חברת מיט-טק 3 די, המפתחת תהליך להדפסה תעשייתית של בשר נקי באמצעות מדפסת תלת-ממד, הודיעה (יום ב', 17.8.20) כי עמדה ביעד לאחר שהצליחה להדפיס שכבת בשר, המורכבת מתאי שומן ושריר אשר התחברו לכדי רקמה דקה ואחידה של בשר. השלמת אבן דרך זו מוקדם מהמועד בלוח הזמנים שהציבה החברה, מהווה הישג המאפשר לה להתקדם לאבן הדרך המרכזית הבאה בתהליך הפיתוח - הדפסת נתח סטייק במשקל 100 גרם.
במסגרת הניסוי שנקרא 'פרויקט קרפצי'ו' (לאור הדמיון בין תוצר החברה לבין המאכל), הצליחה החברה להדפיס שכבת בשר המורכבת מתאי שריר ושומן שהופקו מתאי גזע. מיט-טק פיתחה את כל תהליך הגידול של מרכיבי הרקמה ולאחר מכן ביצעה הדפסה תלת-ממדית דיגיטלית באמצעות מדפסת ייעודית, פרי פיתוחה של החברה.
ככל הידוע לחברה, זו הפעם הראשונה בה חברה מסחרית, ביצעה הדפסה דיגיטלית תלת-ממדית של דיו ביולוגי אשר הביאה לכדי התחברות לרקמה חיה הבנויה מתאים שונים לאחר שהופקו מפרה. כל תהליך גידול התאים נעשה ללא פגיעה כלשהי בבעלי חיים. התהליך נבדק על-ידי הפרופסור טל דביר ואושר על-ידי ועדת הביקורת. לדברי דביר, על-פי הניתוחים שבוצעו ניתן לראות בוודאות כי הרקמה המהונדסת, אומנם בסיסית ודקה, אך מכילה אזורי שריר ואזורי שומן וכי מטרות הניסוי הושגו. זהו הישג משמעותי וייחודי בתחום הדפסת הרקמות, אשר מקרב את מיט-טק להדפסת נתח בשר למאכל ולדריסת רגל חשובה ברמה הבינ"ל בתחום הדפסת הרקמות".
אבן הדרך כללה שלושה תהליכים אשר פותחו ע"י מיט-טק:
- מיון מוצלח מתאי גזע לתאי שומן ולתאי שריר המאפשרים בניית סיבי שריר;
- הפקה וייצור של דיו ביולוגי אשר מטרתו ליצור תאים ורקמות שומן ושריר;
- היווצרות רקמה מודפסת המכילה תאי שומן ושריר מחוברים.
מנכ"ל מיט-טק, שרון פימה, אמר: "זהו צעד נוסף בדרך לחזון החברה לבניית מפעל לגידול ולייצור תעשייתי של נתחי בשר בשילוב טכנולוגיית הדפסה, ללא שחיטה או פגיעה כלשהי בבעל חיים, טכנולוגיה אשר תוכל להפחית דרמטית את זיהום האוויר, אובדן מקורות אנרגיה ואיבוד שטחים עצומים לטובת גידול בעלי חיים עבור שחיטה".