המסחר בבורסות בניו-יורק הסתיים (יום ג', 10.3.20) בעליות שערים של 5% - יום אחד לאחר הנפילות החדות ביותר מאז דצמבר 2008. המסחר היה תנודתי מאוד: שלושת המדדים העיקריים (דאו-ג'ונס, סטנדרד אנד פור ונסדא"ק) נפתחו בעליות של 3%, אשר נמחקו בהמשך היום - ולאחר מכן שוחזרו ואף התחזקו עם סיום המסחר.
הסיבה העיקרית לעליות היא הציפיות לתוכנית הסיוע שמגבש ממשל טראמפ. הנשיא
דונלד טראמפ ושר האוצר, סטיב מנוחין, נפגשו עם ראשי הרפובליקנים בקונגרס כדי להציג להם את תוכנית הממשל, שבמרכזה קיצוץ זמני (אולי עד לאפס) של מס השכר, סיוע לעובדים המקבלים שכר שעתי והקלות מס לענפים שנפגעו במיוחד מן הקורונה - תעופה, תיירות וספנות. הממשל גם שוקל להזרים סיוע במזומן לעסקים קטנים שנפגעו מן המגיפה. רוב הצעדים מצריכים חקיקה בקונגרס, והדמוקרטים עשויים להתנגד לחלקם ובכך לעכב ואולי אף למנוע את יישומם. הדמוקרטים מגבשים תוכנית סיוע משלהם, אך טראמפ מצידו יוכל להטיל עליה וטו.
הבורסות העיקריות באירופה לא הצליחו לשמר עם סיום המסחר את העליות שרשמו במהלכו. בורסת לונדון נסגרה עם עלייה של 0.3% בלבד במדד פייננשל טיימס, עשירית מהעלייה המירבית שלו במהלך היום. בורסת פרנקפורט נסגרה בירידה של 1.4% במדד דאקס, שנסחר רוב היום בעליות. בורסת ציריך סיימה בעלייה של 0.6%. בשורות חיוביות יחסית הגיעו מפריז, שם הסתיים המסחר בירידה של 1.5% במדד קאק - שנפתח בצניחה של 11%.
מדד ניקיי בבורסת טוקיו סיים את היום בעלייה של 0.85%; מדד הנג-סנג של בורסת הונג-קונג עלה ב-1.5%; ובבורסת סידני נרשמה עלייה של 3%. בורסת שנגחאי עלתה ב-1.8%, לנוכח הידיעות המתרבות על הצלחתה של סין להשתלט על הקורונה. הנשיא שי ג'ינפינג ביקר הבוקר לראשונה בעיר ווהאן, בה פרצה המגיפה, במטרה לאותת על הצלחה זו. מבין הבורסות החשובות באסיה, רק זו של מומבאיי (הודו) רשמה ירידה משמעותית - 5.2%.
גם מחירי הנפט מתאוששים יחסית לאחר ירידה של 25% אתמול, והעליות בהם מתחזקות בשעות האחרונות. מחיר הברנט מן הים הצפוני עולה בשעה זו (22:30) ב-10.3% ל-37.90 דולר לחבית, ומחיר הנפט מטקסס - ב-11.3% ל-34.65 דולר לחבית.