך הנדסי רחב-היקף, להזרים כמויות מאוד גדולות של מים מהמערכת הארצית של ישראל אל הכינרת. באופן ציורי אפשר להגיד שהופכים את כיוון זרימת המים במוביל הארצי. אם באופן היסטורי המוביל הארצי הוקם כדי להזרים מי כנרת מהצפון דרומה עד הנגב, אנו משנים ופותחים דף חדש בהיסטוריית המים של האזור: מים מותפלים ומי קידוחים יוזרמו ממערב המדינה מזרחה אל הכינרת ומפלסי המים בה ישמרו בדרך כלל בגובה גבוה בהרבה ממה שהיא ידעה בשני העשורים האחרונים. עבודות הנחת קו המים ממאגר אשכול כבר החלו, והמים יתחילו לזרום בו אל הכינרת (דרך נחל צלמון) בתוך 4-3 שנים. בשנת 2050 יחיו במרחב של ישראל בין הירדן לים מעל 20 מיליון נפש ובממלכת ירדן עוד כ-20 מיליון נפש. אסור להתעלם מנתונים דרמטיים אלו וחובתנו להיערך אליהם.
"לא נוכל להרשות לעצמנו אף פעם להגיע למצב של חוסר במים כמו שקיים כיום בקייפטאון, דרום אפריקה. יש לנו את היכולות התכנוניות והכלכליות להיערך ולבצע את הפתרון לתנאים שיביא לנו העתיד. לשכנים שלנו (הפלשתינים והירדנים) כנראה לא יהיו היכולות האלו ולכן אנחנו מחויבים לגייס את הקהילה הבינלאומית לפרויקט האסטרטגי הזה. מימוש מהיר של החזון הזה יביא רווחה גדולה למרחב כולו: החקלאות בבקע הירדן תשגשג: מעמק החולה ורמת הגולן בצפון, דרך עמק הירדן ובקעת בית שאן, דרך בקעת הירדן ועד ים המלח, הירדן ישוקם ויזרום, ותתוגבר הרווחה הסביבתית והחברתית של תושבי האזור.
"כל אלו עשויים להביא גם ליציבות מדינית וביטחונית. הבאת תוספות גדולות מאוד של מים לכינרת גם תחיה את האגם ותטיב עם החופים. התוכנית היא בשורה מאוד גדולה לכינרת והכינרת ראויה וצריכה בשורת מים חדשה, שנמצאת כולה בידינו לממשה", אמר מנכ"ל רשות המים שחם.
שחם נאם בכינוס "כינרת אדם וסביבה", שהתקיים (יום ג', 18.6.19) בבית גבריאל לזכרו של שלומקה בהלול, איש הכינרת, בהשתתפות מאות אנשי מקצוע, חוקרים, אנשי מים ותושבי האזור.

תאריך:  19/06/2019   |   עודכן:  19/06/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כמות המשקעים ב-30 השנים הבאות תפחת בכ-20%
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
במקום לנהל עוסקים בנבואה-בבל''
חקלאי  |  19/06/19 08:03
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
ברוב של תשעה מול שישה דחתה מועצת העיר את הצעת התקציב שהגיש ראש העירייה, וזאת לאחר דיון סוער ואלים במיוחד    רון קובי, שצפוי לסיים את תפקידו כראש העירייה: "יום שחור לטבריה"
איתמר לוין
פטריק שנהאן ויתר על המינוי לשר הקבוע ויפרוש מן הממשל    מארק אספר, שהיה סגן השר לענייני כוחות היבשה, ימונה לשר בפועל - השני ב-2019
עידן יוסף
בימ"ר מחוז ש"י ימוצה בירור החשד למעורבות פלשתינים נוספים במעשה ותבוצענה השלמות חקירה נוספות    קטעים מכתב האישום נמחקו
עידן יוסף
קצין בכיר מסר כי בחיל נערכים ללחימה בכמה זירות במקביל, שמטרתה לנטרל את האיום הנשקף בעיקר מהזירה הצפונית: "המטרה היא להגיע לשיגור של טילים בודדים, אם בכלל, וליירט אותם עוד לפני שפגעו בקרקע"    לראשונה נעשה בו שימוש במטוס האף-35 החדש שטס ביום ובלילה
איתמר לוין
שש חברות הבנייה הסיניות, שקיבלו היתר לעבוד בארץ חמש שנים, לא ישלמו בשנתיים הראשונות את דמי ההיתר לעובדים זרים בסך 12,000 שקל לכל עובד לשנה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il