X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
למרות השיפור, הסקר השנתי של ההסתדרות הרפואית מגלה: זמני ההמתנה לניתוחים עדיין בלתי נסבלים בשפלה מחכים שנה לניתוח שקדים בגוש-דן: 11 חודשים המטופלים מיואשים: "השלכות קשות על המצב הרפואי"
▪  ▪  ▪
שנה שלמה בתור [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]

בלתי נתפס: לא פחות משנתיים תמימות צריכים לחכות תושבי הגליל ועמק הירדן בתור לניתוח חיוני להסרת שקדים בבית החולים הממשלתי פוריה בטבריה. כך מדווח רז רזניק מישראל היום.
הדבר תקף לגבי ניתוח בילדים וגם למבוגרים, עד כדי כך שעובדת בכירה במחלקת אף־אוזן־גרון ילדים בבית החולים אמרה בשיחה שנועדה לקביעת התור לניתוח כי "התורים מאוד רחוקים ולא רלוונטיים, הם סדר גודל של שנתיים, הם הכי ארוכים בארץ וזה המצב".
אם אתם תושבי השפלה, תחכו שנה שלמה בתור לניתוח שקדים במבוגרים בבית החולים קפלן ברחובות ובבית החולים איכילוב בתל אביב. ואילו הילדים חברי קופת חולים כללית באזור פתח תקוה וגוש-דן צריכים לחכות בתור 11 חודשים לאותו ניתוח חיוני בבית החולים לילדים שניידר. כך עולה מהסקר השנתי החדש של ההסתדרות הרפואית לשנת 2020-2019 שנתוניו נחשפים כאן בראשונה.
על-פי נתוני הסקר, מאז 2018 דווקא התקצרו התורים לניתוחים בחלק משמעותי מבתי החולים בכמה סוגי ניתוחים, כך שעולה שהמאמץ המערכתי ותקצוב המסיבי של משרד הבריאות בשנים האחרונות לקיצור התורים לניתוחים הביאו כבר להישגים בתחום זה בבתי החולים הציבוריים.
זמן לא סביר
ואולם, על-פי נתוני הסקר החדש, התורים עדיין ארוכים מאוד, עד שנה ויותר. כך שתושבי הצפון צריכים לחכות 11 חודשים בתור לניתוח קטרקט חיוני בעיניים בבית החולים פוריה, ואילו תושבי גוש-דן חברי קופ"ח כללית צריכים לחכות 9 חודשים בתור לאותו ניתוח בבית החולים בילינסון בפתח תקוה, בית החולים מהגדולים בישראל.
נתונים אלה עולים בסקר חדש שערכה בנובמבר-דצמבר 2019 ההסתדרות הרפואית באמצעות חברת סקרים לבדיקת התורים ל-5 ניתוחים חיוניים (ניתוח בקע, ניתוח אורתופדי החלפת מפרק בברך, ניתוח עיניים קטרקט, וניתוחי שקדים בילדים ומבוגרים במחלקת אף־אוזן־גרון) ב־13 בתי חולים ציבוריים: בתי החולים איכילוב בתל אביב, אסף הרופא בצריפין, אסותא באשדוד, בילינסון ושניידר בפתח תקוה, בית החולים לגליל המערבי בנהריה, בית החולים הדסה עין כרם בירושלים, בית החולים סורוקה בבאר שבע, בית החולים פוריה בטבריה, בית החולים קפלן ברחובות, בית החולים רמב"ם בחיפה, בית החולים שיבא בתל השומר ובית החולים ברזילי באשקלון.
הסקר בוצע באמצעות שיחות טלפוניות מוקלטות של הסוקרים, שהתקשרו למוקדי זימון התורים בבתי החולים וביקשו להזמין את התור הקרוב ביותר לניתוח עבורם או עבור בן משפחתם. התור לניתוח נקבע בסקר כמשך ההמתנה לניתוח עצמו, ולא כולל את ההמתנה לבדיקה אל הרופא שיקבע את הצורך ואת הנחיצות.
