"אנחנו צופים מצב של אי-נוחות, והרבה נוסעים לא יוכלו לעלות לאוטובוס". כך מעריכה שרת התחבורה
מירי רגב. במסיבת עיתונאים שכינסה (יום ד', 8.7.20) עם בכירי משרדה בירושלים, אמרה רגב כי גורמי המקצוע מעריכים שבימים הראשונים יהיו בעיות.
"יהיו עומסים בתחנות, ולבי עם הנוסעים", הוסיפה השרה. "זה לא יהיה קל. אם לא נגלה כולנו סבלנות, יהיה קשה מאוד לעבור את זה". היא הבהירה כי המתווה של 50% תפוסה מקובל על משרד הבריאות ועל המל"ל הרואים בתחבורה הציבורית כאחד ממחוללי ההדבקה העיקריים וכן על מפעילי התחבורה הציבורית ומהווה איזון ראוי שיאפשר לנוסעים שמירת מרחק זה מזה. רגב העריכה שבעוד כמה ימים המצב יתייצב וניתן יהיה להתאים את השירות.
"בפעם הקודמת היינו ב-20% קיבולת ועכשיו זה 50%". סגן השרה,
אורי מקלב, אמר כי הגדלת התפוסה באוטובוסים נועדה להפחית את גודש הנוסעים בתחנות האוטובוס, וציין כי המתווה הנוכחי מגדיל ב-50% עד 150% את התפוסה (תלוי בגודל האוטובוס, ע.י.). לדבריו, תחבורה ציבורית היא מניע המשק, והמהות שלה לא נועדה למותרות או לבילויים.
מנהל
הרשות הארצית לתחבורה ציבורית,
אמיר אסרף, הסביר שהסיבה לכך שהשירות מפסיק אחרי השעה 22:00 היא תקציבית, ונועדה להוסיף תגבור שירות בשעות השיא. זו גם הסיבה שלא יפעל שירות בשבת. השרה רגב הדגישה שהשירות נועד למקומות עבודה ולמקומות חיוניים ואמרה כי הגיעה לסיכום מול משרד האוצר לתוספת תקציב שיאפשר תגבורים. היא לא ציינה מה הסכום המדובר.
"אין ספק שנעזר בחברות ההסעים פרטיות", אמרה רגב מבלי לפרט את המתווה, ומנהל הרשות ציין כי חברות התחבורה הציבורית מורגלות בהפעלת קבלנים בעת הצורך. אולם מדבריו של מנכ"ל המשרד עופר מלכה עולה כי השימוש במסיעים הפרטיים ייעשה בעיקר לצורך הסעת חיילים שאינם נדרשים לשלם עבור נסיעתם.
עוד הודיעו בכירי
משרד התחבורה על הצעדים הבאים שיינקטו:
- יוקם חדר מצב (חפ"ק) שיפקח על פעילות התחבורה הציבורית תוך מתן מענה נקודתי. כמו-כן, יינתן מענה ייחודי לאוכלוסייה החרדית הצורכת תחבורה ציבורית במינון גבוה.
- חלק מן הקווים יחלו את נסיעתם מאמצע המסלול.
- נוסעים שיגיעו לאוטובוס יתבקשו ע"י פקחים לעטות מסכות. המשרד ייעזר גם בשוטרים כדי לאכוף את החובה, אך לא נאמר האם לפקחים תהיה סמכות להטיל קנסות.
- תתאפשר החרגה אחרי השעה 22:00 לקווי הזנה לרכבת ולקווים במוצאי השבת.
גם הפעם, כמו בכל הפעמים הקודמות נמשך מחדל המידע, ואתרי משרד התחבורה והמפעילים אינם מעודכנים בשינויים, וזאת למרות שניתן לבצע את השינויים באופן ידני. כמו-כן, לא נאמר במסיבת העיתונאים דבר לגבי תשלום במזומן של אזרחים הוותיקים, מלווים לעיוורים ונוסעי האוטובוסים הממוגנים.