משרד הכלכלה והתעשיה מדווח (יום ו', 6.3.20) כי על-אף הביקוש הגבוה למוצרי מזון, שנרשם במרכולים וברשתות השיווק בימים האחרונים, לא קיים כל מחסור במוצרי מזון, הן המיוצרים בישראל והן המיובאים מחו"ל.
גורמי המשרד, הפועלים בתחומי התעשיה, נמצאים בקשר ישיר עם כל הגורמים הנוגעים בדבר ומקבלים דיווחים שוטפים על מצב המשק. עם תחילת האירועים, פתח המשרד מוקד לפניות התעשיה, אפשר פועל באופן רציף.
זמינות מזון בישראל
מינהל תעשיות נמצא בקשר יומי עם תעשיית המזון בישראל. על-פי הבדיקות, רמת המלאי הקיימת אצל יצרני המזון בישראל גבוהה ומתנהלת כסדרה, הן ברמת הייצור המקומי והן המזון המיובא. בשל הביקוש הגבוהים, הגבירו היצרנים והרשתות את הפעילות, אך כאמור, לא נמצא מחסור במוצרים.
הובלה ימית ואווירית
באשר ליבוא חומרי גלם ומוצרים, המעברים הימיים והאוויריים פועלים כסדרם. הדיווח העדכני מסין הינו כי נמלי הים המרכזיים, פרט לנמל שנחאי ונינגבו, פועלים כמעט באופן סדיר ומאפשרים פריקה וטעינה של מטענים ואף קיימת עלייה בפעילות.
בנמלי חיפה ואשדוד מוחלות תקנות בריאות אשר מאפשרות קבלת המשלוחים מאופן מסודר ושוטף.
פעילות רציפה של התעשיה
משרד הכלכלה נמצא בקשר שוטף עם גורמי התעשיה השונים כדי לבחון מדי יום, האם קיים מחסור בחומרי גלם, בעיות יצוא או יבוא ובוחן האם יש צורך ביצירת קווי אספקה חלופיים, בהתאם לצרכי התעשיה.
עסקים קטנים ובינוניים
הסוכנות לעסקים קטנים והבינויים פתחה עם תחילת האירועים, מוקד פניות טלפוני ואינטרנטי להתייעצויות ושיתוף במידע עבור בעלי ובעלות העסקים.
אלי כהן, שר הכלכלה והתעשיה, אמר כי ״מדינת ישראל מגיעה למשבר שנוצר כתוצאה מנגיף הקורונה כשהיא חסונה כלכלית, ומשרד הכלכלה בראשותי ערוך לתת מענה ככל שיידרש לתעשיות השונות במשק בכלל ולחיוניות בפרט. לעניין ההצטיידות במזון, חשוב להבהיר שאין הנחיות ממשלתיות שדורשות זאת, ואין לכך הצדקה שכן רמת המלאי בישראל, העובדה שאין הגבלות על תעבורת מוצרים ימית ואווירית ויכולת ייצור המזון בישראל מספיקה למספר חודשים קדימה וכל זאת מעבר למלאי החרום המוחזק דרך קבע בישראל״.