ואולם, מחברי הסקר מציינים כי בחלק מבתי החולים זמן ההמתנה בתור לבדיקת הרופא הוא ארוך במיוחד ו"אינו סביר", ולעיתים הוא "ארוך יותר מזמן ההמתנה לניתוח עצמו". כך, למשל, התגלה בסקר כי בבית החולים קפלן יש תור של שנה בהמתנה לבדיקת הרופא, ולאחר מכן עוד שנה של המתנה לניתוח השקדים בילדים. ואילו בבית החולים הדסה בירושלים יש לפי הסקר המתנה של 3 חודשים לבדיקת הרופא ועוד בנוסף חודש וחצי של המתנה לניתוח עצמו.
על-פי הסקר, בחלק מהניתוחים התגלה "זמן המתנה בלתי סביר, כמו המתנה של שנה עד שנתיים לניתוח שקדים במבוגרים וילדים בבתי החולים פוריה וקפלן". עוד עולה מסקר כי קיים "חוסר שקיפות ומחסור בנתונים השוואתיים על התורים לניתוחים לטובת הציבור". על-פי נתוני הסקר, ההמתנה הארוכה ביותר לניתוחי בקע היא בבתי החולים פוריה וקפלן (4.5-5 חודשים), ההמתנה הארוכה ביותר לניתוחי מפרק הברך היא בבתי החולים פוריה ותל השומר (5-4 חודשים).
בניתוחי שקדים בילדים יש המתנה של 7-6 חודשים בבתי החולים רמב"ם ותל השומר, ואילו לניתוחי קטרקט בעיניים יש המתנה של 7-6 חודשים בבתי החולים ברזילי ואסף הרופא, והמתנה של 4.5-3.5 חודשים בבית החולים רמב"ם ובית החולים בנהריה. הנתונים של בית החולים סורוקה בבאר שבע, בית החולים הגדול בדרום הארץ, לא כלולים בסקר מאחר שלפי עורכי הסקר לא ניתן היה לקבל מידע טלפוני לקביעת תור בבית החולים.
מהסקר עולה כי בצפון הארץ יש בעיה קשה במיוחד של תורים לניתוחים, וכך קרה גם לראם הראבוני, בן 51 מקיבוץ חוקוק, מדריך למורים ליוגה, שנזקק לפי המלצת רופאיו לניתוח בקע מפשעתי לאחר שסבל מכאבים עזים וחוסר נעימות קשה. הוא הופנה על-ידי קופת חולים כללית שבה הוא חבר לניתוח בפוריה, שבו לפי נתוני הסקר זמן ההמתנה לניתוח הוא כ-5 חודשים - מהממושכים בארץ.
ואכן, ראם נבדק בינואר 2019 בבית החולים פוריה ונקבע לו תור כעבור 3 חודשים, אלא שאז נדחה לו התור לעוד חודשיים נוספים, ולאחר שגם התור הזה נדחה, נקבע לו הניתוח במאי 2019, כ־5 חודשים לאחר שנקבע לו בבית החולים הצורך החיוני בניתוח, והניתוח עבר בהצלחה.
לדברי ראם, "בזמן ההמתנה לניתוח המשיכו כאבים וחוסר נעימות, וההתנהלות של בית החולים בנושא התור הייתה גרועה ולא נעימה". ראם מציין גם שבעקבות ההמתנה הממושכת בתור לניתוח בפוריה, הוא קיבל המלצה לעבור לניתוח בבית החולים רמב"ם בחיפה (שבו על-פי הסקר התור קצר הרבה יותר) אבל בקופת חולים כללית סירבו לאשר זאת וטענו לדבריו שהוא "משויך לבית החולים פוריה", ולדבריו "זה לא נכון ולא הוגן לעשות זאת מצד הקופה".
במקרה אחר, נזקק ארז מתתיהו בן ה-12 מקיבוץ כפר הנשיא לניתוח להסרת שקדים לאחר שחלה אצלו החמרה ביכולת הנשימה, שהובילה להפרעות בשינה. ארז נבדק במאי 2019 באופן פרטי על-ידי רופא אף־אוזן־גרון בכיר בראש פינה, שהמליץ להוריו שפרה ואבי על ניתוח דחוף וביקש לפנות לו תור בהקדם לניתוח בבית החולים הממשלתי זיו בצפת. אולם התור לבדיקת הרופא בבית החולים זיו נקבע רק לאוגוסט 2019, ובבדיקת הרופא בבית החולים הוא גם קבע שהניתוח צריך להתבצע בדחיפות רבה ושיש חשיבות גדולה לבצע את הניתוח עוד לפני תחילת שנת הלימודים. אלא שאז התקבל התור לניתוח בזיו לחצי שנה מאוחר יותר.
