הבורסות בניו-יורק סיימו את המסחר (יום ב', 13.4.20) במגמה מעורבת, למרות ההסכם לקיצוץ בתפוקת הנפט (9.7 מיליון חביות ליום מ-1 במאי) ולקראת פרסום שורה של נתונים משמעותיים בהמשך השבוע. הנפט נסחר בתנודתיות תוך שהוא עובר בין עליות לירידות לאורך היום.
מדד דאו-ג'ונס סיים את היום בירידה של 1.4%, מדד סטנדרד אנד פור ירד ב-1%, ואילו מדד נסדא"ק עלה ב-0.5%. מחיר הברנט - הסמן של רוב שוק הנפט, כולל אופ"ק ורוסיה - עלה ב-1.9% ל-32.20 דולר לחבית. מחיר הנפט מטקסס - הסמן לארה"ב, המפיקה הגדולה ביותר בעולם - יקד ב0.02% ל-22.70 דולר. מדובר במחירים הנמוכים ב-50%-40% מאלו שנרשמו בסביבות 20 בפברואר, כאשר החלה מלחמת המחירים בין סעודיה לרוסיה.
המחירים אינם צפויים לחזור בקרוב לרמתם מלפני משבר הקורונה, שכן הקיצוץ בתפוקה הוא 10% בלבד בעוד הצניחה בביקוש מוערכת ב-35%. מדינות אופ"ק+ (חברות ארגון מפיקות הנפט ובראשן סעודיה, ולצידן המפיקות הגדולות האחרות ובראשן ארה"ב ורוסיה) הסכימו על קיצוץ של 9.7 מיליון חביות ליום, החל ב-1 במאי. את רוב הקיצוץ - 8 מיליון חביות - יבצעו מדינות אופ"ק; רוסיה תקצץ מיליון חביות; ארה"ב, קנדה, ברזיל ומקסיקו יקצצו את השאר (ראו קישור משמאל).
בבורסת טוקיו הסתיים המסחר בירידה של 2.3% ובורסת מומבאיי שבהודו ירדה ב-1.5%. המסחר בבורסות של אירופה יתחדש מחר, לאחר פגרת חג הפסחא. המסחר בימים הקרובים יתנהל בעיקר בציפייה לשורה של נתונים חשובים שיתפרסמו השבוע. סין תפרסם (17.4.20) את נתוני התמ"ג לרבעון הראשון, אשר ילמדו עד כמה נפגעה הכלכלה השנייה בגודלה בעולם ממגיפת הקורונה, ששיתקה חלקים נרחבים ממנה עד שלהי החודש שעבר. כלכלנים רבים מעריכים, כי לראשונה מזה עשרות שנים יצביעו הנתונים על ירידה בתוצר הסיני.
בימים הקרובים יתפרסמו הדוחות הראשונים של חברות אמריקניות לרבעון הראשון של השנה, וגם הם יהיו כמובן בצל הקורונה. בין היתר יתפרסמו הדוחות של הבנקים ג'יי.פי מורגן-צ'ייס, וולס-פארגו וגולדמן-זאקס, המהווים קנה מידה למצבו של המשק האמריקני בכלל. כמו-כן יתפרסמו (15.4.20) הנתונים על התפוקה התעשייתית ועל המכירות הקמעונאיות בארה"ב ברבעון הראשון, והם יתנו לראשונה מושג ברור על עומק הפגיעה במשק בשל המשבר.