בית המשפט העליון שב ומחמיר בענישה על עבירות גוף חמורות. השופט
יוסף אלרון קובע (יום ה', 7.11.19), כי נהג שהורשע בהריגה בתאונת דרכים ירצה 66 חודשי מאסר, במקום 45 חודשים שגזר עליו בית המשפט המחוזי בבאר שבע.
פואד אל-עסייוי עבר באדום במאי 2015 את צומת להבים, וגרם לתאונה בה נהרגו שלושה בני אדם אשר ישבו במכוניתו. הוא הורשע בהריגה - עבירה שהעונש המירבי עליה הוא 20 שנות מאסר - וכאמור נדון (בידי השופט
אהרון משניות) ל-45 חודשי מאסר. שני הצדדים ערערו על העונש, ואלרון קיבל את ערעורה של המדינה. "העונש אשר נגזר על המשיב סוטה לקולא באופן קיצוני ממדיניות הענישה הנוהגת, ואין בו כדי לבטא באופן הולם את חומרת מעשיו", הוא אומר.
לדברי אלרון, "מאות בני אדם מוצאים את מותם מדי שנה בכבישים. אין המדובר ביד הגורל בלבד: לא אחת תאונות קטלניות מתרחשות כתוצאה מקלות דעתם של נהגים הנוטלים סיכונים בלתי סבירים ומפרים את הוראות כללי התעבורה על-מנת לקצר את משך זמן נסיעתם עד להגעה למחוז חפצם. בית משפט זה שב והדגיש את הצורך בענישה מחמירה ומרתיעה בגין עבירות תעבורה המביאות לגדיעתם של חיי אדם בטרם עת".
אלרון מזכיר את פסיקתו של בית המשפט העליון, לפיה "מדיניות ענישה זו נחוצה לשם הרתעת הרבים מפני ביצוע עבירות תעבורה ומפני נטילת סיכונים בלתי סבירים אשר יש בהם כדי לסכן חיי אדם. בכך, תורמת מערכת המשפט את חלקה במאבק המתמשך בתאונות הדרכים הגובות קורבנות כה רבים כעניין שבשגרה. על רמת הענישה בגין הרשעה בעבירות תעבורה קטלניות להלום את חומרת המעשים ותוצאותיהם - ואילו נסיבותיו האישיות של נאשם במקרים אלו מתגמדות לנוכח התוצאות הקשות להן גרם".
לחובתו של אל-עסייוי תשע הרשעות קודמות, כולל מעבר באור אדום ואי מתן זכות קדימה שגרם לתאונה. הוא נקנס באלפי שקלים ורשיונו נשלל לתקופה מסוימת, אך כל אלו לא הרתיעו אותו, מוסיף אלרון. בסופו של דבר, "התגרות המשיב בגורלו ובגורל חבריו הביאה זו הפעם לתוצאה מרה ומזעזעת: שלושה בני אדם נהרגו וילדים התייתמו מאבותיהם". במקרים קודמים אף הוטלו שבע ושמונה שנות מאסר, ולכן העונש שגזר משניות הוא קל מדי, נקבע.
השופטים
מני מזוז ו
אלכס שטיין הסכימו עם אלרון. את אל-עסייוי ייצגו עוה"ד עלי אלקרינאוי ושירי שפר, ואת המדינה - עו"ד איתמר גלבפיש.