שפרה מתתיהו אומרת כי "היינו במצוקה קשה ולא הבנתי איך זה יכול להיות שהניתוח הדחוף נקבע לעוד חצי שנה". לדבריה, אז התגייסו למענם חברים שמכירים עובדים בבית החולים, והם הצליחו לעזור להם להקדים את התור לספטמבר 2019, והניתוח בוצע בהצלחה. לדברי שפרה, "לעיכוב של חצי שנה בניתוח שהוגדר על-ידי הרופאים עצמם דחוף היו עלולות להיות השלכות קשות על המצב הרפואי ופגיעה בסיכויי הצלחת הניתוח והשיקום".
"מציאות שאסור לקבל"
"אנו פועלים בכמה מישורים כדי לצמצם את התור. בתוך שבועות ספורים נפתחו שלושה חדרי ניתוח חדשים ואז תוכפל יכולתנו לתת מענה".
מבית החולים בילינסון נמסר: "יש מדי שנה יותר מ-2,000 ניתוחים, ולאור הביקוש מחודש מארס תורחב הפעילות לשעות אחה"צ באופן שיתווספו עוד 600 ניתוחים בשנה".
מבית החולים קפלן נמסר: "אנו עושים כל שניתן על-מנת לקצר את התורים".
משניידר נמסר: "הביקוש לביצוע הניתוחים במסגרת מרכז שניידר הוא גבוה מאוד, וכפועל יוצא - מתארך זמן ההמתנה לביצוע הניתוח. במקרים של דחיפות רפואית ומורכבות הניתוח, זמן ההמתנה מתקצר משמעותית".
פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, אמר בתגובה לממצאי הסקר כי "אנו מברכים על השיפור שנרשם בזמני ההמתנה לניתוחים, אבל לצערנו הממצאים עדיין רחוקים מלהשביע רצון ובטח שאינם קרובים להבטחות שהשמיע משרד הבריאות בעניין. אנו קוראים גם למשרד הבריאות לאמץ נורמות שקופות יותר שייאפשרו לציבור לצפות בזמני ההמתנה".
ממשרד הבריאות נמסר: "משרד הבריאות העביר לבתי החולים וקופות החולים החל משנת 2016 סכום מצטבר של כ-2.7 מיליארד שקלים. בנוסף, משרד הבריאות פרסם חוזרים בנושאי זמני המתנה לניתוחים".

פורסם בישראל היום
תאריך:  16/02/2020   |   עודכן:  16/02/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחכים לניתוח שקדים בפוריה? תמתינו שנתיים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
יותר מ-21 אלף משקי הבית השתתפו בהגרלה    כ-65% מיחידות הדיור שהוגרלו נמצאות באזורי הביקוש
מירב ארד
בליכוד מדגישים כי מדובר בצעד חשוב נוסף בדרך להשגת 61 מנדטים ובמטרה למנוע בזבוז קולות מיותר מגוש הימין.
עידן יוסף
קלמן ליבסקינד יוצא נגד הנהלת "כאן" על האופן בו הושעה עמיתו לתוכנית    "המציאות אינה נורמלית. התקשורת אינה הוגנת ומאוזנת. ואמות המידה אינן חלות באופן שוויוני על כולם"
מירב ארד
החמאס הצליח לשתול וירוסים בטלפונים של מאות לוחמי צה"ל    בסוף השבוע האחרון, בוצע סיכול טכנולוגי של תשתית השרתים של חמאס, במבצע מיוחד של צה"ל ושירות הביטחון הכללי    דו"צ: לא דלף מידע משמעותי"
מירב ארד
ראש ממשלת יפן: נוסעים שבדיקותיהם נמצאו שליליות לאחר שבועיים בבידוד, ייבדקו שוב ואם ימצאו שליליים יעזבו את הספינה ביום רביעי    פרופ' גרוטו ביפן: "הכי טוב שהישראלים ישלימו את הבידוד בספינה"    מניין המתים כתוצאה המנגיף בסין עלה ל-1,665, ומספר הנבדקים עומד על 68,500 בני אדם ברחבי המדינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il